* *
Pontos idő: 2026.10.06. 23:50

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 894  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 14:40 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
nelobe írta:
Sziasztok!

Talán valaki tudna segiteni?

Egy 92-es 525-be lett belerakva egy 2000-es,2,8L-es, dupla vanos-os blokk kábelekkel,elektronikával(mert a régi már benzin helyett az olajat ette)
A műszerfal maradt a gyári,és azon a 6200-6300-as tiltás helyett kb. 1000-el hamarabb tilt a gép?????
A lóerők elvileg megvannak,voltam szerelőnél is,belerakott a kipurendszerbe egy 2. lambda szondát is,de szarabb lett,dadogott,hengerek kihagytak,kiszedettem és megint olyan mint előtte.
Nem szerelt,tuningolt valaki ilyen blokkot?
Előre is kösz a segiséget. :?:

Tehát egy E38-ba raktak egy E39 faceliftes motort + DME + kábelek és összebuherálták a E38 kijelzőjével aminek köze nincs a motorhoz. Tyyűűű hát fiam (bocs csak az így jól hangzik) hát te rendesen bele buheráltál a rendszerbe. Ember legyen a talpát aki ott rendet tud csinálni.
Ez egy öszvér ami béget és nem tudja senki miért.

A dolog ott kezdődik, hogy a DME szerint van meghatározva a fordulatszám tiltás és nem a műszerfal mutató a lényeg az csak kijelzi. Már ha jól jelzi egyáltalán.
A DME-t be lehet állitani, hogy milyen autóban van felprogramozáskor és az állit be sok paramétert. Akkor igazából az a kérdés vajon milyen tipusú autót hazudtak be a DME-nek amikor összeházasították őket. Ha nem programozták akkor (még szarabb a helyzett szabdulj meg tőle) azt kéne megtudni milyen kocsiból szedték ki és annak az adatai között kell keresgélni.

Azt ugye nem gondolod, hogy csak úgy bele lehet rakni egy 2.lambda szondát a kocsiba pista bácsi által. Ha 2 vagy 4 lambda szondás a kocsi akkor annyinak is kell benne lennie. Ha berak egy hiányzó lambda szondát akkor ki kell javítani az eredeti hibát ami miatt egy másik állat kivette a szondát. Hiba kód kiolvasás ami nem is biztos hogy lehetséges az összeházasítás miatt.
Aztán még lesznek gondjaid a váltóval a futóművel mert nem erre a motorra tervezték és ezét tönkre fog menni. Az elektronikai rendszerekben meg totál káosz lehet egy halom olyan elektronika van a E39 528i-ben ami beszél a motorvezérlővel és sehol nincs a E38-ban. Ez alapján tulajdonképpen miért nem készítettek egy saját kocsit a Karcsi bácsiék ha már ennyire nyomják az ipart ha nagyban csinálják a végén még lenyomják a München-t is.

Jackson, aki szerint én inkább vennék egy lovat az öszvér helyett :wink:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 14:48 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
jackson írta:
nelobe írta:
Sziasztok!

Talán valaki tudna segiteni?

Egy 92-es 525-be lett belerakva egy 2000-es,2,8L-es, dupla vanos-os blokk kábelekkel,elektronikával(mert a régi már benzin helyett az olajat ette)
A műszerfal maradt a gyári,és azon a 6200-6300-as tiltás helyett kb. 1000-el hamarabb tilt a gép?????
A lóerők elvileg megvannak,voltam szerelőnél is,belerakott a kipurendszerbe egy 2. lambda szondát is,de szarabb lett,dadogott,hengerek kihagytak,kiszedettem és megint olyan mint előtte.
Nem szerelt,tuningolt valaki ilyen blokkot?
Előre is kösz a segiséget. :?:

Tehát egy E38-ba raktak egy E39 faceliftes motort + DME + kábelek és összebuherálták a E38 kijelzőjével aminek köze nincs a motorhoz. Tyyűűű hát fiam (bocs csak az így jól hangzik) hát te rendesen bele buheráltál a rendszerbe. Ember legyen a talpát aki ott rendet tud csinálni.
Ez egy öszvér ami béget és nem tudja senki miért.

A dolog ott kezdődik, hogy a DME szerint van meghatározva a fordulatszám tiltás és nem a műszerfal mutató a lényeg az csak kijelzi. Már ha jól jelzi egyáltalán.
A DME-t be lehet állitani, hogy milyen autóban van felprogramozáskor és az állit be sok paramétert. Akkor igazából az a kérdés vajon milyen tipusú autót hazudtak be a DME-nek amikor összeházasították őket. Ha nem programozták akkor (még szarabb a helyzett szabdulj meg tőle) azt kéne megtudni milyen kocsiból szedték ki és annak az adatai között kell keresgélni.

Azt ugye nem gondolod, hogy csak úgy bele lehet rakni egy 2.lambda szondát a kocsiba pista bácsi által. Ha 2 vagy 4 lambda szondás a kocsi akkor annyinak is kell benne lennie. Ha berak egy hiányzó lambda szondát akkor ki kell javítani az eredeti hibát ami miatt egy másik állat kivette a szondát. Hiba kód kiolvasás ami nem is biztos hogy lehetséges az összeházasítás miatt.
Aztán még lesznek gondjaid a váltóval a futóművel mert nem erre a motorra tervezték és ezét tönkre fog menni. Az elektronikai rendszerekben meg totál káosz lehet egy halom olyan elektronika van a E39 528i-ben ami beszél a motorvezérlővel és sehol nincs a E38-ban. Ez alapján tulajdonképpen miért nem készítettek egy saját kocsit a Karcsi bácsiék ha már ennyire nyomják az ipart ha nagyban csinálják a végén még lenyomják a München-t is.

Jackson, aki szerint én inkább vennék egy lovat az öszvér helyett :wink:

Nálad mi utalt E38-ra Jacko? :lol: Mert én nem látok ilyesmit. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 14:51 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Jeckó! nem E34 ről beszél? ...mondjuk az általad leírtak Pista bácsiról is ugyan azok ennél a típusnál is... na mindegy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 14:53 
Moderátor
Moderátor

zsolte39 írta:

Nálad mi utalt E39-ra Jacko? :lol: Mert én nem látok ilyesmit. :P

2000-es,2,8L-es, dupla vanos-os blokk: Ebből én M52TUB28-re gondolok ami lehetséges az alábbi kocsikban
* 1997-2001 E46 328i/328Ci
* 1997-2001 E36/7/8 Z3 2.8
* 1998-2001 E39 528i
* 1998-2001 E38 728i
Igen jogos a két pont csak az én agyam jár E39-re. ha E46-vagy E36 akkor még nagyobb szívás.

Na jó összekevertem a számokat a pontos szöveg:
"Tehát egy E34-be raktak egy kábé E39 faceliftes motort + DME + kábelek"

Jackson, aki javít de attól még az öszvér nem lesz ló

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 14:57 
Törzsvendég
Törzsvendég

jackson írta:
zsolte39 írta:

Nálad mi utalt E39-ra Jacko? :lol: Mert én nem látok ilyesmit. :P

2000-es,2,8L-es, dupla vanos-os blokk: Ebből én M52TUB28-re gondolok ami lehetséges az alábbi kocsikban
* 1997-2001 E46 328i/328Ci
* 1997-2001 E36/7/8 Z3 2.8
* 1998-2001 E39 528i
* 1998-2001 E38 728i
Igen jogos a két pont csak az én agyam jár E39-re. ha E46-vagy E36 akkor még nagyobb szívás.

Na jó összekevertem a számokat a pontos szöveg:
"Tehát egy E34-be raktak egy kábé E39 faceliftes motort + DME + kábelek"

Jackson, aki javít de attól még az öszvér nem lesz ló

Nem baj én is elgépeltem, csak mire javítottam, már nyomtad is a Quote gombot. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 15:00 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 12 alkalommal
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
BMWFUN írta:
Vader-1 írta:
Sziasztok!
Légyszi adjatok valami ötletet,bár itt nem BMW-röl van szó van egy 21 éves kiválo állapotu Toyotam is.
kicseréltünk egy vizcsövet,mert csöpögött,ez a csö a fütöradiátorba megy bele a blokkbol.Azóta ha elinditjuk a motort,szörcsögö hangot ad,a fütöradiátor felöl.Sehol nem folyik,minden csö jó,elég viz van benne.Nem birja magát lelégteleniteni?Ja uj sapkát is tettem a hütöre.A cserélt csö nem eredeti,mert már nem lehet szerezni,de átméröben formában passzol.
Köszi a segutséget!

Teljes fűtésen légtelenítettétek? Az elég fontos, mert egyébként ugyanígy bent marad a levegő.
Külön kiegyenlítős, vagy máshol van egy légtelenítő csavar?

Külön kiegyenlitös,nincs sehol légtelenitö csavar.Már mindent kiprobáltunk,tutti valahol levegöt kap.Majd kiadja magát.Kösz a segitséget :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 17:42 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Blog: Blog megtekintése (1)
djstraw írta:
Köszönöm a tippet. akkor nézek bontóban hátra rugókat, csak még annyi lenne h pl az 540-es rugója az erősebb mint az 520-é? meg h az be e férne? Mert a hifi ami 135 kiló az tengely utáni terhelés és az miatt nagyon ül... Hát én nem ültetni akarok hanem emelni :)

Az egyetlen jó megoldás: Egy jó rugós, pl. az itt található emberkék.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 21:07 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Megkérdeztem, és ez egy e39 528-ból való blokk...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.12. 21:37 
Moderátor
Moderátor

nelobe írta:
Megkérdeztem, és ez egy e39 528-ból való blokk...

Na ugye. Attól még nem lett egyszerűbb az életed az öszvérrel. Most már az a kérdés egy faceliftes 528i mennyinél szabályoz le és hány lambda szondás?

Jackson, aki bele trafált a tippel

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.13. 13:57 
Újonc
Újonc

ÖÖÖ.... a lambdaszondát értem.Ezen most egy darabocska van, a faceliftes dolgot nem értem...Viszont beszéltem pár helyi szerelővel,akik azt mondták,hogy akkor lenne minden frankó a kocsiban,ha a futómű,és a váltó is az e39-ből lenne,mert ezek állitólag a canbuszos rendszeren keresztül állandóan kommunikálnak egymással.
bevallom nőiesen,hogy ehhez n nagyon sügér vagyok ám :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.13. 14:25 
Moderátor
Moderátor

nelobe írta:
ÖÖÖ.... a lambdaszondát értem.Ezen most egy darabocska van, a faceliftes dolgot nem értem...Viszont beszéltem pár helyi szerelővel,akik azt mondták,hogy akkor lenne minden frankó a kocsiban,ha a futómű,és a váltó is az e39-ből lenne,mert ezek állitólag a canbuszos rendszeren keresztül állandóan kommunikálnak egymással.
bevallom nőiesen,hogy ehhez n nagyon sügér vagyok ám :oops:

A helyi szerelőknek üzenem: EZ NEM LEGÓ! olyan szinten ahogy képzelik.

Hát ez az amiről beszélek amikor öszvérként emlegetem a kocsidat. Hogy félig ló félig szamár.
A facelift egy módosítást jelent ami két módosítást takar maga mögött: Az E39-et amiből a motor való kétszer módosították első komoly elektronika 1998/9havi és a számodra fontos motor változás a 2000 utáni-ban. Például ezért dupla vanos a M52TUB28-as blokkod és nem csak a sima M52B28-as.

A CAN-bus egy totál más elektronikai koncepció megjelenése nem vezetékek kötege megy a kocsiban fel lelhető vezérlők között hanem felfűzték sorba őket. Tehát ez azt jelenti, hogy generációkat akarsz át ugrani a kocsin belül amiből rengeteg gond származhat.

Az E34-es kocsi még az az E39 megjelenésével bejött módosításokat sem tartalmazza nem hogy a két komoly módosítást. Nem véletlenül írtam a váltó és futómű bajokat mert nem kompatibilisek a cuccok 100%-ban. A futóművet ahhoz az új E39-es kasznihoz tervezték és tesztelték nem lehet csak úgy büntetlenül átrakni a másikra.
Ha nem érted hiba van egy 120-as Skoda vázad ha a Fábia motorját akarod bele rakni. Fizikailag még lehet bele is fér. De az első nagy gáz adás után szétszakad a háza. Ez persze egy kisarkított példa csak megvilágítsa miért is mondtam szabadulj meg tőle.
Olyat vállaltál magadra amit talán még senki nem csinált ezen a fórumon. Anyagilag becslésem szerint olcsóbb megszabadulni a kocsid kasznijától és venni egy motor hibás E39 528i-t (200 utáni kaszni legyen) majd bele rakni a motorod. Az állandó javítgatás és a generációk közötti változások olyan sok gondot (időt és pénzt) emésztenek fel, amit még elképzelni sem tudunk.
És akkor arról még nem beszéltünk mi lesz ha a gondok nem azt jelentik, hogy nem működik lefullad stb. hanem szimplán kirepülsz egy kanyarban és meghalsz? Elvégre ezt az öszvér kocsit senki nem próbálta ki. Nem lett megtervezve, nem volt törés teszten stb.
Erre vállalnak garanciát és börtönben letöltendő éveket a helyi "szerelők"? Én már azért mert nem jelezték előre neked, hogy akár az életbe kerülhet ez a játék már csak ezért is megbüntetném őket.

Jackson, aki próbál lelket verni beléd :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.14. 13:51 
Újonc
Újonc

Sziasztok!

Ma megnéztema titkos menüt(műszerfal).A leírásban azt olvastam hogy a 14-es menüpontban ha nincsen tárolt hiba akkor 00000000-nak kéne szereplenie elvileg.Nos nekem van egy szám bejegyezve ez a következő:868200 esetleg valaki tudja ez mit jelenthet vagy valami oldlat ahol utánna tudnék nézni ez miféle tárolt hiba lehet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.14. 14:08 
Moderátor
Moderátor

Rito írta:
Sziasztok!

Ma megnéztema titkos menüt(műszerfal).A leírásban azt olvastam hogy a 14-es menüpontban ha nincsen tárolt hiba akkor 00000000-nak kéne szereplenie elvileg.Nos nekem van egy szám bejegyezve ez a következő:868200 esetleg valaki tudja ez mit jelenthet vagy valami oldlat ahol utánna tudnék nézni ez miféle tárolt hiba lehet?

Nem tudjuk, de ha veszel az Ebay-en egy 16eFt INPA kábel (és adják a programot is) akkor te magad is megtudod nézni.

Jackson, akit már állandó hibaolvasási mániával azonositanak

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.14. 14:12 
Törzsvendég
Törzsvendég

jackson írta:
Rito írta:
Sziasztok!

Nem tudjuk, de ha veszel az Ebay-en egy 16eFt INPA kábel (és adják a programot is) akkor te magad is megtudod nézni.

OFF

Jackson ma reggel kiírta a mikrosütőm, hogy 44FFAC8! Szerinted mi lehet a baj? :lol::lol::lol:

ON

:roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.14. 15:22 
Újonc
Újonc

jackson írta:
Rito írta:
Sziasztok!

Köszi Jackson :D !

-utánna olvastam én is közben de attól tartok ezzel a kódolvasásssal nem megyek sokra!
A 16EHUF-os INPA kábelell sem érek én többet ,hiába hozzá a szoftvware mert nem értek az efféle dolgokhoz! Neked egyébként van ilyen Jackson?
Mert ha nem nagy bunkóság akkor ha feléd járnék egyszer akkor egyeztethetnénk és rádughatnád amid van:D Persze honorárium fejében gondoltam!
Mit szólsz hozzá? :o

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.14. 21:08 
Moderátor
Moderátor

Rito írta:

-utánna olvastam én is közben de attól tartok ezzel a kódolvasásssal nem megyek sokra!
A 16EHUF-os INPA kábelell sem érek én többet ,hiába hozzá a szoftvware mert nem értek az efféle dolgokhoz! Neked egyébként van ilyen Jackson?
Mert ha nem nagy bunkóság akkor ha feléd járnék egyszer akkor egyeztethetnénk és rádughatnád amid van:D Persze honorárium fejében gondoltam!

A Velencei találkozóra ha eljössz akkor megtudnák ejteni. Mert ott nem fog piszkálni az asszony a miért "Modicolsz már megint a fél világnak". ÉS legalább találkozol a többiekkel is. Az első nap (máj 30.) biztos leszünk a szállás még mindig függőben mert nem tisztázta a lakókocsi kérdést.

Jackson, aki ezt tudja a javasolni mert egyéb iránt családi vita lessz a diagozásból (aszongy inkább a családdal legyek mint a kocsikkal)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.14. 21:14 
Újonc
Újonc

jackson írta:
Rito írta:

A Velencei találkozóra ha eljössz akkor megtudnák ejteni. Mert ott nem fog piszkálni az asszony a miért "Modicolsz már megint a fél világnak". ÉS legalább találkozol a többiekkel is. Az első nap (máj 30.) biztos leszünk a szállás még mindig függőben mert nem tisztázta a lakókocsi kérdést.

Jackson, aki ezt tudja a javasolni mert egyéb iránt családi vita lessz a diagozásból (aszongy inkább a családdal legyek mint a kocsikkal)

:D Értem én az asszonyt is!
Sajnos nem tudok a máj.30-ai találkozón ott lenni mert anyósomák házassági évfordulójára szerveztünk egy kis dinom-dánumot. Pedig jó lenne találkozni a többiekkel is.Biztos jó lesz a hangulat. Talána következő találkozóra,de azért köszi!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Csörög a motor
HozzászólásElküldve: 2009.05.15. 07:21 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Joreggelt elftarsak.

volna valakinek tippje, mert a forumkereso semmi hasznalhatot nem dobott ki...

hidegen beinditom az autot (530d), es a jobb oldalarol a motorternek csörgö/kelepelö hang jon. legjobban akkor hallani, ha leguggolok a jobbelso kerek melle. aztan megyek par km-t, es szepen elhalvanyul, szinte nem is lehet kihallani.

szerintetek mire szamithatok?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.16. 20:32 
Újonc
Újonc

Széria kód: F11
Motor tipusa: N47
Évjárata: 2013
Jó estét az uraknak,

Pár napja ilyen hibajelzés jelenik meg, hogy ellenörizzem a rendszámmegvilágitó izzót 8O ellenörzöm és ég.... migcsak kedves feleségem ma kiszállt hamarabb és szól hogy nicsak nem világit az egyik angyalszem :cry: Tudna valaki segiteni abban hogy milyen tipusu izzó jár bele és honnan kell belefogni a cseréjébe :oops: Legalább most már tudom hogy nem hijába figyelmeztet a komputer, hogy hibát észlel...

Elöre is köszönöm.
Üdv.

KLM

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.05.16. 20:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
KLM írta:
Jó estét az uraknak,

Pár napja ilyen hibajelzés jelenik meg, hogy ellenörizzem a rendszámmegvilágitó izzót 8O ellenörzöm és ég.... migcsak kedves feleségem ma kiszállt hamarabb és szól hogy nicsak nem világit az egyik angyalszem :cry: Tudna valaki segiteni abban hogy milyen tipusu izzó jár bele és honnan kell belefogni a cseréjébe :oops: Legalább most már tudom hogy nem hijába figyelmeztet a komputer, hogy hibát észlel...

Elöre is köszönöm.
Üdv.

KLM

Hali!

Elvileg foglalattal együtt kell cserélni a gyűrűk izzóját. :) Azonban kis fabrikálással kiszedhető az izzó belőle, és azt simán kicseréled. A lényeg, hogy a foglalat két oldalán van két kis kerek forma, amit ki kell olvasztani (műanyag), és utána ki tudod venni az izzót! Pontosan nem tudom milyen kell bele, de ha szétszeded úgyis látni fogod! Ha megvan, utána sziluplasztal visszaragasztod! Nekem is így van már 1 éve! :lol: De ha nem akarsz szöszölni vele, keresd meg Bömbölö kollégát, fog neked segíteni (a szétszedésben is, ha kell)! :) Nekem is ő mondta el! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 894  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]