![]() |
2011.08.07. 19:45
MChris írta: nem Béla de Müller
2011.08.07. 20:02
MChris írta:
2 Béla van:
Balról jobbra: II. Béla (ifj.Müller Béla) aztán I. Béla (avagy Smidman Béla) végül unokatesó aki nem Béla de Müller
2011.08.08. 12:37
BMWMuller írta:Ne haragudj kedves főnököm, most is mint máskor, megint nem voltál elég figyelmes, az onlineteilén nettó árak vannak megadva. Mi is rengeteg árut szállítunk így, de csak EU-ba érvényes adószámmal. Persze megveheted nettóban, ha van adószámod, de azután el kell számolnod a NAV felé online. Lehet simlizni, csak megéri-e?
Ezt az onlineteile oldalról másoltam:" A megadott árak nettó árak, nem tartalmazzák az ÁFA értékét, "
Nem tudom miért, de úgy érzem mintha állandóan fogást keresnél rajtam. Tán ennyire bekavartam a BMW alkatrészpiacban?
2011.08.08. 21:41
jackson írta:BMWMuller írta:Ne haragudj kedves főnököm, most is mint máskor, megint nem voltál elég figyelmes, az onlineteilén nettó árak vannak megadva. Mi is rengeteg árut szállítunk így, de csak EU-ba érvényes adószámmal. Persze megveheted nettóban, ha van adószámod, de azután el kell számolnod a NAV felé online. Lehet simlizni, csak megéri-e?
Ezt az onlineteile oldalról másoltam:" A megadott árak nettó árak, nem tartalmazzák az ÁFA értékét, "
Nem tudom miért, de úgy érzem mintha állandóan fogást keresnél rajtam. Tán ennyire bekavartam a BMW alkatrészpiacban?
Mint látom a főnöközést rossz néven veszed inkább hanyagolom (mint topik gazdira gondoltam megtisztelés gyanánt).
A nettó kontra bruttó: Azért bátorkodtam leírni az árait mert hogy ennyiért megszerezhető (kvázi bruttó) nem náluk. Tudom természetesen mindenki fizeti az adóját és jog követő magatartást folytat nem csak fórumon de az egész világon.
Jackson, aki wörd piiiic (aki nem érti világ béke amit mindig benyögnek a szépségkirálynők a kérdésre mit szeretnének)
2011.08.08. 23:44
BMWMuller írta: Még személyesen úgysem beszélgettünk.
üdv.
2011.08.09. 07:23
simi64 írta:Akkor a kevés szerencsés ember közé tartozol![]()
A faszi nem is vesz levegőt!
2011.08.11. 10:40
2011.09.05. 14:51
bmw520ds írta:jlaci74 írta:bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Ez a toronymerevítő mire jó?
Üdv.
Odus
Újoncként nem kellene beleszólnom, de...
A magyarázat tudományos, de nem teljesen helytálló. Persze csak ha jól értelmezem a fentieket...
A nagyobb kanyarsebességet a keményebb rugók és a feszesebb csillapítók adják.
Ezek viszont nagyobb terhelést jelentenek a tornyok számára.
A toronymerevítő szerepe : a karosszéria merevségét növeli.
( Ezt már muhaati leírta... )
A kanyarsebesség biztosan nem fog a fent említett mértékben emelkedni, legalábbis csak ettől nem.
Persze ez csak a saját, szubjektív véleményem.
Eltelt kis idő, sajnos nem tudok fórumozni a sok munka miatt! Erről a dologról telón utána érdeklődtem Katona Gábor mesternél és Márk fiánál is. Dömsöd, van tudás a hátuk mögött. Elmondták egybehangzóan a gondolataikat a toronymerevítővel kapcsolatban. A kanyarsebességre nincs befolyással! Milliméterekben mérhető a tornyok elmozdulása egymáshoz viszonyítva. Ebből következik: A magyarázatom nem volt helytálló!
2011.09.05. 16:50
kbhont írta:bmw520ds írta:jlaci74 írta:bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.odus írta:Szia!
Ez a toronymerevítő mire jó?
Üdv.
Odus
A magyarázat tudományos, de nem teljesen helytálló. Persze csak ha jól értelmezem a fentieket...
A kanyarsebesség biztosan nem fog a fent említett mértékben emelkedni, legalábbis csak ettől nem.
Eltelt kis idő, sajnos nem tudok fórumozni a sok munka miatt! Erről a dologról telón utána érdeklődtem Katona Gábor mesternél és Márk fiánál is. Dömsöd, van tudás a hátuk mögött. Elmondták egybehangzóan a gondolataikat a toronymerevítővel kapcsolatban. A kanyarsebességre nincs befolyással! Milliméterekben mérhető a tornyok elmozdulása egymáshoz viszonyítva. Ebből következik: A magyarázatom nem volt helytálló!
Sziasztok!
Nem bírom ki, hogy ehhez a témához ne szóljak hozzá!
Nekem a mostani előtt egy "M" 535i volt.
Abban volt torony merevítő! Hozzá kell tennem, azt is, hogy litty-lötty volt nélküle...
Egyébként bárki tesztelheti a vasát! Nem kell hozzá semmi, csak egy mérőszalag és egy emelő!
Mérd meg a torony távolságát, majd emeld fel valamelyik elejét a gépnek (jó magasra) aztán mérd meg megint... Lesz döbbenet! A többit mindenkinek a fantáziájára bízom!
2011.09.05. 21:07
tanktaz írta:kbhont írta:bmw520ds írta:jlaci74 írta:bmw520ds írta:Szia! Versenysportban alap követelmény. A futóművet teszi feszessé, oly módon, hogy a nagy kanyarsebességnél a külső ívre terhelődő erőhatásoktól elmozdulni képes szerkezeti egységeket stabilan tartja. Ezáltal a kanyarsebesség növekedik. Levi M5 leírta a videójára reagálva, kb. 15-20 km-el tud többet miatta az autója a kanyarban.
Sziasztok!
Nem bírom ki, hogy ehhez a témához ne szóljak hozzá!
Nekem a mostani előtt egy "M" 535i volt.
Abban volt torony merevítő! Hozzá kell tennem, azt is, hogy litty-lötty volt nélküle...
Egyébként bárki tesztelheti a vasát! Nem kell hozzá semmi, csak egy mérőszalag és egy emelő!
Mérd meg a torony távolságát, majd emeld fel valamelyik elejét a gépnek (jó magasra) aztán mérd meg megint... Lesz döbbenet! A többit mindenkinek a fantáziájára bízom!
Ott a pont és ugyan megkésve, de igazolom az állítást !
Már láttam pár versenyautót és volt amelyikhez közel is engedtek
2011.09.05. 23:07
2011.09.06. 00:11

2011.09.09. 20:55
BMWMuller írta:BMW E39 FK sport futóműgarnitúra, hátul fix 40mm, elöl 40-65mm között állítható az ültetés.
Ár 72.800Ft/szett
.
A szett a képen látható elemeket tartalmazza.
2011.09.09. 22:00
kbhont írta:BMWMuller írta:BMW E39 FK sport futóműgarnitúra, hátul fix 40mm, elöl 40-65mm között állítható az ültetés.
Ár 72.800Ft/szett
.
Szia!
Sajnos pü-be ill Chat-be nem jön össze a párbeszéd, ezért próbálom itt...
Érdeklődnék, hogy a fent látható FK futómű garnitúra melyik típusokba való?
Nekem BU81860-ba kellene!
Köszi!
2011.09.09. 22:22
BMWMuller írta:kbhont írta:BMWMuller írta:BMW E39 FK sport futóműgarnitúra, hátul fix 40mm, elöl 40-65mm között állítható az ültetés.
Ár 72.800Ft/szett
.
Szia!
Köszi!
Szia
Ez csak egy egyszeri akció volt már két hónapja elvitték az utolsó szettet is. Sajnos szerintem ilyen áron már nem nagyon lesz komplett futómű. Ha esetleg más is megfelelne az oldalunkon itt találod: http://www.schmiedmann.hu/5_series/E39/ ... Tuning.htm
üdv.
Müller Béla
2011.09.12. 20:37
kbhont írta:BMWMuller írta:kbhont írta:BMWMuller írta:BMW E39 FK sport futóműgarnitúra, hátul fix 40mm, elöl 40-65mm között állítható az ültetés.
Ár 72.800Ft/szett
.
Szia!
Köszi!
Szia
Ez csak egy egyszeri akció volt már két hónapja elvitték az utolsó szettet is. Sajnos szerintem ilyen áron már nem nagyon lesz komplett futómű. Ha esetleg más is megfelelne az oldalunkon itt találod: http://www.schmiedmann.hu/5_series/E39/ ... Tuning.htm
üdv.
Müller Béla
Szomorú...!
Erről a szettről van valami plusz infód?
Coilover kit -Low budget- hight adjustable front 40-50MM + rear 40-50MM

2011.09.14. 22:47
BMWMuller írta:kbhont írta:BMWMuller írta:kbhont írta:BMWMuller írta:BMW E39 FK sport futóműgarnitúra, hátul fix 40mm, elöl 40-65mm között állítható az ültetés.
Ár 72.800Ft/szett
.
Szia!
Köszi!
Szia
üdv.
Müller Béla
Szomorú...!
Erről a szettről van valami plusz infód?
Coilover kit -Low budget- hight adjustable front 40-50MM + rear 40-50MM
Hát nem kimondottan utcai használatra találták ki, inkább versenyzésre. Keményebb a rugózása normál a normál futóműé. Ez a leírás tartozik hozzá:
Várható beszerelési idő 3,5-4,5 óra.
Tüv approved! the hight can be adjusted while installed on the car!
The kit contains 4 short absorbers and 4 lowering springs, the kit is hight adjustable at the front and rear axle, so you can lower your BMW exactly as you want it! and you can highten it again when you are going to for instance the MOT! this is technology directly from the racetrack!
Let one of our BMW specialized workshops do the mounting, we got the know how and low prices!
http://www.schmiedmann.hu/J741025/terme ... reses.aspx
2011.09.18. 20:41
Ajjaj! Akkor ez nem biztos, hogy jó nekem...
Nem tennéd meg, hogy megkérdezed a Friccektől?
Köszi előre is!
2011.09.18. 20:46
2011.09.18. 21:57