Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2011.02.04. 22:57

szekeres írta:Lényeg, hogy a multi szorzó menjen fel, 1 ről minél magasabbra. Akkor több a pont. 5 golyó egymás után az 0.5 X de h a egyet ecseszel, akkor el is veszi a 0.5öt.

tényleg jó! csak sajnálom, hogy céloz, de jól lehet tekerni! :D

2011.02.04. 23:00

Labi írta:
szekeres írta:Lényeg, hogy a multi szorzó menjen fel, 1 ről minél magasabbra. Akkor több a pont. 5 golyó egymás után az 0.5 X de h a egyet ecseszel, akkor el is veszi a 0.5öt.

Helo
Ezeket a játékokat ÉN nem csípem :wink: mert sokba kerül
Nem tudom mennyi most egy billentyűzet a gépemhez
Csak ezért nem játszom ilyeneken :lol:

2011.02.04. 23:09

lepke írta:
Labi írta:

Helo
Ezeket a játékokat ÉN nem csípem :wink: mert sokba kerül
Nem tudom mennyi most egy billentyűzet a gépemhez
Csak ezért nem játszom ilyeneken :lol:

Csak játszál, a 6X RACK után ad egy extra játékot, amit végig lehet vinni és NINCS irányzék!

Lepke gyakorolj! :D nyugtat! Képzeld oda a fejeket! :D

2011.02.04. 23:16

kzolee írta:
tibi666 írta:Hogy én mit szopok az off autómmal. :evil: :evil: :cry:

Mesélj, Balázs! 8)

Nekem is van egy off, amit én is használok, de az jól bírja. Mégis keresel egy jó E61-et? :D

Szóval az off diesel nissanom hülyéskedik.
15 fok alatti külső hőmérséklet mellett nagyon egyenetlenül jár a motor alapjáraton. Felette tök sima, és így is néha kisimul a járása.
Először kettős tömegű lendkerékre gyanakodtam, de sokkal inkább olyan volt, mintha egy henger nem járna rendesen.

A Nissan szakszerviz egy kalap kaki Miskolcon, így egy barátunkhoz vittem, akinek Bosch szervize van, úgyis Bosch benne a diesel rendszer. Rádugták a gépet, az egyik porlasztó korrekciójára +1 feletti értéket írt, ami kukát jelent. Azért kiszerelték őket, és padon ellenőrizték mindet, természetesen az összes rendben volt. Arra gondoltak, hogy el volt koszolódva az egyik, és kidolgozta magából, mivel a tesztpad jóval nagyobb nyomáson dolgozik, mint amit a motorba szerelve kap.

Visszaszerelték az injektorokat és bent a szerviz melegében tökéletesen simán járt, azt hittük, hogy rendben is vagyunk. Elindultam hazafelé, bemelegedett a motor, ahogy leejtette az alapjáratot 800-ra, újból elkezdett rázni, mint a fene. Na, visszavittem a szervizbe, számítógépet rá, megint rossz a korrekciója az egyiknek.

Légtömegmérőt lehúzva nem változott semmi. Egyesével elkezdték lekötni az injektorokat, a kettes injektor lekötésére lassan reagált, így ezen indultak el. Tekercset cseréltek rajta, nem változott. Nézték a négyszögjelet, az is tökéletes.

Kínjukban már szereztek egy másik ilyen motorú autót, és abból teszik át a különböző szenzorokat, hogy lássák melyik okozhatja esetleg ezt a hibát. Itt tartunk jelenleg. 8O

Az utolsó mondatod pedig lehet aktuális lesz. Ezt a Nissant ugyanis én kaptam a tanulmányi eredményeim miatt, mivel faternak új autó kellett, nekem adta.... Most hagytam ott az orvosi egyetemet, mert rájöttem, hogy ez nem az én világom, nem akarom ezt csinálni életemben. Attól tartottam, hogy Apám megtorolja, és elveszi az autót, ezért kezdtem el nézni az E39-eket magamnak, hogy a saját munkával keresett, illetve gyerekkor óta spórolt pénzemből vegyek egyet magamnak. De végül nyugodtan zajlott az egész, az autó nálam maradt. Viszont ha nem tudják megjavítani az autót, akkor tavasszal eladom. Ugyanis, ha itt nem tudják megcsinálni, akkor sehol, viszont ez annyira ráz így hűvösben, hogy tönkretesz mindent a motortérben.... És akkor jöhet a családi E39 mellé egy másik, vagy én megvenném a mostani E39-et nevelőapámtól, és a családi autó megüresedett pozícióját betölthetné egy E61. De egyelőre reménykedek, hogy megcsinálják a Nissant. 130 ezer km van csak benne, és jó kis autó. Azért egy 300 ezret futott E39-re többet kellene költeni, mint erre, bár nagyobb élményt is nyújtana.

2011.02.04. 23:32

tibi666 írta:
kzolee írta:

Mesélj, Balázs! 8)

Nekem is van egy off, amit én is használok, de az jól bírja. Mégis keresel egy jó E61-et? :D

15 fok alatti külső hőmérséklet mellett nagyon egyenetlenül jár a motor alapjáraton. Felette tök sima, és így is néha kisimul a járása.
Először kettős tömegű lendkerékre gyanakodtam, de sokkal inkább olyan volt, mintha egy henger nem járna rendesen.

A Nissan szakszerviz egy kalap kaki Miskolcon, így egy barátunkhoz vittem, akinek Bosch szervize van, úgyis Bosch benne a diesel rendszer. Rádugták a gépet, az egyik porlasztó korrekciójára +1 feletti értéket írt, ami kukát jelent. Azért kiszerelték őket, és padon ellenőrizték mindet, természetesen az összes rendben volt. Arra gondoltak, hogy el volt koszolódva az egyik, és kidolgozta magából, mivel a tesztpad jóval nagyobb nyomáson dolgozik, mint amit a motorba szerelve kap.

Visszaszerelték az injektorokat és bent a szerviz melegében tökéletesen simán járt, azt hittük, hogy rendben is vagyunk. Elindultam hazafelé, bemelegedett a motor, ahogy leejtette az alapjáratot 800-ra, újból elkezdett rázni, mint a fene. Na, visszavittem a szervizbe, számítógépet rá, megint rossz a korrekciója az egyiknek.

Légtömegmérőt lehúzva nem változott semmi. Egyesével elkezdték lekötni az injektorokat, a kettes injektor lekötésére lassan reagált, így ezen indultak el. Tekercset cseréltek rajta, nem változott. Nézték a négyszögjelet, az is tökéletes.

Kínjukban már szereztek egy másik ilyen motorú autót, és abból teszik át a különböző szenzorokat, hogy lássák melyik okozhatja esetleg ezt a hibát. Itt tartunk jelenleg. 8O

Az utolsó mondatod pedig lehet aktuális lesz. Ezt a Nissant ugyanis én kaptam a tanulmányi eredményeim miatt, mivel faternak új autó kellett, nekem adta.... Most hagytam ott az orvosi egyetemet, mert rájöttem, hogy ez nem az én világom, nem akarom ezt csinálni életemben. Attól tartottam, hogy Apám megtorolja, és elveszi az autót, ezért kezdtem el nézni az E39-eket magamnak, hogy a saját munkával keresett, illetve gyerekkor óta spórolt pénzemből vegyek egyet magamnak. De végül nyugodtan zajlott az egész, az autó nálam maradt. Viszont ha nem tudják megjavítani az autót, akkor tavasszal eladom. Ugyanis, ha itt nem tudják megcsinálni, akkor sehol, viszont ez annyira ráz így hűvösben, hogy tönkretesz mindent a motortérben.... És akkor jöhet a családi E39 mellé egy másik, vagy én megvenném a mostani E39-et nevelőapámtól, és a családi autó megüresedett pozícióját betölthetné egy E61. De egyelőre reménykedek, hogy megcsinálják a Nissant. 130 ezer km van csak benne, és jó kis autó. Azért egy 300 ezret futott E39-re többet kellene költeni, mint erre, bár nagyobb élményt is nyújtana.

Megdöbbentem amit most olvastam,nem azon,hogy nem jó a Nissan-od,hanem,hogy ott hagyod az iskolát.
Azt azért észre vettem,hogy jobban vonzódsz a műszaki dolgokhoz és jó érzéked is van
írásaid alapján,de ezen túl szerelni akarsz?

2011.02.04. 23:37

apa írta:Megdöbbentem amit most olvastam,nem azon,hogy nem jó a Nissan-od,hanem,hogy ott hagyod az iskolát.
Azt azért észre vettem,hogy jobban vonzódsz a műszaki dolgokhoz és jó érzéked is van

Nem, az autó megmarad hobbinak.
Közgazdasági egyetemre fogok menni ősztől, valószínűleg Budapestre, a Corvinusra.
Ez sokkal jobban érdekel, mint az orvosi. Jó lett volna folytatni a családi hagyományt, ezért is vágtam bele először, de nem élveztem egyetlen percét sem. Nehéz volt meghozni a döntést, hiszen egészen kisgyermekkorom óta az orvosi hivatás felé terelgettek, de ez az én életem, és nem akarom olyan dologgal eltölteni, amit nem szeretek.

2011.02.04. 23:42

tibi666 írta:
apa írta:Megdöbbentem amit most olvastam,nem azon,hogy nem jó a Nissan-od,hanem,hogy ott hagyod az iskolát.

Közgazdasági egyetemre fogok menni ősztől, valószínűleg Budapestre, a Corvinusra.
Ez sokkal jobban érdekel, mint az orvosi. Jó lett volna folytatni a családi hagyományt, ezért is vágtam bele először, de nem élveztem egyetlen percét sem. Nehéz volt meghozni a döntést, hiszen egészen kisgyermekkorom óta az orvosi hivatás felé terelgettek, de ez az én életem, és nem akarom olyan dologgal eltölteni, amit nem szeretek.

Értem,ez a te döntésed,gondolom ők (szülők) is tiszteletben tartották.
Az én fiam Miskolcon utolsó éves műszaki informatika szakon,még most is félek,hogy nem csinálja végig.

2011.02.04. 23:43

tibi666 írta:

Mindig azt tedd amit jónak látsz! 8O

2011.02.05. 00:16

tibi666 írta:

Talán nem is baj!
Az elhalálozási ráta így is rossz Mo-on! :lol:
A japót sürgősen add el, végy helyette még egy németet! :wink:
U.i.
Ne hogy komolyan vedd a Simit :!:
:lol:

2011.02.05. 00:24

tibi666 írta:
kzolee írta:

Mesélj, Balázs! 8)

Helo
Most szúrjatok hátba kedves klubtagok
Én nem adnék semmi kocsit a tibi666-klubtárs alá
Aki azért nem hajlandó hogy kijárja a sulit
Közlekedjen gyalog :roll: :roll: :lol: :lol: vagy menjen gyalog
:hehe :hehe :hehe

2011.02.05. 07:16

Nem tudom a Nissanoknál mi a helyzet, de a volt szitrón dízelünk 80 ezernél kezdte a hülyeségeit. Szintén Bosch rendszer volt rajta. Annyit kínlódtam vele, hogy már majdnem betoltam az út széli árokba... :twisted: Hihetetlen mennyiségű probléma volt vele, évente 6-8 db szenzort cserélgettünk, hibakódtörlés havi rendszerességgel, és amikor a legmesszebb voltunk vele itthonról (1200 km-re) akkor állt meg... Nagy nehezen hazajöttünk. 120 ezerrel adtam el, soha többet nem veszek franciát :!:

2011.02.05. 08:07

kzolee írta:Nem tudom a Nissanoknál mi a helyzet, de a volt szitrón dízelünk 80 ezernél kezdte a hülyeségeit. Szintén Bosch rendszer volt rajta. Annyit kínlódtam vele, hogy már majdnem betoltam az út széli árokba... :twisted: Hihetetlen mennyiségű probléma volt vele, évente 6-8 db szenzort cserélgettünk, hibakódtörlés havi rendszerességgel, és amikor a legmesszebb voltunk vele itthonról (1200 km-re) akkor állt meg... Nagy nehezen hazajöttünk. 120 ezerrel adtam el, soha többet nem veszek franciát :!:
Ilyen kijelentésem nekem is volt.A Citrom hdi -vel rengeteget szívtam,mindig a motor diagnosztikai ábrát leshettem.Állandóan valami baja volt,és ráadásul,akkoriban nem értett senki még a magasnyomású rendszerekhez,csak a régi megszokott adagolós dízelekhez.Ha nem izzítógyertya,akkor farsot szív,oszt mög vót csinálva.Úgyhogy,franciát soha.Egyszer beszámoltam egy Renault Kangoo-t,aminek a vezérlése átugrott néhány fogat,szelepek stb.Ütöttem a fejem,franciát miért,miért,miért.....?A szerelőm nem vállal franciát,mert szar szerelni,idióta megoldásaik vannak.

2011.02.05. 11:10

kzolee írta:Nem tudom a Nissanoknál mi a helyzet, de a volt szitrón dízelünk 80 ezernél kezdte a hülyeségeit. Szintén Bosch rendszer volt rajta. Annyit kínlódtam vele, hogy már majdnem betoltam az út széli árokba... :twisted: Hihetetlen mennyiségű probléma volt vele, évente 6-8 db szenzort cserélgettünk, hibakódtörlés havi rendszerességgel, és amikor a legmesszebb voltunk vele itthonról (1200 km-re) akkor állt meg... Nagy nehezen hazajöttünk. 120 ezerrel adtam el, soha többet nem veszek franciát :!:

Ebben Renault dCi van.
A legviccesebb, hogy rajta vagyok egy Renault Laguna fórumon, amibe ugyanezeket a motorokat szerelték, és ott ilyen soha nem fordult elő. Motorikusan nagyon rendben vannak, csak én szívok vele. 8O

2011.02.05. 11:23

tibi666 írta:

Ebben Renault dCi van.
A legviccesebb, hogy rajta vagyok egy Renault Laguna fórumon, amibe ugyanezeket a motorokat szerelték, és ott ilyen soha nem fordult elő. Motorikusan nagyon rendben vannak, csak én szívok vele. 8O

Nekem két dolgot valószínűsített a szerelő eladás előtt: vagy egy elektromos kábel van valahol megtörve, vagy eleve a motorvezérlőben van forrasztási vagy kontakthiba... Nem volt már kedvem hozzá, hogy végigpróbálgassam. :evil:

Másoknak hiba nélkül üzemeltek a hdi-k, csak nekem nincs vele szerencsém. Úgy tűnik, nálam a BMW dízel válik be :D

2011.02.05. 18:41

Most nézem, még a típusát sem jól írtam :oops: W126 vagy Jockie Merci, nem W124 mint írtam. Minden esetre, balgaság szidni, egy érv az mellett is szól, a standard hajtás...Meg Afrikában, Bamakoig menet láttam talán öt BMW-t több száz Mercivel ellentétben. Ez sem véletlen...Az még a múltjából való minőségi termék volt.

2011.02.06. 11:12

bmw520ds írta:Most nézem, még a típusát sem jól írtam :oops: W126 vagy Jockie Merci, nem W124 mint írtam. Minden esetre, balgaság szidni, egy érv az mellett is szól, a standard hajtás...Meg Afrikában, Bamakoig menet láttam talán öt BMW-t több száz Mercivel ellentétben. Ez sem véletlen...Az még a múltjából való minőségi termék volt.

Jaj a jó öreg Jockie merga de szerettem anno... 8)
Én állat bevállaltam egyet még 18 évesen...:lol: Ez volt a 2.-ik autóm... :roll: Szép volt,jó volt,köszönöm ennyi... :wink:

2011.02.06. 11:55

strobi írta:
bmw520ds írta:Most nézem, még a típusát sem jól írtam :oops: W126 vagy Jockie Merci, nem W124 mint írtam. Minden esetre, balgaság szidni, egy érv az mellett is szól, a standard hajtás...Meg Afrikában, Bamakoig menet láttam talán öt BMW-t több száz Mercivel ellentétben. Ez sem véletlen...Az még a múltjából való minőségi termék volt.

Jaj a jó öreg Jockie merga de szerettem anno... 8)
Én állat bevállaltam egyet még 18 évesen...:lol: Ez volt a 2.-ik autóm... :roll: Szép volt,jó volt,köszönöm ennyi... :wink:
Szia Strobi!
Látom nem csak én vagyok figyelmetlen! :lol: Tegnap off autó topicban volt egy kérdés Merciről. Oda kezdtem el írni. Észre vettem, elírtam szegény konkurenciát...Aztán ma meg nézem, nincs ott a hozzászólás. 8O Nem is lehet, mert annyira off a hozzászólásom, hogy ide írtam, pedig nem ide akartam! Na ha valaki érti, akkor érti, ha nem, az sem baj! Hiszen nem is fontos dolog volt. A lényege, más a filozófiája, mint nekünk, de A-B-be azzal is eljutni. :lol:

2011.02.06. 12:00

bmw520ds írta:Strobi!
Látom nem csak én vagyok figyelmetlen! :lol: Tegnap off autó topicban volt egy kérdés Merciről. Oda kezdtem el írni. Észre vettem, elírtam szegény konkurenciát...Aztán ma meg nézem, nincs ott a hozzászólás. 8O Nem is lehet, mert annyira off a hozzászólásom, hogy ide írtam, pedig nem ide akartam! Na ha valaki érti, akkor érti, ha nem, az sem baj! Hiszen nem is fontos dolog volt. A lényege, más a filozófiája, mint nekünk, de A-B-be azzal is eljutni. :lol:

Én vágom,hogy tegnap nem ide írtad de mivel MA ez itt van ezért ide írtam én is... :lol:
Ez is Off topic csak ez mindenről a másik meg az off autókról... :wink:

2011.02.06. 12:37

strobi írta:
bmw520ds írta:Strobi!

Én vágom,hogy tegnap nem ide írtad de mivel MA ez itt van ezért ide írtam én is... :lol:
Ez is Off topic csak ez mindenről a másik meg az off autókról... :wink:
Akkor helyben vagyunk! De hogy Off-oljuk szét? :roll:

2011.02.07. 09:32

Decemberben vettem a férjemnek egy kabátot a Hervis-ben. Karácsonykor megkapta, majd kimostam. Ariel Color, 30fokon , persze foltos lett. 2 gyerekem van, nem bénáztam el...Az érdekessége, hogy csak 3-4 folt alakult ki, NEM mindenhol!!! Erre visszavittük, 2 hét várakozás és kitalálták, hogy rosszul mostam. Érdekesség, hogy a panaszbejelentőn rajta van, hogy a hátán és karján volt folt. Most úgy kaptam vissza, hogy a belül, a kapucnin is van és a kék foltok mellett már zöldek is vannak. Természetesen beírtam a panaszkönyvbe, ők meg elhajtottak, hogy pereljek, ha akarok, ők NEM foglalkoznak velem tovább...
Ez vicc!!! Mit lehet tenni ilyenkor???

Ezt a levelet küldözgeti a megfelelő helyekre az asszony. Esetleg nincs itt valaki maki tud segíteni?
Kegyetlen, 2 hét alatt tönkremegy egy 15 ezres kabát...
Hozzászólás küldése

VigLink badge