* *
Pontos idő: 2026.09.16. 12:09

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 894  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.04. 14:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Csumpy írta:
Labi írta:
MChris írta:
Leto,Csumpy!

Köszi szépen,hogy megírtátok a megoldást,nekem is a "vaslemezes verzió" van,így megúszom a "flexelést" ha gond lesz :lol:

nem tudom ki ajánlotta ezt a flexes megoldást, de nagy farok lehetett. igazi szaki! :x :D

Sőt...........még kaptam olyan ötleteket is, hogy össze kell törni az egyik lámpát (áldozatképpen) és ott bemenni valahogy, mondtam: "köszi" :)

te jó ég! ez olyan mint a végbélen keresztüli szemműtét! :x

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.04. 16:28 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok, asszem ez most buta kérdés lesz, de én úgy emlékszem, hogy nekem nincs a csomagtartón mechanikus zár ( mármint kulcslyuk ) ez lehet?
Ha van rajta akkor hol van?
Köszi és bocsi előre is ha hülyeséget írtam, ja a kocsim 2002 es sedan 30i

-z-

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.04. 18:06 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
szoli írta:
Sziasztok, asszem ez most buta kérdés lesz, de én úgy emlékszem, hogy nekem nincs a csomagtartón mechanikus zár ( mármint kulcslyuk ) ez lehet?
Ha van rajta akkor hol van?
Köszi és bocsi előre is ha hülyeséget írtam, ja a kocsim 2002 es sedan 30i

-z-

Valószinü ledugóztata az előző tulaj

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.06. 07:26 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Üdvözlet klubtársak!

Ismét egy furfangos hibát produkál az én kis drágám ami lassan kezd hajmeresztő lenni!
ablaktörlő probléma

Jövök megyek semmi gond... koszos v vizes lesz az ablak kapcsolom az ablaktörlöt 0-bol le, ugye eddig 1-et törölt és kész, de most 2t töröl és olyan mintha bekapcsolodna az esöérzékelö mert elkezd vadul össze vissza törölni és hiába kapcsolgatom össze vissza nem hagyja abba csak ha gyujtás le fel... ha felfele kapcsolgatom a szakaszos normál gyors változik de nme hagyja abba csak ha leállítom a kocsit.... na ilyet látott-e már valaki? kérlek segitsetek nem szeretnék igy nekimenni az ősznek-télnek.... Egyébként a kis drágám elmehetne orvosi lonak gyakorlatilag amiket itt olvastam hibákat kb 90%-a megvolt már... kicsit kezd kiábrándító lenni... sok élményt kapok a kocsitol de kezd a bosszuság sokszorozodni....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.06. 07:34 
Újonc
Újonc

leto írta:
Na ez durva!

Nekiálltam szétszedni az autót, kiszedtem a hátsó üléseket, és lám-lám EZT NEM LEHET csak úgy LECSUKNI! Egy gyönyörű fémlemez elzárja a csomagteret az utastértől szóval köpködtem mint az állat, főleg mire sikerült visszatennem szakszerűen az üléseket! :evil: (20 perce fejeztem csak be)

Elkeseredésemben az előbb elkezdtem angol nyelvű e39 szaktársaink fórumán is keresgélni és tudjátok mire jöttem rá???

A klucsot bedugod a csomagtartó zárjába és BALRA fordítod úgy, hogy egy ponton erősen fordítani kell, míg át nem ugrik teljesen 90°-ba! Ekkor manuálisan felpattan a csomagtartó! :kalapács

Azt hittem fejbelövöm magam! Egyébként ahogy néztem, egy fél tenyérnyi kis elekrtomos- mechanikus motor lehet benne, szerintem az halt meg. Remélem nem drága bontottan.

Az önszívatásból mára ennyit!

Üdv mindenkinek!

Üdv!
A touringban nekem is szátment ez a motyo... egy 20-asba fájt a kis motoros bizgentyü (uj gyári utángyártott persze nincs) de házilag ment a csere... ráadásul ebben ugye kettö is van mert az ablaknak is van a hátso ajton azota azt nem is merem nyitogatni....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.07. 20:52 
Újonc
Újonc

Sziasztokkk

98 11.havi 520i
Pár hete rázosabb uton elkezdett nekem a kocsi alján valami nyöszörögni de mostnra már sima uton is elég erös hangon nyöszörög és hallom lassu temponál hvalami kattog is hátul.....mi lehet ez azonnal és szerviz és száz ezrek vagy meg lehet oldani másképp is??:) :) :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.08. 05:58 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 12 alkalommal
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Ferdi írta:
Sziasztokkk

98 11.havi 520i
Pár hete rázosabb uton elkezdett nekem a kocsi alján valami nyöszörögni de mostnra már sima uton is elég erös hangon nyöszörög és hallom lassu temponál hvalami kattog is hátul.....mi lehet ez azonnal és szerviz és száz ezrek vagy meg lehet oldani másképp is??:) :) :)

Szia!
Allj aknára,nézzed meg,mert igy nehéz megmondani,sok minden lehet;kipufogo felfüggesztések,lengökarok,szilentek...
Ne igzulj,nagy gond nem lehet.
Üdv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.09. 21:45 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 530 d
Évjárata: 2003
robitos írta:
atiTDI írta:
robitos írta:
Köszikee :wink:
Újabb hiba az ékszéjtárcsa csere után (mert ezt eddíg nem csinálta):
többször (5-6-szor) előfordult ma, hogy kb. 60km/h-ás sebességgel közlekedve, lámpához közelítek, motorfék, kuplung és leáll az autó.Ujraindítás, pöccre.
Illetve sebességből sebességbe váltáskor megtorpan az autó, mintha nem kapna üzemanyagot. :cry:
Valaki tudna okosat mondani?Mert a BMW szerelő nem nagyon tudott.
:idea:

A legnagyobb probléma, hogy megvetted a legköltségesebb motortípusú e39et ami létezik. Pontosabban kifogtál egy olyat, ami már megette a kenyere javát, eddig csak tulajai voltak de gazdái egy sem. Amit az előző tulajok megspóroltak, te szépen apránként ráköltöd. Ezért ne a típust utáld meg, hanem nézz egy kevesebbet futott, drágább példányt. A tiédben alhangon lehet 250-300k km, ott bizony már minden nap meglephet valami érdekességgel.

Én első körben az adagoló környékére néznék rá, de lehet csak lelevegősödik a gázolaj. Melegen pöccre indul vagy sokat kell köszörülni? Lehet nem is bmw szerelőhöz kéne menni ezzel, hanem egy jó adagolóshoz...

Szia!
Hát ettől nem lettem boldogabb. :cry:
Tegnap beszéltem MuhaAti-val ő is adagoló problémát mondott, de nem 100% ez sem.Mondtam neki hogy tavaly nyáron volt egy adagoló felújításon, mert csöpögött az üzemanyag.Azt mondta,hogy ez semmit nem jelent.Lehetséges,hogy megint vihetem egy adagolóshoz.Hozzáteszem (nem tudom valaki ismeri-e) Dömsödre vittem le az adagolót, valami full-full vérprofi
adagolóshoz, de mikor hazakerült az autó még igen rendesen igényelt utómunkát.
Kérdésedre a válasz: Hidegen és melegen is pöccre indul.Üzemanyag szűrőt minden olajcserénél(10eKm) cserélek.Specielmost a lefulladást nem csinálja, viszont van egy olyan jelenség (vissza-vissza térő) hogyha sebességből sebességbe váltok, akkor amikor fölengedem a kuplungot egy pillanatig nem kap üzemanyagot, főleg 1-esből 2-esbe csinálja.
(ez egy kereszteződésből való kisprintelésnél elég zavaró :twisted:
Másik kérdésem, hogy tudsz-e esetleg (természesen ehhez az autóhoz) klímaventillátor elektronikát?
Üdv!
Szia!
Nekem is ez volt a problémám,és tudom milyen idegesítő!Nekem az előtöltést szabályozózengely szorult.Kicserélték az adagoló
fedelét és azóta tökéletes.Az adagoló fedelében vannak valami tekercsek és az is szokott zárlatos lenni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.11. 08:43 
haladó
haladó

Széria kód: E92
Motor tipusa: 335i
Évjárata: 2007
Kivitele: Coupe
Nah srácok, megosztok egy tanulságot.
Volt ugye korábban a hibajelenségem a 30d-vel, hogy többet eszik mint szokott, és néha betilt egy ilyen hibaüzenettel: pulzál a railnyomás.
Minden épeszű szerelő a railpumpára illetve a railnyomás-szenzorra voksolt, végülis érthető módon mert ezek tudják a nyomást befolyásolni. Ezeket persze szépen ki is cseréltem de a hiba megmaradt, így végső elkeseredésemben nekiálltam és kicseréltem mind a 6 porlasztót. Lőn csoda, gépjármű megjavult, fogyasztás újra a normális, sehol egy hibaüzenet.
Persze nem volt egyszerű művelet, a wallisban a cimbiktől kértem kölcsön gyári célszerszámot amivel ki lehet húzni a csúcsokat, anélkül szinte lehetetlen. A szelepfedél ugye műanyag, nem lehet feszegetni mellette mert törik egyből...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.11. 17:11 
Újonc
Újonc

kovessyroli írta:
M-power írta:
admin írta:
M-power írta:
Sziasztok!

Támadt egy kis gondom ma az autoval( E39 528i, 1999.12.25 ), kíváncsi vagyok ti mit mondtok rá, vagy van -e valami ötletetek.
Indításkor ABS és TC/DSC ellenőrző lámpa égve maradt, menet közben nem mér a sebességmérő és a fogyasztásjelző. Ki is próbáltam, nincs se ABS -em se kipörgésgátlóm. :(
Majd már hazafele úton egyszer csak megjavul minden, elalszanak a lámpák, a sebességmérő is rendbe jön a fogyasztásmérővel együtt. Már kezdtem megnyugodni, hogy itt nem lehet valami nagy gond. Aztán állnék be a garázsba, hirtelen megint kigyullad a 2 ellenőrző lámpa, és megint ugyan az a szitu. :(
Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
ABS jeladó szenzor a keréknél.Ha jól tudom akkor a hátsónál vannak ezek a tünetek.

Tehát a km óra leállásáért is az felel? Mert annyit tudok, hogy a TC/DSC és az ABS egy elektronikába futnak be, az óra és fogyasztásmérő meg megint külön rendszerhez tartozik. Tehát egy jeladó ekkora galibát tud okozni? :roll:
Költségekben ez kb. mit jelent?

ha csak az abs - tc világít, akkor lehet az ABS senzor is hibás, viszont nálad sebességjel sincs, ezért 100%-ra mondhatom, hogy bal hátsó kerékcsapágyat kell cserélned.

Nah, hát elmentem megnézetni az autot, és sajnos nem jó híreket kaptam. :cry: Rádugta a gépet, és azt a hibát írta ki, hogy az ABS -el nem tud kapcsolatot létesíteni a központi agy. Tehát ezzel a jeladó dolog törölve, pedig már kezdtem megnyugodni, hogy csak annyi a probléma. A csávó annyit mondott, hogy lehet az ABS relével van a gond, vagy esetleg a kábeleknél valami kontakt hiba lépett fel. De ezek csak találgatások, mert sajnos az is elképzelhető, hogy a computer hibásodott meg, bár a hibaüzenet nem erről tanúskodik. Sokan mondták, hogy még ilyenről soha nem hallottak, hogy elmegy és visszajön, méghozzá konkrét esetekben. Ők is azt mondták, lehet a computer bolondult meg. Megkérdeztem egy faszit, és azt mondta, hogy ha azzal van a probléma, kiszedik és elküldik a brittekhez. Ha javítható akkor 80.000Ft, ha nem akkor 180.000Ft.
Mivel ilyen hibárol még senki se hallott, gondoltam mégegyszer rákérdezek itt, hátha valaki tud valami okosat mondani. :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.11. 17:37 
E39 FAN
E39 FAN

kinél voltál?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.11. 17:52 
Újonc
Újonc

Labi írta:
kinél voltál?

Paks mellett lakom, ide vittem el a helyi BMW -shez. Ő azt mondta el se válalja... Az autot Budapestre hordom szervizelni, ugyan csak egy maszek BMW -shez, mondjuk ő 30 évet dolgozott hivatalos BMW szakszervizbe, szóval neki van tapasztalata. Ő mondta, hogy ez valszeg computercserés lesz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.11. 18:01 
E39 FAN
E39 FAN

M-power írta:
Labi írta:
kinél voltál?

Paks mellett lakom, ide vittem el a helyi BMW -shez. Ő azt mondta el se válalja... Az autot Budapestre hordom szervizelni, ugyan csak egy maszek BMW -shez, mondjuk ő 30 évet dolgozott hivatalos BMW szakszervizbe, szóval neki van tapasztalata. Ő mondta, hogy ez valszeg computercserés lesz.

ha már pesten jársz, én azért elvinném a 5er kft-hez vagy az NT auto-hoz is. jó volna ha ilyen "gondocska" esetén több, komoly ember is ránézne! ..én az NT hez járok ha számítógép is kell. számot tudok küldeni ha gondolod.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.11. 18:35 
Újonc
Újonc

Labi írta:
M-power írta:
Labi írta:
kinél voltál?

ha már pesten jársz, én azért elvinném a 5er kft-hez vagy az NT auto-hoz is. jó volna ha ilyen "gondocska" esetén több, komoly ember is ránézne! ..én az NT hez járok ha számítógép is kell. számot tudok küldeni ha gondolod.

Rendben, megköszönném a telszámot. Végigpróbálok mindenkit, meg a biztonság kedvéért elkezdtem törött/totálkáros 528I -után nézni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.11. 18:45 
E39 FAN
E39 FAN

M-power írta:
Labi írta:
M-power írta:
Labi írta:
kinél voltál?

Rendben, megköszönném a telszámot. Végigpróbálok mindenkit, meg a biztonság kedvéért elkezdtem törött/totálkáros 528I -után nézni.

rendicsek, küldöm!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.12. 17:40 
E39 FAN
E39 FAN

M-power! átment az üzenet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.12. 21:02 
Törzsvendég
Törzsvendég

sziasztok!

olyanban kéne segítség, hogy légmennyiség szabályzómból ki kellene ütni a hibakódot? vki tudna rá SOS megoldást? lehetőleg pénztárca kímélőt???

sürgős, köszi!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.13. 22:44 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 2 alkalommal
Sziasztok!

Azért írom le a történetet, hogy más is okuljon belőle.

Pár hete kuplungszettet cseréltettem az autón, és kiderült, hogy a lendkerekem is szar. Ami még plusz bosszantó volt, hogy alapjárat közelében "csicsergett" a motortérben valami. A szerelők szerint lendkerék. Mondom uccu, akkor csere, úgyis megért rá a lendkerék. Ezután a rángatás megszűnt, viszont továbbra is ciripelt a tücsök a motortérben. Elég égő volt így elindulni a piros lámpáknál. :D Kb. 2 hete olajcserén voltam, és a szerelő srác rosszul rakta fel az olajszűrő fedelet, így kb. 1 lityó olajam elfolyt reggelre, és az egész motortér csupa szutyok lett. Fedél le, szűrő ki, tisztítás, vissza minden, végül komplett motormosás. Tölthettem megint olajat a motorban, viszont ezek után a ciripelés megszűnt. :)

Igaz, kideríteni nem tudtuk, hogy mi adta a furcsa hangot, de valószínűleg egy szíj, görgő, vagy valami más mechanikus alkatrész okozta a motortérben.

Tudom, hogy apróságnak tűnik, de amikor a verda majdnem tökéletesen szuperál, elég idegesítő egy ilyen hiba. :)

Terjesszétek az igét! :D

Üdv
Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Ciripelés
HozzászólásElküldve: 2008.08.14. 08:14 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
zsolte39 írta:
Sziasztok!

Azért írom le a történetet, hogy más is okuljon belőle.

Pár hete kuplungszettet cseréltettem az autón, és kiderült, hogy a lendkerekem is szar. Ami még plusz bosszantó volt, hogy alapjárat közelében "csicsergett" a motortérben valami. A szerelők szerint lendkerék. Mondom uccu, akkor csere, úgyis megért rá a lendkerék. Ezután a rángatás megszűnt, viszont továbbra is ciripelt a tücsök a motortérben. Elég égő volt így elindulni a piros lámpáknál. :D Kb. 2 hete olajcserén voltam, és a szerelő srác rosszul rakta fel az olajszűrő fedelet, így kb. 1 lityó olajam elfolyt reggelre, és az egész motortér csupa szutyok lett. Fedél le, szűrő ki, tisztítás, vissza minden, végül komplett motormosás. Tölthettem megint olajat a motorban, viszont ezek után a ciripelés megszűnt. :)

Igaz, kideríteni nem tudtuk, hogy mi adta a furcsa hangot, de valószínűleg egy szíj, görgő, vagy valami más mechanikus alkatrész okozta a motortérben.

Tudom, hogy apróságnak tűnik, de amikor a verda majdnem tökéletesen szuperál, elég idegesítő egy ilyen hiba. :)

Terjesszétek az igét! :D

Üdv
Zsolt

Nekem is volt ilyen ciripelő hang a motortérben még a TDS-nél. Nekem a klíma szíj volt a ludas! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.14. 13:13 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Kivitele: Sedan
Sziasztok!

Nekem egy olyan gondom lenne, hogy a leesett belső tükröt hogy lehetne visszatenni?
Ha valakinek lenne ötlete szóljon!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 894  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]