![]() |
2010.12.14. 21:04
2010.12.14. 21:16
2010.12.14. 21:24
tanktaz írta:Hello!
Az üzemanyag takarékosság és az idő spórolása csak 2 szempont ,de ezek a leggyakoribbak .
A következőkben viszont teljesen igazat kell adnom neked.
Ezen sajnos még negatív irányba lendített az úniós csatlakozás , mikor is úgy alakultak a fuvarozó cégek,mint a gomba...
Ezért írtam,hogy nem szeretném védeni a kamionosokat,mert nem feltétlen érdemlik meg![]()
Viszont,azt sem gondolnám,hogy attól kissebb ember bárki,hogy kamionnal keresi a pénzét.
Összefoglalva a felvilágosítás volt a célom, nem más!
2010.12.14. 21:30
2010.12.14. 21:31
kzolee írta:Amit lepke leírt azzal a messzemnőkig egyetértek (boldog-boldogtalan kamionos lett).
Ami még érdekes lehet egy kamionosnak, hogy a személyautóban is ülhet olyan, akinek nem mindegy, hogy a napi 1500-1800 km-t mennyi idő alatt teszi meg. Mivel ugyanaz a motiváció mindkét esetben, (minél rövidebb idő alatt minél nagyobb távolságot megtenni) ezért nekem még mindig nem tiszta, miért kell egymást nyírni. A megoldás valóban a 3 sávos autópálya lenne, meg a hozzá tartozó közlekedési kultúra kialakulása.
Nincs repülőgépre jogosítványom
2010.12.14. 21:46
touring írta:Az én tapasztalatom az, hogy a kamionosok között is csak a román patkányokkal van a gond. Ha a 4-esen előz egy kamion, az 10-ből 9-szer román, 1-szer meg bulgár. Nem akarok védeni senkit, de a magyar rendszámos vontatókkal nem szokott gondom lenni. Sőt! Sokszor jeleznek, ha előzhetek. De a románok sok embert megölnek itthon. Attól engem is szétkúr az ideg, ha az autópályán román féreg előz román férget gyök2-vel. Erre kéne a rendőröknek rászállni, nem a trafizásból beszedni a pénzt.
A másik igazi szitu a 25 éves IFA 70-nel safety car-t játszik. Olyankor ölni tudnék...
2010.12.14. 21:59
tanktaz írta:kzolee írta:Amit lepke leírt azzal a messzemnőkig egyetértek (boldog-boldogtalan kamionos lett).
Ami még érdekes lehet egy kamionosnak, hogy a személyautóban is ülhet olyan, akinek nem mindegy, hogy a napi 1500-1800 km-t mennyi idő alatt teszi meg. Mivel ugyanaz a motiváció mindkét esetben, (minél rövidebb idő alatt minél nagyobb távolságot megtenni) ezért nekem még mindig nem tiszta, miért kell egymást nyírni. A megoldás valóban a 3 sávos autópálya lenne, meg a hozzá tartozó közlekedési kultúra kialakulása.
Nincs repülőgépre jogosítványom
Mint írtam is, én is teljesen jogosnak tartom,amit lepke írt. SAJNOS így van !
Én tisztában vagyok vele,hogy sokan személyautóval dolgoznak. Ha nem is dolgozik vele sem gondolom,hogy szórakozni kell a többi közlekedővel, ezért nem is teszem. Sem személyautóval, sem kamionnal![]()
![]()
Én csak azt szeretném (ami lehetetlennek tűnik) , hogy motoros,személyautós, kamionos tudjon végre elférni az utakon egymás mellett! Mindezt anélkül, hogy mindenáron a másikat köpködje!
Amit viszont mindenkinek be kell látnia az az,hogy attól még nem lesz senki asztalos,hogy szegelt már össze léceket, de nem mindegyik asztalos tud profi munkát végezni![]()
![]()
![]()
A másik az,hogy az igazi profik tudják kezelni a megváltozott közlekedési körűlményeket és nem idegből próbálják megoldani azt!
gondolok itt a kamion elé bevágás,satufék,stb. Ez pont a fakezüekre jellemző. Ők azok,akik nagyon profinak érzik magukat,mert nem látják át a forgalmi helyzetet . Tehát, a legjobban egy lezárt úton egyedül tudnának közlekedni.
Akinek nem inge,nem veszi magára!
Maradok tisztelettel!
Szabolcs.
2010.12.14. 22:06
tanktaz írta:touring írta:Az én tapasztalatom az, hogy a kamionosok között is csak a román patkányokkal van a gond. Ha a 4-esen előz egy kamion, az 10-ből 9-szer román, 1-szer meg bulgár. Nem akarok védeni senkit, de a magyar rendszámos vontatókkal nem szokott gondom lenni. Sőt! Sokszor jeleznek, ha előzhetek. De a románok sok embert megölnek itthon. Attól engem is szétkúr az ideg, ha az autópályán román féreg előz román férget gyök2-vel. Erre kéne a rendőröknek rászállni, nem a trafizásból beszedni a pénzt.
A másik igazi szitu a 25 éves IFA 70-nel safety car-t játszik. Olyankor ölni tudnék...
No comment.
Lehetne ezt még fokozni rendesen...
Január 1.-től ez is megoldódik.
gyakorlatilag,az egész országban tilos lesz előzni 12t feletti tehergépjárművel 06h-22h-ig...
Az lesz ám a csodálatos, lesz annyi ráfutásos baleset,mint még eddig összesen sem...
2010.12.14. 22:06
2010.12.14. 22:13
lepke írta:tanktaz írta:touring írta:Az én tapasztalatom az, hogy a kamionosok között is csak a román patkányokkal van a gond. Ha a 4-esen előz egy kamion, az 10-ből 9-szer román, 1-szer meg bulgár. Nem akarok védeni senkit, de a magyar rendszámos vontatókkal nem szokott gondom lenni. Sőt! Sokszor jeleznek, ha előzhetek. De a románok sok embert megölnek itthon. Attól engem is szétkúr az ideg, ha az autópályán román féreg előz román férget gyök2-vel. Erre kéne a rendőröknek rászállni, nem a trafizásból beszedni a pénzt.
No comment.
Lehetne ezt még fokozni rendesen...
Január 1.-től ez is megoldódik.
gyakorlatilag,az egész országban tilos lesz előzni 12t feletti tehergépjárművel 06h-22h-ig...
Az lesz ám a csodálatos, lesz annyi ráfutásos baleset,mint még eddig összesen sem...
Helo
Ezt nem így tudtam hogy ....az egész Ország területén....
Az azonos irányban kétsávos autópályákon és autóutakon reggel 6 és este 22 óra között érvényes.
2010.12.14. 22:25
2010.12.15. 01:11
2010.12.15. 08:12
tanktaz írta:Hello Szekeres!
Sajnos úgy veszem észre,hogy neked nem fogom tudni elmagyarázni.
Tehát,rohadjon meg az összes kamionos ,akkor majd tudsz haladni,éljen a sebesség,mindenki más rohadjon meg
2010.12.15. 18:27
tanktaz írta:http://www.youtube.com/watch?v=eC2SBX2nnUw
2010.12.15. 19:19
lepke írta:tanktaz írta:http://www.youtube.com/watch?v=eC2SBX2nnUw
helo
Érdekes egy Videó
2010.12.15. 21:31
szekeres írta:lepke írta:tanktaz írta:http://www.youtube.com/watch?v=eC2SBX2nnUw
helo
Érdekes egy Videóbiztos nekem szánta
2010.12.17. 23:40
touring írta:Az én tapasztalatom az, hogy a kamionosok között is csak a román patkányokkal van a gond. Ha a 4-esen előz egy kamion, az 10-ből 9-szer román, 1-szer meg bulgár. Nem akarok védeni senkit, de a magyar rendszámos vontatókkal nem szokott gondom lenni. Sőt! Sokszor jeleznek, ha előzhetek. De a románok sok embert megölnek itthon. Attól engem is szétkúr az ideg, ha az autópályán román féreg előz román férget gyök2-vel. Erre kéne a rendőröknek rászállni, nem a trafizásból beszedni a pénzt.
2010.12.17. 23:47
biyi írta:touring írta:Az én tapasztalatom az, hogy a kamionosok között is csak a román patkányokkal van a gond. Ha a 4-esen előz egy kamion, az 10-ből 9-szer román, 1-szer meg bulgár. Nem akarok védeni senkit, de a magyar rendszámos vontatókkal nem szokott gondom lenni. Sőt! Sokszor jeleznek, ha előzhetek. De a románok sok embert megölnek itthon. Attól engem is szétkúr az ideg, ha az autópályán román féreg előz román férget gyök2-vel. Erre kéne a rendőröknek rászállni, nem a trafizásból beszedni a pénzt.
Hello
A románok alapból aberráltak,azt hiszik halhatatlanok,sajnos sokat jártam romániában (kamionnal),itt a személyautóval is úgy előznek a beláthatatlan kanyarokban mintha nyíl egyenes út lenne,utánna meg azt se tudja a barom,hogy hova meneküljön.![]()
A hatvannal közlekedő IFA ról meg annyit,hogy ne várja el senki,hogy utánna kullogjon a sok kamion az autópályán,ha van tiltótábla,ha nincs,az már tényleg túlzás.
2010.12.18. 00:00
lepke írta:biyi írta:touring írta:Az én tapasztalatom az, hogy a kamionosok között is csak a román patkányokkal van a gond. Ha a 4-esen előz egy kamion, az 10-ből 9-szer román, 1-szer meg bulgár. Nem akarok védeni senkit, de a magyar rendszámos vontatókkal nem szokott gondom lenni. Sőt! Sokszor jeleznek, ha előzhetek. De a románok sok embert megölnek itthon. Attól engem is szétkúr az ideg, ha az autópályán román féreg előz román férget gyök2-vel. Erre kéne a rendőröknek rászállni, nem a trafizásból beszedni a pénzt.
Hello
A románok alapból aberráltak,azt hiszik halhatatlanok,sajnos sokat jártam romániában (kamionnal),itt a személyautóval is úgy előznek a beláthatatlan kanyarokban mintha nyíl egyenes út lenne,utánna meg azt se tudja a barom,hogy hova meneküljön.![]()
A hatvannal közlekedő IFA ról meg annyit,hogy ne várja el senki,hogy utánna kullogjon a sok kamion az autópályán,ha van tiltótábla,ha nincs,az már tényleg túlzás.
Helo
Ha jól tudom a minimum sebesség az autópályán 90km/ó
Igy az IFA-nak semmi keresni valója nincsen egy Pályán