* *
Pontos idő: 2026.10.03. 12:38

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 26568 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 1329  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: PDC
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 12:21 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
vaszarig írta:
ViSoR írta:
Megint befordult egy PDC, ráadásul a balhátsó középső, úgyhogy le kell vennem a lököst a cseréhez. Bonyolult művelet, vagy tépjem le otthon nyugodt szívvel. Vigyázat, antitálentum vagyok! :lol:

Szia Visor!

Nem kell leszedned az egész lököst a pdc szenzor cseréjéhez. Ki lehet pattintani magát a díszlécet is, a vezetékek elvileg engednek annyit. Ha jól emlékszem a középső részét kell először kipattintani az egyik szélén, utána kézzel alá tudsz nyúlni, és szépen ki tudod pattintgatni. :lol: Kis körmök fogják a lécet a lökösbe. Ha mégsem megy, akkor a lököst sem nehéz leszedni, 6db anya fogja belül, illetve a hátsó dobbetétben van még egy két bolha. Ha ezek megvannak, akkor hátra felé le tudod húzni, csak vigyázz, mert a pdc szenzorok csatijai még elvileg fogni fogják. :wink:
Én cseréltem szenzort.
Isten ments levenni mindent! 5 perc munka! Még néztem is, h jó hogy nem drágább, mert kilopnák a parkolóban is :)
u.i.
Most látom a képet. Ez miféle kraftwagen??? Dupla seggű, M5? 8O

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 12:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
kovessyroli írta:
vaszarig írta:
ViSoR írta:
Megint befordult egy PDC, ráadásul a balhátsó középső, úgyhogy le kell vennem a lököst a cseréhez. Bonyolult művelet, vagy tépjem le otthon nyugodt szívvel. Vigyázat, antitálentum vagyok! :lol:

Szia Visor!

Nem kell leszedned az egész lököst a pdc szenzor cseréjéhez. Ki lehet pattintani magát a díszlécet is, a vezetékek elvileg engednek annyit. Ha jól emlékszem a középső részét kell először kipattintani az egyik szélén, utána kézzel alá tudsz nyúlni, és szépen ki tudod pattintgatni. :lol: Kis körmök fogják a lécet a lökösbe. Ha mégsem megy, akkor a lököst sem nehéz leszedni, 6db anya fogja belül, illetve a hátsó dobbetétben van még egy két bolha. Ha ezek megvannak, akkor hátra felé le tudod húzni, csak vigyázz, mert a pdc szenzorok csatijai még elvileg fogni fogják. :wink:

most látom, hogy neked 525 tds-ed van. találtam egy 97-es modellt, kb. 300ekm-rel.
milyen tapasztalataid vannak, mire figyeljek oda, ha a vásárlás mellett döntök, mi a gyenge pontja a tds-nek?

köszi.
roland

Szia Roland!

Neked nem 530d-d van? :roll: Vagy már el is adtad? Miért? Nem volt jó? 8O
Én meg pont ilyet akarok venni, csak touringban. :lol: Nálam egyébként 1 éve van az autó, s azóta, lekopogom, nem volt vele gond! Mondjuk hála istennek, nem is volt úgy lelakva, meg a km is csak 156ezer volt! :wink: Egy kisebb gond volt csak vele, mégpdig, hogy eresztette a vizet a hengerfejnél, tőbe. Picit be is paráztam tőle, de kiderült, hogy csak kilukadt a cső, úgyhogy pöpecül meg lett persejezve(de nem kellett megbontani), s azóta minden oké, még a vizet sem eszi! :wink: Nekem azt mondták, hogy mindig tartsam be a szervízintervallumot, soha ne hajtsam túl, s akkor nem lesz vele gond. Be is tartom, olaj, szűrők cseréje 15ezrenként. Amúgy arra kell figyelned, hogy ne egye a vizet, mert ezeknek a motoroknak azt hiszem az volt a legnagyobb gondjuk, ha túl hajtották, hogy hengerfejesek lettek.
Mennyiért láttad azt a 97-est? Igazából ha sikerülne eladni a mocim, vagy akár az autót is, akkor megvenném a 30d-t. :wink: Mert ha az egyik elmegy, akkor már könnyebben be tudnám számoltatni a másikat! :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 12:53 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Stephanus_Rex írta:
Én cseréltem szenzort.
Isten ments levenni mindent! 5 perc munka! Még néztem is, h jó hogy nem drágább, mert kilopnák a parkolóban is :)
u.i.

Ezzel a képpel mutattam be, hogy nekem az M-pakettben hátul csak a szélső PDC-k vannak a díszcsíkban. Elöl szerencsére mind, ott már cserélgettem párat. De ez M5 :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 13:39 
haladó
haladó

Nem láttam még a verdád, oszt aszittem vettél egy M5-öst, és nem tudod hogy szóbahozni, ezért raksz be fotót róla :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 14:12 
Guru
Guru

Vettem egy M5-öt és mögé pár pálmafát :lol: If I were a rich man.... yaga diga diga dom

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 15:32 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
ViSoR írta:
Stephanus_Rex írta:
Én cseréltem szenzort.
u.i.

Ezzel a képpel mutattam be, hogy nekem az M-pakettben hátul csak a szélső PDC-k vannak a díszcsíkban. Elöl szerencsére mind, ott már cserélgettem párat. De ez M5 :D

szerintem ha csak beesett a szenzor, azt hátulról vissza lehet pattintani. a touringban is úgy van a középső kettő beletéve a lökösbe, mint az Msn, talán kicsit lejebb.
egyszer a kisasszony a kocsi hátulját szemlélgetve nagyon megbarátkozott a pdc szenzorral, rögtön be is nyomta, hátha úgy jobb lesz... rögtön szívinfarktust kaptam, de megnyugtattak (rhantos), hogy simán visszamegy. és lőn: egy kis gumikéz, és a lökös alá benyulva visszapattant (mondjuk alá kell feküdni, az biztos).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 17:35 
Guru
Guru

sajnos nekem nem beesett, hanem megtérta teremtőhöz :?
Jók ezek a random előbukkanó elektromos hibák. DSC lámpa ég/ újraindít elalszik, ablak nem megy le, kulcs nem nyit csak zár, mindig megoldja egy reboot. Ma az elakadásjelző marad úgy. Nyitásra villantott, csak elfelejtette abbahagyni. Kacsingatott, míg mentem, amikor leállítottam abbahagyta. Az elektronikától mentsem meg a Jóisten :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 17:51 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
ViSoR írta:
sajnos nekem nem beesett, hanem megtérta teremtőhöz :?
Jók ezek a random előbukkanó elektromos hibák. DSC lámpa ég/ újraindít elalszik, ablak nem megy le, kulcs nem nyit csak zár, mindig megoldja egy reboot. Ma az elakadásjelző marad úgy. Nyitásra villantott, csak elfelejtette abbahagyni. Kacsingatott, míg mentem, amikor leállítottam abbahagyta. Az elektronikától mentsem meg a Jóisten :lol:

Ezt csak azért csinálja mert el akarod adni haljak meg...:)
Nekem is ilyen volt az előző BMW-m...:) Mikor úgy döntöttem,hogy marad akkor semmi komoly,
mikor megint eladó sorba kerűlt akkor jött a sok gondd... 8O 8O 8O

Egyébként úgy emlékszem,hogy itt a fórumon egy makulátlan 530D hirdettél.... :P
Vagy van egy másik ami puccba van vágava? :nyelves:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 17:55 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
ViSoR írta:
DSC lámpa ég/ újraindít elalszik,

ezt nekem is csinálja néha. mikor kiolvastuk a hibatárolót, minden alkalommal a kormányelfordulás-érzékelőt írta ki hibának. a szerelők azt mondták, ne foglalkozzak vele, ez ilyen (az újjal is ugyanezt csinálná, csak elég nagy sz..pás kicserélni)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 18:06 
haladó
haladó

Adott köszi: 7 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
Ja ViSoR várd meg amíg elmegy a gép, aztán panaszkodj :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 18:12 
haladó
haladó

Adott köszi: 7 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
Ezt csak azért csinálja mert el akarod adni haljak meg...:)
Nekem is ilyen volt az előző BMW-m...:) Mikor úgy döntöttem,hogy marad akkor semmi komoly,
mikor megint eladó sorba kerűlt akkor jött a sok gondd... 8O 8O 8O

Ebben tényleg lehet valami. Amikor el akartam adni a 620Si-t (Rover) akkor hirtelen beszart a jobb első-hátsó ablakemelő, rögtön utána a bal oldali központi zár, majd a műszerfal világítás. A poén a végére maradt amikor végre megvette valaki és és el akart menni vele nem indult el az autó. Kemény volt kimagyarázni a dolgot, de a végére sikerült megcsinálni. Amúgy 6 évig semmi gond nem volt vele. Szóval az autóknak lelke van... :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 18:23 
E39 FAN
E39 FAN

lukacsas írta:
Ja ViSoR várd meg amíg elmegy a gép, aztán panaszkodj :)

Egyébként ViSoR kolléga én nem biztos,hogy itt reklámoztam volna a klubban az elmúlt 1-2hónap hibáit illetve gondjait a vassal kapcsolatban mikor már decemberben irtad,hogy április körűl eladóak leszünk... :lol:
Nem hiszem,hogy klubtag lesz a vevőd sőtt...talán biztos,hogy nem... :oops
De fel a fejjel hiszen egy "tök-éltes" illetve tökéletes gép van hirdetve a használt autón de nem? :drunk

Hidd el találsz rá egy madarat mert jó a szöveg... 4 kerék,3gyerek jaj de hülye vagyok ez nem az..:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 18:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Szia Roland!

Én meg pont ilyet akarok venni, csak touringban. :lol: Nálam egyébként 1 éve van az autó, s azóta, lekopogom, nem volt vele gond! Mondjuk hála istennek, nem is volt úgy lelakva, meg a km is csak 156ezer volt! :wink: Egy kisebb gond volt csak vele, mégpdig, hogy eresztette a vizet a hengerfejnél, tőbe. Picit be is paráztam tőle, de kiderült, hogy csak kilukadt a cső, úgyhogy pöpecül meg lett persejezve(de nem kellett megbontani), s azóta minden oké, még a vizet sem eszi! :wink: Nekem azt mondták, hogy mindig tartsam be a szervízintervallumot, soha ne hajtsam túl, s akkor nem lesz vele gond. Be is tartom, olaj, szűrők cseréje 15ezrenként. Amúgy arra kell figyelned, hogy ne egye a vizet, mert ezeknek a motoroknak azt hiszem az volt a legnagyobb gondjuk, ha túl hajtották, hogy hengerfejesek lettek.
Mennyiért láttad azt a 97-est? Igazából ha sikerülne eladni a mocim, vagy akár az autót is, akkor megvenném a 30d-t. :wink: Mert ha az egyik elmegy, akkor már könnyebben be tudnám számoltatni a másikat! :wink:[/quote]

annyira jó a kocsi, hogy könnyeket hullajtok utána, ha szabad ilyen fordulatot egyáltalán használnom kökemény bmw-s létemre.
amiért el kell adnom, az egyetlen ok:
1,5 mft -ra van szükségem, vissza kell adnom ezt a kölcsönt, ingatlant vettünk, és a felújítás kicsit többe fájt, mint gondoltuk.
ez van, autó megy, iroda marad.

sajnos hónapokig hirdettem, mire akadt egy olyan vevő, aki hitelre legalább megveszi (remélem), foglalózta már, úgyhogy holnap kiderül. mindenki mindenféle szutykot akart beszámoltatni, nekem meg a pínz kell.

úgyhogy eladtam.
amit néztem tds-t, inkább nem foglalkozom vele, mert utánanéztünk, és 2 autóból faragták össze.
vegyél jó állapotú 30d-t, mert ez a legkirályabb motor az e39-ben.
az enyém pont ilyen volt.

azért köszi az infót.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 19:27 
E39 FAN
E39 FAN

kovessyroli írta:
Szia Roland!

Mennyiért láttad azt a 97-est? Igazából ha sikerülne eladni a mocim, vagy akár az autót is, akkor megvenném a 30d-t. :wink: Mert ha az egyik elmegy, akkor már könnyebben be tudnám számoltatni a másikat! :wink:

annyira jó a kocsi, hogy könnyeket hullajtok utána, ha szabad ilyen fordulatot egyáltalán használnom kökemény bmw-s létemre.
amiért el kell adnom, az egyetlen ok:
1,5 mft -ra van szükségem, vissza kell adnom ezt a kölcsönt, ingatlant vettünk, és a felújítás kicsit többe fájt, mint gondoltuk.
ez van, autó megy, iroda marad.

sajnos hónapokig hirdettem, mire akadt egy olyan vevő, aki hitelre legalább megveszi (remélem), foglalózta már, úgyhogy holnap kiderül. mindenki mindenféle szutykot akart beszámoltatni, nekem meg a pínz kell.

úgyhogy eladtam.
amit néztem tds-t, inkább nem foglalkozom vele, mert utánanéztünk, és 2 autóból faragták össze.
vegyél jó állapotú 30d-t, mert ez a legkirályabb motor az e39-ben.
az enyém pont ilyen volt.

azért köszi az infót.[/quote]

Ment Pü!:) Amúgy, igaz nem hirdetem külön, de így a klubtársaknak elmondom, hogy ha érdekel vkit, eladó az enyém is. Szóval, ha érdekel egy jó állapotú 525TDS, akkor állok rendelkezésedre! :wink: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Telefon
HozzászólásElküldve: 2008.02.26. 19:51 
Újonc
Újonc

Sziasztok!
Kérdésem lenne a telefonnal kapcsolatban. A kocsinak is van memóriája a számoknak vagy csak sim kártyán lehet őket tárolni?
Köszi a választ előre is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.27. 10:15 
Guru
Guru

strobi írta:

Minden fullos autó ilyen, ami tele van elektronikával. Felkap valami zaj indulásnál aztán mókázik, szerencsére ez nekem nem nagy rejtély. Mondjuk csak addig, amíg végleg le nem térdel valami. Eddig kb 5 ilyen hiba volt, mindig más és mindig elmúlt. Ebből látszik, hogy nem a rendszer rossz, hanem a konstrukció. Talán egy majd egy Lexusban megoldják valahogy...

De igazából tök mindegy, mert a kutyának nem kell :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.27. 10:27 
E39 FAN
E39 FAN

ViSoR írta:
strobi írta:

Minden fullos autó ilyen, ami tele van elektronikával. Felkap valami zaj indulásnál aztán mókázik, szerencsére ez nekem nem nagy rejtély. Mondjuk csak addig, amíg végleg le nem térdel valami. Eddig kb 5 ilyen hiba volt, mindig más és mindig elmúlt. Ebből látszik, hogy nem a rendszer rossz, hanem a konstrukció. Talán egy majd egy Lexusban megoldják valahogy...

De igazából tök mindegy, mert a kutyának nem kell :lol:

Remélem nem gázoltam bele az önérzetes lelkivilágodba ezzel ViSoR kolléga..:)
Egyébként nekem is volt már néhányszor,hogy ha beinditom a kocsit akkor a bal első vagy a jobb első ablak nem akar megmoccanni!!! Ilyenkor gyújtás le majdd vissza és hiba elháritva... 8O :oops: 8O

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.27. 12:07 
Guru
Guru

Ugyan már, az élet ilyen - az emberek hazudnak. Én bármire megesküszök, hogy ez egy makulátlan autó :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.03.02. 18:37 
haladó
haladó

Kérdés: nem elektromos hátsó ajtót lehet úgy "motorizálni", hogy vesz bele az ipse egy emelőmotort, és beszereli az üveg alá a helyére, vagy nem kivitelezhető?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: BMW
HozzászólásElküldve: 2008.03.02. 21:37 
E39 FAN
E39 FAN

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy elkelt az autóm! :lol: :cry: Szóval most keresgélek, ha vki tud megfelelőt, szóljon.
Ami szóba jöhet: 530d vagy 525d csak touring, navival (16:9), bőrrel, tetőablakkal, elektromos ülésekkel, és a PDC sem volna rossz elől-hátul! :P Igaziból már a facelift-es model érdekelne! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 26568 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 1329  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]