![]() |
2016.05.21. 23:03
2016.05.22. 10:22
bfoto írta:Sziasztok!
Igaz nem E46, de abban is van ilyen motor (E36 Compact M43B19TU). Szerelőnél volt gyertyacsere, üa. szűrő csere, lambdaszonda csere. Most, h visszahoztam, a kipufogóból jövő víz mellett így puffog. Hűtővíz nem fogy, olaj nem habos, jól megy csak ennyi a tünet:
https://www.youtube.com/watch?v=5JunIvemOJc
Hibakód nincs (eddig P0130 és P0135 volt, ezek megszűntek a lambdaszonda-cserével). Hétfőn viszem vissza, de addig szívesen fogadok ötleteket.
2016.05.22. 21:23
Meszizotya írta:bfoto írta:Sziasztok!
Igaz nem E46, de abban is van ilyen motor (E36 Compact M43B19TU). Szerelőnél volt gyertyacsere, üa. szűrő csere, lambdaszonda csere. Most, h visszahoztam, a kipufogóból jövő víz mellett így puffog. Hűtővíz nem fogy, olaj nem habos, jól megy csak ennyi a tünet:
Hibakód nincs (eddig P0130 és P0135 volt, ezek megszűntek a lambdaszonda-cserével). Hétfőn viszem vissza, de addig szívesen fogadok ötleteket.
Szia! Szerintem semmi baja. A víz csak kondenzvíz.. Kell egy kis idő mire feltanulja az új szonda értékeit. Mehetsz vele. Bár én így is az E39-et választanám!
2016.05.23. 16:21
bfoto írta:Meszizotya írta:bfoto írta:Sziasztok!
Szia! Szerintem semmi baja. A víz csak kondenzvíz.. Kell egy kis idő mire feltanulja az új szonda értékeit. Mehetsz vele. Bár én így is az E39-et választanám!
Köszi! Van még egy ijesztőbb jelenség, hirtelen lenyomott gázra hideg motornál nem veszi a fordulatot, puffog, ledadog (olyan, mintha kihagyna egy henger). Lehet ez is az ECU tanulási folyamat része? Ilyen:
https://www.youtube.com/watch?v=7FabfMStW3U
Óvatosan adagolt gázra viszont felpörög...
2016.05.23. 19:43
NagyMatyas írta:bfoto írta:Meszizotya írta:bfoto írta:Sziasztok!
Köszi! Van még egy ijesztőbb jelenség, hirtelen lenyomott gázra hideg motornál nem veszi a fordulatot, puffog, ledadog (olyan, mintha kihagyna egy henger). Lehet ez is az ECU tanulási folyamat része? Ilyen:
https://www.youtube.com/watch?v=7FabfMStW3U
Óvatosan adagolt gázra viszont felpörög...
Ennek így videó alapján eléggé gyújtáskimaradás szaga van.Amióta fenn áll a jelenség volt diagolva?
2016.06.11. 16:35
2016.06.11. 19:09
mpower530DA írta:sziasztok !
Sikerült szert tennem egy 320d-re 99-es évjáratú a gép.
Olyan problémám van vele h mikor be indítom akk csúnyán szólnak a hidrotökék és az olajnyomás pirosan világít!
Ma le lett cserélve az olaj melegen már egyből ki alszik de hidegen jelen van a probléma ... szerelő szerint olajszivattyú vagy hajtókar csapágy szerintetek ?
2016.06.11. 19:27
PapaBoss írta:mpower530DA írta:sziasztok !
Olyan problémám van vele h mikor be indítom akk csúnyán szólnak a hidrotökék és az olajnyomás pirosan világít!
Ma le lett cserélve az olaj melegen már egyből ki alszik de hidegen jelen van a probléma ... szerelő szerint olajszivattyú vagy hajtókar csapágy szerintetek ?
Sajnos nem lehetünk túl okosak látatlanban. Nem akarok sértődést, ezért csak finoman írom, hogy a géped valószínűleg erősen kehes>>> $$$$ Viszont ha beírod az adatlapodon merre laksz, akkor talán lesz aki segít.
2016.06.11. 21:11
NagyMatyas írta:PapaBoss írta:mpower530DA írta:sziasztok !
Sajnos nem lehetünk túl okosak látatlanban. Nem akarok sértődést, ezért csak finoman írom, hogy a géped valószínűleg erősen kehes>>> $$$$ Viszont ha beírod az adatlapodon merre laksz, akkor talán lesz aki segít.
Adagolós 20d esetén az olajszűrőházban a bypass szelep sajnos elfárad, azért hidegindítás esetén egy darabig nincs kellő olajnyomás. Ezért van ez a jelenség. Kereső segítségével olvashatsz róla bővebben.
2016.06.12. 10:29
bendegúz írta:NagyMatyas írta:PapaBoss írta:mpower530DA írta:sziasztok !
Adagolós 20d esetén az olajszűrőházban a bypass szelep sajnos elfárad, azért hidegindítás esetén egy darabig nincs kellő olajnyomás. Ezért van ez a jelenség. Kereső segítségével olvashatsz róla bővebben.
Esetleg a két kis gumigyűrű, ami fent tartja az olajat a szűrőben. Azok cseréje is segíthet talán.
2016.06.12. 12:44
atti523i írta:ez nálam is bevált,hamarabb elcsendesedik a motor.a legtöbb utángyártott szűrőhöz nem adnak,még a márkásabbakhoz sem.
2016.06.12. 15:42
2016.06.12. 17:59
NagyMatyas írta:atti523i írta:ez nálam is bevált,hamarabb elcsendesedik a motor.a legtöbb utángyártott szűrőhöz nem adnak,még a márkásabbakhoz sem.
K*rva egy világ van. Pár éve még adtak, most viszont nem. Szerintem szándékos
2016.06.12. 18:01
bendegúz írta:NagyMatyas írta:atti523i írta:ez nálam is bevált,hamarabb elcsendesedik a motor.a legtöbb utángyártott szűrőhöz nem adnak,még a márkásabbakhoz sem.
Nem is létezik, csak gyári. 2k a két gyűrű.
2016.06.12. 18:10
NagyMatyas írta:bendegúz írta:NagyMatyas írta:atti523i írta:ez nálam is bevált,hamarabb elcsendesedik a motor.a legtöbb utángyártott szűrőhöz nem adnak,még a márkásabbakhoz sem.
Az lehet, de volt régebben olyan gyártó, aki adta a szűrő mellé
2016.06.13. 10:24
bendegúz írta:NagyMatyas írta:bendegúz írta:NagyMatyas írta:atti523i írta:ez nálam is bevált,hamarabb elcsendesedik a motor.a legtöbb utángyártott szűrőhöz nem adnak,még a márkásabbakhoz sem.
Az lehet, de volt régebben olyan gyártó, aki adta a szűrő mellé
Én is úgy emlékszem, kerestem is a dobozban, de nincs. (MANN)
2016.06.13. 18:40
2016.06.14. 16:33
bendegúz írta:Ezeket a méreteket?![]()
18,64X3,53
7X2,5
Kötve hiszem!
2016.06.14. 20:53
atti523i írta:bendegúz írta:Ezeket a méreteket?![]()
18,64X3,53
7X2,5
Kötve hiszem!
megmértem a tartalékot.7,4×2.5.
2016.06.14. 22:05