![]() |
2013.05.12. 20:46
hamoriarpi írta:LeviM5 írta:Igen, az adókat emelik, viszont az adófizetésért cserébe nem kapunk semmit, mindenért büntetnek, és lassan minden tilos. Nekem sok ez a beszabályozás, egyre kevésbé bírom. De biztos van, akinek ez természetes, hogy levegőt még engednek venni.
Én marha meg befizetem az adókat, nem hajtok gyorsan, bekötöm magam, bezárom az autót, nincs rézerzavaró szarom, próbálok minden játékszabályt betartani, ahogy egy közösségben kell és várom, hogy majd mindenki így tesz és egyszer tényleg jobb lesz. Lehet kiröhögni a hátam mögött, meg letutyimutyizni - én így élek. Meg lehet nézni a németeket, angolokat, hogy ott hányan tartják be a játékszabályokat. Nekik jobb így? Mindenki maga eldönti, hogy igen vagy nem.
2013.05.12. 22:06
LeviM5 írta:hamoriarpi írta:LeviM5 írta:Igen, az adókat emelik, viszont az adófizetésért cserébe nem kapunk semmit, mindenért büntetnek, és lassan minden tilos. Nekem sok ez a beszabályozás, egyre kevésbé bírom. De biztos van, akinek ez természetes, hogy levegőt még engednek venni.
Én marha meg befizetem az adókat, nem hajtok gyorsan, bekötöm magam, bezárom az autót, nincs rézerzavaró szarom, próbálok minden játékszabályt betartani, ahogy egy közösségben kell és várom, hogy majd mindenki így tesz és egyszer tényleg jobb lesz. Lehet kiröhögni a hátam mögött, meg letutyimutyizni - én így élek. Meg lehet nézni a németeket, angolokat, hogy ott hányan tartják be a játékszabályokat. Nekik jobb így? Mindenki maga eldönti, hogy igen vagy nem.
Ki mondta, hogy ez baj? Fizetni kell, de attól, hogy két vállalkozásból is fizetek adót, még nem tetszik. Nem a befizetéssel van bajomAzzal van, hogy cserébe nem kapom azt amit elvárok. Sőt, semmit se kapok, igaza van Adminnak, ha nincs para, leszar az orvos, pedig tőlem kapja a fizetését, átvitt értelemben. Ahogy a rendőr, polgármester, miniszter is. Te biztos akkor is eljársz ugyanabba az étterembe, ha folyamatosan megváratnak, szar a kaja, és még túl is számlázzák, azzal indokolva, mert enni kell. Én ezt nem vagyok hajlandó.
2013.05.12. 22:57
hamoriarpi írta:LeviM5 írta:hamoriarpi írta:LeviM5 írta:Igen, az adókat emelik, viszont az adófizetésért cserébe nem kapunk semmit, mindenért büntetnek, és lassan minden tilos. Nekem sok ez a beszabályozás, egyre kevésbé bírom. De biztos van, akinek ez természetes, hogy levegőt még engednek venni.
Ki mondta, hogy ez baj? Fizetni kell, de attól, hogy két vállalkozásból is fizetek adót, még nem tetszik. Nem a befizetéssel van bajomAzzal van, hogy cserébe nem kapom azt amit elvárok. Sőt, semmit se kapok, igaza van Adminnak, ha nincs para, leszar az orvos, pedig tőlem kapja a fizetését, átvitt értelemben. Ahogy a rendőr, polgármester, miniszter is. Te biztos akkor is eljársz ugyanabba az étterembe, ha folyamatosan megváratnak, szar a kaja, és még túl is számlázzák, azzal indokolva, mert enni kell. Én ezt nem vagyok hajlandó.
Az állami béren dolgozó orvosok fizetésével kapcsolatban nem szeretnék vitát nyitni. Már kifejtettem 1-2X. Őket is meg lehet érteni...
A végére szerintem egy nagyon rossz példát hoztál. Az étterem egy szabadon választható dolog. Oda mégy, ahova akarsz. Az adózás/törvények/írott és íratlan szabályok betartása pedig kötelező. Nem az adott személy dönti el, hogy alkalmazza-e vagy sem. Kötelező.
2013.05.12. 23:03
hamoriarpi írta:Az állami béren dolgozó orvosok fizetésével kapcsolatban nem szeretnék vitát nyitni. Már kifejtettem 1-2X. Őket is meg lehet érteni...
A végére szerintem egy nagyon rossz példát hoztál. Az étterem egy szabadon választható dolog. Oda mégy, ahova akarsz. Az adózás/törvények/írott és íratlan szabályok betartása pedig kötelező. Nem az adott személy dönti el, hogy alkalmazza-e vagy sem. Kötelező.
2013.05.12. 23:05
2013.05.12. 23:23
Imco írta:Remélem a nagy megértés engem is megtalál.![]()
2013.05.13. 04:07
leslie írta:Kicsit elmentunk OFF iranyba, de ha mar szoba kerult:
Arpi : a fizetesed szoba sem kerult ! Legalabbis en nem olvastam ki...
Kulfoldon legalabb elni es elni hagyni elven iranyitjak a jo nepet a politikusok...
Angliaban pl. szinte senki nem poltizal, mert azon kattog a jo nep, hlgy hova menjen nyaralni.
Itthon mar annyi szabaly van, hogy nem lehet azokat betartani!!!
En pl. vettem lezer blokkolo szart, mert nem vagyok hajlando a rendorseg zsebet tomni, azzal ha neha erezni szeretnem, hogy mit tud az autom - termeszetesen mindezt ugy, hogy mast nem veszelyeztetek!
Pl. Itthon nem tartasz nagy autot, mert akkor megb@sz az allam, mivel annak magas a kotelezoje es a sulyadoja. Es nem elvezed az autodat, mert akkor jon a foto.... Hanyas az egesz....
Komolyan mondom, hogy en kezdem megerteni azokat az embereket, akik az alkoholimusba menekulnek. Az meg legalais. de ez mar egy masik story....
2013.05.13. 08:55
morv írta:leslie írta:Kicsit elmentunk OFF iranyba, de ha mar szoba kerult:
Arpi : a fizetesed szoba sem kerult ! Legalabbis en nem olvastam ki...
Kulfoldon legalabb elni es elni hagyni elven iranyitjak a jo nepet a politikusok...
Angliaban pl. szinte senki nem poltizal, mert azon kattog a jo nep, hlgy hova menjen nyaralni.
Itthon mar annyi szabaly van, hogy nem lehet azokat betartani!!!
En pl. vettem lezer blokkolo szart, mert nem vagyok hajlando a rendorseg zsebet tomni, azzal ha neha erezni szeretnem, hogy mit tud az autom - termeszetesen mindezt ugy, hogy mast nem veszelyeztetek!
Pl. Itthon nem tartasz nagy autot, mert akkor megb@sz az allam, mivel annak magas a kotelezoje es a sulyadoja. Es nem elvezed az autodat, mert akkor jon a foto.... Hanyas az egesz....
Komolyan mondom, hogy en kezdem megerteni azokat az embereket, akik az alkoholimusba menekulnek. Az meg legalais. de ez mar egy masik story....
Mi az a politika?
2013.05.13. 15:57
2013.05.13. 18:38
2013.05.17. 17:04
Haminda írta:A 4es még nem kapható, de már itt van ez is
2013.05.24. 19:27
2013.05.24. 22:31
Haminda írta:
Mármint a dobozforma vagy a frontkerékhajtás?
2013.05.25. 00:08