* *
Pontos idő: 2026.09.20. 07:26

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 26568 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 1329  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.09. 22:42 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
doncsicso írta:
Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést a bemutatkozó topikos posztomra válaszolóknak.
Ott már írtam, hogy az 1 éves japánomat fejleszteném FEL 10 éves BMW re :)
Nem tudok dönteni, hogy 528i vagy 530D legyen, rászánt összeg kb 99 2000 res évjáratra elegendő, nagyjábol 200 000
körüli valós km rel. Ha minden igaz megoldódi, hogy maradjon a külföldi rendszám, úgyhogy mindenképpen a ffricceknél
megy a keresgélés, ott talán 200 000 az annyi, nem úgy mint itthon...
ás miatt. Elég keveset megyek és szinte csak városon kivül autózom, évi 10-15000km-t. A dizelt nem csak a fogyasztás miatt
venném, hanem mert szeretem a nyomatékot és egyéként sm vagyok hajtós (110-120 tempomat)
Kérdés:
-200 000km rel még megvehető egy ilyen vas? (érdekes módon kint ugyanannyi a dizel mnt a benzines azonos paraméterekkel)
-ilyen kevés évi km mellett nem túl nagy para a dizelre benevezni? (éves szinten kb 150 000Ft a spórolás az üzemanyagon)
-persze a kezdeti költségeket tekintve "nullszerviz" meglenne vásárláskor akármit mondanak róla mikor mi volt csere
gondolom ez a dizelnel kapasbol horror ??
Ha igaz amiket olvastam egyik topikban abenzinesekről akkor 200 tól 400 ig nálam 10 év alatt sem jut el, és a gyakran cserélgetett
fiatal japánjaim után szeretnék már ey sokáig szerethető dédelgethető hozzámnövős öreget, amire büszke is lehetek!

Köszönöm előreis mindenkinek!

Péter

Szia péter!

Ha városon kívül használod szerintem a 28-as benzin kb 1 lityivel fog többet enni, mint a 30-as dízel! A 200.000 km pedig nem sok! Nekem 250.000 van és nagyon szépen muzsikál! Sajna a piacon ezen az évjáraton már kevés jó van! Sokan, nagyon rég óta keresnek...
Csak példa: én mikor megvettem 10 éves volt és az első 3 hónapban 8 kilót költöttem rá, pedig jó állapotban volt! ...nem elijesztés képpen!! szélvédő, olaj, szűrők, új lámpák, termosztát, gumik bla bla ..szóval egyre vigyázz: ne szeress bele első látásra, mert az biza vakká tesz és költséges lehet a nemlátás! :?
Viszont ebbe az autóba biztos beleszeretsz!! Sokan vagyunk itt ezzel így! 8)

Üdv,
Labi

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.09. 23:17 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
Hehe...
Ez jó megfogalmazás: szerelem első látásra = vakság. :)
Én is majdnem így jártam. Ha nincs két haver, akik ebből élnek aztán messze jobban értettek hozzá, akkor most egy chiptuningos 528i-m volna, ami sajnos hamarosan a 12-be lép, és annyira agyon van hajtva, hogy már az enyém is legyorsulja... :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.09. 23:23 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
Labi írta:
doncsicso írta:
Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést a bemutatkozó topikos posztomra válaszolóknak.
Ott már írtam, hogy az 1 éves japánomat fejleszteném FEL 10 éves BMW re :)
Nem tudok dönteni, hogy 528i vagy 530D legyen, rászánt összeg kb 99 2000 res évjáratra elegendő, nagyjábol 200 000
körüli valós km rel. Ha minden igaz megoldódi, hogy maradjon a külföldi rendszám, úgyhogy mindenképpen a ffricceknél
megy a keresgélés, ott talán 200 000 az annyi, nem úgy mint itthon...
ás miatt. Elég keveset megyek és szinte csak városon kivül autózom, évi 10-15000km-t. A dizelt nem csak a fogyasztás miatt
venném, hanem mert szeretem a nyomatékot és egyéként sm vagyok hajtós (110-120 tempomat)
Kérdés:
-200 000km rel még megvehető egy ilyen vas? (érdekes módon kint ugyanannyi a dizel mnt a benzines azonos paraméterekkel)
-ilyen kevés évi km mellett nem túl nagy para a dizelre benevezni? (éves szinten kb 150 000Ft a spórolás az üzemanyagon)
-persze a kezdeti költségeket tekintve "nullszerviz" meglenne vásárláskor akármit mondanak róla mikor mi volt csere
gondolom ez a dizelnel kapasbol horror ??
Ha igaz amiket olvastam egyik topikban abenzinesekről akkor 200 tól 400 ig nálam 10 év alatt sem jut el, és a gyakran cserélgetett
fiatal japánjaim után szeretnék már ey sokáig szerethető dédelgethető hozzámnövős öreget, amire büszke is lehetek!

Köszönöm előreis mindenkinek!

Péter

Szia péter!

Ha városon kívül használod szerintem a 28-as benzin kb 1 lityivel fog többet enni, mint a 30-as dízel! A 200.000 km pedig nem sok! Nekem 250.000 van és nagyon szépen muzsikál! Sajna a piacon ezen az évjáraton már kevés jó van! Sokan, nagyon rég óta keresnek...
Csak példa: én mikor megvettem 10 éves volt és az első 3 hónapban 8 kilót költöttem rá, pedig jó állapotban volt! ...nem elijesztés képpen!! szélvédő, olaj, szűrők, új lámpák, termosztát, gumik bla bla ..szóval egyre vigyázz: ne szeress bele első látásra, mert az biza vakká tesz és költséges lehet a nemlátás! :?
Viszont ebbe az autóba biztos beleszeretsz!! Sokan vagyunk itt ezzel így! 8)

Üdv,
Labi

csatlakoznék Labi kollégához: ha ennyit mész, teljesen felesleges a dízel anyagi alapon - az más, ha szeretsz nyomatékból autózni.
az enyémben is 200+ km van, és a motornak az égvilágon semmi baja nincs (kopkop), olajfogyasztás két olajcsere közöt (24k km) max fél liter. úgyhogy ha csak a futásteljesítmény lenne a gond, az nem gond.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 11:58 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Széria kód: E60
Motor tipusa: 530d
Kivitele: Sedan
Csatlakoznék az előttem szólókhoz!
Nekem dizelem van,de ha nem mégy sokat vele,nem tudsz eleget spórólni.
Én is a nyomaték miatt vettem 530d-t,és sajnos akkor még nem ismertem a fórumon lévő társakat és beleestem a szerelem=vakság esetében.Bár én a kocsit vétel előtt 3 szervízben is megnézettem,mégis csak később derültek ki a hibák.
0.körben 150ezres szervíz:olajcsere+szürők,váltóolajcsere+apróságok
1.körben 350ezres szervíz(jó ez Ausztriában):3 db injektorcsere/porlasztócsúcs/+apróságok
2.körben 250ezres szervíz:állófűtés csere,3db szinszabályzó érzékelő csere,+apróságok
3.körben 300ezres szervíz:első teleszkópok+féktárcsa+fékbetét,olajcsere+szürők,hátsó hídszilentek,termosztát+apróságok
És most kezd összeállni a kocsi újkori állapotára :D bár még valami mindig nyöszörög az ajtókárpitban..
Mondjuk,ha te külföldről veszed,akkor valószínüleg könnyebben találsz megbízható állapotút.Csak nagyon kell vigyázni a hírdetésekkel,mert könnyen átvághatnak.És ott meg utiköltségekre könnyen kidobálhatsz százezereket.
Úgyhogy jól gondold meg..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 12:16 
Újonc
Újonc

Köszi a tippeket!

Nézegettem az itthoni kínálatot is...vanak érdekességek bőven.
Érdekes azért, hogy mennyi verda van ami jobb felszereltségű fiatalabb és kevesebbet futott mint a
német nagyátlag és olcsóbb az eurós német áraknál :)
/persze I-s vagy J-s rendszám/
Most egyezkedem majd, hogy ha úgy adódik hogy kinti lesz, van egy közvetett ismerős münchenben
melózik a bmw nél. Talán sikerül egy kis helyismerettel és szakértelemmel felvértezni majd a projektet.

azt meglehet tudni hogy ez mennyibe fájt:
3 db injektorcsere/porlasztócsúcs/ ??

P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 12:25 
haladó
haladó

Cső!

Darabja 250 euro volt+munkadíj.Persze a kinnti 80euro/óradíjjal számolva.Itthon asszem 80.000ft-kedvezmény körül van.
Azért írtam,hogy a kinntieket valószínüleg/biztosan/ jobban és rendszeresebben szervízelik.
Nem akarva benzines vs. dízel vitát kirobbantani,azért kérdezd meg az ismerősöd ezekről.Kiváncsi vagyok mit mond.
Mert beszélgetve kinnti meg itthoni BMW szerelőkkel,megbízhatóbbak a benzinesek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 13:54 
haladó
haladó

Segítség!

Az előbb kimentem,hogy autózok kicsit,errefel meg nem indul a verda.Pénteken hoztam el a szervízből,menten idegrohamot kapok.
Teker mint állat,de nem röffen be!!!Most mondja nekem valaki,hogy milyen jó a bmw.. :lovoldozos

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 16:25 
haladó
haladó

Most mondja valaki, hogy milyen jó a szervíz...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 16:47 
Guru
Guru

Kapott köszik: 1
Labi írta:
Diabolica írta:
Stephanus_Rex írta:
Hát én egy autóban láttam csak ilyet, de annak is ki volt nyomva még a szeme is a hajtástól, mert a papától kapta ajándékba a kis szarházi, és nem kímélte. :evil:
Akkor még nem volt BMW-m, csak érdekelt a márka, és néztem, hogy mi az a gomb, amit vadulás előtt benyom. Persze azt mondta, hogy az a motoron is állít, és az is sportosabb lesz, de ami tény, hogy kanyarban iszonyatosan jól ment. (540i)
Egyébként ha már ennyire elmentünk a futómű felé, akkor valaki meg tudná mondani, hogy van-e egyáltalán M-es felfüggesztés pakett, és hogy mivel különbözik a szériától? (Esetleg sport futómű?)
Mert az enyémben állítólag az van, és tényleg másképpen néz ki mint amiket eddig láttam, de lehet csak egyszerűen 2001 utáni módosítás? Úgy mondták, hogy ebben talán több az alumínium - kisebb rugózatlan tömeg -, és alacsonyabb, jobban fekszik az úton.

Nézd meg az ETK-ban az M5-öt vagy az 540-535-öt. Ha olynod van M-esed van :) .
Én azért nem értettem soha hogy mi ez az M felfüggesztés pakett, mert az 535-540 és M5 ben más a bölcső és ehhez a bölcsőhöz passzol az M-es laufwerk és kormánymű. Ezért nem vágom, hogy hogyan lehet M-es futómű egy más felépítésű kocsiban. De valaki már írta is itt, hogy az M pakett futómű csak a nevében hasonlít az igazi M-es futóműhöz, más mint a széria de nem ugyanaz. Szóval az a valaki leírhatná, hogy mia a tényleges helyzet mert én sem vágom.

Jól értem Diabolica első mondatát? A 40-es és 35-ösök mind M-es futóművel szereltek :?: ..vagy csak a kialakítása teszi lehetségessé M- futómű behelyezését :?:

Jól értetted, nézd meg az ETK-t!

A csonkállvány, a lengőkarok mind megegyeznek (azaz ugyanaz az etk számuk), a teló attól függ, hogy milyen felszereltséggel vetted meg a 0 kilóméteres gépet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 17:05 
E39 FAN
E39 FAN

Labi írta:
Jól értem Diabolica első mondatát? A 40-es és 35-ösök mind M-es futóművel szereltek :?: ..vagy csak a kialakítása teszi lehetségessé M- futómű behelyezését :?:

Diabolica írta:

A csonkállvány, a lengőkarok mind megegyeznek (azaz ugyanaz az etk számuk), a teló attól függ, hogy milyen felszereltséggel vetted meg a 0 kilóméteres gépet.

Értem! Köszi! Egy hozzám hasonló halandó, nem hozzáértő a külső jegyekből, hogy tudná megállapítani, hogy az lenni most M-es, vagy nem lenni? Bár úgy vettem, hogy azt nem tüntették fel, de érdekelne a dolog! Kbhont kartásrs az egyik topicban kérte a díszes társaságot, hogy ugyan már nézzük meg mennyi és milyen színes rovátka is vagyon a telón...esetleg az segít?? ..márcsak azért is, mert én egy árva csíkot nem láttam...megnéztem annó! :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 17:32 
Guru
Guru

Labi írta:
Labi írta:

Diabolica írta:

Értem! Köszi! Egy hozzám hasonló halandó, nem hozzáértő a külső jegyekből, hogy tudná megállapítani, hogy az lenni most M-es, vagy nem lenni? Bár úgy vettem, hogy azt nem tüntették fel, de érdekelne a dolog! Kbhont kartásrs az egyik topicban kérte a díszes társaságot, hogy ugyan már nézzük meg mennyi és milyen színes rovátka is vagyon a telón...esetleg az segít?? ..márcsak azért is, mert én egy árva csíkot nem láttam...megnéztem annó! :(

Ha letisztítod ott lesz. Egyébként a teló a menettulajdonságokat nagyban ugyan de csak részben határozza meg, magát az útfekvést, úttartást az egyéb részek biztosítják, ami a tiédben is valódi M-es.
A stabilitásban játszik alapvető szerepet, hogy milyen telo és rugó van benne, de ezt nem feltétlen közúton tudod kiélvezni - sőt, kifejezetten rosszul éreznéd magad Pesten ha egy a 35-ös motorhoz méretezett vérmes-masszív sportos összeállítással mennél (úgy csattognál mint egy kukafedő..)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 19:20 
Guru
Guru

Kapott köszik: 8 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525dA
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Hali!

Már régebben is kérdeztem hogy miért nem világit vajon nálam a müszerfalon az az ikon ami az autót mutatja a négy nyitott ajtóval + csomagtér, szoval ez nem müködik nálam, mivel ma voltam vilammosági szervizben ott is felvettem a témát, azt mondta a fazon hogy teszteren majd megnézi azt is, viszont azt mondta hogy onna nnemtudta megnézni hogy mi a gond, viszont a kérdése az volt ami most az én kérdésem is hogy, Biztosan világitania kellen annak akkor ha nincs bezárva valamalyik autóm, nemlehet-e az hogy még az én autóm ezt nem tuja mevel az elsö szériákbol azaz 97-bol való, szóval tudja-e konkrétan valaki hogy annak müködnie kell?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 20:07 
E39 FAN
E39 FAN

Diabolica írta:
Labi írta:
Labi írta:

Diabolica írta:

Ha letisztítod ott lesz. Egyébként a teló a menettulajdonságokat nagyban ugyan de csak részben határozza meg, magát az útfekvést, úttartást az egyéb részek biztosítják, ami a tiédben is valódi M-es.
A stabilitásban játszik alapvető szerepet, hogy milyen telo és rugó van benne, de ezt nem feltétlen közúton tudod kiélvezni - sőt, kifejezetten rosszul éreznéd magad Pesten ha egy a 35-ös motorhoz méretezett vérmes-masszív sportos összeállítással mennél (úgy csattognál mint egy kukafedő..)

:kösz Diabolica!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 20:29 
Guru
Guru

levibeka írta:
Hali!

Már régebben is kérdeztem hogy miért nem világit vajon nálam a müszerfalon az az ikon ami az autót mutatja a négy nyitott ajtóval + csomagtér, szoval ez nem müködik nálam, mivel ma voltam vilammosági szervizben ott is felvettem a témát, azt mondta a fazon hogy teszteren majd megnézi azt is, viszont azt mondta hogy onna nnemtudta megnézni hogy mi a gond, viszont a kérdése az volt ami most az én kérdésem is hogy, Biztosan világitania kellen annak akkor ha nincs bezárva valamalyik autóm, nemlehet-e az hogy még az én autóm ezt nem tuja mevel az elsö szériákbol azaz 97-bol való, szóval tudja-e konkrétan valaki hogy annak müködnie kell?

Vedd fel a kapcsolatot Vaszarig-al!
Az ővé világít ha van rajta sapka ha nincs! Pedig oda-vissza véginyalt már minden tyúkbelet, kapcsolót, relét kétszer, szétszedte az órát, zárat stb..! Keresztezni kéne őket, hátha megszületik a megoldás mindkettőtök számára. Viccet félretéve ő valóban beleásta magát a kérdésbe.....
Egyébként pont a régebbiekben kellene világítani, mert az újakban nincs ilyen, legalábbis az enyémben nincs.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 22:12 
Guru
Guru

Köszi! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 23:11 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Diabolica írta:
levibeka írta:
Hali!

Az ővé világít ha van rajta sapka ha nincs! Pedig oda-vissza véginyalt már minden tyúkbelet, kapcsolót, relét kétszer, szétszedte az órát, zárat stb..! Keresztezni kéne őket, hátha megszületik a megoldás mindkettőtök számára. Viccet félretéve ő valóban beleásta magát a kérdésbe.....
Egyébként pont a régebbiekben kellene világítani, mert az újakban nincs ilyen, legalábbis az enyémben nincs.

Nem évjárat függő hanem csak kis bC-s óracsoporton van kis autó.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 23:40 
Guru
Guru

Az enyémben kis bordc. van, akkor most annak müködnie kellenne vagy sem?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.10. 23:49 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
levibeka írta:
Az enyémben kis bordc. van, akkor most annak müködnie kellenne vagy sem?

Igen nyitott ajtónál világítani kell annak az ajtónak ami nyitva van.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája: kontorl lámpa
HozzászólásElküldve: 2007.12.11. 15:32 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Motor tipusa: M57/T2
Diabolica írta:
levibeka írta:
Hali!

Ez így van, de sajna elakadtam én is! :cry: Végülis kicseréltem a hátsó zárat is, de az sem segített. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy talán az óracsoportban megszakat egy áramkör, és azért világít folyamatosan. Azt még lehet szétszedetem fater munkatársával, ő vmi műszerész, hátha megleli a hibát. De ha más nem, akkor már megvan a nagy bc-s kijelző, csak el kéne vinnem programoztatni. :wink:
Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy az én autóm 98. 12. havi, amit vettem óracsoport meg 2001-es. Szerintetek ezt is be tudom építeni? Vagy évjárat függő a dolog? :?:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.11. 21:15 
Újonc
Újonc

tom írta:
Segítség!

Az előbb kimentem,hogy autózok kicsit,errefel meg nem indul a verda.Pénteken hoztam el a szervízből,menten idegrohamot kapok.
Teker mint állat,de nem röffen be!!!Most mondja nekem valaki,hogy milyen jó a bmw.. :lovoldozos

Szia Tom,

Én is így jártam a multkor, éjszaka arrébb áltam, hogy ne legyen útban a verda, délben mentem érte, és nem indult, ugyanúgy csak tekert, mint Neked, de nem indult.
Azt a tanácsot kaptam, hogy hallgassam meg az AC pumpát hátul a jobb hátsó ülésnél (fülrátétellel).
Nem hallottam semmit :-)
Aztán kb fél óra múlva gyújtás rá, hallottam valamit hátulról, de nem nagyon kellett fülelnem, jó hangos volt,
tekertem vagy 25-30mp-ig, és akkor beindult.
Azóta persze semmi hiba, tökéletesen megy...
Nézd meg a biztosítékokat, az nem kerül semmibe, ezt a tanácsot is kaptam...
Kb ez a max, amit segíteni tudok.

Üdv,
Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 26568 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 1329  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]