![]() |
2011.09.15. 20:21
kzolee írta:Jerry írta:desei írta:Talán a vélemények címszó alá befér a kérésem: Öreg dízel Mercivel jártam ezidáig, mivel magam is egy öregúr vagyok. 190-es szívó dízelem még mindig szolgál hűségesen, bár 1984-ben látta meg a napvilágot. Most viszont szeretnék típust váltani, és egy használt BMW-t szeretnék vásárolni.
Szeretném megkérdezni a tisztelt hozzáértő fórumozókat, hogy a következő paraméterekben gondolkodva, milyen gépet vegyek? A fő szempont az ár, 800.000 ft, és a másik, hogy automata váltós legyen - és természetesen olyat szeretnék, amelyikbe beleülök, és évekig használhatom. Nem akarok versenyezni továbbra sem, de a jelenlegi gépem azért a mai forgalmi viszonyokhoz már nagyon lomha. Na meg a belső fapadossága is idejétmúlt.
Köszönöm a megtisztelő figyelmet és az esetleges válaszokat.
Szia!
Lehet, hogy az "E39 vásárlás" topikban jobb helye lett volna a kérdésnek, de azért így is megtaláltunk!
Szóval ennyi pénzért az E39-es legalsó szegmensét találhatod, ami nem túl jó ajánlólevél. Így inkább egy patika E34-est vennék, ha mindenáron 5-ös kell. Ha nem, akkor meg ott van az E36-os 3-as BMW.
Viszont ha mindenáron ragaszkodsz az E39-hez, akkor 525TDS a jó választás! Remek kis autó, ha valami isteni gondviselés folytán 800 000-ért találsz egy használhatót, aminek nem véres a torka!
Ha dízel kell, akkor E34 ennyiért. Ha benzines, akkor isSzerintem ennyiért ne vegyél E39-et. Hacsak nincs mégegyszer ugyanennyid rendberakni az E39-et.
2011.09.16. 08:16
2011.09.16. 08:21
2011.09.16. 09:52
desei írta:Bocs, még egy: Mit jelent a "patika E34"? Magyarázatképpen annyit, hogy a tudatlanságom az oka, hogy éppen ebbe a rovatba írtam, mert kb annyit tudok a BMW-ről, hogy felismerem az emblémát, nem ismerem a típusait, ezért nincs is kialakult kívánságom a gyártmányon belüli modellre.Legyen kényelmesebb és fürgébb, mint az öreg gépem, de BMW kell.
2011.09.16. 11:11
2011.09.16. 11:48
odus írta:desei írta:Bocs, még egy: Mit jelent a "patika E34"? Magyarázatképpen annyit, hogy a tudatlanságom az oka, hogy éppen ebbe a rovatba írtam, mert kb annyit tudok a BMW-ről, hogy felismerem az emblémát, nem ismerem a típusait, ezért nincs is kialakult kívánságom a gyártmányon belüli modellre.Legyen kényelmesebb és fürgébb, mint az öreg gépem, de BMW kell.
Szia!
Az E34 az 5-ös BMW 1995 előtti változata. A "patika" jelző a tökéletes állapotot jelenti.
Odus
2011.09.16. 12:55
2011.09.16. 14:20
2011.09.16. 18:13
desei írta:Köszönöm a válaszokat. Igazából az a bajom, hogy nem ismerem a BMW "gyári hangját". Így nem tudom felismerni azokat az apró, ám jellegzetes zajokat, (mivel nincs hozzászokva a fülem) amelyek arra utalnak, hogy valami baj van a motorral. Nem a nagy csörömpölésekre és erős kopogásokra, csattogásokra gondolok, hanem azokra, amelyektől egy régi BMW-sben azonnal megszólal a vészcsengő. Persze ez annál inkább húsbavágó, minél öregebb kiadásban gondolkodom. Márpedig ezt tudok venni. Öreg merciben már profi vagyok, de egy BMW más. A mercimhez építettem egy motort, tehát nem vagyok analfabéta hozzá, csak félek, hogy meghasalok a bömössel. Mindenféleképpen váltani fogok, mert kb 30 éve vágyódom a BMW-re de el kellett telnie ennyi időnek ahhoz, hogy vevőképes legyek.
Ha még alkalmatlankodhatok a bugyuta kérdéseimmel, akkor van még egy - tekintettel a válaszokra, kb. mi az az értékhatár, ahol már nagyobb eséllyel lehet jó, megbízható BMW-t találni?
Köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket.
2011.09.16. 21:39
2011.09.16. 23:11
desei írta:Hát ez várakozáson felüli, hogy még a vásárlás előtt beülhetek BMW szagot szívni. Ilyen segítőkész emberekkel régen találkoztam, más fórumokon, más témában azonnal leordítozzák az ember fejét. Komolyan elment a kedvem ezidáig a beszélgetésektől, de most ezek a válaszok nagyon jól esnek.
Ezek szerint nem haltak ki a rendes emberek.
Abszolúte nem viszolygok a régi kocsiktól, az első komolyabb kocsimat egy Ford Taunus P7-est 23 éves koráig nyúztam, a Mercim 27 éves, és kicsit idegenkedek a modern autók sok kütyüjétől. Azazhogy nem is kicsit. Még légkondis autóm sem volt soha. Bátorkodom ezek után elmenni a legközelebbi BMW találkozóra.
Itt bizonyára jobban ismerik azt az érzést, ami akkor fogja el az embert, amikor egy egy régebbi BMW-t lát - na nálam ez nagyon régóta csak a vágyódás szintjén maradt. Egyszer ültem egy 1985-ben utasként egy hatalmas BMW-ben, hát az egy meghatározó csodás élmény volt. Csak ugye, a piszkos anyagiak mindig megálljt szabtak a vágyaknak. Köszönöm, akkor turbózom magam a találkozóra.
2011.09.19. 21:07
lepke írta:desei írta:Hát ez várakozáson felüli, hogy még a vásárlás előtt beülhetek BMW szagot szívni. Ilyen segítőkész emberekkel régen találkoztam, más fórumokon, más témában azonnal leordítozzák az ember fejét. Komolyan elment a kedvem ezidáig a beszélgetésektől, de most ezek a válaszok nagyon jól esnek.
Abszolúte nem viszolygok a régi kocsiktól, az első komolyabb kocsimat egy Ford Taunus P7-est 23 éves koráig nyúztam, a Mercim 27 éves, és kicsit idegenkedek a modern autók sok kütyüjétől. Azazhogy nem is kicsit. Még légkondis autóm sem volt soha. Bátorkodom ezek után elmenni a legközelebbi BMW találkozóra.
Itt bizonyára jobban ismerik azt az érzést, ami akkor fogja el az embert, amikor egy egy régebbi BMW-t lát - na nálam ez nagyon régóta csak a vágyódás szintjén maradt. Egyszer ültem egy 1985-ben utasként egy hatalmas BMW-ben, hát az egy meghatározó csodás élmény volt. Csak ugye, a piszkos anyagiak mindig megálljt szabtak a vágyaknak. Köszönöm, akkor turbózom magam a találkozóra.
Helo
Sali 645i![]()
2011.09.19. 21:45
szekeres írta:lepke írta:desei írta:Hát ez várakozáson felüli, hogy még a vásárlás előtt beülhetek BMW szagot szívni. Ilyen segítőkész emberekkel régen találkoztam, más fórumokon, más témában azonnal leordítozzák az ember fejét. Komolyan elment a kedvem ezidáig a beszélgetésektől, de most ezek a válaszok nagyon jól esnek.
Helo
Sali 645i![]()
Miket fúj ide a szél megint...![]()
![]()
![]()
2011.09.20. 02:32
desei írta:Köszönöm a válaszokat. Igazából az a bajom, hogy nem ismerem a BMW "gyári hangját". Így nem tudom felismerni azokat az apró, ám jellegzetes zajokat, (mivel nincs hozzászokva a fülem) amelyek arra utalnak, hogy valami baj van a motorral. Nem a nagy csörömpölésekre és erős kopogásokra, csattogásokra gondolok, hanem azokra, amelyektől egy régi BMW-sben azonnal megszólal a vészcsengő. Persze ez annál inkább húsbavágó, minél öregebb kiadásban gondolkodom. Márpedig ezt tudok venni. Öreg merciben már profi vagyok, de egy BMW más. A mercimhez építettem egy motort, tehát nem vagyok analfabéta hozzá, csak félek, hogy meghasalok a bömössel. Mindenféleképpen váltani fogok, mert kb 30 éve vágyódom a BMW-re de el kellett telnie ennyi időnek ahhoz, hogy vevőképes legyek.
Ha még alkalmatlankodhatok a bugyuta kérdéseimmel, akkor van még egy - tekintettel a válaszokra, kb. mi az az értékhatár, ahol már nagyobb eséllyel lehet jó, megbízható BMW-t találni?
Köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket.
2011.09.20. 12:06
2011.09.20. 12:16
jackson írta:szekeres írta:lepke írta:desei írta:Hát ez várakozáson felüli, hogy még a vásárlás előtt beülhetek BMW szagot szívni. Ilyen segítőkész emberekkel régen találkoztam, más fórumokon, más témában azonnal leordítozzák az ember fejét. Komolyan elment a kedvem ezidáig a beszélgetésektől, de most ezek a válaszok nagyon jól esnek.
Helo
Sali 645i![]()
![]()
![]()
Azért nem feltétlenül a Sali645-az. 5 ször jött "Magyar Regionalis Fejlesztesi es Urbanisztikai Kht." címről és egyszer Monori MTT-s címtartományból. Gondolom melóhely és Otthoni lakás cime. A Sali máshonnan nyomta.
Aki nem értené mert ifijabb: volt egy Sali645i klubtag aki nem sok BMW-ben ülhetett mert egy idő után feltünt a tagságnak hogy ugatja a kocsikat. Késöbb kiderült hogy más autós klubbokban is előszeretettel hazudozott (csak mint a vízfolyás). A hozzászólásait nem látod mert Admin bepipult és törölte. De azért elég mély nyomott hagyott a tagságban.
Jackson, aki szerint ha eljön találkozóra akkor gyorsan kiderül
ui: én mindenkinek fehér lapot adok az elején
2011.09.20. 12:45
jackson írta:szekeres írta:lepke írta:desei írta:Hát ez várakozáson felüli, hogy még a vásárlás előtt beülhetek BMW szagot szívni. Ilyen segítőkész emberekkel régen találkoztam, más fórumokon, más témában azonnal leordítozzák az ember fejét. Komolyan elment a kedvem ezidáig a beszélgetésektől, de most ezek a válaszok nagyon jól esnek.
Helo
Sali 645i![]()
![]()
![]()
Azért nem feltétlenül a Sali645-az. 5 ször jött "Magyar Regionalis Fejlesztesi es Urbanisztikai Kht." címről és egyszer Monori MTT-s címtartományból. Gondolom melóhely és Otthoni lakás cime. A Sali máshonnan nyomta.
Aki nem értené mert ifijabb: volt egy Sali645i klubtag aki nem sok BMW-ben ülhetett mert egy idő után feltünt a tagságnak hogy ugatja a kocsikat. Késöbb kiderült hogy más autós klubbokban is előszeretettel hazudozott (csak mint a vízfolyás). A hozzászólásait nem látod mert Admin bepipult és törölte. De azért elég mély nyomott hagyott a tagságban.
Jackson, aki szerint ha eljön találkozóra akkor gyorsan kiderül
ui: én mindenkinek fehér lapot adok az elején
2011.09.20. 12:48
desei írta:Vagy nagy kielégülés, vagy a vágyódás kitolása, amint nézem szeretett kormányunk újabb és újabb terveit a megélhetésemmel kapcsolatban. Nem panaszkodom, mert van mit ennem, van mit felvennem, és fedél is van a fejem felett, csak a vágyaim fogyatkoznak. Egyelőre. Remélem a többi megmarad.
Visszatérve a témához: A Merciben szerettem bele az automatába. Korábban a volt főnökömnek volt egy automata Fordja, Taunus, 2000ccm, 6V, gyújtássorrend: 142536, olyan 1986 körüli kiadású. Azzal mentem télen, havas, jeges úton, és egyszerűen nem tudtam rálépni a gázra, azonnal keresztbeállt a kocsi. Viszont nem sok napig kell jeges úton közlekedni. A Mercivel olyankor lassan megyek, ebben még nincsenek olyan megoldások, mint a modernebb automata váltókban. Viszont a fogyasztása a szívódízelnek az automata miatt jó, nem lehet szétpörgetni. Nem beszélve a bizonyos időnkénti kuplungcsere mellőzéséről, bár igaz, ha az automata meghibásodik, az kemény pénz.
A BMW-dízel megoldásokról többen lebeszéltek, mondván, hogy gyakori a hengerfejmeghibásodás. Eddig ilyenről nem hallottam, és kissé kételkedem ebben. A BMW-k nagyon jól megépített autók lehetnek, igaz, ezt csupán szubjektív megítélésből mondom, mert nem ismerem. Arra a BMW-re visszatérve, amiben ültem egyszer, egy lakatos munkatársamé volt, és egyszer kellett neki venni trapézt, és az akkor nagyon húzós volt az akkori sztárautókhoz, Zsigulikhoz képest.
Ebből gondolom, hogy most sem olcsók az alkatrészek, és ha sikerül vennem egy Bömöst 800-ért, akkor az biztosan többe kerül. Két lehetőségem van, reménykedem a csodákban, de mellette gyűjtöm a pénzt. Csak ebben a versenyben a pénz vásárlóértéke gyorsabban csökken, mint ahogyan gyűjtve összerakom.
A másik felvetésre, hogy én vagyok-e a korábban garázdálkodó, talán annyit mondanék, hogy vannak olyan programok, amelyek az IP címet felismerhetetlenné teszik. Legalábbis a fiaim ezt mondják. A korom alapján pedig megengedhetem magamnak, hogy ne hazudozzak. Azt pedig biztosan tudom, hogy egy ember nem tudja az írásstílusát huzamosabb ideig megváltoztatni, tehát bárhogy regisztrál valaki újonnan, a dumából felismerhető.
Akárhogyan is lesz, köszönöm, hogy itt lehettem. Üdv mindenkinek.
2011.09.20. 12:52
2011.09.20. 12:55