* *
Pontos idő: 2026.09.15. 12:53

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 894  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.18. 21:51 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
duc írta:
Üdv,

hiba: jobb hátsó ablak nem megy le teljesen, hanem koppanva megáll 2 cm-re az alsó állástól.

Burkolatot lebontottam. A gond az, hogy a bowdenen van egy kis fém valami, amit valaki odagányolt, 2 csavar tartja benne a bowdent, majd hozzácsavarozott egy 3-as csavarral az ablakot tartó alkatrészre, ami a sínen csúszik. 2 alátéttel kihézagolva, hogy a sínen ne szoruljon. Na ez az installáció alul beleér a sín aljára rögzített alkatrészbe, amin a bowdenek görgői vannak. Tudja valaki, pontosan mi kellene ehelyett? A realoem-en nem találtam csak egyben az ablakemelőt...

Erre gondoltál?
http://bmwfans.info/original/E39/Lim/52 ... l-51_2251/

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.20. 22:23 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
kovessyroli írta:
Tegnap történt velem, és ma már 2X előfordult a következő:

525 tds automata, megyek hazafelé, be akarok kanyarodni egy kis utcába, ezért elengedem a gázt, és átteszem a lábam a fékre.
az autó egy pillanatra megtorpan, majd padlógázon elindul a motor, miközben nem nyomom a gázt, sőt fékezek!!!!!

tegnap este óta, azaz ma már kétszer csinálta. :cry:
ha kiveszem az automatát üresbe, akkor meg szabályzáson pörgeti a motort.

nem tudom, hogy én állítottam-e le, vagy magától múlik el a dolog, de a motorbőgés alatt néhányszor rárúgtam a gázra is, és a fékkel pedig tartottam az autót.

elég durva élmény, tegnap este alig tudtam befordulni a kis utcába.

voltam szerelőnél és szakszervízben is.

szerelő: fékvisszajelző, vagy adagoló a ludas.

szakszervíz: adagoló hiba.

szerintem még lehet a gázpedál jeladó (pótméter vagy hogyis hívják), de ezt eddig mindenki kizárta elvben.

egyébként pedig az melléktünet, hogy az automatánál, ha a gázt elveszed, akkor szépen lassan ejti le a fordulatot, nekem is így működött.
most pedig a hiba óta, ha elveszem a gázt, azonnal leesik a fordulat alapjáratra.

valaki nem tud segíteni???? 8O

A HIBA FORRÁSA:
BAL HÁTSÓ KERÉKCSAPÁGY :twisted:

ki gondolta volna, ennek a házában van a jeladó a sebességmérőhöz, és az abs - asr is innét is veszi a jelet.
a csapágy porvédőjében vannak a kis mágnesek, ezek adják a jelet. ha a porvédő megsérül, vagy megszorul, a jeladó mindenféle téves üzenetet küld a computernek, és az autód meghülyül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: RADIO HIBA
HozzászólásElküldve: 2008.07.21. 10:28 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
vaszarig írta:
GSE írta:
bereznai írta:
Kaya írta:
Labi írta:
GSE írta:
Helo minden e39 kedvelőnek!!

Olyan problémával fordulok hozzátok h a minap történt velem egy kis affér a kocsival, vagyis állt a garázsban a kocsi miközben cd-t akartam cserélni benne és tudtommal azt lehet olyankor is mikor nincs se bedugva a kulcs se gyújtáson a kocsi, viszont most meglepetésemre a cd-t kiadta az újat bevette...és megnyomtam a rádió felkapcsoló gombot és elindult a lejátszás csakhogy a rádió képernyője sötét maradt.Aztán gyorsan kulcs be rá a gyújtás, de semmi, minden ugyanolyan sötét, vagyis műszerfal működik háttér világítás működik, mármint a gomboké is csak a éppen a rádió display nem...és a lényeg h mikor nincs gyújtáson és megnyomom a rádió felkapcsolását akkor a tel gomb mellett villanik 2 led egyik pirosan másik sárgán, ugyanez ha gyújtáson van...teszek fel képet is róla h miről is beszéltem...aki valahogy tudna segíteni nagyon megköszönném...jah és még annyi ha gyújtáson van a kocsi vagy be van startolva szól a rádió de se hangot, semmit nem lehet a rajta állítani, szintén cd-vel ugyanez, se hang se kiírás a képernyőn pedig biztosítékokat mindet kicseréltem..

kössz előre is

nekem egyszer volt ehhez hasonló hibám. ..de amikor kikapcsoltam a rádiót, majd gyujtás le, majd vissza és a rádió ismét bekapcsoltam, akkor minden visszaállt a helyére. ...de csak egyszer produkálta és így helyre is jött.

szerintem akku saru le, majd nemsoká föl.
99% hogy helyrejön.

nekem hasonló problémám volt és ott az volt a baj, hogy az aksi kezdte megadni magát! Az elején csak a kijelző ment el aztán már be se kapcsolt a rádió. Nézd meg az aksit, hogy van-e benne elég szufla. Amúgy semmit sem lehetett észrevenni, hogy szarakodott az aksi

Köszi a válaszokat, próbáltam levenni a sarukat, kb 20 percet vártam, aztán vissza, sajna semmit nem segített, jah és amit akkor mikor írtam ide először nem vettem észre h a parkolószenzor nem kapcsol be magától mikor r-be rakom, és a tolatólámpa sem, valamint a lámpamagasságállítás sem jó mert annyira lefele visznek a xenonok h nemlátni semmit sem, és bent a műszerfalon pedig index ill. távfény jelző sem világít ha bekapcsolom, viszont kívül megy mind a kettő, holnap viszem szervizbe, megkérdeztem egyik ismerőst azt mondta neki volt pont ugyanilyen, azt mondta h csak valami kis hiba volt, olcsón csinálták, viszont nem nagyon tudta mit cseréltek.
Ha lesz eredmény akkor mindenképp megírom nektek hátha valakivel előfordul ugyanilyen és akkor talán segíthet valamit az én tapasztalatom...üdv mindenki

Szia!

Nekem anno, mikor a TDS-be beraktam a nagy BC-t, és nem programoztattam, akkor csinálta ezeket a jelenségeket. (a rádiót kivéve). Lehet valahol ott lesz a gond, vagy még amire gondolok, az az LCM! :roll:

Helo mindenkinek aki k>íváncsi mi volt a probléma a kocsival, ugyanis csütörtökön volt szervizben, azt hittem dobok egy hátast mikor megmondták mi okozta a problémát!! Mikor vettük a kocsit, volt benne egy nokiás telefontartó és abból pedig kábel vezetve a rádióba. Namost fogtam azt a kábelt elvágtam és leszereltem a telefeontartót, kábelt pedig eltűrtem a borítás alatt gondolván ott úgysem zavar senkit, és ez a megmaradt kábeldarab zárlatot okozott magában a számítógépben és az pedig rögtönlezárta magát. Azt mondták kontaktus hiba volt és ez miatt, úgyhogy gondolom mikor tettem be a cd-t megbökhettem a rádít vagy valamit és ekkor zárlatozott, de végre jó a kocsi, minden rendben vele, jah és még azt szeretném kérdezni h milyen árba vannak ehhez első xenon égők. Jah a javittatásért nem kellett fizetni, mert gari alatt megcsinálták

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008.07.21. 10:59 
Újonc
Újonc

GSE írta:
Helo mindenkinek aki k>íváncsi mi volt a probléma a kocsival, ugyanis csütörtökön volt szervizben, azt hittem dobok egy hátast mikor megmondták mi okozta a problémát!! Mikor vettük a kocsit, volt benne egy nokiás telefontartó és abból pedig kábel vezetve a rádióba. Namost fogtam azt a kábelt elvágtam és leszereltem a telefeontartót, kábelt pedig eltűrtem a borítás alatt gondolván ott úgysem zavar senkit, és ez a megmaradt kábeldarab zárlatot okozott magában a számítógépben és az pedig rögtönlezárta magát. Azt mondták kontaktus hiba volt és ez miatt, úgyhogy gondolom mikor tettem be a cd-t megbökhettem a rádít vagy valamit és ekkor zárlatozott, de végre jó a kocsi, minden rendben vele, jah és még azt szeretném kérdezni h milyen árba vannak ehhez első xenon égők. Jah a javittatásért nem kellett fizetni, mert gari alatt megcsinálták

Gyárilag xenonos a lámpád?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.21. 12:16 
Újonc
Újonc

Sziasztok!
Érdekes dolog történt a vassal 3 napja.Kocsi beindít,elindul a körforgóba(kb.20km/h-nál kettesbe)
leállt a motor.Újraindít 5méter és megint lefullad.Félreálltam,és üresbe pumpálgattam a gázt
amikor a ford.mérő elérte az 1500-at újra leállt a motor :twisted: Ezt megcsinálta vagy 3-szor aztán elmúlt minden baja magától és azóta minden ok!!!!
Valami ötlet??Fogja még csinálni később is szerintetek??Vagy esetleg előfordulhat valami pillatnyi zavar a rendszerbe ami elmúlik magától???

Múlt héten lett kartelgáz visszavezető szelep cserélve!!HÁLA EFER NAGYON RÉSZLETES ÉS PONTOS LEÍRÁSÁNAK :taps: ***KÖSZI EFER***!!!
Szelepcsere előtt:(brummogott,járó motornál amikor levettem az olajbeöntő sapkát)jó volt az
alapjárat gáznyomás után visszaállt (igaz szerintem túl lassan) a mutató kb.600-as ford.ra.
Szelepcsere után:forog a motor 600-at rápöckölök a gázpedálra 1000 ford.-ig majd mikor
leveszem a lábam a pedálról visszaesik a ford. 500-ra majd felmegy 800-ra(INGADOZIK)és ezt megcsinálja 2-szer majd szépen beáll 600-ra.
Amikor alapjáratról 1500 vagy magasabb ford.ra pörgetem nincs gond szépen elsőre
visszaáll alapra.
Talán ennek is lehet köze a 3 nappal ezelőtt történtekhez :?:
Ja,a gyertyák is lettek cserélve a szeleppel együtt de 2 pólusú Bosh lett 4 pólusú bosh-ra cserélve :o
Az normális hogy hogy üresbe alapjáratról kis gáznyomásnál először levegő szívás hangot
hallok csak aztán kezd a motor pörögni :?:
Bocsi a sok talán "buta" kérdésért de sajnos még nem sokat konyítok ezekhez :?
KÖSZI

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008.07.21. 12:34 
haladó
haladó

Széria kód: E92
Motor tipusa: 335i
Évjárata: 2007
Kivitele: Coupe
GSE írta:
vaszarig írta:
GSE írta:
bereznai írta:
Kaya írta:
Labi írta:
GSE írta:
Helo minden e39 kedvelőnek!!

Olyan problémával fordulok hozzátok h a minap történt velem egy kis affér a kocsival, vagyis állt a garázsban a kocsi miközben cd-t akartam cserélni benne és tudtommal azt lehet olyankor is mikor nincs se bedugva a kulcs se gyújtáson a kocsi, viszont most meglepetésemre a cd-t kiadta az újat bevette...és megnyomtam a rádió felkapcsoló gombot és elindult a lejátszás csakhogy a rádió képernyője sötét maradt.Aztán gyorsan kulcs be rá a gyújtás, de semmi, minden ugyanolyan sötét, vagyis műszerfal működik háttér világítás működik, mármint a gomboké is csak a éppen a rádió display nem...és a lényeg h mikor nincs gyújtáson és megnyomom a rádió felkapcsolását akkor a tel gomb mellett villanik 2 led egyik pirosan másik sárgán, ugyanez ha gyújtáson van...teszek fel képet is róla h miről is beszéltem...aki valahogy tudna segíteni nagyon megköszönném...jah és még annyi ha gyújtáson van a kocsi vagy be van startolva szól a rádió de se hangot, semmit nem lehet a rajta állítani, szintén cd-vel ugyanez, se hang se kiírás a képernyőn pedig biztosítékokat mindet kicseréltem..

kössz előre is

nekem egyszer volt ehhez hasonló hibám. ..de amikor kikapcsoltam a rádiót, majd gyujtás le, majd vissza és a rádió ismét bekapcsoltam, akkor minden visszaállt a helyére. ...de csak egyszer produkálta és így helyre is jött.

szerintem akku saru le, majd nemsoká föl.
99% hogy helyrejön.

nekem hasonló problémám volt és ott az volt a baj, hogy az aksi kezdte megadni magát! Az elején csak a kijelző ment el aztán már be se kapcsolt a rádió. Nézd meg az aksit, hogy van-e benne elég szufla. Amúgy semmit sem lehetett észrevenni, hogy szarakodott az aksi

Köszi a válaszokat, próbáltam levenni a sarukat, kb 20 percet vártam, aztán vissza, sajna semmit nem segített, jah és amit akkor mikor írtam ide először nem vettem észre h a parkolószenzor nem kapcsol be magától mikor r-be rakom, és a tolatólámpa sem, valamint a lámpamagasságállítás sem jó mert annyira lefele visznek a xenonok h nemlátni semmit sem, és bent a műszerfalon pedig index ill. távfény jelző sem világít ha bekapcsolom, viszont kívül megy mind a kettő, holnap viszem szervizbe, megkérdeztem egyik ismerőst azt mondta neki volt pont ugyanilyen, azt mondta h csak valami kis hiba volt, olcsón csinálták, viszont nem nagyon tudta mit cseréltek.
Ha lesz eredmény akkor mindenképp megírom nektek hátha valakivel előfordul ugyanilyen és akkor talán segíthet valamit az én tapasztalatom...üdv mindenki

Szia!

Nekem anno, mikor a TDS-be beraktam a nagy BC-t, és nem programoztattam, akkor csinálta ezeket a jelenségeket. (a rádiót kivéve). Lehet valahol ott lesz a gond, vagy még amire gondolok, az az LCM! :roll:

10/db áron tudok adni új xenonizzót.;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.21. 12:37 
Újonc
Újonc

Sziasztok, egy olyan kérdésem volna hogy találkozott e valaki ezzel a kütyüvel:

[img]http://static.bmwfans.info/images/epc/NTcwODJfcA==.png]http://bmwfans.info/original/E39/Lim/523i-M52/ECE/L/A/1996/01/mg-64/ill-64_0700/][img]http://static.bmwfans.info/images/epc/NTcwODJfcA==.png

Nos a konkrét az hogy ennek hol a helye?
A bal első fényszóró körül kell lennie vhol mert abban a kötegben van a kábele.
De most csak ott fityeg szabadon a lámpa mögött.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.21. 14:29 
Újonc
Újonc

Az enyémben a hűtőventi házán van, szemben állva a jobb oldalon.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.21. 18:24 
Újonc
Újonc

Nem azért kérdem, csak mert szalonban azt mondták, h 7700 szlovák korona/db az ára, merthogy szlovákiából vagyok, viszont a pasi aki intézte nekünk a szervizt zsebbe fizetve beszerelésér és az égőér kért 2500 SK-t, vagyis átszámítva 7700sk-56980huf, 2500sk-18500huf. Azt hiszem philips, de ez nem 100százalék
Jah és igen gyárilag xenonos a lámpa

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.22. 07:15 
Újonc
Újonc

GSE írta:
Nem azért kérdem, csak mert szalonban azt mondták, h 7700 szlovák korona/db az ára, merthogy szlovákiából vagyok, viszont a pasi aki intézte nekünk a szervizt zsebbe fizetve beszerelésér és az égőér kért 2500 SK-t, vagyis átszámítva 7700sk-56980huf, 2500sk-18500huf. Azt hiszem philips, de ez nem 100százalék
Jah és igen gyárilag xenonos a lámpa

Érdekes dolog ez a xenonizzó bmwéknél a szalonban 300%al többet kérnek érte csak azt nem tudom miért tudom mert én már lefututtam ezt a kört egyszer végül16000 Ft ért sikerült venni végül az OSRAM márkaboltban egyébként nálam a gyári is az volt.Egyébként van a tungsramnak is Bmw be való a márkaboltokban meg lehet venni, szerintem minőségben van olyan mint a többi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.22. 07:17 
Újonc
Újonc

vally írta:

Köcce lecsekkolom!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.22. 09:19 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 1
Széria kód: E39
Évjárata: 2001
pityke írta:
vally írta:

Köcce lecsekkolom!

Hali, Nekem a dieselen a másik oldalon van a hűtö venti oldalán, de Anti520i-nek is a bal oldalon van, szintén csak ugy a lámpa mögött "lődörög"... amúgy ez a "büzrelé" ha jól toom..))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.22. 10:28 
Újonc
Újonc

party írta:
pityke írta:
vally írta:

Köcce lecsekkolom!

Hali, Nekem a dieselen a másik oldalon van a hűtö venti oldalán, de Anti520i-nek is a bal oldalon van, szintén csak ugy a lámpa mögött "lődörög"... amúgy ez a "büzrelé" ha jól toom..))

Mgetaláltam a helyét visszatettm. És mi a gyíkra való?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.22. 10:51 
haladó
haladó

Kapott köszik: 1
Évjárata: 2001
pityke írta:
party írta:
pityke írta:
vally írta:

Köcce lecsekkolom!

Ha jól tudom, kint ha büdi van, /Ifa füst, stb/ és be van kapcsolva az "A" betü, a belső keringetésnél, akkor ez a kütyü "érzi" a bűzt és átvállt belső keringetésre, vagyis Te nem érzed a büdit.. Na ezt jól leirtam.. bocsi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.22. 11:30 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
party írta:
pityke írta:
party írta:
pityke írta:
vally írta:

Köcce lecsekkolom!

Ha jól tudom, kint ha büdi van, /Ifa füst, stb/ és be van kapcsolva az "A" betü, a belső keringetésnél, akkor ez a kütyü "érzi" a bűzt és átvállt belső keringetésre, vagyis Te nem érzed a büdit.. Na ezt jól leirtam.. bocsi

így van. AUC szenzor a neve, ami automatikus belsőlevegő-keringetést jelent (Automatisches Umluft Control)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.22. 12:49 
haladó
haladó

Én is visszapattintottam a helyére,mert a fényszóró mögött volt.A vezető oldalon van
a hűtőventi házán.A ventilátor juttatja be az érzékelőhöz a levegőt,mert a házon van egy rés az érzékelő nyílásánál.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.23. 23:41 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1999
sziasztok! szeretnék tőletek segitséget kérni. a gondom hogy az autóm kiirja a müszerfalon getriebenot program és világit a légzsák szinbolum. mi milehet a probléma?
előre is köszönöm.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.24. 07:00 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 12 alkalommal
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2000
thomas528i írta:
sziasztok! szeretnék tőletek segitséget kérni. a gondom hogy az autóm kiirja a müszerfalon getriebenot program és világit a légzsák szinbolum. mi milehet a probléma?
előre is köszönöm.

Vészüzemmódban van az autód.(getriebenotprogramm)
A légzsák adhat neki hibás üzenetet.Elsö lépésként nézd meg a csatlakozókat,biztositékokat.
Esetleg vedd le az akkusarut,lehet,hogy törli a hibajelet.
Üdv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.24. 08:47 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (1)
thomas528i írta:
előre is köszönöm.

Ezek az üzenetek hiba fellépésekor nem jelennek meg egyszerre. A getribeprogram, és a légzsák akkor gyullad ki egyszerre ( Az ABS-nek is ki kéne ) ha kevés a fesz. az akksiban. Legelőször azt ellenőrizd!
Próbálj meg egy életerős akksival rátartani, úgy beindítani, és ellenőrzés. A légzsák lámpa nem biztos hogy elalszik, az mindent megjegyez. Feltétlenül mérj töltést is! 14.2 kötelező.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.07.24. 13:23 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1999
sziasztok!

akksi csere megtörtént mivel még a gyári akkumlátor volt benne.
megnézettem szerelővel gépet rakot rá és azt állitja hogy a fékpedál kapcslót
kell kicserélni . de a légzsákkal nem tudot kapcsolatot teremteni.
új hiba még ezzek mellé hogy ha el akkarom inditani nem csinál semmit! pedig az akksi új!

köszönöm a válaszokat.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17870 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 894  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]