Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.11.01. 19:20

Kaya írta:mi van akkor ha valami elektronikával amikor le van kapcsolva a xenon biztositjuk az izzo ellenállását.
nem kell hozzá más csak egy kicsi tranyo vagy relé és amikor nincs világitás oda kapcsoljuk a helyébe az ellenálást ???
párszáz forint lenne és nem irogatná a hibaüzeneteke.
és megvehetnék azok is a xenont akik nem akarnak feltétlenül sokat költeni ...

én PL nem viselek el hibaüzenetet!!!

se hibát!!!

szerintetek?

Hello!

Végülis ez is 1 megoldás,nem drága,jó lehet,csak nem is 1xű az összehozása :(
Hogy ez az ellenállás mekkora :?: (55W-os izzó ellenállása 3,3Ohm körül lehet :idea: )
De ez csak akkor terhelhetné a rendszert,amikor nincs felkapcs a világítás :!: :!:

2007.11.01. 19:31

hát,, én is igy gondoltam.
nem kell hozzá más csak egy kicsike relé.
12voltos. ezt jol párhuzamba kell kötni a lápára menö vezetékkel.
amikor fölkapcsolod a lámpát és beugrik a relé a bontó érintketöivel pont el lehet venni az ellenállást.
amikor meg lekapcsolod a relé szétkapcsol és az érintkezöje odalkapcsolja az ellenállást.
igy a hibajel sehol, és az ellenállás sem izzik amikor felkapcsolod a lámpát. :D

kircsi!!!!

2007.11.01. 19:56

Talán még én is beépíthetném :)
De akkor ennek hibamentesnek kell lennie,mert,ha az ellenállás nem lesz bontva a felkapcsoláskor a rendszerről,akkor kidobja a biztosítékot. :!:

2007.11.01. 20:00

Na sziasztok!

Neharizzatok vasárnap fogom kipróbálni,nem értem rá. :oops:

Vigyázzatok a relével,ugyanis az önindukcoiós fesz biztos,hogy tönkreteszi a bömbit.
Tudom ezért találták fel a diódát vele párhuzamosan,viszont az meg lehet,hogy levágja azt a tűinpulzust amit kiküld a rendszer ellenörzéskor,az meg azért nemjó. :evil:

ugyhogy marad a kis izzó próbája. :P

Amúgy kicseréltem ledesre a rendszámtábla vilit,az meg enyhén villog,
mer az állatja nem egyenáramot küld rá.(gondolom égő kímélő fungció)
Ott is megoldhadtam volna kondival esetleg+diódával ,de akkor lehet "elküldöm" az egészet levesbe.

2007.11.01. 20:06

a diofa szükséges.
amugy a dionak is és a relének is sokkal negyobb az ellenállása mint 3,3 ohm
igy nem is érvényesül.
ha valaki mégis nagyon aggodik az nem ellenállást hanem izzot kössön be.
nagy hiba estén lefeljebb világit :D:D

2007.11.01. 20:20

528black írta:Na sziasztok!

Neharizzatok vasárnap fogom kipróbálni,nem értem rá. :oops:

Vigyázzatok a relével,ugyanis az önindukcoiós fesz biztos,hogy tönkreteszi a bömbit.
Tudom ezért találták fel a diódát vele párhuzamosan,viszont az meg lehet,hogy levágja azt a tűinpulzust amit kiküld a rendszer ellenörzéskor,az meg azért nemjó. :evil:

ugyhogy marad a kis izzó próbája. :P

Amúgy kicseréltem ledesre a rendszámtábla vilit,az meg enyhén villog,
mer az állatja nem egyenáramot küld rá.(gondolom égő kímélő fungció)
Ott is megoldhadtam volna kondival esetleg+diódával ,de akkor lehet "elküldöm" az egészet levesbe.

Szerintem, ha beraksz, egy 16V. 47mikros kondit, akkor rögtön jó lesz!

2007.11.01. 20:24

Csőő Kaya!

Nem vágom,hogy nem érvényesülnek :roll:

Az a lényeg,ha rákötöd párhuzamosan a tompitott-ra
a relét simán az asszem miután megszűnik a fesz,
(vagy mikor ráadod) ellenkező polaritásban küld vissza párszáz voltot.
(önindukció)
mikor föl v le kapcsolod a világítást.

A dióda meg jelvágó is az meg azért nemjó vele párhuzamosan(ami rövidrezárná az önindukciót).

Máskülönben jó volna az elgondolás,amit leírtál (bontó relés megoldás)
Csak az is egy pillanatra bekapcsoláskor amíg a relé be nem húz a sxenon mellet igen csak terhelné a rendszert,lehet hogy kib...na biztit.
(ahogy a másik koléga is mondta)

Vasárnap kiprószálom 2db 5w-os izzóval lehet.hogy ez már elég neki :lol:

2007.11.01. 20:28

Ja a kondit azért nem rakom rá,mer mondom szaggatot egyenáramot küld rá(rendsz.t.v) ,és lehet az viszaba.z neki.

2007.11.01. 20:48

528black írta:Ja a kondit azért nem rakom rá,mer mondom szaggatot egyenáramot küld rá(rendsz.t.v) ,és lehet az viszaba.z neki.

Nekem az van benn, és hibátlan! :!:

2007.11.01. 20:55

Hello!

Látom megy a téma :lol:
De szerintem itt nagyon közel kell lenni az 55Wattos izzó terheléséhez,
h ne legyen hibaüzenet lekapcsolt világításon.
Ha meg nincs valami,ami megszakítja felkapcsoláskor a "segédelektronikát",
akkor meg több lesz a terhelés 55Wattnál és akkor meg az lesz a nagy gond :(

2007.11.01. 21:06

Mondjuk nálam a hibaüzenet jellege olyan,mintha nyitva lenne a csomi,vagy valamelyik ajtó.
Megjelenik a kocsi és elől a két izzó jele.Mivel az egyszerűbb fedélzeti van a verdában,így nem olyan zavaró.

2007.11.04. 21:20

ugy értettem h ha párhuzamosan van egy párszáz ohmos ellenállásu relével egy 3,3 ohmos ellenállás akkor csak az ellenállást tudod majd mérni.

2007.11.05. 10:19

Na Szevasztok!!

Na szerintetek? :P

Müködik 5w-os terheléssell!!!!!:P

Simán párhuzamosan kell vele kötni oldalanként 5w-os izzót, foglalatban szépen felbiggyesztve.
Létezik ilyen "villás kábel párhuzamosító" ami belesajtolja a 2 kábelt,amit össze kell kötni.
(a foglalatét meg a xenonét)

Tök jó semmi hibaüzenet !!!!! :twisted:

Mondtam :wink:

2007.11.05. 10:25

És még szép is :D Igaz, hogy feleslegesen elmegy 10watt, ami 0.01kw ami 0.0136lóerő!
Így megnő a fogyasztásod és lassabb az autód. Kam. :lol:

2007.11.05. 10:53

Ja!:kalapács

Nem baj, az AC Schnitzer-es matricától meg annyival jobban megy.:nyelves:

2007.11.05. 15:47

528black írta:Ja!:kalapács

Nem baj, az AC Schnitzer-es matricától meg annyival jobban megy.:nyelves:

:taps: gratulálunk a legegyszerűbb megoldáshoz :taps:

XENON

2007.11.05. 18:07

Helló, Srácok!
Azt szeretném megkérdezni, mi lehet az oka, hogy a xenon lámpám nagyon röviden világít?
Automatán kéne hogy állítsa, úgy tűnik, mintha meg is emelné mikor bekapcsolom, mert megemelkedik a fénycsík a garázs falán, de így is rövid...
Ha kimegy a mozgató motor azt jelzi valami (a műszerfalon)? Vagy mi állítja a magasságát? Elektromágnes?

2007.11.05. 19:10

Egyátalán nem reagál a belső potméteres állításra?

Re: XENON

2007.11.05. 19:31

Stephanus_Rex írta:Helló, Srácok!
Azt szeretném megkérdezni, mi lehet az oka, hogy a xenon lámpám nagyon röviden világít?
Automatán kéne hogy állítsa, úgy tűnik, mintha meg is emelné mikor bekapcsolom, mert megemelkedik a fénycsík a garázs falán, de így is rövid...
Ha kimegy a mozgató motor azt jelzi valami (a műszerfalon)? Vagy mi állítja a magasságát? Elektromágnes?

Hello!

Gyári xenon van a gépben?Mert akkor elvileg nincs a műszerfalon magasságállító.
Mivel a gyári xenon automatikus magasságállítóval van szerelve.
Ha gyári van,akkor lehet,h a fútóműre szerelt magasságállító érzékelő kontakthibás vagy elromlott.Van elől és hátül is érzékelő.

2007.11.05. 19:59

Azért írtam hogy xenon, mert automata az állító.
Elméletileg talán mozgatja is valamit, mert bekapcsnál megemelkedik a fénycsík, gondolom az nem a bemelegedést jelzi, mert az a színén látszik.
Egyszerűen mintha az utóbbi időben valahogy túl rövid lenne a "rövid"...
Az érzékelőket láttam, de sose volt velük baj, azért írtam a Fórumos kollégáknak, hogy nincs-e valakinek több tapasztalata e téren, mert pl azt se tudom kiírja a boarcomputer a hibát vagy nem, de gyanítom hogy nem, mert sehol nem láttam ilyen típusú figyelmeztetést.
Gondoltam van valami trükkje, (mint pl a tolatóradar sercegése), ami alapján beazonosítható a hiba. Már ha van...
Na de jobb híján holnap megemelem, és fogom kézzel mozgatni, aztán csak lesz valami.. :) .
Hozzászólás küldése

VigLink badge