* *
Pontos idő: 2026.09.06. 00:06

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4251 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 213  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Politika
HozzászólásElküldve: 2011.05.25. 08:55 
haladó
haladó

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 22 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N62B44
Évjárata: 2005
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (0)
Imco írta:

"Strasbourgig is elmennek" - remelem nem retourt vettek :-D

ezekre a bevasarlokozpontokra visszaterve egy vicc az egesz "szolgaltatas", amit nyujtanak .... hazamentunk par napra egy lagzira, persze mar a lagzira odauton jutott eszembe, hogy boritekot nem hoztam a penznek ... pont a tecso elott jottunk el, vasarnap delelott, gondoltam sehol senki, beugrok, veszek egyet, majd az asszony parkettazza az olajkalyhat sukoroig, behozzuk a lemaradast ...
sima boritek a polcon a kepeslapok kozott, leveszem, rohanas a penztarhoz ... csak 2 penztar van, az egyiknel a holgy kartyaval fizet, a terminal beszart ... 2 arc fizet elottem, elmennek, kezemben az 1 darab boritek, szepen kioltozve ... csak a hulye nem latta mi jaratban vagyok ...
ekkor a kedves penztartos holgy atiranyitotta a kartyaval baszkdo holgyet pont elem, azzal a dumaval hogy o is itt dolgozik, ezert jog van elem allni ...
jo, ezt meg benyelem, csak sietnek, az asszony tilosban parkol apos kocsijaval, szarul jonne ki ha pont most koszalna arra egy rendornek alcazott munkanelkuli.
na, en jovok, boritek penztaros kezebe, megdobbenve kozli velem, hogy ezt csak igy nem lehet megvenni .... 490forint a kepeslap, ez ahhoz tartozik :lol:
ok, odacsaptam neki egy 500ast, kivettem a kezebol a boritekot, megkoszontem a reszveltelt, es siettem a kocsihoz.
masnap hallom cimboramtol, aki egy zenekarban jatszik az akkor szolgalatot teljesito biztonsagi orrel,hogy LOPAS miatt eljarast fognak inditani ellenem, az 500 forintot amit otthagytam pedig talalt targykent kezelik.

szal errol ennyit, a 7.5 altalanost vegzett penztaros nem tudta lesakkozni magaban, hogy kapott tolem ingyen egy 490 forintos kepeslapot plusz 10 forint jattot ...
masnap azon mozdulattal lesetaltam tecsoba, gondoltam majd jol felismernek, megprobalnak bevezetni a kis motozos szobaba, es kurva nagy balhet csapot, ismeros holgy a penztarban, direkt oda allunk, erre semmi, meg fel sem ismer ...

viszont mikor kormosek bejarnak pentek-szombat ejjel diszko elott/kozben tecsoba zabalni, majd fizetes nelkul tavoznak, a kutya nem szol nekik, de olyan durvan nyomjak, hogy meg a csokipapirokat, szalamispapirokat is szetszorjak a foldon ... na erre lepjen az 59kilos biztonsagior ...

szal nem kicsit kettos merce ...

SZERK:

mindenki vonja le amit le kell :-D

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2011.05.25. 15:30 
Guru
Guru

Adott köszi: 108 alkalommal
Kapott köszik: 31 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
orvil írta:
Imco írta:

"Strasbourgig is elmennek" - remelem nem retourt vettek :-D

ezekre a bevasarlokozpontokra visszaterve egy vicc az egesz "szolgaltatas", amit nyujtanak .... hazamentunk par napra egy lagzira, persze mar a lagzira odauton jutott eszembe, hogy boritekot nem hoztam a penznek ... pont a tecso elott jottunk el, vasarnap delelott, gondoltam sehol senki, beugrok, veszek egyet, majd az asszony parkettazza az olajkalyhat sukoroig, behozzuk a lemaradast ...
sima boritek a polcon a kepeslapok kozott, leveszem, rohanas a penztarhoz ... csak 2 penztar van, az egyiknel a holgy kartyaval fizet, a terminal beszart ... 2 arc fizet elottem, elmennek, kezemben az 1 darab boritek, szepen kioltozve ... csak a hulye nem latta mi jaratban vagyok ...
ekkor a kedves penztartos holgy atiranyitotta a kartyaval baszkdo holgyet pont elem, azzal a dumaval hogy o is itt dolgozik, ezert jog van elem allni ...
jo, ezt meg benyelem, csak sietnek, az asszony tilosban parkol apos kocsijaval, szarul jonne ki ha pont most koszalna arra egy rendornek alcazott munkanelkuli.
na, en jovok, boritek penztaros kezebe, megdobbenve kozli velem, hogy ezt csak igy nem lehet megvenni .... 490forint a kepeslap, ez ahhoz tartozik :lol:
ok, odacsaptam neki egy 500ast, kivettem a kezebol a boritekot, megkoszontem a reszveltelt, es siettem a kocsihoz.
masnap hallom cimboramtol, aki egy zenekarban jatszik az akkor szolgalatot teljesito biztonsagi orrel,hogy LOPAS miatt eljarast fognak inditani ellenem, az 500 forintot amit otthagytam pedig talalt targykent kezelik.

szal errol ennyit, a 7.5 altalanost vegzett penztaros nem tudta lesakkozni magaban, hogy kapott tolem ingyen egy 490 forintos kepeslapot plusz 10 forint jattot ...
masnap azon mozdulattal lesetaltam tecsoba, gondoltam majd jol felismernek, megprobalnak bevezetni a kis motozos szobaba, es kurva nagy balhet csapot, ismeros holgy a penztarban, direkt oda allunk, erre semmi, meg fel sem ismer ...

viszont mikor kormosek bejarnak pentek-szombat ejjel diszko elott/kozben tecsoba zabalni, majd fizetes nelkul tavoznak, a kutya nem szol nekik, de olyan durvan nyomjak, hogy meg a csokipapirokat, szalamispapirokat is szetszorjak a foldon ... na erre lepjen az 59kilos biztonsagior ...

szal nem kicsit kettos merce ...

SZERK:

mindenki vonja le amit le kell :-D

Magyar eset: Sajnos a TESCO-ba ritkán jelentkeznek magasan kvalifikált dolgozó jelöltek. Sajnálom az esetet....
A videó: tisztára mint a Blöffben :D
Érdekes, hogy máshol el tudnak járni hasonló ügyekben is....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.31. 15:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Kivitele: Sedan
Mentőcsomag :hányás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.31. 16:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Sziasztok :!:

Kép

József Attila:
Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

Kép

Magyar bánat, Trianon

Levágták ujjaid,
lábadat, kezedet,
csonkává tették
szép magyar földedet.

Elvették a határt,
elzárták a népet,
és nem hagytak mást,
csak az ős emléket.

Szakadt Bánát, Bácska,
Erdély és Hargita,
milliók száján
ég ma is az ima.

Könnyben áll a magyar
szívnek dobbanása,
ellen a világ,
csak Isten a társa.

Lobbanj fel égi tűz,
olvaszd el a láncunk,
űzd ki lelkünkből
mérhetetlen gyászunk!

Mária, Szent Anyánk,
nyújtsd felénk kezedet,
tedd újra eggyé
hű magyar nemzeted!

Paudits Zoltán (Kiáltok! c. kötet 2007.)

:sírás: :sírás: :sírás: :sírás: :sírás: :sírás: :sírás: :sírás: :sírás: :sírás:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.31. 21:57 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 36 alkalommal
Motor tipusa: 525d
Sziasztok!
Amit erővel elvettek tőlünk, azt száz évekkel később is jogosan vehetjük vissza.
De amiről egyszer lemondtunk, az már holnap örökre elveszett! :(
Én így gondolkodom erről a témáról.
B.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 07:17 
E39 FAN
E39 FAN

Berkut írta:
Sziasztok!
Amit erővel elvettek tőlünk, azt száz évekkel később is jogosan vehetjük vissza.
De amiről egyszer lemondtunk, az már holnap örökre elveszett! :(
Én így gondolkodom erről a témáról.
B.

Dettó :!:
:wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 07:40 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Lehet, hogy megköveztek érte, de: ....természetesen én magam is sajnálom ami az országgal történt és sajnálom azokat s akik elszakadtak tőlünk, de ... ezt már kicsit soknak tartom, hogy 90 év elteltével ilyen dolgon kesergünk....főleg azok, akik a csonka Magyarországon élnek! ...ha még egy erdélyi szájából hallanám, megérteném, de így. Most őszintén! Mi változna? Mi lenne ha? ...és ne gyertek az arannyal, az erőforrásokkal, meg azzal, hogy akkor más lenne! Ez a Trianon egy jó gumicsont már, semmi több. Az lenne jó az egész magyarságnak, ha egyszer ezen túlnőne és mint egy felnőtt ember, ha pofán vágják, nem siránkozna, hanem továbbmenne! ....mondom szerintem.

A sok barom miatt folyik még mindig háború a világban ideológiák és vallási kérdések miatt. ...ha egyszer egy balfasz kerülne Magyarország élére, kíváncsi vagyok melyik nagyszájú ragadna érte kapát és indulna visszaszerezne a "jogos tulajdonát" :!: ..sztem ez már inkább vicc. ....emlékezzünk, hogy legyen min keseregnünk. :oops: ...elvették a cumimat....

Én most nagy magyar vagyok? lemegyünk az adriára jövő héten. ...majd hangoztatom, hogy egyszer a mienk volt, kíváncsi vagyok hányan röhögnek ezért körbe.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 08:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Múltkor láttam a Tuskó parkolóban egy Rönó táliát, árpádsávos, nagy magyarországos matricával.

Francia autó, ami romániában készül....

Szerintem a Trianon miatt hőzöngők nagy része nem is tudja, mit akar.

Labinak igaza van, túl kellene lépni a trianon ügyön, és inkább mindenki a saját lehetőségeihez mérten próbáljon változtatni a dolgokon. Tessék gyermekeket vállani, hogy ne fogyjunk el.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 09:11 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Motor tipusa: 525iA
Az én családom erdélyi. Véleményem szerint kiemelten fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk, hogy milyen igazságtalanság ért minket, és hogy mennyi magyar él még elnyomásban a határokon kívül. Látniuk kell azt a kultúrát, ami Nagy-Magyarország területén volt, azokat a gyönyörű városokat, tájakat, amikről a csonka ország csak álmodhat. A határokon túl sokkal nagyobb az összetartás a magyarok között, mint itthon és a hagyományokat is jobban őrzik.

Nem szabad felejteni!

A mostani feladatunk viszont az, hogy szaporodjunk, dolgozzunk keményen és a régió legbefolyásosabb országává nőjük ki magunkat. Utána kezdhetünk gondolkodni a trianoni igazságtalanság megoldásán.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tibi666 az itt látható tagok köszönték meg: orvil
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 10:03 
haladó
haladó

tibi666 írta:
Az én családom erdélyi. Véleményem szerint kiemelten fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk, hogy milyen igazságtalanság ért minket, és hogy mennyi magyar él még elnyomásban a határokon kívül. Látniuk kell azt a kultúrát, ami Nagy-Magyarország területén volt, azokat a gyönyörű városokat, tájakat, amikről a csonka ország csak álmodhat. A határokon túl sokkal nagyobb az összetartás a magyarok között, mint itthon és a hagyományokat is jobban őrzik.

Nem szabad felejteni!

A mostani feladatunk viszont az, hogy szaporodjunk, dolgozzunk keményen és a régió legbefolyásosabb országává nőjük ki magunkat. Utána kezdhetünk gondolkodni a trianoni igazságtalanság megoldásán.

teljes mertekben igazad van :-D
meg azt hozzafuznem a ketelkedoknek, hogy nem azert dolgozza ki a csaladom a belet mar az XII. szazad ota, hogy egyszer csak par retekfazek miatt eloszor csak 1/3ara csokkenjen az orszag, majd most EU berkeiben belul "hivatalos" rablas formajaban elusszon minden ...
most belegondolva kurva jo dolgo kulfoldon dolgozni, nem latni a barataim es a szeretteim csak 1 evben 1x ... en tudom kinek koszonheto, es majd ha alkalmam lesz ra meg is halalom nekik :twisted:
ps: kedvenc embertipusom a panelproli .... tanulatlan, ostoba, semmirekello, celtalan, irigy emberek 25 ev hitellel meg az 1.0as benzines kigyoval, almaik mar nincsenek, csak a siras marad meg az irigykedes ... es ok a leghangosabbak, mikor azt kell kiabalni hogy nagy divat lett a magyarkodas ... viszont van szavazati joguk .... sajnos

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 10:13 
E39 FAN
E39 FAN

Labi írta:
Lehet, hogy megköveztek érte, de: ....természetesen én magam is sajnálom ami az országgal történt és sajnálom azokat s akik elszakadtak tőlünk, de ... ezt már kicsit soknak tartom, hogy 90 év elteltével ilyen dolgon kesergünk....főleg azok, akik a csonka Magyarországon élnek! ...ha még egy erdélyi szájából hallanám, megérteném, de így. Most őszintén! Mi változna? Mi lenne ha? ...és ne gyertek az arannyal, az erőforrásokkal, meg azzal, hogy akkor más lenne! Ez a Trianon egy jó gumicsont már, semmi több. Az lenne jó az egész magyarságnak, ha egyszer ezen túlnőne és mint egy felnőtt ember, ha pofán vágják, nem siránkozna, hanem továbbmenne! ....mondom szerintem.

A sok barom miatt folyik még mindig háború a világban ideológiák és vallási kérdések miatt. ...ha egyszer egy balfasz kerülne Magyarország élére, kíváncsi vagyok melyik nagyszájú ragadna érte kapát és indulna visszaszerezne a "jogos tulajdonát" :!: ..sztem ez már inkább vicc. ....emlékezzünk, hogy legyen min keseregnünk. :oops: ...elvették a cumimat....

Én most nagy magyar vagyok? lemegyünk az adriára jövő héten. ...majd hangoztatom, hogy egyszer a mienk volt, kíváncsi vagyok hányan röhögnek ezért körbe.

Ez csúnya volt, Labi!
Trianon=gumicsont :?:
Hova mész nyaralni?
Nem megyünk konvojban?
(igaz, az oroszlánosokkal én nem megyek, mert elöl forgat :!: )
Igenis:

Elvitték a cumimat!
Én ilyesmit le sem mernék írni :!:
Semmi vicc nincsen ebben.
Ami az enyém, ahhoz senkinek semmi köze :!:
Nagyszájú vagyok, és kapát ragadnék!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 10:46 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Na ne szórakozz Simi! Krk-re megyünk, de nem mennék veled, mert ha ne adj Isten elém kerülnél (ez csak azért lehet, mert megállunk egy pihenőben) akkor a félig meddig elégetett gázolajszagot szívhatnám! :lol:

Amúgy meg: Nem a tulajdonod az amit elvettek! nem megyünk bele, mert felesleges, de remélem azok, akik korábban itt laktak a Kárpát medencében nem akarják vissza jogos tulajdonukat...és remélem, hogy a Törökök se jönnek, hogy egyszer ez, amit mi annyira szeretünk, az Övék volt ...és sorolhatnám a nácikat, komcsikat, mongolokat, franciákat és a többieket. ...vedd úgy, hogy az EU révén, határok nélkül az ami a miénk volt, ismét itt van... ha neked ez jobb érzés. A határ (elvek) már olyan mint a fing ....tartjuk amíg bírjuk :-D

hadd írjak csak egy sort, fel fogod ismerni:

...."s mond Honfi!
régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Hass, alkoss gyarapíts és a haza fényre derül...."

És ez Erdély, felvidék és a többi hely nélkül is sikerül...legalábbis egyszer remélem!

Én nem siránkozok. .....de mond meg nekem, miért kell ez? Határon túli barátainkért sírunk, miközben nem is olyan biztos, hogy Ők kíváncsiak ránk. Sírunk másért, de itthon lekurvaanyázunk mindenkit? Magyar magyarnak farkasa :!: lenézzük mindenkit itthon, könyökölünk, mert az egyik proli, panellakó, kötsög budai, újgazdag és sorolhatnám. Akinek meg megy, azt lebunkóadócsalóvállalkozózzák bla bla bla... ...az ilyen emberekért fognál Te kapát?

Az én családom 50%-át a nácik ölték meg, a maradék 49%-át pedig a komcsik vitték a gulágra. Nagyapám itthon halt meg börtönben. Tehetős, nagyon gazdag fogadós család volt a mienk, amit elvettek. (ma is létezik, az egyik kerület legnagyobb fogadója volt amit ma is közel 8 család lakja. ...menjek oda kapával, hogy az az enyém? ...a nagyanyám ezen nem gondolkodott szerencsétlen, mert arra nem volt ideje ...a ládagyárban dolgozott napi 20 órát....

sajnos vannak dolgok amit el kell fogadni. Nagyanyám ma 80 éves. ...mindig arra tanított, hogy előre kell nézni és dolgozni kell. ...sohasem siránkozott ...én sem teszem. ...dolgozom....

Lassan megszületik a második gyerekem. Dolgozom és munkát adok több mint 15 embernek. ...ezzel segítem az országot, nem mással. Azzal, hogy kapát, kaszát ragadok, csak olyan sebeket feszegetek, amiket nem kell, mert nincs értelme!

...és Trianon mellet közel 5 másik dolgot tudnék felhozni. ...sajnos.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 11:02 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Amíg nyaralok be dobok egy csontot amin lehet rágódni. Avagy hogyan olvasunk el egy gazdaság politikai cikket.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/01/adoosszkep/
Hátra dőlni mert hosszú lesz.

A cikk címe: "Fizettek a gazdagok, fizetnek a szegények"
A szokásos szenzáció hajhász újságírói stílusban megfogalmazva. No de mi van mögötte.
Idézet:
Most másoknak fáj az adózás
....
tavaly a személyijövedelemadó-bevételek több mint 80 százalékát a teljes hazai lakosság kevesebb, mint 3 százaléka fizette be [2]. Magyarul szinte csak a gazdagok adóztak.

No igen alapból mindenki elsőre arra gondol az rendben is van hogy akinek van az fizessen is a szegények meg nem.
Most akkor nézzünk mélyebbre a problémába. Van ugyebár három társadalmi réteg. felső osztály (felső 10.000) a középosztály (általános szakképzettebb emberek: orvosok, mérnökök, közép és csóróbb felsővezetők stb.) és a alsó osztály (jelenleg itt a népesség nagy része).
Amikor kibújunk az szokásos előitéletek mögül és megnézzük mi a valóság akkor érdekes kép formálódik. A felső réteg mivel "gazdag" van elég pénze és kapcsolata, hogy megtalálja a kis kapukat ami a másik két rétegnek nem lehetséges. Milyen ilyen kiskapu mint pl. a Gyurcsány féle céget alapítok és elszámolok minden költséget a lakásomra. Ez szimpla adó csalás: pl. vissza igényelte az ÁFÁ-t amiről mi csak álmodozhatunk. Van olyan rokon aki minimálbérre bejelentve 10 kamionból álló céget üzemeltet (nagy merci stb.) én hülye meg adózok mint az állat. Szóval hiába próbál bárki hat millió adószabályt és hatóságot csinálni nekik lesz pénzük kibújni. Innen nem lehet sok pénzt kihajtani.

Amiből megélhet az ország az a szélesebb középosztály (nem tagadom én is ide tartozom amióta multik-nál dolgozom). Rájuk azért lehet építani mert nem használ annyi kiskaput és széles tehát sok személy fizeti az adót ha egy meghal nem omlik össze a rendszer (lásd csőde boruló menőcégek a felsőosztály-beli tulaj halála után).

És van az alsó réteg aki inkább fogyasztó tehát költség mint sem termelő adózás szempontjából.

Az elmúlt években valóban a gazdag fizessen volt a duma. Én meg néztem amikor az alíg bírok valami lakást keríteni hozzá állás mellett az összes adó keményítés az én jövedelmem alatt kezdődött. Há basszus gazdagok vagyunk heee?
A középosztályt ez az adóprés kinyírta emberek tömege csúszott le az alsóosztályba. Ebből dupla rossz lett nem csak nem keresi meg x.orvos bérét hanem még költségbe is kerül.

Adózni csak széles társadalmi rétegen lehet nem a felső tízezren. Ehhez fel kell újra építeni a középosztályt. És aki hajlandó gürizni/melózni/húzni az igát annak fel kell tudnia kapaszkodik a középosztályba.
Családi ház, mosolyogva rohangáló gyerekek, autó stb. ezek a célok amik a güriző elött kéne lebegniük. Most esélyük sincs erre.
Idézet:
Az, hogy a jól keresők terheit csökkenteni kell, a fenti arányokat látva nem is támadható, hiszen főként ők azok, akik adóbefizetéseikkel eltartják az inaktívakat. Az egykulcsos adó viszont szinte csak nekik kedvez.

Na ja milyen szemét dolog csökkenteni az amúgy is gazdagok adját mi? De ha ő többet adózik ezért legálisan (off-shore MNB vezér és hasonlókra gondoljatok) és több ÁFÁ-t fizet akkor több marad nekünk is.
Ez persze azt jelentené, hogy a kicsiken nem lehet többet húzni (most is majd bele döglenek) a középosztálynak (aki most kvázi alig maradt) kéne húzni a szekeret.
Idézet:
csak azok jártak jól az átrendezéssel, akik legalább havi bruttó 340 ezer forint körül, vagy annál is többet kerestek.

Azért ne tessék tévedésbe esni a felső tízezer nem bruttó 340eFt-ot keres. Itt inkább millió feletti álom bruttó a jellemző vagy inkább nettó millió felett. Hmmm igen abból lehet spórolni.
Talán nem is itt kellett volna meghúzni a határt. havi 340eft 2010-es adó évben> 75eft adó és 206eFt kézbe amit persze még simán 50eFt értékben le ÁFÁ-zik.
No ebből a 125eFt amiből el kell tartani egy halom segélyest, meg közalkalmazottat.
Idézet:
Magyarországon egy év alatt jelentősen csökkent az adóék

Muszály volt mert már mindenki külföldre menekítette a pénzét/cégét aki csak tudta. Abból nincs adóbevétel a szlovák cégel van tele az ország.
Idézet:
Egyszerűsítés volt, söralátét nem

Csinált valaki adóbevallást mostanság? Én igen és izgultam, hogy ne rontsam el pedig 1992 óta adózom. Egy halom fölös adó kukába velük. Kevés adó kell ami széles rétegen behajtható (nem elcsalható hanem ami becsorgott a kasszába).

Jackson, aki folyt köv. a nagy cégekkel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 11:26 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
2.rész:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/01/adoosszkep/
A cikk címe: "Fizettek a gazdagok, fizetnek a szegények"

Idézet:
Jobb a kisebb cégeknek, rosszabb a nagyoknak
.........
A nagyok, többségében a multik, rossz évet zárhatnak.

Hát ha azt is mellé írta volna, hogy eddig csak a kisebb cégek nyögtek és a nagyok olyan extra profitokat tettek zsebre amiről álmodni se mernénk. Akkor közelebb lenne a valósághoz. Mert elsőre elolvasva még megsajnálom a nagyokat.
Mint írtam magam is nagy cégeknél dolgoztam és tudom mi a dörgés. A nagyok kaptak egy halom nagy adókedvezményt (érdekes a x-y kis cége nem kapott mi 5 éves nem adózok kedvezményt induláskor?) és zsákszámra öntötték kifelé a pénzt. Tévedés ne essék a mi pénzünket. Pl. távközlési piac. sok felhasználó a mobil telefónia jegyében vidáman pengette befelé a 10-25eft telefonszámlákat az elmúlt években pedig tudtuk szakmai berekben, hogy rohadt drágán méri a perc díjat (Matáv, Westel, Westell 900, Pannon, Vodafon stb.). Hálózaton belül minimális a költség vonzata a rendszer üzemeltetésének. És hidd el a kiépités is villám gyorsan vissza jött. A Deutche telekom-nak átpasszolt magyar pénzekből kiépített akkor félig modern vezetékes hálózatról nem beszélve.
Kvázi a csóró magyar felhasználó kis pénzét pakolták át a német anyavállalat zsebébe ami korrupciósokat és tulajdonosokat gazdagította. Ebben nem látom a "szolgáltató" szót sehol.
Idézet:
energetikai, távközlési, pénzügyi és hipermarketadó

Nos az első háromról aki azt mondja privatizálni vagy külföldi kézbe adni az kvázi hazaáruló. Mivel ezek a legfontosabb stratégiai üzletágak.
A negyediket se tudom sajnálni akik kávzi kinyírják a kis kereskedelmet és utánna már drágán adják a szar külföldi néha mérgző termékeket.
Hogyan lopjunk ki adózatlanul pénzt a multiból tanfolyam: Pl. csinálunk olyan transzfer árakat amiknek semmi köze nincs a valós gyártási költséghez. El adunk egy halom fém szekrényt 10.000Eur-ér a magyar anyavállalatnak és máris kint keletkezik a profit. A nyereségességet meg cég csoport szinten nézzük. Mesélhetnék még a magyar boltba meg vett merevlemezről amin 15EUR/MB alapon lehetett a mailbox tárhelybővítést kérni. Pedig helyi szaki vette meg és tolta be a szerverbe stb.

Kis cégek nem települnek át ha vége az adókedvezménynek. A helyi tulajdonos érdekei szerint működnek és mellesleg egy halom helyi munkavállalót (többet mint az összes multi) kötnek le meg helyi adót fizetnek (teszem hozzá rendesebben kevesebb kibújóval mint a multik).
Idézet:
Járulékemelés, emelkedő jövedéki adó, pálinka

Nyugdíj így is kong a kassza és kvázi alig van miből kifizetni a nyugdíjakat.
pia, cigi adó: ez uraim luxus és azt meg kell fizetni. Még mindig lehet nagyobb terheket pakolni ide lásd svéd példa.
pálinka adó: höhö no persze mert a mari néni és jóska bácsi adózni fog a sufniban főzött pálinka után és apeh kommandók meg lecsapnak az EU hülyesége miatt. Ezt én behajthatatlan adónak hívom és fölösleges még EU szinten is.
Idézet:
Nem lett kisebb államunk

Na itt a legfájóbb pontom. Itt nagyon sok meló kell. Állam feladat köreit csökkenteni és nevelni a népen az öngondoskodásra. Öngondoskodás leírom mégegyszer mert ez arról szól, hogy bele gondolok mi jó nekem és családomnak (szűk környezetemnek: közösségek, falu stb.) és a szerint cselekszem. Tehát ha több pénzem van akkor majd félre rakok nyugdíjra, nem rongálom a közvagyont mert az a MI pénzünkbe kerül stb.
Itt komoly nevelésre lenne szükség kiüriteni a szocialista agyakban lévő borzalmakat.
Az állami apparátust a feladatok csökkentése után lehet redukálni. Egyszerűbb adóbevallási szabályok>kisebb feldolgozó aparátus>több ember aki a közalkalmazotti lét helyett (költség) kis vállalatnál termel és adózik.
Nem lehet apparátust csökkenteni a feladatok átszabása elött mert már most is bele döglenek a melóba.
Minden folyamatot és eljárást egyszerűsíteni gyomlálni kell kegyetlenül.

A meglévő adó mennyiség is elég ha csökken a központi kiadás. Ezért nincs annyi segély, támogatás stb. de helyette munkával (nem lógással) lehessen keresni.

Jackson, aki zárja sorait

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 13:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Gyorsulás a lejtőn

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 13:36 
haladó
haladó

barbrady írta:

Orban a satan, en mindig is tudtam :taps:

mondjuk nem art a szinfalak moge nezni, mert ha viki/feco/peti/gyulus (plusz a partnak nevezett valami a hatuk mogott) nem ugy futyul, ahogy az igazi jatekosok futyulnek a hatterbol, akkor vannak a bajok, pl hitelen megjelenik valaki viki/feri/peti titkolt gyerekevel, nagyhirtelen meghal a nagymama, forint bedol, nem lehet hirtelen cukrot kapni itthon, stb ...

en mint laikus nem egy embert / partot latok az orszag elen, hanem gazdasagi erdekcsoportokat a hatterben, ahol sok eselye magyar embernek nincs ... foleg ilyen IMF-ek ellen :lol:

remelem atjott amit mondani akarok, hogy szidhatunk barkit, barki iranyithat, akar 3/3os tobbseggel is, mar ott vagyunk ahonnan en nem latok visszautat ...

bar orvil bacsi beulne abba bizonyos barsonyszekbe par napra, hamar felcsapnanak a segelyesek vasutat meg autopalyat epiteni/karbantartani, bortonre nem is lenne szukseg .... aztan az IMFnek megkoszonnem a lovet, amit eddig adtak, majd gyors mozdulattal bemutatnek EUnak :-D
akasztgatnek par napig, lenne kiket, utana 0rol kezdhetjuk :nyelves:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 13:38 
haladó
haladó

:hangos: orvil for president!!!!

:franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 13:52 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Motor tipusa: 525iA
orvil írta:
barbrady írta:

mondjuk nem art a szinfalak moge nezni, mert ha viki/feco/peti/gyulus (plusz a partnak nevezett valami a hatuk mogott) nem ugy futyul, ahogy az igazi jatekosok futyulnek a hatterbol, akkor vannak a bajok, pl hitelen megjelenik valaki viki/feri/peti titkolt gyerekevel, nagyhirtelen meghal a nagymama, forint bedol, nem lehet hirtelen cukrot kapni itthon, stb ...

en mint laikus nem egy embert / partot latok az orszag elen, hanem gazdasagi erdekcsoportokat a hatterben, ahol sok eselye magyar embernek nincs ... foleg ilyen IMF-ek ellen :lol:

remelem atjott amit mondani akarok, hogy szidhatunk barkit, barki iranyithat, akar 3/3os tobbseggel is, mar ott vagyunk ahonnan en nem latok visszautat ...

bar orvil bacsi beulne abba bizonyos barsonyszekbe par napra, hamar felcsapnanak a segelyesek vasutat meg autopalyat epiteni/karbantartani, bortonre nem is lenne szukseg .... aztan az IMFnek megkoszonnem a lovet, amit eddig adtak, majd gyors mozdulattal bemutatnek EUnak :-D

Mondjuk azt én sem vágom, hogy a segélyért cserébe miért nem dolgoznak. Ígyis úgyis kifizetik a pénzt, legalább valami haszna is lenne a sok léhűtő gyerekcsinálónak. Építhetnének utat, középületeket, vagy csak szedhetnének szemetet, stb.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 13:57 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 36 alkalommal
Motor tipusa: 525d
barbrady írta:

Sziasztok!
Egyszer már írtunk arról, hogy ne idézgessünk már se Barikádról, meg semmiféle szélsőséges oldalról.
No, de akkor ne akarjuk azt sem mondani, hogy Gréczy Zsolttól bármiféle objektív politikai irományt várunk! :)
A fent nevezett úriember Gyurcsány Ferenc első számú politikai tanácsadója, továbbra is azon dolgoznak, hogy a főnök újra vezető ember lehessen egy pártban. Még az sem zavarja őket, hogy ehhez mellesleg szét kell verjék az MSZP-t, lényeg, hogy Gyurcsány újra hatalomra juthasson. Emiatt a hozzáállása miatt nemrég az egyébként baloldali Népszavából is kirúgták a bülbül szavú Gréczy-t, aki most jobb híján bloggerként keresi a kenyerét...
Szóval, ha nem idézünk Toroczkaitól meg Budaházytól "mértéktartó" politikai nyilatkozatot, akkor szerintem Gréczytől se tegyük... :lol:
B.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Berkut az itt látható tagok köszönték meg: orvil
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.01. 14:21 
Guru
Guru

Adott köszi: 108 alkalommal
Kapott köszik: 31 alkalommal
Motor tipusa: 530d
tibi666 írta:
orvil írta:
barbrady írta:

Mondjuk azt én sem vágom, hogy a segélyért cserébe miért nem dolgoznak. Ígyis úgyis kifizetik a pénzt, legalább valami haszna is lenne a sok léhűtő gyerekcsinálónak. Építhetnének utat, középületeket, vagy csak szedhetnének szemetet, stb.

Ezt nem is értem, hogy várnátok el, mikor a legtöbb helyen a saját udvarát nem képes rendbe tartani, pedig az az övé, ott éli a napjait...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4251 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 213  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]