![]() |
2013.12.23. 23:35
kzolee írta:LeviM5 írta:Jó kis témát kell olvasgatni így a karácsony közeledtével, de mindentjobbantudó Árpi beírásaira pár sorban reagálnom kell, mert az adócsalás a vesszőparipája, fel-fel tör belőle.
Abban egyetértek, hogy nem jó a módszer. Hogy sokan külföldön kell hogy boldoguljanak, itt hagyni az otthonukat, családjukat, ingáznak, stb. Utazgatok én is Komáromba, hogy ott bankoljak, könyveljek, hivatalba járkáljak, apehozzak, stb. Közben itthon is ugyanezt csinálom. Csak a módszert is a törvényhozók alkotják. Megengedi a TÖRVÉNY a lézerblokkoló használatát, megengedi a TÖRVÉNY, hogy alapíthatsz céget külföldön, stb. tehát te döntöd el akarod-e. Ez adócsalás??? Angliából nem érné meg utazgatni Szlovákiába, német céget is alapíthattam volna, az plusz 1000km lenne nekem hetente, ami nem éri meg. Miért? 100x leírtam már: oda költözik a multi ahol olcsó a munkaerő, ha megéri neki, ott jegyez be céget, ahol kedvezőbb neki. Ott vásárolunk ahol olcsóbb, megyünk a Penny-be ha drága a Spár. Aki a a Pennybe vásárol az neked akkor adócsaló... Az állam majd azt ellenőrzi, hogy betartom-e a szabályokat, törvényeket. Ahogy teszi isKépzeld, vizsgál az apeh, inkasszót tesz a számlára, stb. Nem kívánom neked, hogy átéld, milyen mikor az alkalmazottak fizetését viszi el az állam, mert az áfát fizetni kell akkor is, ha nincs kifizetve a számlám
Ez csak 1 dolog a 1000-ből, amikkel naponta b@sszák bele az emberbe az ideget. Amiket írsz, abból úgy olvasom, hogy fogalmad nincs az egészről.
Ha itthon fizetek a magyar cég után adót amit kivetnek rám, és ezt teszem külföldön is, az miért adócsalás??? Ha valaki legális blokkolót használ és nem fizet büntetést az miért idióta? Törvényesen használja, lehetőség adott bárkinek! De ebben az országban utálni kell azt aki boldogul, tesz azért hogy neki jobb legyen.
Ha már így nyilvánosan bevállaltad a véleményed, én is leírom engem mi zavar: a parát zsebre tévő orvosokPofátlanul teszik zsebre, feketén, a több százezret havonta. (Ezt könnyű kiszámolni.) De mit csinálok, odaadom neki, reménykedek, hogy öregapám még talán hazajön a kórházból. Ez a gusztustalan, ha már erre esküdött, hogy gyógyít! A másik hányinger amit az állam művel. Ezek semmibe veszik az államkasszát, az eu-s pénzeket, mindegy ki lesz hatalmon ezt fogja csinálni. Ahogy a kondérhoz kerülnek, lopnak, csalnak, hazudnak, aszfaltozzák az utcájukat, köttetik a könyveiket, soroljam? Te becsukod a szemed és asszisztálsz hozzá, én nem. Tőlem a minimum bevételre számítsanak, a legkevesebbre amit a törvényes keretek között lehet! Kihasználva a törvény adta lehetőségeket!
Nem tetszik, hogy 8 milliós Oktáviából mérnek, minden bokorban, ha ellopják valamim meg nem történik semmi. Nem is a mérés zavar, hanem az eszköz, legyen jó a 2 milliós wagonr+ erre a célra. Ha nekem jön egy büntetés, befizetem, elkerülni ezt sem lehet, különben kivonják a forgalomból.
Milyen alapon ítélkezel? Barátod mind a 4500 "idióta" klubtag, tudod ki ő, hogy vezet, mióta, stb.? 97óta saját hibás balesetem nem volt, túl vagyok az 1.000.000 megtett km-en, (ebből 7 év 400 lóerő felett, de a leggyengébb BMW-m is 170lóerő volt) ismerem a határaimat, gyakorlatban tartom magam, én nem veszélyeztetek senkit, forgalomban megyek a többi autóssal. Ha adott a lehetőség nyomom a gázt, mert időben kell a-ból b-be érnem, és be kell hozni a lemaradást. Igen, ez az én döntésem, vállalom is, talán egy üres útszakaszon remélem hogy nem ölök meg senkit, bár a szemedben minden ilyen gané egy potenciális tömeggyilkos, aki szabadlábon portyázik, családokra vadászik, hogy kiírthassa őket mind egy szálig. Drukkolsz mikor történik meg végre le, hogy na ugye, én megmondtam. (Mióta itt vagyok ilyen még nem történt a klubban.) Sokan egész nap úton vagyunk, a munka miatt, megélhetésünk múlik rajta, hogy odaérjünk valahova időben. Az úton lévőket vadássza a rendőrség, akik a fix bevételi forrás, nem pedig a bűnözőket... De utoljára írtam ezeket le, felesleges is válaszolnod, mert lesz@rom a véleményed, csak a többiek felé éreztem fontosnak leírni, 6 év óta elegem van ebből az egész témából.
Azzal, hogy nem itt fizetsz adót, nem járulsz hozzá a szüleid nyugdíjához, a gyermekeid iskoláztatásához, ha kórházba kerülsz, akkor a kezelésed költségeihez, a száguldozásodhoz épített autópályák költségéhez... Ezt mi tesszük meg helyetted.
Engem ennél sokkal jobban aggasztanak azok a feketén avagy fehéren ellopott milliárdok, amiket a politikusok, tanácsadóik, ismerőseik tesznek zsebre.
2013.12.24. 02:45
kzolee írta:LeviM5 írta:
Csak annyit ehez a témához, hogy a cégem évente több adót fizet magyarországon, mint amiből egy fullos vadonatúj M5 kijön.
Azzal, hogy nem itt fizetsz adót, nem járulsz hozzá a szüleid nyugdíjához, a gyermekeid iskoláztatásához, ha kórházba kerülsz, akkor a kezelésed költségeihez, a száguldozásodhoz épített autópályák költségéhez... Ezt mi tesszük meg helyetted.
2013.12.24. 09:14
bmw520ds írta:Amíg, azt hiszi az emberiség hogy helyén való az, hogy a taknyos kölyke a buszon nem adja át az ülőhelyét egy idősebb férfinak, vagy egy bármilyen korú hölgynek, nem tiszteli a tanárát, a felnőtteket, nem tudnak köszönni, nem hangosan és érthetően napszaknak megfelelően, hanem sehogy, addig nézzen mindenki magába, mert ez nem a politika hibája, hanem az ostoba szülőké, akik most basszák szét a gyerekeik jövőjét azzal, hogy mindent lenyelnek, semmiért felelősséget nem vállalnak, mindent odaadnak nekik, nem tanítván a fontos tényt, mindennek ára van, semmi nincs ingyen az életben
2014.01.06. 10:45
A költségek jóval magasabbak, mint a botrányos és szintén nagyon drága völgyhídnál, de Németh Lászlóné fejlesztési miniszter szerint a projekten nem kell semmit vizsgálni.
2014.01.06. 13:40
2014.01.09. 15:47

2014.01.09. 16:38
2014.01.09. 17:08
2014.01.09. 18:13
Gabesz81 írta:nagy.matyika írta:Én ebben enyhe iróniát látok, de ilyet még viccből is rossz írni
a kommentben egy gramm irónia/vicc sincs...ezek mennek meg a bárányfelhők
2014.01.09. 18:36
El is áshatná magát a föld alá. Nem mertem belegondolni, hogy mi van, ha ezt komolyan gondolja 2014.01.11. 13:45

2014.01.11. 15:29
2014.01.14. 10:17
2014.01.14. 12:24
Haminda írta:Ha már a pénzre nem került fel...
A kommentek is megérnek egy misét... Kiváncsi vagyok , hogy bigott viktoristák vagy a informatikai Tek-esek az elkövetők
2014.01.14. 12:38
2014.01.14. 13:51
2014.01.14. 13:52
Haminda írta:Ha már a pénzre nem került fel...
A kommentek is megérnek egy misét... Kiváncsi vagyok , hogy bigott viktoristák vagy a informatikai Tek-esek az elkövetők
2014.01.14. 16:24
nagy.matyika írta:...kár is az aktuális kormányt ócsárolni, a többi se lenne jobb...
2014.01.14. 16:33
Haminda írta:A nem jelenlegi Magyarország területén élő magyarok szavazati joggal való felruházása az ami szerintem igazán felháborító.
Egyrészt, mivel a magyarországi változások nem befolyásolják a külföldi szavazót, milyen alapon befolyásolhatja ő a szavazást, mi alapján szól bele mások jövőjébe?
Másrészt, amit pedig én tartok gusztustalannak, hogy egy ilyen átlátható, pitiáner húzással, újabb szavazatokra vadászva, a nyugdíjasok, cigányok könnyen manipulálható szavazócsordájába tereli a határon túli magyarokat.
Az adófizetők 80 milliója bánta jelenleg, hogy Orbán postai úton emlékeztette a külhoniakat, hogy nem ingyen gondolta ám ő azt az állampolgárságot.
(Tudom, ez nem magyarázat arra, hogy mások ingerküszöbét figyelmen kívül hagyva osztottam meg a fenti linket )
, akkor csak a bejelentett munkahellyel rendelkezőknek lenne szavazati joguk...