Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Törött BMW-k

2012.08.05. 10:41

simi64 írta:
bmw520ds írta:Váralja
Ma hallottam hogy baleset történt egy olyan emberrel, aki akkor millió kilométer körül vezetett, mikor nekem még jogosítványom sem volt!
Egy 2001-es 525d touring fekete színben. Intenzív osztályon fekszik szegény. Egy ember meghalt.
A másik halálos baleset, szintén Baranyában:
Pécsvárad

Kép
Kép

Azért a Bömös rendesen a hátára fektette a 3 és fél tonnás kistehert... :shock:

Aznap három BMW-s halálos baleset volt. :( :( :(
A pécsváradiról még videó is található a neten, de a másiknál hírzárlat van. A tartálykocsis sem tiszta!

Nagyon szomorú dolog egy olyan emberről tudni hogy járt, aki nálam sokkal-sokkal-sokkal többet vezetett, ráadásul, nem látom a hibást, mert ha robogót értek utol és be tudtak állni mögé, ott nagy gyorshajtás nem lehetett. Az a pénteki nap, megmutatta, egy pillanat tört része, hogyan tehet tönkre emberi sorsokat, hogyan vehet el emberi életet. :(

2012.08.15. 08:04

Töréstesztek:

E39:

E60:

E53:

F10:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 AlpinaFan, barbrady
Értékelés: 9.52%

2012.08.18. 17:22

kzolee írta:Töréstesztek:

E39:

E60:

F10:

Elég jól bemutatják a karosszériák biztonsági fejlődését.

2012.08.21. 07:09

MTI:

Három ember meghalt, kettő megsérült egy balesetben kedden hajnalban az M3-as autópályán a 44-es kilométerszelvénynél; a sztráda Budapest felé tartó oldalát az érintett szakaszon teljes szélességében lezárták - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

Kovács Viktória elmondta: az eddigi adatok szerint egy szlovák rendszámú BMW női vezetője feltehetően elaludt a volánnál, és nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak hajtott, majd kigyulladt. A Fiatban hárman bennégtek, holttestüket a tűzoltók az oltást követően találták meg a roncsok között - mondta a szóvivő. A kocsiból egy ember még időben ki tudott mászni, ő másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A BMW vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, esetében felmerült az ittasság gyanúja, a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot - tette hozzá Kovács Viktória. Az autópálya Budapest felé tartó oldalán az érintett szakaszon teljes útzár van, a közlekedőket Kerekharasztnál terelik el. Az Állami Autópálya Kezelő honlapján szereplő tájékoztatás szerint a helyszínen már hajnali 6 óra előtt torlódás alakult ki, a forgalmat Hatvan és Bag között a 3-as főútra terelik.

2012.08.21. 10:31

AlpinaFan írta:

E39:

E60:

F10:

nem tudom, de nekem úgy tűnik, mintha az e60 már jobban teljesítene mint a 39-es. ...akkor mik voltak azok az első teszteken lévő 3 meg 4 csillagos eredmények? ...vagy ezek már a megerősített, módosított megoldások?

2012.08.21. 10:38

Labi írta:
AlpinaFan írta:

E39:

E60:

F10:

nem tudom, de nekem úgy tűnik, mintha az e60 már jobban teljesítene mint a 39-es. ...akkor mik voltak azok az első teszteken lévő 3 meg 4 csillagos eredmények? ...vagy ezek már a megerősített, módosított megoldások?

Kapott 3 csillagot is? :shock:

Egy forrás ezt írja : Talán furcsa, de a 2004-es NCAP törésteszten csupán négy csillagot kapott, pedig légzsákarzenál óvja a bennülőket. És merev kaszni is, pompásak a fékek és remekül hangolt a biztonsági elektronika.

2012.08.21. 11:01

hát ha jól emlékszem...

2012.08.21. 11:44

Labi írta:
AlpinaFan írta:

E39:

E60:

F10:

Ha jól tudom, az E60-ast már nagyobb sebességgel ütköztették, mint az E39-est, és talán az alumínium orr-rész miatt szerepelt először gyengén.

2012.08.21. 15:41

NCAP E60

NCAPE39

Először volt egy felsülésszerű valami,mert az 1998ban tesztelt E39 adatait sem tudta hozni a kocsi!

És sajnos második nekifutásra sem. Kíváncsi lennék mikor hozták megbízható autóra. Mert arról nem ír.

Forrás: Origo teszt

2012.08.21. 16:38

Krokko írta:NCAP E60

NCAPE39

Először volt egy felsülésszerű valami,mert az 1998ban tesztelt E39 adatait sem tudta hozni a kocsi!

És sajnos második nekifutásra sem. Kíváncsi lennék mikor hozták megbízható autóra. Mert arról nem ír.

Ez csak újságrói tulzás. Íme az Euro NCAP eredmények:

--- E60 ---

--- E39 ---

Mindkettő 4 csillagos, Az E60 29 ponttal, az E39 25-el.

Hidd el, nagyon is jó az E60/61: -- Ducato kontra E61 ---

2012.08.21. 16:47

kzolee írta:

NCAPE39

--- E60 ---

--- E39 ---

Ugyanezeket az eredményeket linkeltem én is be!

Hát nem tudom mennyire "túlzás"

Akkor meg minek írnak ilyet??? És miért kell szégyeníteni a típust ha nem így van???

Én sem értettem... :shock: Szerintem sem rossz az E60 biztonsága.

2012.08.21. 16:52

Krokko írta:
kzolee írta:

NCAPE39

--- E60 ---

--- E39 ---

Ugyanezeket az eredményeket linkeltem én is be!

Hát nem tudom mennyire "túlzás"

Akkor meg minek írnak ilyet??? És miért kell szégyeníteni a típust ha nem így van???

Én sem értettem... :shock: Szerintem sem rossz az E60 biztonsága.

Gondolom azért, mert akkor a versenytársak már 5 csillagot tudtak.

2012.08.21. 17:07

kzolee írta:

NCAPE39

--- E60 ---

--- E39 ---

Talán a gyalogos védelem miatt sikerült akkoriban rosszul a szerepelés!
Emlékszem a Buzuki SX4-es simán elérte ezeket az eredményeket és ezen kérődztek a tamási szalonban...
Na meg egy Buzuki fanatikus próbált meggyőzni három BMW fanatikus a hannoveri szállásunkon, hogy a BMW szar, a Buzuki meg sokkal jobb!!!
Bamakós Ati barátom na meg Osváth Gabi barátom olyan nyugodtan elmagyarázta a már kiabáló embernek, hogy lehetséges hogy egy új autóba ülve elindulva egy irányba előbb jelentkezik hiba a dízel E60-on mint a benyás Buzukin, de ha még emlékszik a fizika könyvbe rajzolt röhögő golyókra, ott mindig a kisebb tömegű golyó pattant le a nagyobbról, így hát, teljesen mindegy, milyen méréseket hoztak ki a két autóról...Én akkor nem vitáztam, mert nálam ült a faxi és egész odaúton szidta a kocsimat, meg ahogy vezetek. :oops: " Meleg van! Hangos a rádió! Gyorsan mész! Miért lassítasz?! Mikor állunk meg? Miért állunk meg? "De a nagyokos fordítva ragasztotta fel az autópálya matricát... :facepalm:

2012.08.22. 09:04

zoley88 írta:MTI:

Három ember meghalt, kettő megsérült egy balesetben kedden hajnalban az M3-as autópályán a 44-es kilométerszelvénynél; a sztráda Budapest felé tartó oldalát az érintett szakaszon teljes szélességében lezárták - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

Kovács Viktória elmondta: az eddigi adatok szerint egy szlovák rendszámú BMW női vezetője feltehetően elaludt a volánnál, és nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak hajtott, majd kigyulladt. A Fiatban hárman bennégtek, holttestüket a tűzoltók az oltást követően találták meg a roncsok között - mondta a szóvivő. A kocsiból egy ember még időben ki tudott mászni, ő másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A BMW vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, esetében felmerült az ittasság gyanúja, a rendőrség szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot - tette hozzá Kovács Viktória. Az autópálya Budapest felé tartó oldalán az érintett szakaszon teljes útzár van, a közlekedőket Kerekharasztnál terelik el. Az Állami Autópálya Kezelő honlapján szereplő tájékoztatás szerint a helyszínen már hajnali 6 óra előtt torlódás alakult ki, a forgalmat Hatvan és Bag között a 3-as főútra terelik.

Kép
Kép

2012.08.22. 13:08

hoppá...
http://velvet.hu/sztori/2012/08/22/eva_ ... t_okozoja/
milliomos szlovák celebcsaj okozta a balesetet...

2012.09.15. 23:56

177 km/h-val hajtott a 40 km/h-s korlátozásnál - elrettentő példa

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Krokko az itt látható tagok köszönték meg: admin
Értékelés: 4.76%

2012.10.28. 10:41

X6 Szombathely

2012.10.28. 21:22

simi64 írta:X6 Szombathely

Már megint a pia...

2012.10.28. 21:31

Elmúlt napokban, volt pár BMW-s eset, remélem nem klubtag a múzeumlátogató... :(

Kép
Kép
Kép

2012.11.05. 23:05

Szeretném kiadni ami nyomja a lelkem immár négy hónapja!
Ez az év nekem sok nehézséget tartogatott. Nevelő apám rosszindulatú daganata, az ezzel járó nehézségek, volt főnököm menesztették, helyére jött egy faszkalap,ezért új munkahely, szakítás azzal, amit hét éve kínlódva, de mégis szeretettel csináltam, majd feleségem is közölte, csomó van a mellében!
Túl sok volt egyszerre. Élő halottként egy reggel munkába menet, utol értem a volt kolléga nőimet és mikor kigyorsultam mögülük, olyan 70-ről, a nyíl egyenes úton megpördülve, szemléltem, nini, egy betonkerítés, aminek mindjárt be fogok csapódni!
A dolog teljes sikerrel végződött. Leeresztett ablak, a helyén lógó biztonsági övem tükrében, annyit tudtam tenni, hogy becsuktam a szemem, nehogy sérüljön, azt gondolván a vékony bőr sokat segít! Nagy csat és mikor kinyitottam újból, arra állt a kocsi orra, ahonnét jöttem. Vigyorogtam, élek, elkezdetem kiszállni, csak ép a fejlégzsák útban volt az ajtóé kikandikált és a gáz szaga ott volt a levegőben. Vigyorogva kipattantam, kolléga nőim hófehéren, szólni nem tudtak és azt hittem a szellemem vagyok, mert nem válaszolnak! A kerítés mögül a munkanélkülin tengődő rómaiak szaladtak olyan harmincan, mentőt akartak hívni! Akkor nézem a kocsit...Az amit úgy szerettem, az amire mindig büszke voltam, ott áll két defekttel, lökhárító széttörve, ködlámpa kiesve, bal első sárvédő, bal ajtók, bal hátsó sárvédő küszöb, de még a tükröm is a vezetékeken lógott!
Ilyenkor nincs idő gondolkodni, villám gyorsan el kell tűnni onnét, nehogy valaki még belénk rongyoljon!
Persze, premier plán mikor mindenki jön megy, érdekes volt az emberek arcát látni, nézik a roncsot és csóválják a fejüket, némelyik arcán elégedett mosoly és megszégyenülten, húz a pick-up egyesben, alapjáraton.
Eszembe jutott, mindig úgy mentem mint a nem normális, gondoltam egyet és hetvennél keresztbe vágtam a hóban, kanyarogtam, siettem és most, mikor nem sietek, nyíl egyenesben 90-nel véget ért a karrier! Többé senki nem ad oda kocsit a kezembe, mindig ott lesz a bélyeg, ez egy balfax!
Hiába nem csináltam még bajt 93'-óta, most itt van.

Persze, telefon haza, feleségem hangja elárulta, úgy szeret ahogy én azt sosem gondoltam mióta együtt vagyunk! Jöttek és szörnyülködtek. Vártam hogy a fejem szedi, akkor azt mondta, nem úgy kell a lányoknak köszönni hogy oszlopot, kerítést, kocsit és magad töröd, hanem az a kis gomb, ami villogtatja az elakadás jelzőt, na azt kell megnyomni!
Főnököm: Nézi a maradványt a telepen és kérdez.Csak nem?! De! Én voltam akinek a nyomait láttad. Tudod valahogy ki kell szállni egy rossz Svájci Frank hitelből...
Az élet nem áll meg. Szerencsére Cascós. Jött a szaki, csak fényképezett, csak számolt. Első akit hívtam Miki és Levi. Azt hitték hülyülök.
Telt az idő, a kocsi meg ott állt és bizony mikor senki nem látta, annak tükrében hogy szerencsém volt mert senki nem jött arra és nem sérült meg azon a reggelen mikor történt a baj, csak lopva simogattam, hogy ne haragudjon hogy így elintéztem, ígérem, szebb lesz mint új korban, csak türelem!
Az idén semmi BMW-s dolog nem hozott lázba. Találkozó kínszenvedés volt. Apáéknál nagyon jó volt, a foci, a beszélgetések, de csak fél ember voltam. Nyáron szintén. Azon gondolkoztam éjjel mikor nem tudtam aludni, hogy mi legyen ezek után?

Dolgozunk tovább, csak a feleségemmel ne legyen baj, a többi heted rangú! Munkába öltem minden energiámat. Remek aratás volt, hiba nélkül megtörtént. Sok ember nagyon örült, jöttek a pletykák, ment mint az állat, csak idő kérdése volt már hogy mikor töri össze magát, többé nem lesz BMW a segge alatt, hahaha. Persze, ennek sokkal több jó vonzata is volt! Amit kaptam Tőletek, Levi, Miki, Apa és Emese, Strobi, Schnitzer, Szkubi, Béla, Zolee E39, Lepke, Orsika és Péter, Jlaci74, Admin, MCrish, Madox, Lacir1, Xenon Balázs, Kopasz, Jerry és végül, de nem utolsó sorban Hámori Árpi, illetve, akiket itt nem nagyon ismernek, Bamakós Ati, Sityu, Medve és nagyon remélem hogy senkit nem felejtettem ki!!!
Nem kérdeztetek feleslegesen, nem röhögtetek a képembe hogy nesze, ezt érdemelted! Mikor az 520i-t odaadtad Gabi Zamárdiban, erőt adtál hogy kell ez nekem, nem szabad feladni! Lepke a foci közben meg tudott nevettetni, amit előtte régen tettem. Amikor váratlanul megköszöntöttetek a születésem napján és énekeltetek, akkor éreztem, BMW nélkül is vagyok valaki, nem azért tűrtök meg köztetek! Valahogy úgy fogalmaznám meg, akit igazán szerelemmel szerettél, azt egy hülye dologgal elüldözted magad mellől és nincs lehetőséged visszacsinálni, csak látod, te vagy a hibás. Nincs ott a parkolóban a többi baráttal, mert lóg füle-farka. Mármint a KOCSINAK! :facepalm:

Szabolcs amikor odaértünk hozzá, pár perc elteltével adott két gyorsvágót, de inkább nevezzük Flexnek és megmutatta hol, mit kell vágni! Egy hibátlan metál zöld kasztnit. Álltam mint a hülye gyerek, én egy BMW-t rongáljak meg? Ha kell a negyede, akkor igen...X5 után volt egy utánfutó, ami egyre jobban hasonlított a lomisokéra, de hát ez van, valahogy haza kell vinni! Szabolcs, úgy adta oda ami kellett, hogy majd akkor fizetem, amikor a Cascó engem fizet. Ez akkor olyan egy-két hónapnak tűnt, ma már több mint három eltelt. Egyszer nem hívott fel, mi van már? Nem erről volt szó! Én eszem magam, de már rájöttem, úgy is fizetnek, csak ütnöm kell a vasat! Persze, hozzá tartozik, nem szeretnék híres lenni arról, hogy visszaélek az anyagi segítséggel.
Schnitzer! Itt is csak annyit szeretnék mondani, nagyon szépen köszönöm a hatalmas segítségedet és a bizalmadat felém, még pici türelem! :lol:
A donor:
Kép
Kép

Uploaded with ImageShack.us
Müller Béla szintén. Köszönöm szépen a sok segítséget, az új lámpákat, illetve a többi dolgot amit a Schmiedmann segített nekem! Remek cég, nincs negatív tapasztalat vele szemben, amit kaptam minden patentül illeszkedett, működik, időre jött.
Medve az ország egy eldugott településén karosszériáskodik. Őt illetően, mivel gyerekkorom óta ismerem, a legügyesebb, legolcsóbb és leglustább szakember akit én ismerek. Nála a holnap kész az inkább egy hónap és kész, de amit gonddal-bajjal, szakértelemmel kellett csinálni, azt a kárszakértő nem tudta megmondani hogy csinálta!
Azért lábon lement hozzá...
Kép

Meghoztuk a cuccot.
Kép

Fenék plasztika:
Kép

Kép

A csomagtér ajtón a rozsda túrta a rendszám világítás környékét, csere...
Kép

Ajtók is felkerültek, meg az első sárvédő is.
Kép

Nagyon ügyesen dolgozik, csak nem kapkod. Ha valaki vele szeretne csináltatni bármit, erre számoljon!
Szekszárdon a Skoda szalon tulajának volt cége még a Lada időkben festett nekem, ezért esett rá a választás, bár ma már nagyban csinálják, olyan ember festett, akit én már kisfiú koromban láttam festeni. Darabokban kapta a a sárvédőket, ajtókat, csomagtér fedelét, moci tetőt, M tükröket, M lökőst, meg a régi hátsót, mert egyenlőre marad. Tavasszal egy polír és a telibe fújt autó nagyot fog mutatni!

Aztán irány Nyíregyháza!
A légzsákot akkor fizeti a biztosító, ha arról szakvéleményt ad egy hivatalos BMW márkaszerviz! Na ez nem hiányzott, de Mikinek amúgy is ígéretet tettem, megyek vele a hegyekbe, akkor a Mag3 segíthet nekem...
Életemben először BMW szervizbe állt a 20d. Kicsit hülyén éreztem magam a GT, az F10-11 és a rendőrmotor társaságában, valahogy olyan nem oda illő voltam. :D Mikor Miki ellenőrizte a rendszert, odasereglett a sok munkatárs és csodálkoztak a 430000 futásteljesítményen. :mrgreen: Hiba mentes volt a kocsi, mert Miklós rendbe rakta a rakoncátlankodó vízhőfokmérőt is.
Tárnok Ati vendége voltam a diagra és a szakvélemény kiadására is! Mivel 204d1 Nagy Miklós a Mag3 csapatát gyarapítja, Ő a fő Ampervadász, ajánlom a szolgáltatást, mert E39-et öt darab ezresért diagnosztikáznak, ami szerintem nagyon jó ár-érték arány, főleg ha hivatalos szervizben járunk és ráadásul, az egyik legjobb szakember kezén megy át a kocsink! Bizalommal fordulhattok hozzájuk, amit elvállalnak, azt meg is fogják oldani!

Összeállt a gép! Majd ha minden kész, akkor lesz kép és lesz néhány kisebb meglepetés is...
Ja és a légzsák pofonja megtanított, nem az autómtól vagyok valaki, hanem a másokkal szembeni viselkedésem miatt szeretnek, vagy ép nem!
Még egy fontos észrevétel!
Amíg a feleségem Peugeot 206 típusú motor köré épített kasztnijával furikáztam, senki észre sem vett, mikor beleültem a 20d-be, 25 métert tettem meg és szemből vigyorgott egy E36-ból egy picsa! A faluban is, rájuk köszöntem reggel mikor bagóztak, visszamorogtak, most meg mosolyogva, előre köszönnek, pedig ugyan az a senki maradtam, csak boldog vagyok!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: 15 admin, barbrady, lacir1, LeviM5, MChris, Morello, Orsika, orvil, simi64, Szkubi-ka és 5 több felhasználó
Értékelés: 71.43%
Hozzászólás küldése

VigLink badge