![]() |
2011.09.03. 11:36
2011.09.03. 12:28
kzolee írta:A barom Pickuposa!
2011.09.03. 22:51
2011.09.04. 08:24
kzolee írta:A barom Pickuposa!
2011.09.04. 09:18
bmw520ds írta:Ma kollégám meghívta a családot vacsorázni.
Jól laktunk, a fia felkínálta kipróbálásra a kroszmotorját. Éltem vele, de nem szívesen...
.......
Na én ezért utálom a motorokat. Ha egyszer baj van, akkor nagyon...
Holnap látogatás a kórházban.
2011.09.04. 09:36
Imco írta:bmw520ds írta:Ma kollégám meghívta a családot vacsorázni.
Jól laktunk, a fia felkínálta kipróbálásra a kroszmotorját. Éltem vele, de nem szívesen...
.......
Jobbulást a barátodnak.
Szép választ szerettem volna írni, de a stílusom nyomába sem ér a tiednek és nem akarom untatni a többieket.
Viszont csak meg kell védenem a paripámat.
A baráti "megyek egy kört a motoroddal" körök sokszor nem sikerülnek jól, mert
-általában nincs védő cucc az emberen
-bizonyítani akar hogy ügyes
-esetleg évek óta nem ült motoron és megkopott a rutinja
-egyéb, más tényezők kombinálva a fentiekkel.
Nem írtad a típust, de egy cross motor egyébként sem kezesbárány. Könnyű, nagy teljesítményű, érzékeny-ideges.
Már egy 125 ccm moci is ~15-20 LE ami simán hanyatt vág, ha úgy kezeled.
Ezért furcsállom, hogy 15 év "pihenő" után aszfalt, föld út majd szántás! Egy keréken!
Évi 5-10000 km lemotorozok nyáron, de egy supermotot vagy cross vasat mindig különös óvatossággal közelitek, pedig endurom van.
A lényeg, hogy nem a motor a hibás. Autóval ugyanígy megtörténik a baj.
A nejem azt mondta soha nem ül motorra. Most sürget hogy menjünk már túrára.
Motorozni csak megfontoltan, védőfelszerelésben! A minimum a protektoros kabát vagy protektor ing, kesztyű, sisak, 40 fokban is.
Szerintem...
2011.09.04. 11:30
bmw520ds írta:Imco írta:bmw520ds írta:Ma kollégám meghívta a családot vacsorázni.
.......
Jobbulást a barátodnak.
Szép választ szerettem volna írni, de a stílusom nyomába sem ér a tiednek és nem akarom untatni a többieket.
Nem írtad a típust, de egy cross motor egyébként sem kezesbárány. Könnyű, nagy teljesítményű, érzékeny-ideges.
Ezért furcsállom, hogy 15 év "pihenő" után aszfalt, föld út majd szántás! Egy keréken!
Évi 5-10000 km lemotorozok nyáron, de egy supermotot vagy cross vasat mindig különös óvatossággal közelitek, pedig endurom van.
Motorozni csak megfontoltan, védőfelszerelésben! A minimum a protektoros kabát vagy protektor ing, kesztyű, sisak, 40 fokban is.
Szerintem...
Sajnos rendesen félreértettél!
Nem szokok pimpózni, ezért mosolygok és akkor magyarázok:
Mint írtam, elém tárult egy víz által mosott akadály és volt annyi emlékem ennyi idő távlatában, hogy mit kellene tenni...
Utána már benne volt a zabszem a hátsómban, ez nem is kérdéses. Motorozni nagyon nincs tudásom, de nem is dicsekedtem efféle dolgokkal.![]()
Barátom Harley motort terelget. Péntek este Ő volt nálunk, van videó mikor elment, csak már sötét volt, de ma felrakom a hitelességem kedvéért.![]()
Nagyon sok év van mögötte, imádja a két kerekűeket, de sajna tegnap megtörtént a baj.
Én tudom hogy szabadság, szellő, illatok, de ez a fajta motor folyamatos kihívás a talpon maradásért. Más mint a főúton kilencvennel haladni.
Szántóföld, földes út...Írtam, nincs jogosítványom, meg pont oda való volt a motor, nem a flaszterra.
A sors iróniája: kb. tíz kilométeres sebességnél esett el így. Ez volt a mondanivalóm lényege.![]()
Ma átadom a jókívánságod Neki, remélem nincs nagy baj!
Vigyázz magadra, mert az egészség a lényeg!
2011.09.04. 19:18
tbi01 írta:bmw520ds írta:Imco írta:bmw520ds írta:Ma kollégám meghívta a családot vacsorázni.
.......
Jobbulást a barátodnak.
Szerintem...
Sajnos rendesen félreértettél!
Nem szokok pimpózni, ezért mosolygok és akkor magyarázok:
Mint írtam, elém tárult egy víz által mosott akadály és volt annyi emlékem ennyi idő távlatában, hogy mit kellene tenni...
Utána már benne volt a zabszem a hátsómban, ez nem is kérdéses. Motorozni nagyon nincs tudásom, de nem is dicsekedtem efféle dolgokkal.![]()
Barátom Harley motort terelget. Péntek este Ő volt nálunk, van videó mikor elment, csak már sötét volt, de ma felrakom a hitelességem kedvéért.![]()
Nagyon sok év van mögötte, imádja a két kerekűeket, de sajna tegnap megtörtént a baj.
Én tudom hogy szabadság, szellő, illatok, de ez a fajta motor folyamatos kihívás a talpon maradásért. Más mint a főúton kilencvennel haladni.
Szántóföld, földes út...Írtam, nincs jogosítványom, meg pont oda való volt a motor, nem a flaszterra.
A sors iróniája: kb. tíz kilométeres sebességnél esett el így. Ez volt a mondanivalóm lényege.![]()
Ma átadom a jókívánságod Neki, remélem nincs nagy baj!
Vigyázz magadra, mert az egészség a lényeg!
Mielőbbi gyógyulást a barátodnak!
Üdv Tbi
2011.09.04. 20:25
bmw520ds írta:Imco!
Amit írtál, nem mondtam neki, de ahogy beszélgettünk, Ő magától vallotta, nem a motor tehet róla, itt volt baj és mutatott a fejére! ( bolond motorosok...) azt mondja, más mint a Harley...
Csak nagyon szar látni, hogy egy másodperc alatt szertefoszlik egy csomó terv, meg az ilyenek hogy " nővérke, kakilni kell " meg se cigi, se felülés, csak a saját hiba elemzése egész nap...
De remélem hamar túl lesz rajta! Azt olvastam, két napon belül feltámasztják, aztán kb. 8 hét amíg felépül, természetesen sok mindentől függ...
Maradok tisztelettel a négykeréknél!![]()
2011.09.04. 20:29
Imco írta:bmw520ds írta:Imco!
Amit írtál, nem mondtam neki, de ahogy beszélgettünk, Ő magától vallotta, nem a motor tehet róla, itt volt baj és mutatott a fejére! ( bolond motorosok...) azt mondja, más mint a Harley...
Csak nagyon szar látni, hogy egy másodperc alatt szertefoszlik egy csomó terv, meg az ilyenek hogy " nővérke, kakilni kell " meg se cigi, se felülés, csak a saját hiba elemzése egész nap...
De remélem hamar túl lesz rajta! Azt olvastam, két napon belül feltámasztják, aztán kb. 8 hét amíg felépül, természetesen sok mindentől függ...
Maradok tisztelettel a négykeréknél!![]()
Örülök hogy sikeresen összerakták.
Ami fontos, hogy látja, hol a hiba.
10 helyen voltam törve, 12 helyen varrva mire az előbbi fennkölt gondolatokig eljutottam!
Ja! Meg eltelt ~25 év és kaptam vagy 30dkg vasat!![]()
2-3-4 kerék, mindegy. A lényeg hogy jól érezd magad!
2011.09.04. 20:49
2011.09.04. 21:51
2011.09.07. 19:36
lacir1 írta:Heló DS
Mielőbbi gyógyulást a barátodnak!
Üdv lacir1
2011.09.07. 19:39
2011.10.06. 22:35
2011.10.06. 23:18
2011.10.06. 23:40
Norbi530d írta:Sziasztok!
Óriási tragédia történt...
szeptember 17-én öcsém motoros balesetben meghalt.
http://www.haon.hu/hajdudorog/halalos-m ... on/1792829
3 perccel a baleset előtt indult el otthonról h leváltsa a barátnőjét a pizzériában, de előtte még fordulni akart egy kört.
nem adott neki elsőbbséget az orvosi ügyeletes niva, amibe belerohant és a helyszínen életét vesztette.
mai napig nem tudom felfogni a történteket, mintha csak egy rémálom lenne az egész.
egy pillanat és vége mindennek...
2011.10.07. 00:13
3 perccel a baleset előtt indult el otthonról h leváltsa a barátnőjét a pizzériában, de előtte még fordulni akart egy kört.
nem adott neki elsőbbséget az orvosi ügyeletes niva, amibe belerohant és a helyszínen életét vesztette.
mai napig nem tudom felfogni a történteket, mintha csak egy rémálom lenne az egész.
2011.10.07. 05:53
2011.10.07. 06:53