![]() |
2011.04.07. 19:24
ÜDV. Részben igazad van valóban a BMW motorok gyárilag 100000-km-re vannak tervezve ideális körülmények között (redszeres olaj csere,levegőszürő csere,stb) gondos gazda esetében amotor tudja ezt a futási teljesítményt. A következő dolgokat is figyelembe kell venni, nem mindenki teheti azt meg hogy 2-5 évesen lecseréli az autóját fiatalabra. A másik fontos kérdés az üz. anyag felhasználás, üz.anyagok minősége. Termék használatával 5-10% üz anyag megtakaritás érhető el. PL. 8.-lt fogyasztás esetében 10000.-km-en 40. lt üz anyag takaritható meg minimum (18000-ft) Kimensz nyugat eu-ba érdekes módon kevesebbet eszik az autód és jobban megy. LEPKE nagyon jó példa erre, pedig tőlem független hozzászóló. Lényeg hogy "a puding próbája az evés" aki eddig kipróbálta mai napig használja, mert elégedett amit a termék nyujt.Labi írta:Én is hadd írjak már pár sort az adalékhoz, bár lehet, hogy sok sok oldallal ez előtt megtettem már, de az ismétlés a tudás ....
Én úgy vagyok az adalékkal, hogy: ...feleslegesnek tartom. ...egy motor elketyeg (mondjuk vegyünk egy 35i-t) 700.000km-t. ...úgy gondolom nagyobb megbontás nélkül. (ne vegyünk vezmű láncfeszítő bakelit törést, meg olyat, amin az adalék se segítene, ha benne lenne) szóval ez igen igen sok km. ....ami kb 6-8 tulaj lába okozta km megtétel. ...Én személy szerint feleslegesnek tartom megtartani azt az autót, amiben 700.000km van, hiába jó mondjuk a motorja, ha a futómű, kasztni, belső tér elemei mind mind viselik ezt a tetemes km-t. ....a másik, hogy átlagosan 2-4 évente cserélgetjük az autót, jó esetben megteszünk vele 100.000km-t oszt adjuk tova a paripát. ...öntögetjük bele az anyagot, de csak a következő tulajnak "teszünk jót"
Egy szó mint száz, lehet hogy jó neki (ezt nem vonom kétségbe) ...de talán abba a motorba kéne önteni, amiben van vagy 400.000km... de lehet rosszul gondolom. ...ezért Én, ha az én autómban lenne 47.000km, akkor én csak annyit tennék, hogy fülig érő szájjal nyomnám tövig a gázpedált![]()
mondom még egyszer: szerintem
2011.04.07. 19:36
Metabond írta:ÜDV. Részben igazad van valóban a BMW motorok gyárilag 100000-km-re vannak tervezve ideális körülmények között (redszeres olaj csere,levegőszürő csere,stb) gondos gazda esetében amotor tudja ezt a futási teljesítményt. A következő dolgokat is figyelembe kell venni, nem mindenki teheti azt meg hogy 2-5 évesen lecseréli az autóját fiatalabra. A másik fontos kérdés az üz. anyag felhasználás, üz.anyagok minősége. Termék használatával 5-10% üz anyag megtakaritás érhető el. PL. 8.-lt fogyasztás esetében 10000.-km-en 40. lt üz anyag takaritható meg minimum (18000-ft) Kimensz nyugat eu-ba érdekes módon kevesebbet eszik az autód és jobban megy. LEPKE nagyon jó példa erre, pedig tőlem független hozzászóló. Lényeg hogy "a puding próbája az evés" aki eddig kipróbálta mai napig használja, mert elégedett amit a termék nyujt.
2011.04.07. 19:44
bocsi egy nullát lehagytam avégéről . az enyémben is (óra szerint) már 290e-vankzolee írta:Metabond írta:ÜDV. Részben igazad van valóban a BMW motorok gyárilag 100000-km-re vannak tervezve ideális körülmények között (redszeres olaj csere,levegőszürő csere,stb) gondos gazda esetében amotor tudja ezt a futási teljesítményt. A következő dolgokat is figyelembe kell venni, nem mindenki teheti azt meg hogy 2-5 évesen lecseréli az autóját fiatalabra. A másik fontos kérdés az üz. anyag felhasználás, üz.anyagok minősége. Termék használatával 5-10% üz anyag megtakaritás érhető el. PL. 8.-lt fogyasztás esetében 10000.-km-en 40. lt üz anyag takaritható meg minimum (18000-ft) Kimensz nyugat eu-ba érdekes módon kevesebbet eszik az autód és jobban megy. LEPKE nagyon jó példa erre, pedig tőlem független hozzászóló. Lényeg hogy "a puding próbája az evés" aki eddig kipróbálta mai napig használja, mert elégedett amit a termék nyujt.
Ha csak százezret bírna egy motor, akkor nekem már a harmadik lenne benne
2011.04.07. 19:58
tibi666 írta:Labi írta:Én is hadd írjak már pár sort az adalékhoz, bár lehet, hogy sok sok oldallal ez előtt megtettem már, de az ismétlés a tudás ....
Én úgy vagyok az adalékkal, hogy: ...feleslegesnek tartom. ...egy motor elketyeg (mondjuk vegyünk egy 35i-t) 700.000km-t. ...úgy gondolom nagyobb megbontás nélkül. (ne vegyünk vezmű láncfeszítő bakelit törést, meg olyat, amin az adalék se segítene, ha benne lenne) szóval ez igen igen sok km. ....ami kb 6-8 tulaj lába okozta km megtétel. ...Én személy szerint feleslegesnek tartom megtartani azt az autót, amiben 700.000km van, hiába jó mondjuk a motorja, ha a futómű, kasztni, belső tér elemei mind mind viselik ezt a tetemes km-t. ....a másik, hogy átlagosan 2-4 évente cserélgetjük az autót, jó esetben megteszünk vele 100.000km-t oszt adjuk tova a paripát. ...öntögetjük bele az anyagot, de csak a következő tulajnak "teszünk jót"
Egy szó mint száz, lehet hogy jó neki (ezt nem vonom kétségbe) ...de talán abba a motorba kéne önteni, amiben van vagy 400.000km... de lehet rosszul gondolom. ...ezért Én, ha az én autómban lenne 47.000km, akkor én csak annyit tennék, hogy fülig érő szájjal nyomnám tövig a gázpedált![]()
Én még ezt is kétségbe vonnám. Az enyémben 300 ezer van, és nem eszi az olajat, pedig 5w30 van benne.
Az offomban csak 130 van, de télen csak 1-2 km-eket jártam vele, és sokszor kint aludt a mínuszokban. A sokak által "vékonynak" tartott 0w40-ből nem evett semmit az elmúlt 5 ezer km-en. De hozhatnám példának a céges Ford Transit kisteherautókat is. Gyakran 2 tonnával vannak megrakva, és napi 800-1000km is beléjük meg. Évi 120-130 ezer mindenképp. Nem eszik az olajat, motorikusan semmi bajuk, pedig van, ami átfordult már a 600 ezren, és 20 ezer km-t biztosan mennek egy olajjal. Gyári turbóval....
Lehet, hogy jó az adalék, erről nem tudok nyilatkozni. De jó eséllyel bekavar a precízen összeállított gyári olajaknak (azok is tele vannak mindenféle adalékkal gyárilag). Ha meg esetleg mégsem, akkor is mi értelme van? 500 ezer km helyett 550-nél kell majd megbontani? Mikor már tényleg minden szétkopott az autóban? Ugyanmár....
2011.04.07. 19:59
Labi írta:tibi666 írta:Labi írta:Én is hadd írjak már pár sort az adalékhoz, bár lehet, hogy sok sok oldallal ez előtt megtettem már, de az ismétlés a tudás ....
Én még ezt is kétségbe vonnám. Az enyémben 300 ezer van, és nem eszi az olajat, pedig 5w30 van benne.
Az offomban csak 130 van, de télen csak 1-2 km-eket jártam vele, és sokszor kint aludt a mínuszokban. A sokak által "vékonynak" tartott 0w40-ből nem evett semmit az elmúlt 5 ezer km-en. De hozhatnám példának a céges Ford Transit kisteherautókat is. Gyakran 2 tonnával vannak megrakva, és napi 800-1000km is beléjük meg. Évi 120-130 ezer mindenképp. Nem eszik az olajat, motorikusan semmi bajuk, pedig van, ami átfordult már a 600 ezren, és 20 ezer km-t biztosan mennek egy olajjal. Gyári turbóval....
Lehet, hogy jó az adalék, erről nem tudok nyilatkozni. De jó eséllyel bekavar a precízen összeállított gyári olajaknak (azok is tele vannak mindenféle adalékkal gyárilag). Ha meg esetleg mégsem, akkor is mi értelme van? 500 ezer km helyett 550-nél kell majd megbontani? Mikor már tényleg minden szétkopott az autóban? Ugyanmár....
nem értem! mit vonsz kétségbe? ..nem írtam olajról semmit. ...de valóban egy teherautó azért az más. ...tudok transitról, amiben több mint egy millió km van!
2011.04.07. 20:02
2011.04.07. 21:08
tibi666 írta:Labi írta:Én is hadd írjak már pár sort az adalékhoz, bár lehet, hogy sok sok oldallal ez előtt megtettem már, de az ismétlés a tudás ....
2011.04.07. 21:46
18000Ft a megtakarítás és 19000Ft az adalékok beleMetabond írta:Termék használatával 5-10% üz anyag megtakaritás érhető el. PL. 8.-lt fogyasztás esetében 10000.-km-en 40. lt üz anyag takaritható meg minimum (18000-ft)
2011.04.08. 06:14
Hello!Valőban de sokmindenről nem irtam (pl.javitás, karbantartási költségek, károsanyagkibocsátás, védelem a teljes és részleges olajhiányesetén stb.) A másik fontos dolog én 10000-km-re vetitetem le.admin írta:18000Ft a megtakarítás és 19000Ft az adalékok beleMetabond írta:Termék használatával 5-10% üz anyag megtakaritás érhető el. PL. 8.-lt fogyasztás esetében 10000.-km-en 40. lt üz anyag takaritható meg minimum (18000-ft)
2011.04.08. 06:46
Labi írta:Én is hadd írjak már pár sort az adalékhoz, bár lehet, hogy sok sok oldallal ez előtt megtettem már, de az ismétlés a tudás ....
Én úgy vagyok az adalékkal, hogy: ...feleslegesnek tartom. ...egy motor elketyeg (mondjuk vegyünk egy 35i-t) 700.000km-t. ...úgy gondolom nagyobb megbontás nélkül. (ne vegyünk vezmű láncfeszítő bakelit törést, meg olyat, amin az adalék se segítene, ha benne lenne)
2011.04.08. 16:49
Na ez az ami baromira nem érdekelMetabond írta: károsanyagkibocsátás,
2011.04.09. 15:18
Naa-. TE SEM MONDOD EZT KOMOLYAN. Gondolom itt balold. a gyermeked látható.admin írta:Na ez az ami baromira nem érdekelMetabond írta: károsanyagkibocsátás,Fizetek épp eleget mindenféle jogcímen azért hogy akár gyárkémény lógjon ki a kocsi alól és dőljön belőle a füst.
2011.04.12. 10:42

2011.04.12. 13:20
tibi666 írta:
Megkérdeztem a BMW hivatalos Facebook oldalán, hogy ajánlja-e a BMW a motorolaj-adalékok használatát, mint pl. a Prolong, vagy Metabond.
A válasz nem meglepő: a BMW NEM ajánlja semmilyen adalék használatát, csak azon kenőanyagokét, amelyeket ők teszteltek és megfelelőnek minősítettek. Ezen termékek listája az autó kézikönyvében megtalálható.
2011.04.12. 14:11
szekeres írta:tibi666 írta:Megkérdeztem a BMW hivatalos Facebook oldalán, hogy ajánlja-e a BMW a motorolaj-adalékok használatát, mint pl. a Prolong, vagy Metabond.
A válasz nem meglepő: a BMW NEM ajánlja semmilyen adalék használatát, csak azon kenőanyagokét, amelyeket ők teszteltek és megfelelőnek minősítettek. Ezen termékek listája az autó kézikönyvében megtalálható.
Ez teljesen egyértelmű. Miért is ajánlaná?
Ha az övé lenne, akkor meg foggal körömmel tolná bele
2011.04.12. 14:57
tibi666 írta:szekeres írta:tibi666 írta:Megkérdeztem a BMW hivatalos Facebook oldalán, hogy ajánlja-e a BMW a motorolaj-adalékok használatát, mint pl. a Prolong, vagy Metabond.
Mivel olajat ő sem gyárt, hanem veszi és matricázza, ezért ugyanígy vehetné az adalékot is.....
Egyébként nekem 4 ezer km tapasztalatom van a Metabond Megasellel. Semmi változást nem hozott, talán a motor hangja szebb lett vele, de nem fogyaszt kevesebbet az autó, sőt az utolsó két tankolásnál a legrosszabb fogyasztási átlagokat sikerült beállítanom. 40 ezer km telt el mióta nálam van a kocsi, és nem vezettem másképp, mint eddig. Nem is megy jobban, úgyhogy én ezentúl nem fogom használni.
2011.04.12. 16:33
touring írta:tibi666 írta:szekeres írta:tibi666 írta:Megkérdeztem a BMW hivatalos Facebook oldalán, hogy ajánlja-e a BMW a motorolaj-adalékok használatát, mint pl. a Prolong, vagy Metabond.
Mivel olajat ő sem gyárt, hanem veszi és matricázza, ezért ugyanígy vehetné az adalékot is.....
Egyébként nekem 4 ezer km tapasztalatom van a Metabond Megasellel. Semmi változást nem hozott, talán a motor hangja szebb lett vele, de nem fogyaszt kevesebbet az autó, sőt az utolsó két tankolásnál a legrosszabb fogyasztási átlagokat sikerült beállítanom. 40 ezer km telt el mióta nálam van a kocsi, és nem vezettem másképp, mint eddig. Nem is megy jobban, úgyhogy én ezentúl nem fogom használni.
Sajnos azt kell mondjam, hogy nekem sem hozott a Megasel semmi változást. Egy kis fogyasztásnövekedést tapasztaltam, mivel mezei gázolajjal használtam. Visszaálltam a VPower-re. Még a kék Spurin gondolkozom...
2011.04.12. 18:29
Metabond írta:ÜDV. Nos megjavult az autód?ptom írta:Szerintem is épp itt volt az ideje lezárni.Talán az adalékokról kellene beszélni.Remélem senkit nem sértettem meg.
2011.04.16. 06:09
Helló Ptom! Használd tovább a metabondot .ptom írta:Metabond írta:ÜDV. Nos megjavult az autód?ptom írta:Szerintem is épp itt volt az ideje lezárni.Talán az adalékokról kellene beszélni.Remélem senkit nem sértettem meg.
Üdv.Bocs,hogy csak most válaszolok.Sajnos nem lett jó az autó,rángatózik indítás után,az alapjárat is ugrál.Ha elindulok akkor már jó.
2011.04.16. 06:15