Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.11.18. 20:08

szekeres írta:
Imco írta:
lepke írta:
jackson írta:
lepke írta:Helo
Néztétek a Híradót ugye

Nem mit?

Jackson, aki nem látja mert melózik

Helo
A Lágymányosi Hídon történt balesetről volt szó
Haza felé tartottak és eltévedtek így hajtottak fel a menet iránnyal szembe
NEM voltak ittasak
NEM voltak idegen szer hatása alatt

Szerintem is erős volt, én is láttam.

Tibi=Balázs

...de gyerekek, táblák, az a felhajtó ha mész akkor is szembe oldalon van , stb. szörnyű, de ez sajnos emberi figyelmetlenség vagy hülyeség.
Mi lett volna, ha nem postáskamion, hanem én az asszonnyal és a két gyerekkel megyek ott...

Helo
Osztrákba és Németbe naponta több száz ilyen eset van mikor fordítva mennek fel az AÚTÓPÁLYÁRA
Ezt az információt a rádió is azonnal közli HOL-MIKOR-

2010.11.18. 20:09

szekeres írta:...de gyerekek, táblák, az a felhajtó ha mész akkor is szembe oldalon van , stb. szörnyű, de ez sajnos emberi figyelmetlenség vagy hülyeség.
Mi lett volna, ha nem postáskamion, hanem én az asszonnyal és a két gyerekkel megyek ott...

Csak két tábla van ha jól emlékszem meg a 3 sáv széles lehajtó. De az nem volt gyanús, hogy mi a picsáért van 3 sáv amikor ő egyből kanyarodott??
Mert ugyebár vagy a rakpartról jött és benézte a szagatott vonalat. Vagy a felső rakparton akkor meg a pirosnál kanyarodott jobbra.
Totál érthetetlen soha nem volt ilyen szembe felhajtás még itt.
A baleset a képek szerint a hídon történt (bár majd az esti műszak elmeséli). ha oda felhajt már csak feltűnik a fénycsóva.

Túl sok a gyanús momemtum mint egy jaaaaj szegény gyerekek eltévedtek.

Jackson, aki megkérdez olyat aki élőben látta mi történt

2010.11.18. 20:11

Osztrákba és Németbe naponta több száz ilyen eset van mikor fordítva mennek fel az AÚTÓPÁLYÁRA
Ezt az információt a rádió is azonnal közli HOL-MIKOR-

De itt nem szokott lenni, kezdjük utolérni a "modern" szomszédokat?

Jackson, aki csak néz 8O

2010.11.18. 20:12

jackson írta:
szekeres írta:...de gyerekek, táblák, az a felhajtó ha mész akkor is szembe oldalon van , stb. szörnyű, de ez sajnos emberi figyelmetlenség vagy hülyeség.

Csak két tábla van ha jól emlékszem meg a 3 sáv széles lehajtó. De az nem volt gyanús, hogy mi a picsáért van 3 sáv amikor ő egyből kanyarodott??
Mert ugyebár vagy a rakpartról jött és benézte a szagatott vonalat. Vagy a felső rakparton akkor meg a pirosnál kanyarodott jobbra.
A baleset a képek szerint a hídon történt (bár majd az esti műszak elmeséli). ha oda felhajt már csak feltűnik a fénycsóva.

szerintem is sántít valami itt...

Jackson, a 29.-e hogy áll?

2010.11.18. 20:49

Arról nem is beszélve, hogy miért voltak 6-an?

2010.11.18. 20:57

szekeres írta:
jackson írta:

Du találkozhatunk, csak nem gond ha jössz vissza az embereiddel?

Jackson, aki délután szabad

2010.11.18. 22:22

jackson írta:
szekeres írta:
jackson írta:

Du találkozhatunk, csak nem gond ha jössz vissza az embereiddel?

Jackson, aki délután szabad

nem azt mondtad, hogy 13:00ra mész? NA majd hivlak, hogy mi van, nem OFF-olok itt tovább :D

2010.11.19. 08:17

Na beszéltem az éjszakással tegnap este.
A lánglovagok-on több kép van. LINK ODA erős idegzettel
Annyit mesélt éppen zenét hallgatott valami hajnali fél kettő körül amikor még a fülhallgatójába is halotta a csattanást. Amikor a többiek az ablakhoz futottak akkor figyelt fel rá.

Az eset pont a budára átérve a jobb kétsávos lekanyarodónál történt. Itt ugyebár kettő megy egyenesen a jobbszélső (amin jött a Postás egyenesen a dél-budai elosztóközpontba) jobbra is lehet kanyarodni és mellette nyílik egy jobb oldali sáv is. Ez a kettő kanyarodik le ami a lehajtón még egy sávval bővül és így érkezik a felső rakparti lámpás kereszteződéshez.
Ha igaz a lánglovagos leírás a felső rakparton jöttek és szimplán felkanyarodott jobbra a felhajtóra. Ami megállíthatta volna:
- Magyarország jobb kormányos ez azt jelenti hogy mind autópálya/híd felhajtó a jobb oldalán van az tárgynak és ha megérkezel mondjuk egy autópályához és te BAL-ra akarsz tovább menni már ösztönösen át mész a másik oldalára és ott keresed jobbra vagy balra a kanyarodást. Amennyiben jobbra akarsz felmenni akkor elötte. Ez a rutin nem volt meg a sofőrben az alacsony életkora miatt. Pl. a lepkét még kiütve is nehezen tudna ilyet eltéveszteni (már mint itt most a kor a lényeg)
- A felhajtó egy darab behajtani tilos lámpás táblával van védve ami pont a jobb oldalon van. Ha beáll a kereszteződésben a jobb oldali sávra és jobbra kisívben hibásan kanyarodsz nagyon kiesik a látótérből. Mivel itt a alsó rakparti felhajtó még inkább indokolt lenne a másik (lentről duna felől nézve) oldali stop tábla.
- Meglévő stop "lámpa" nem világított. Talán kiéget nem volt egy könnyen észrevehető bár van közvilágítás.
- ahogy hajt fel a felhajtóra három nagy zöld tájékoztó tábla látható amit ő csak hátulról láthatott. Na egy rutinos sofőrnek ez lett volna a következő ami gyanút fog. Miért vannak fordítva a óriási táblák?
- A kanyar valóban nem belátható de a teherautó fehér fénycsóvája már azért a jobb korláton (tehát ahogy felfelé halad a külső íven) láthatónak kellett lennie és egyből gyanút fog a sofőr ha figyel rá. Én tegnap a teremgarázsban úsztam meg egy ilyen koccot amikor ész nélkül jött egy szembe jövő a kanyarban és inkább kihúzódtam jobbra mint balra beállni a helyemre. Nekem bejött mert alig bírt megállni (30-40-nél). Nekik nem jött be.
- A teherautóval pont a leágazásnál találkozott, tehát ez a legszarabb helyzett. Ha pár másodperc differenciával érkezik akkor meglátja a sok szembejövő fehér lámpát és satufék ányázás és nem történt semmi. Ez az élethez szerencse kell része a dolognak.

Események:
- A teherautó tovább gurult egy kicsit az egyenes oldalon és ott állt meg.
- Megállt egy halom személy autó (pedig hajnali 1:30-kor itt alig megy el kocsi (de valószínűleg a pesti zöldre indultak együtt). Még a szembe oldalon is egy teherautó leállt segíteni.
- Valami 8perc akárhányat mondtak ameddig síri csönd volt. No ekkor lehet meghalni és ezért kell a baleseti oktatás, hogy ez idő alatt megmentsed akit lehet. Tegyük hozzá hogy azért komolyan kell venni és inkább kevesebb kárt okozni mint többet. Nekem elsőre soknak tűnik a 8perc.
- Utánna egyszerre lecsapás szerűen megjelent mindenki 4-5 irányból (budai felsőrakpart észak és délről, pesti oldalról a hídon, szembe oldalon is jött buda felöl tűzoltó). 5 tűzoltóautó, vagy 3 mentő, rendőrautók még megjegyezni se tudtam mennyit soroltak a srácok. Minden vinnyogot és elmondás szerint nagyon szakszerű rutin elhárítás volt.
- A srácok az ablakban lógva bambulták végig az egészet. Igazi katasztrófa turisták, kinek volt kedve dolgozni ilyenkor.
- A forgalmat egy ideig engedték a szelén aztán átment egy rendőr autó pestre és totál lezárta a hidat.
- fél 6-ra bírták eltakarítani a romokat ekkor indult meg a forgalom újra
- A teherautót is elvontatták mivel nem tudott elmenni.

Jackson, aki most megy vissza melózni

2010.11.19. 09:31

lepke írta:
jackson írta:
Néztétek a Híradót ugye

Nem mit?

Jackson, aki nem látja mert melózik

Helo
A Lágymányosi Hídon történt balesetről volt szó
Haza felé tartottak és eltévedtek így hajtottak fel a menet iránnyal szembe
NEM voltak ittasak
NEM voltak idegen szer hatása alatt

hi.
plusz a fonóban rendszeresen felléptek, és mindig onnan mentek haza, tehát ismerték a környéket.
vagy rommá voltak szívva, vagy bebélyegeztek, nagyon más ötletem nincs, miért mentek másik úton fel a hídra...
azt hitték, este óta angol közlekedési rendet vezettek be Magyarországon?:)

2010.11.19. 13:28

Itt az új BMW 6-os kabrió

Los Angelesben élőben nem, de a hivatalos sajtóanyag nyilvánosságra hozatalával bemutatta a BMW az új 6-os kabriót.

Szokatlan leleplezést tartott a Los Angeles-i Autószalonon a BMW, az új 6-os kabriót élőben nem, csak kivetített fotókon lehetett megcsodálni. Ezzel a bajorok igazolták azokat a híreket, hogy a Párizsban kiállított 6-os kupét kár volt tanulmánynak nevezni, mert gyakorlatilag megegyezik a szériaváltozattal: a kabrió - a tető hiányától eltekintve - pontosan ugyanolyan, mint zárt testvére.

4894 milliméter hosszú, 1894 milliméter széles és 1365 milliméter magas a kabrió, 74 milliméterrel hosszabb, 39 milliméterrel szélesebb és 9 milliméterrel alacsonyabb elődjénél, amely sportosabb formát ad ki. 2855 milliméter az új tengelytáv. Sokat dolgoztak a váz erősítésével a bajor mérnökök, a sajtóanyag szerint a torziós merevség ötven százalékkal múlja felül az előd adatát.

Maradt a vászontető, 19 másodperc alatt nyílik és 29 másodperc alatt záródik, 40 km/órás sebességig menet közben is lehet játszani vele. Teljesen átdolgozták a tetőt és a tartószerkezetet, súlyát az előző felére csökkentették. Nyitott tetővel 300 literes a csomagtartó, zárás után 50 literrel nő a kapacitás.

650i-ként, a 4,4 literes V8-as motorral debütált a 6-os kabrió, teljesítménye 400 lóerő, legnagyobb nyomatéka 610 Nm. Hatfokozatú manuális vagy a BMW új, nyolcfokozatú Sport Automatic váltójával rendelhető. Hatvan mérföldes (96 km/órás) tempóra mindkettővel 4,9 másodperc alatt gyorsul az autó. Opcionálisan Active Roll Stabilization rendszer is rendelhető a kabrióhoz, amely nagy tempójú kanyarokban és hirtelen irányváltásoknál borulásmegelőzési célból stabilizálja az autót.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

2010.11.19. 13:37

Szép autó, de nekem az előző jobban tetszik.

2010.11.19. 14:25

Szép autó, de nekem jobban tetszik, hogy MChris írta!

Rég jártál erre! ;)

kéééééééééééééééép

2010.11.21. 08:52

Ezeket most találtam, remélem nem voltak még!

Kép

Kép

Kép

üdv:atiotezer

2010.11.21. 12:22

Helo atiotezer
Még nem volt linkelve ez a (bmw) de nagyon érdekes egy fantáziája lehet az emberkének
Orvosi kezelésre szorul vagy nehéz gyerekkora lehetett :twisted:

Re: kéééééééééééééééép

2010.11.21. 16:46

atiotezer írta:Ezeket most találtam, remélem nem voltak még!

Kép

Kép

Kép

üdv:atiotezer

:) tipikusan amcsi tuning .. bár csak a lámpa bmw... :D

2010.11.23. 19:15

Azért az amcsik tudnak ha akarnak. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép

2010.11.23. 20:04

Helo
Az 5-6-os BMW jól néz ki a felni
A 7-es eléggé furcsán meghasalt a kerekek miatt 8O nekem nem jön be a NAGY hetes

2010.11.23. 21:03

Az 5-6-os BMW jól néz ki a felni
A 7-es eléggé furcsán meghasalt a kerekek miatt 8O nekem nem jön be a NAGY hetes

Hát igen, odaát nagy divat a levegős futómű (air-ride) szeretik koppig ültetni a vasakat.
Szó szerint a kerékre ül a kocsi, közlekedéshez meg tudja emelni-süllyeszteni.
Nem tudják mire költsék a dollárjaikat... :)

2010.11.24. 19:15

A BMW megint tud mosolyt varázsolni az amcsik arcára :D

2010.11.24. 19:26

simi64 írta:A BMW megint tud mosolyt varázsolni az amcsik arcára :D

Helo
Ez nagyon komoly KIS méregzsák lesz
Kilogramm/ Lóerő arány jobb mint bármelyik BMW-nél
1500 kg 400 lóerő 8O 8O
Hozzászólás küldése

VigLink badge