![]() |
2011.03.29. 11:05
Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Ez a toronymerevítő mire jó?
Üdv.
Odus
2011.03.29. 11:37
bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Üdv.
Odus
2011.03.29. 11:58
jlaci74 írta:bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Üdv.
Odus
Újoncként nem kellene beleszólnom, de...
A magyarázat tudományos, de nem teljesen helytálló. Persze csak ha jól értelmezem a fentieket...
A nagyobb kanyarsebességet a keményebb rugók és a feszesebb csillapítók adják.
Ezek viszont nagyobb terhelést jelentenek a tornyok számára.
A toronymerevítő szerepe : a karosszéria merevségét növeli.
( Ezt már muhaati leírta... )
A kanyarsebesség biztosan nem fog a fent említett mértékben emelkedni, legalábbis csak ettől nem.
Persze ez csak a saját, szubjektív véleményem.
2011.03.29. 12:18
Akkor dióhéjban: A karosszéria merevségi állapota, nem befolyásolja a stabilitást...Értem!jlaci74 írta:bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Üdv.
Odus
A magyarázat tudományos, de nem teljesen helytálló. Persze csak ha jól értelmezem a fentieket...
A kanyarsebesség biztosan nem fog a fent említett mértékben emelkedni, legalábbis csak ettől nem.
2011.03.29. 12:39
bmw520ds írta:Akkor dióhéjban: A karosszéria merevségi állapota, nem befolyásolja a stabilitást...Értem!jlaci74 írta:bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Üdv.
Odus
2011.03.29. 12:44
jlaci74 írta:bmw520ds írta:Akkor dióhéjban: A karosszéria merevségi állapota, nem befolyásolja a stabilitást...Értem!jlaci74 írta:bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Üdv.
Odus
Nem érted...
De legalább nem okozol csalódást...
2011.03.29. 14:43
2011.03.29. 15:04
2011.03.29. 15:53
muhaati írta:No akkor én is leírom a véleményemet. Remélem senkit nem bántok meg.
A fórumba írók 99%-a nem megy gyorsan. Folyamatos sírás a fogyasztással kapcsolatban, sőt, még akár "befékezésekkel" is büntetni próbálják azt, aki menni akar. Jelesül : Levi, Jackson, Lepke, Muhaati szeret gyorsan menni. ( Elnézést, ha valakit kihagytam! )
Bizonyosan a többiek is szeretnek tempósan haladni, de ahhoz tökéletes a gyári torony.
Tehát, ha folyamatosan a fogyasztásmérőt nézik, akkor semmi értelme a toronymerevítőnek.
Gyári futóművel , gyári méretű kerekekkel nem igazán érezhető egy merevítő jótékony hatása.
Viszont jól néz ki. Ez tény. Az E39 tornyai kajak kemények, Lepkéé már picit más felépítésű, de oda ahova kell, tett a gyár merevítést.
Toronymerevítőt általában a papír kocsikba érdemes tenni, (CIVIC ), amivel ezerrel tolnak.
Sajnos az idő vas foga és a jó kis útjaink is "rombolják" a karosszéria merevségét, merevítővel nem lesz eltérés a toronytávban 20 év múlva se.
Összegezve : Nem rossz dolog, sőt jótékony hatásai vitathatatlanok. Itt most csak az a kérdés, kell-e???
Persze ehhez sincs mérnöki végzettségem,sőt az erővektorokat sem tudnám megrajzolni, csak a tapasztalatokat írtam le. Én nem a rajzasztal mellet a fotelból autózok, hanem az utakon.
Ha lenne ennyi szabad froncsim, lehet én is vennék.
2011.03.30. 19:49
2011.03.30. 19:55
LeviM5 írta:muhaati írta:No akkor én is leírom a véleményemet. Remélem senkit nem bántok meg.
A fórumba írók 99%-a nem megy gyorsan. Folyamatos sírás a fogyasztással kapcsolatban, sőt, még akár "befékezésekkel" is büntetni próbálják azt, aki menni akar. Jelesül : Levi, Jackson, Lepke, Muhaati szeret gyorsan menni. ( Elnézést, ha valakit kihagytam! )
Bizonyosan a többiek is szeretnek tempósan haladni, de ahhoz tökéletes a gyári torony.
Tehát, ha folyamatosan a fogyasztásmérőt nézik, akkor semmi értelme a toronymerevítőnek.
Gyári futóművel , gyári méretű kerekekkel nem igazán érezhető egy merevítő jótékony hatása.
Viszont jól néz ki. Ez tény. Az E39 tornyai kajak kemények, Lepkéé már picit más felépítésű, de oda ahova kell, tett a gyár merevítést.
Toronymerevítőt általában a papír kocsikba érdemes tenni, (CIVIC ), amivel ezerrel tolnak.
Sajnos az idő vas foga és a jó kis útjaink is "rombolják" a karosszéria merevségét, merevítővel nem lesz eltérés a toronytávban 20 év múlva se.
Összegezve : Nem rossz dolog, sőt jótékony hatásai vitathatatlanok. Itt most csak az a kérdés, kell-e???
Persze ehhez sincs mérnöki végzettségem,sőt az erővektorokat sem tudnám megrajzolni, csak a tapasztalatokat írtam le. Én nem a rajzasztal mellet a fotelból autózok, hanem az utakon.
Ha lenne ennyi szabad froncsim, lehet én is vennék.
Muhabának tökéletesen igaza van. Gyári autó + spórolós vezetés = felesleges, max dísznek jó.
Viszont aki sportosan vezet, és ültetett vagy sport futóműve van, hozzá 17, 18, 19 felni, plusz szeret versenyezni, annak mindenképpen hasznos lehet. Nekem nagyon bevált.
Valamelyik klubtársnál hátsó merevítő is be van építve, arra is kíváncsi lennék, mit tud.
2011.03.30. 21:42
2011.04.04. 23:11
2011.04.04. 23:26
2011.04.08. 20:31
2011.04.08. 20:53
ArniM5 írta:
Ez nagyon szép. Egy hasonló Hamann toronymerevitő 100.000 forint.
2011.04.08. 22:46
2011.04.08. 22:50
2011.04.09. 09:42
BMWMuller írta:BMW E39 FK sport futóműgarnitúra, hátul fix 40mm, elöl 40-65mm között állítható az ültetés.
Ár 72.800Ft/szett
.
A szett a képen látható elemeket tartalmazza.
2011.04.09. 11:43
BMWFUN írta:BMWMuller írta:BMW E39 FK sport futóműgarnitúra, hátul fix 40mm, elöl 40-65mm között állítható az ültetés.
Ár 72.800Ft/szett
.
A szett a képen látható elemeket tartalmazza.
Fél évvel ezelőtt lett volna időszerű. Akkor beneveztem volna rá, de így újra 4 sima került be és drágábban...![]()
Mondjuk érdekes módon ezzel is elég kemény.
Ezekre mennyi gari van?