Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: első lámpa hiba

2014.05.12. 08:04

admin írta:
zoloka80 írta:Urak, kezdő révén gondolom láma kérdés touring csomagtér ajtóban a baloldali ledes egység nem világít. Javítható vagy komplett csere kell?

Kérdés hogy a lámpa rosz vagy a vezeték szakadt az ajtó pántnál?

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

:franko:
Először is köszönöm az építő jellegű válaszod. Kábel nem szakadt, izzót behelyezve működik. Érdekes módon a bal oldalon el tudom fordítani a LED egységet, ez szerintem nem gyári állapot. :shock:

2014.05.12. 08:08

admin írta:
Gallaca írta:
admin írta:
zoloka80 írta:Urak, kezdő révén gondolom láma kérdés touring csomagtér ajtóban a baloldali ledes egység nem világít. Javítható vagy komplett csere kell?

Kérdés hogy a lámpa rosz vagy a vezeték szakadt az ajtó pántnál?

Nem tudtam, hogy a csomagtérajtóban lehet "első lámpa hiba"! :mrgreen:

Manapság minden megtörténhet! Kolléga a szabályt se olvasta mert akkor legalább azt tudná hogy nem írjuk be több helyre a kérdést!!

:taps:

Igazad van, előbb olvasunk aztán írunk sorry. :oops: Próbáltam gyors megoldást találni.....

2015.01.20. 20:57

Sziasztok!Adott egy E39 528i.Az "rendben" van,hogy a bal oldali távolságiról át lett benne húzva egy vezeték a jobboshoz,mert az LCM hibája miatt folyamatosan világított.De most elkezdett a bal oldali (és az áthúzott vezeték miatt a jobb oldali is) távolsági is világítani.A kérdésem az,hogy ez is az LCM hibája miatt lehet,vagy máshol keressem a hibát?

2015.01.20. 21:15

Johny540 írta:Sziasztok!Adott egy E39 528i.Az "rendben" van,hogy a bal oldali távolságiról át lett benne húzva egy vezeték a jobboshoz,mert az LCM hibája miatt folyamatosan világított.De most elkezdett a bal oldali (és az áthúzott vezeték miatt a jobb oldali is) távolsági is világítani.A kérdésem az,hogy ez is az LCM hibája miatt lehet,vagy máshol keressem a hibát?

Igen. Ezek általában az LCM-re vezethetőek vissza. Van ahol le van írva, hogy hogyan sikerült javítani. De olcsón /talán10 alatt/ megúszható a csere is.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Johny540
Értékelés: 4.76%

2015.01.20. 21:28

Johny540 írta:Sziasztok!Adott egy E39 528i.Az "rendben" van,hogy a bal oldali távolságiról át lett benne húzva egy vezeték a jobboshoz,mert az LCM hibája miatt folyamatosan világított.De most elkezdett a bal oldali (és az áthúzott vezeték miatt a jobb oldali is) távolsági is világítani.A kérdésem az,hogy ez is az LCM hibája miatt lehet,vagy máshol keressem a hibát?

Lehet az LCM, és lehet az indexkapcsoló is. De inkább az előbbi. Főleg ha LCMII, az egy izzóra méretezett FET nem bírta a két izzót.
Xenonnak cseréltem ez miatt indexkapcsolót, és most az én autóm is kitalálta ezt a kis csínyt, és most itt kuncog a ház mögött.
DE! ha az indexkapcsoló a hibás, akkor a jelenség az, hogy úgy működik, mintha állandóan húznád a fénykürtöt. Tehát kikapcsolt világításnál, a kar tompított állásában ég a refi, ha előre tolod a kart refire, akkor elalszik. Felkapcsolt lámpánál folyamatosan refi van, minden állásban. INPA-val gombteszttel ellenőrizhető ez a hiba.
Ha pl. kivett kulcsnál is ég lekapcsolhatatlanul, akkor LCM minden bizonnyal.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Johny540

2015.01.20. 21:38

Gallaca írta:Ha pl. kivett kulcsnál is ég lekapcsolhatatlanul, akkor LCM minden bizonnyal.

Igen,így van.Konkrétan be volt zárva,és egyszer csak elkezdett világítani.Köszi.Akkor LCM csere.Ha most kicserélem,és egyelőre nem lesz újraprogramozva,gondolom attól még minden működni fog normálisan.

2015.01.20. 22:54

Johny540 írta:
Gallaca írta:Ha pl. kivett kulcsnál is ég lekapcsolhatatlanul, akkor LCM minden bizonnyal.

Igen,így van.Konkrétan be volt zárva,és egyszer csak elkezdett világítani.Köszi.Akkor LCM csere.Ha most kicserélem,és egyelőre nem lesz újraprogramozva,gondolom attól még minden működni fog normálisan.

Akkor gondold újra. :D :D
Programozás nélkül csak akkor fog hibamentesen működni, ha akkora mázlid van, hogy a bontott is ugyanúgy volt megírva.
Ahogy Dumb és Dumber mondaná, ennek az esélye "Egy a millióhoz...Szóval akkor van esélyed!"

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Johny540

2015.01.20. 23:04

Jerry írta:Akkor gondold újra. :D :D
Programozás nélkül csak akkor fog hibamentesen működni, ha akkora mázlid van, hogy a bontott is ugyanúgy volt megírva.
Ahogy Dumb és Dumber mondaná, ennek az esélye "Egy a millióhoz...Szóval akkor van esélyed!"

Értem én :D Elég lenne addig annyi is,ha nem világítana a távolsági.De akkor nem leszek ennyire optimista :franko:

2015.01.27. 12:59

Sziasztok!

Egy -szerintem számotokra már elcsépelt- hiba behatárolásával kapcsolatosan várom véleményeiteket.

Tegnap este hazafelé észrevettem, hogy a jobb első fényszóróm által kibocsátott fény mintha "remegne", vibrálna, s jóval közelebb "hord" a normálishoz képest. Hazaérvén, a társasházunk alatti teremgarázsban felnyitottam a géptetőt, s azt tapasztaltam, hogy az egész lámpabetét, mindkét lámpatesttel paralell mozog.

Holtfáradtan még végigolvastam minden hozzászólást, s arra a következtetésre jutottam, hogy a két műanyag állítócsavar egyike (vagy mindkettő) lehet eltörve. Megnéztem még ETK-ban is a 61-es termékcsoportnál, de nem jutottam közelebb a megoldáshoz.

Ma délelőtt telefonon beszéltem "bömbölő" Klubtársunkkal, aki szintén ezt valószínűsíti, s van is hozzá gyári cucc és -talán pénteken- meg is csinálja.

Szerintetek is ez lehet a probléma?

2015.01.27. 13:41

SvidronyA írta:Sziasztok!
Egy -szerintem számotokra már elcsépelt- hiba behatárolásával kapcsolatosan várom véleményeiteket.
Tegnap este hazafelé észrevettem, hogy a jobb első fényszóróm által kibocsátott fény mintha "remegne", vibrálna, s jóval közelebb "hord" a normálishoz képest. Hazaérvén, a társasházunk alatti teremgarázsban felnyitottam a géptetőt, s azt tapasztaltam, hogy az egész lámpabetét, mindkét lámpatesttel paralell mozog.
Holtfáradtan még végigolvastam minden hozzászólást, s arra a következtetésre jutottam, hogy a két műanyag állítócsavar egyike (vagy mindkettő) lehet eltörve. Megnéztem még ETK-ban is a 61-es termékcsoportnál, de nem jutottam közelebb a megoldáshoz.
Ma délelőtt telefonon beszéltem "bömbölő" Klubtársunkkal, aki szintén ezt valószínűsíti, s van is hozzá gyári cucc és -talán pénteken- meg is csinálja.

Úgy sacc/kb. 100%

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.01.27. 20:13

http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... headlight/

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.01.27. 20:43

jlaci74 írta:

http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... headlight/

Köszönöm az infót.

Mivel tegnap este rengeteg hasznos hozzászólást találtam, így nem volt nehéz meglelnem "bömbölő" honlapjait, csak azt nem értem, hogy a 3.1.00 verziószámú ETK-ban miért nem találtam meg. Mindkét robbantott ábra, melyet belinkeltél megvan, de azt a két csavart sehol sem találtam; naivan úgy képzeltem, hogy az ábra alapján megtalálom a cikkszámot, s ez alapján keresem. Bőven van még mit tanulnom, látszik, hogy most kezd(t)em az E39-et...

Közben nem hagyott nyugodni a bénaságom, és lőn, megtaláltam az ETK-ban is, hogy mekkora balf@sz voltam! A 63-as termékcsoportban van, a gyári cikkszám: 63 12 0 027 924 -hátha valakinek még hasznos lehet.

Még egyszer köszi;-)

2015.01.30. 22:11

Probléma megoldódott...

Pontosabban Bombolo Klubtársunk pikk-pakk kicserélte a hibás állítócsavarokat, megtisztította a belső lámpaüvegeket, s olyan, akár az új :taps:

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki ilyen jellegű hibával küzd, keresse meg a Klubtársat, oltári profi módon és gyorsan javít, nem mellesleg a gyári alkatrész is nagyon kedvező árban volt!

Ne vacakoljatok ilyen hiba esetén, JÓL LÁTNI MEGFIZETHETETLEN!!!

2015.02.14. 22:06

Üdv mindenkinek!

Biztosan találkozott már valaki azzal, hogy párásodik belülről a fényszóró.

Egyszer már szétszedtem, kitörölgettem, összeraktam, de ismételten párás lett.

Ennek mi lehet az oka, és hogy lehet orvosolni?

Előre is köszi!

Attila

2015.02.14. 22:21

Eddy5589 írta:Üdv mindenkinek!

Biztosan találkozott már valaki azzal, hogy párásodik belülről a fényszóró.

Egyszer már szétszedtem, kitörölgettem, összeraktam, de ismételten párás lett.

Ennek mi lehet az oka, és hogy lehet orvosolni?

Előre is köszi!

Attila

Keresd meg az előző hozzászólásomban hivatkozott Klubtársat, "nagyon ott van a szeren" lámpában (is)!

2015.06.23. 20:53

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni...Hogy lehet házilag első fényszóró magasságot állítani?Kösz,ha valaki segítene!
Üdv!

2015.06.23. 20:56

tommyleejones írta:Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni...Hogy lehet házilag első fényszóró magasságot állítani?Kösz,ha valaki segítene!
Üdv!

Imbuszkulcs a megfelelő helyre a lámpa tetején. Legalábbis a face után, lehet, hogy nálad is igaz ez.Majd mindjárt megmondják ha nem így van.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: tommyleejones

2015.06.23. 21:07

bendegúz írta:
Üdv!

Imbuszkulcs a megfelelő helyre a lámpa tetején. Legalábbis a face után, lehet, hogy nálad is igaz ez.Majd mindjárt megmondják ha nem így van.

KATT!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: 2 bendegúz, tommyleejones
Értékelés: 9.52%

2015.06.23. 21:12

SvidronyA írta:
bendegúz írta:
Üdv!

KATT!

elötte egy kis wd-40-en,mert be lehet gyógyulva.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek atti523i az itt látható tagok köszönték meg: tommyleejones

2015.06.24. 20:10

atti523i írta:
SvidronyA írta:
bendegúz írta:
Üdv!

KATT!

elötte egy kis wd-40-en,mert be lehet gyógyulva.

Köszi,megnézem.De az a szitu,hogy valami utángyártott lámpával vettem,ráadásul sufnixenonos:)Nagyon alámvilágít...Remélem találok valami csavart azért.Cserés lesz az tuti...
Köszi és üdv!
Hozzászólás küldése

VigLink badge