* *
Pontos idő: 2026.09.07. 23:17

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 894  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 09:31 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Brumi írta:
Labi írta:
Sziasztok!

egy kérdésem volna....

az autóba beültem, gyujtás, majd kaptam a pofámba a következő hibaüzit: "ellenőrizzem a hűtővíz mennyiségét"

...mondom elindulok, hazaérek, holnap reggel hidegen megnézem és töltök utána...
na majd elindultam és olyan 15km után megálltam, leállítottam a paripát 2 órára...
majd újra gyújtás, de a hibaüzi nem jelentkezett. Hazaértem, leállítottam, majd megint gyújtás, hátha..... de semmi.
milyen időközönként jelzi ha baj van, vagy alacsony a szint? ....mondjuk hozzátartozik a meséhez, hogy elötte való hétvégén ellenőriztem és akkor a szokásos magasságban volt az úszó! ...szóval nem tudom minek ugrál, "ha meg töketlen, akkor mit ugrál, mire fel" :lol:

tudtok erről egy kis felvilágosítást adni! volt már vkinek ilyen "problémája" ...mert töltök utána, abban nem lesz hiba....

köszönöm!!

Szerintem ha megvan a mennyiség a tartályban (És a szint hidegen és melegen nem tér el nagyon), akkor nyugodt lehetsz, hogy csak a szintjelző kontakthibás, kiakadt, vagy szimplán tönkre fog menni. Még mindig jobb, mintha nem jelezné, hogy elfogyott a víz!
Jelezni minden gyújtáskor, és menet közben érzett változáskor kell neki!

nos lecsattogtam megnézni mi a baj. a hétvégén mikor megnéztem vagy hanyagul szorítottam rá a tartályra a kupakot és kifrocsögött (amit nem nagyon tudok elképzelni) vagy vmilyen bilincs meglazult. még a ventillátorlapát is egy picit be van pöttyözve, az meg mindenhova eljuttatta a tartály körül a nedűt... :oops: ..ezt este nem láttam...mentségemre szóljon. ....viszont tényleg kevés benne a víz és nem értem miért nem jelzett tagnap akkor a két gyújtásra! :?
viszont olyan helyen tűnik a bilincs vizesnek, ami nem is tartozik hozzá, szóval nem tudom lokalizálni a hiba forrását. a kiegyenlítő tartály mögött a levegőszűrő vastag csöve van és ott a bilincs nedves...most vagy rászórta a venti lapátja a vizet, vagy az én paripám különleges! 8) :? :oops:
na mindegy utántöltöm, letörölgetem a vízfoltokat és megnézem hátha felfedezhető a szivárgás oka....vagy így ne használjam???

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 09:56 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52/528
Évjárata: 1998
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Szerintem a második gyújtásra azért nem jelezte, mert a meleg miatt növekedett annyit a térfogata a víznek, hogy elérje a szintet...
Tölts utána, járj vele és figyeld, hogy változik e szint.
Ha a hideg és a meleg állapot között nagy a színtkülönbség, akkor lehet levegő a rendszerben. Az gáz! Arra figyelni kell.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 10:02 
E39 FAN
E39 FAN

Brumi írta:
Szerintem a második gyújtásra azért nem jelezte, mert a meleg miatt növekedett annyit a térfogata a víznek, hogy elérje a szintet...
Ha a hideg és a meleg állapot között nagy a színtkülönbség, akkor lehet levegő a rendszerben. Az gáz! Arra figyelni kell.

Renben így teszek! Köszönöm!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Vízpumpa
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 10:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Labi írta:
Brumi írta:

Szia Labi!

Mikor cseréltél vízpumpát? Nem lehet, hogy az kezdett el szivárogni? Nekem Somogyi mondta, hogy ha a vízpumpa elkezd haldokolni, akkor azt úgy lehet észrevenni, hogy nedves lesz a motortakaró belső szivacsa, a lapát által elfröcskölt vízcseppek lesznek láthatók, illetve a tartályban kevesebb lesz a víz, s jelezni fog a computer! :roll: Szóval nem tudom, ja, és még az is árulkodó jel, hogy a pumpa körül vízkő lerakódás is jelentkezhet!
De ez csak tipp, hátha! De remélem nem ez a gond! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Vízpumpa
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 10:49 
E39 FAN
E39 FAN

vaszarig írta:
Labi írta:
Brumi írta:

Szia Labi!

Mikor cseréltél vízpumpát? Nem lehet, hogy az kezdett el szivárogni? Nekem Somogyi mondta, hogy ha a vízpumpa elkezd haldokolni, akkor azt úgy lehet észrevenni, hogy nedves lesz a motortakaró belső szivacsa, a lapát által elfröcskölt vízcseppek lesznek láthatók, illetve a tartályban kevesebb lesz a víz, s jelezni fog a computer! :roll: Szóval nem tudom, ja, és még az is árulkodó jel, hogy a pumpa körül vízkő lerakódás is jelentkezhet!
De ez csak tipp, hátha! De remélem nem ez a gond! :wink:

Szia Vaszarig!

Köszi a tippet! most feltöltöttem, kb 4cm hiányzott a vízből...és feljött a szintig a mérőszál. letörölgettem a cseppeket és beindítottam a kocsit. figyeltem nem szivárog, vagy csöpög e. nem volt semmi, majd leállítottam és kinyitottam a sapkát. szelelt, tehát nyomáson volt, így feltételezem nem repedt a tartály. most megyek vele egy 20 kilit és megnézem mi van. a vízzel a V8-nál nem játszunk, szóval figyelem a hőfokot is a board-on.... azért elviszem majd ezt a pumpát megnézetni. komputer látja a helyes működést??

Köszi!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 13:20 
Újonc
Újonc

A vízpumpa mechanikus, arról a computer nem ír ki semmit. Vagy folyik mellette (de legalábbis szívárog) a víz, vagy hangja van, mert csapágyas.
Nekem mikor szépen lassan szívárgott el a víz, megijedtem, hogy a motor eszi. De aztán kiderült, hogy a szívócső alatt lévő pici vízcső mellől szivárgott.
Ha 4cm víz hiányzott belőle, az nem vészes. Indulj ki abból, hogy amíg nem szedted le a sapkát, addig nem volt gond. Amúgy melegen nem jó kitekerni a kupakot! A helyben járatás jó, de nem lesz olyan nyomás a rendszerben, mint amikor a csillagosokat villogod le az autópályán! :wink:
Győződj meg, hogy nem levegős a rendszered, aztán nyomás megkergetni a paripát. Ha nem melegszik, nem fogy a víz, ..., akkor nyugodt lehetsz. Ha meg megint lefogy a víz, jelzi majd a computered. Kb. egy hét használat alatt kiderül, hogy van e gondod.
Érdemes utántöltésnél fagyállót és/vagy desztilált vizet használni! A fagyálló korrózió védő, és bizonyos kenést is biztosít! Meleg vízhez pedig ne önts hideget, mert attól akár hengerfelyes lehet a paripa.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 16:21 
E39 FAN
E39 FAN

Brumi írta:
A vízpumpa mechanikus, arról a computer nem ír ki semmit. Vagy folyik mellette (de legalábbis szívárog) a víz, vagy hangja van, mert csapágyas.
Nekem mikor szépen lassan szívárgott el a víz, megijedtem, hogy a motor eszi. De aztán kiderült, hogy a szívócső alatt lévő pici vízcső mellől szivárgott.
Ha 4cm víz hiányzott belőle, az nem vészes. Indulj ki abból, hogy amíg nem szedted le a sapkát, addig nem volt gond. Amúgy melegen nem jó kitekerni a kupakot! A helyben járatás jó, de nem lesz olyan nyomás a rendszerben, mint amikor a csillagosokat villogod le az autópályán! :wink:
Győződj meg, hogy nem levegős a rendszered, aztán nyomás megkergetni a paripát. Ha nem melegszik, nem fogy a víz, ..., akkor nyugodt lehetsz. Ha meg megint lefogy a víz, jelzi majd a computered. Kb. egy hét használat alatt kiderül, hogy van e gondod.
Érdemes utántöltésnél fagyállót és/vagy desztilált vizet használni! A fagyálló korrózió védő, és bizonyos kenést is biztosít! Meleg vízhez pedig ne önts hideget, mert attól akár hengerfelyes lehet a paripa.

Köszi Brumi :!:

nos mentem vele és mindenhol száraz, ott ahol gondoltam hogy szivárog, semmi...mondjuk ha csak szivárog, az a hatalmas hő biztosan felszárítja, vagy felszáriította. :?
Utántöltöttem, de csak fagyállóval...nem akarok semmilyen desztilált vizet beletenni...legyen az tiszta. Holnap reggel meg csont hidegen megnézem, hogy szivárog e, de sztem még semmit nem fogok látni, ha mégis szökik a víz...
Viszont hogyan győződök meg arról, hogy nem levegős a rendszerem? :oops: mi a módja?
Figyeltem a városban a hőfokot: 104 fokon ácsorgott odafele, viszont hazafele klímázás után lement 86C ra. :oops: :oops: emmegmi mi lehetett? 8O a mutató mint a cövek úgy állt középen, ahogy szokott..

Köszi,

Labi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 16:59 
Újonc
Újonc

Ha szivárog a hűtővíz annak látod a nyomát, hiába a menetszél és a meleg. Épp a fagyálló miatt lesz olyan foltos, amit láttál is.
Ha feltöltöd mondjuk a két szint közé a vizet, de üzemmeleg motornál olyan, mintha csurig lenne töltve, akkor az annak a jele, hogy a motorban levegő van (Tágul a levegő és nyomja kifelé a vizet). Mivel letekerted a kupakot és nem nyomta ki a vizet csak sziszegett, illetve alig kellett utána töltened, szerintem a Tied nem lett levegős!
A hőfok nem jelent semmit. A BMW hőfok mutatója úgy van megcsinálva, hogy üzemi állapotot mutat egy széles tartományban (asszem 74foktól 110fokig), így az nem mérvadó. Mivel a 104fok épp forrás fölött van (és ez a zárt rendszer lényege), így az szerintem egy jó érték.
Vannak újabb tipusok, amikben elektromos a termosztát, de szerintem a Tiéd még nem az.
Szerintem szimplán csak épp akkor érte el azt a hőmérsékletet a termosztát, hogy nyisson.

Üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 22:52 
E39 FAN
E39 FAN

Köszönöm Brumi, asszem rendben van a dolog!

de asszem szopat a kocsim!!!! :mereg:

épp most értem haza és beszart a bal hátsó elektromos ablakom!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

holnap szedhetem szét. :cry: hogyan álljak neki?? valahogy föl kell húznom ....és ki kell peckelnem amíg nem viszem szakihoz.

Még nem szedtem szét soha az ajókárpitot és szerkezetet! könnyen szét lehet szedni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 23:19 
Újonc
Újonc

Ez is ismerős. Nekem randi közben esett le éjjel 3-kor hétköznap! És nincs garázsom... :evil:
De a csaj rendes volt, tartotta az elemlámpát! :D De akkor is ciki! :oops:
Kipeckelni nem kell. Van egy bowden, ami mozgatja az ablakot. Ezen a bowdenen van egy gumó, ami az ablakmozgató szerkezeten lévő fémbe akad be. Illetve innen akadt ki... :(
Vissza tettem a bowdent a helyére, és ment le-fel az ablak! :) Egy darabig! :(
Meguntam, és ez a fém alá tettem be a bowdenen lévő gumót, hogy felfelé tudjam húzni az ablakot. Aztán majd valamikor megszegelem...

Az ajtó szétszedését pedig már leírták mások. Egy csavar, sok patent. Az ablaknál lévő fém-gumicsík szivatás, illetve a kapaszkodónál lévő nagy patent is. Miután körben kipattintgattad a kis patentokat és a kilincs mögül kiszedted a csavart, felfelé kell húzni a kárpitot a középső nagy patent miatt. A hangszóró és a kapcsoló kábelekre vigyázz!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 23:27 
E39 FAN
E39 FAN

Brumi írta:
Ez is ismerős. Nekem randi közben esett le éjjel 3-kor hétköznap! És nincs garázsom... :evil:
De a csaj rendes volt, tartotta az elemlámpát! :D De akkor is ciki! :oops:
Kipeckelni nem kell. Van egy bowden, ami mozgatja az ablakot. Ezen a bowdenen van egy gumó, ami az ablakmozgató szerkezeten lévő fémbe akad be. Illetve innen akadt ki... :(
Vissza tettem a bowdent a helyére, és ment le-fel az ablak! :) Egy darabig! :(
Meguntam, és ez a fém alá tettem be a bowdenen lévő gumót, hogy felfelé tudjam húzni az ablakot. Aztán majd valamikor megszegelem...

Az ajtó szétszedését pedig már leírták mások. Egy csavar, sok patent. Az ablaknál lévő fém-gumicsík szivatás, illetve a kapaszkodónál lévő nagy patent is. Miután körben kipattintgattad a kis patentokat és a kilincs mögül kiszedted a csavart, felfelé kell húzni a kárpitot a középső nagy patent miatt. A hangszóró és a kapcsoló kábelekre vigyázz!

így van ciki, de én már feleségül vettem az asszonyt, szóval Ő már hivatalosan tartja a zseblámpát! (ingyen munkaerő) :lol: ...mondjuk annyira nem mókás! :cry:
remélem nem cseszek el semmit. Holnap reggel nekiugrok!
Köszi még egyszer! Ja egyébként meg ez a 100. oldal bmwdance

mondjuk pont az én bajaimról szól! :oops: :oops: :oops: :cry:

Köszi Brumi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.17. 00:07 
Újonc
Újonc

Igazán nincsmit Labi! Sok sikert a melóhoz! (Azt kívánom, hogy a következő 100 oldalon ne legyen hibád! :) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.17. 09:31 
E39 FAN
E39 FAN

No csipás szemmel, de nekiugrottam. fél óra alatt sikerült szétkapni, amin nagyon csodálkozom, figyelmebe véve az autószerelő képességeimet. Az ablakot feltoltam és egy keményhab polisztirol oszloppal kitámasztottam.(nem karcol és kellően puha) ...holnap megnézem a szerkezetet mi van. ...mivel ma oly sok időm nincs rá, így marad. viszont azért se nagyon tudtam továbbmenni, mert a fekete puha ablakalatti részt nem tudtam leszedni. (azt amiben a pici hangszóró van) azt az elemet hogyan kell leszedni??? vki leírná!? már csak ez hiányzik a boldogságomhoz :!: 8) :oops:

köszönöm!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.17. 10:31 
Újonc
Újonc

Labi írta:
No csipás szemmel, de nekiugrottam. fél óra alatt sikerült szétkapni, amin nagyon csodálkozom, figyelmebe véve az autószerelő képességeimet. Az ablakot feltoltam és egy keményhab polisztirol oszloppal kitámasztottam.(nem karcol és kellően puha) ...holnap megnézem a szerkezetet mi van. ...mivel ma oly sok időm nincs rá, így marad. viszont azért se nagyon tudtam továbbmenni, mert a fekete puha ablakalatti részt nem tudtam leszedni. (azt amiben a pici hangszóró van) azt az elemet hogyan kell leszedni??? vki leírná!? már csak ez hiányzik a boldogságomhoz :!: 8) :oops:

köszönöm!!!

Ha arra gondolok amire Te, akkor azt én egyben szedtem le a kárpit többi részével. Te hogy szedted le külön? :D
Annak a résznek a tetején van a krómozott díszléc a gumi csíkkal, ami az ablakhoz feszül...? Mert ha erre gondolsz, akkor azt a részt az a kis króm-gumi csík tartja. Az ablak és az ajtó közé megy be erős villa szerű patentokkal. Tehát felfelé húzd!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.17. 14:04 
E39 FAN
E39 FAN

Brumi írta:
Labi írta:

köszönöm!!!

Ha arra gondolok amire Te, akkor azt én egyben szedtem le a kárpit többi részével. Te hogy szedted le külön? :D
Annak a résznek a tetején van a krómozott díszléc a gumi csíkkal, ami az ablakhoz feszül...? Mert ha erre gondolsz, akkor azt a részt az a kis króm-gumi csík tartja. Az ablak és az ajtó közé megy be erős villa szerű patentokkal. Tehát felfelé húzd!

igen, annak a résznek a tetején van a krómozott díszléc a gumi csíkkal, ami az ablakhoz feszül! hát leszedni nem tudtam végül, csak kb 15 cm-re elhúzni az ajtó síkjától a kárpitelemet, hogy kipeckelhessem...láttam azokat a karmokat, de a fekete rész nem vált el az egésztől, ezért levenni sem tudtam. a karmok ott voltak, de nem mertem felfele húzni, mert marhára erős volt a szerkezet...féltem, hogy eltöröm.. :oops: ...a kezem, meg a polisztirol befért, szóval egyenlőre (holnapig) így marad. ha csak felfele kell húzni, akkor megpróbálom.
Köszi még egyszer! (kafa ez a táv-autószerelés) :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.18. 11:24 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: m54
Évjárata: 2000
Tisztelt Klubtársak!

Érdeklödnék,hogy valakinek volt e olyan jellegü problémája,hogy a klimavezérlője idöszakosan semmilyen gombnyomásra nem reagált???? :help:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: ABS senzor
HozzászólásElküldve: 2008.05.23. 03:06 
Újonc
Újonc

Sziasztok!

ABS problémám van, és ki szeretném mérni az ABS szenzorokat. Már ott elakadtam, hogy nem tudom a szenzorból kijövő vezeték csatlakozóját széthúzni. Ez a csatlakozó benne van egy dobozban a doblemezhez rögzítve. Van ennek valami különleges titka?? Vagy csak erővel szét kell húzni?
köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.23. 08:49 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Motor tipusa: M5
Évjárata: 2000
Üdv mindenkinek!

Esetleg van itt valaki aki ért az e39 M5-höz vagy az M-es verdákhoz? Azért leírom hátha. A negyedik sebességben rángat a váltó úgy mint a parkinzonkóros emberek. De csak a váltókar rángatózik az is csak akkor ha gázt adok, amúgy az autón semmit sem lehet észleni menet közben. Tökéletesen halad.
Mondtak olyat is, cseréljem ki a vátótartó bakkokat de az sem segített rajta! Esetleg valakinek valami ötlete?

A segítségeteket előre is köszi
Üdv: Ati

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: ABS senzor
HozzászólásElküldve: 2008.05.23. 09:16 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 3 alkalommal
Széria kód: E83
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2004
Kivitele: SAV
Loofy írta:
Sziasztok!

ABS problémám van, és ki szeretném mérni az ABS szenzorokat. Már ott elakadtam, hogy nem tudom a szenzorból kijövő vezeték csatlakozóját széthúzni. Ez a csatlakozó benne van egy dobozban a doblemezhez rögzítve. Van ennek valami különleges titka?? Vagy csak erővel szét kell húzni?
köszi

Szia!

Kis doboz ajtaja kinyit és csati széthúz. Nekem ennyi elég volt hozzá :)

Üdv

Pytta

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: ABS senzor
HozzászólásElküldve: 2008.05.23. 09:38 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Pytta írta:
Loofy írta:
Sziasztok!

köszi

Szia!

Kis doboz ajtaja kinyit és csati széthúz. Nekem ennyi elég volt hozzá :)

Üdv

Pytta

az a rossz hírem, hogya szenzorok másik végét, ami a kerékcsapágyhoz csatlakozik, gyakorlatilag nem lehet kiszerelni anélkül, hogy a szenzor ne sérülne.
konkrétan: mi csak úgy tudtuk kiütni a házból, és csak darabokban.
ha elviszed a kocsit bmw szervízbe, akkor a modic kiírja, ha valamelyik rossz, tehát szerintem felesleges szétszedned, mert 3-5eft a modicolás, egy szenzor pedig 17 - 20 eft között szerezhető be, és nem biztos, hogy a szenzorod a rossz.
nekem pl. kerékcsapágy cserém vol, ezen van az abs jeladó másik része ("test"), és ezen volt a hiba.
üdv.
roland

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 894  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]