![]() |
2011.07.25. 23:39
admin írta:tibi666 írta: orbánfóbiád leküzdése után értelmesen is lehetne itt társalogni.
Azt hiszem valamivel több élet tapasztalatom van mint neked!Akkor is értelmesen lehetne társalogni ha nem istenítenéd a fideszt még álmodból felriadva is!
2011.07.26. 00:38
tibi666 írta:admin írta:tibi666 írta: orbánfóbiád leküzdése után értelmesen is lehetne itt társalogni.
Azt hiszem valamivel több élet tapasztalatom van mint neked!Akkor is értelmesen lehetne társalogni ha nem istenítenéd a fideszt még álmodból felriadva is!
Ez így van, ezzel nem is vitatkozom.
Viszont az sem esik jól, hogy minden második hozzászólásomra ezt reagálod. Valóban nem dolgoztam kétkezi munkát még, de pontosan tudom milyen az, mikor igazán keményen kell küzdeni a céljaimért, és az eredményekért. Csak pár dolgot leírok: 6 évesen kezdtem az iskolát, de a második osztállyal, elsőbe nem jártam, mert tudtam írni, olvasni, számolni, és a pszichológusi szakvélemény szerint az első osztály visszafogott volna. Így minimum 1, de sokszor két évvel idősebb osztálytársaim voltak. 11 évesen a város legerősebb gimnáziumába harmadik helyen vettek fel, 1 ponttal lemaradva a holtversenyben első két helyezett mögött. 14 évesen középfokú nyelvvizsgát tettem angolból, és azért nem hamarabb, mert jogszabály szerint nem jelentkezhettem a vizsgára 14 éves kor előtt. 16 évesen felsőfokú, rigó utcai angol nyelvvizsgát tettem. Nem voltam még 17 éves, mikor megkaptam a kitűnő érettségi bizonyítványomat, amiben szereplő eredmények alapján felvettek az orvosi egyetemre (a budapesti, jóval magasabb ponthatárosra is felvettek volna). A középiskola során matematikából rendkívül jól szerepeltem, versenyek országos döntőibe jutottam, a megyei fordulókon rendre az első háromban végeztem, csapatversenyt nyertünk, mindezt úgy, hogy folyamatosan idősebb "ellenfelek" ellen versenyeztem. Szóval lehet, hogy nem dolgoztam még, de nem is a tökömet vakartam, hanem mindent megtettem ami tőlem telik.
Mert erre neveltek, és ezt láttam magam körül. A 79 éves nagyapám még mindig maga kavarja a fagylaltot a fagyizójában. A 70 éves nagymamám csak azért hagyta abba a könyvelést, mert komoly szívbeteg. Az apám felkel hajnalban, ha kihívja egy beteg, pedig van ügyelet is. Az édesanyám 45 évesen ismét egyetemre jár, emellett tanít, és két osztályban osztályfőnök. A nevelőapám ma reggel 5kor indult itthonról, és még nem ért haza. De mindenki erőfeszítéseinek meg van az eredménye is. Én erről tudok beszélni. Meg arról, amit magam, a saját erőfeszítéseim alapján elértem. És lehet, hogy szerinted ez semmi, de szerintem nem az, szerintem jó példák vesznek körül, és remélem, hogy én is jó példát fogok mutatni a gyerekeimnek.
Csak ennyit szerettem volna leírni, bízom abban, hogy kulturált mederben folyhat tovább az eszmecsere, és nem folyton arra fogunk visszatérni, hogy majd ha letettem valamit az asztalra, akkor érdekel a véleményem.
2011.07.26. 07:57
tibi666 írta:Ez így van, ezzel nem is vitatkozom.
Viszont az sem esik jól, hogy minden második hozzászólásomra ezt reagálod. Valóban nem dolgoztam kétkezi munkát még, de pontosan tudom milyen az, mikor igazán keményen kell küzdeni a céljaimért, és az eredményekért. Csak pár dolgot leírok: 6 évesen kezdtem az iskolát, de a második osztállyal, elsőbe nem jártam, mert tudtam írni, olvasni, számolni, és a pszichológusi szakvélemény szerint az első osztály visszafogott volna. Így minimum 1, de sokszor két évvel idősebb osztálytársaim voltak. 11 évesen a város legerősebb gimnáziumába harmadik helyen vettek fel, 1 ponttal lemaradva a holtversenyben első két helyezett mögött. 14 évesen középfokú nyelvvizsgát tettem angolból, és azért nem hamarabb, mert jogszabály szerint nem jelentkezhettem a vizsgára 14 éves kor előtt. 16 évesen felsőfokú, rigó utcai angol nyelvvizsgát tettem. Nem voltam még 17 éves, mikor megkaptam a kitűnő érettségi bizonyítványomat, amiben szereplő eredmények alapján felvettek az orvosi egyetemre (a budapesti, jóval magasabb ponthatárosra is felvettek volna). A középiskola során matematikából rendkívül jól szerepeltem, versenyek országos döntőibe jutottam, a megyei fordulókon rendre az első háromban végeztem, csapatversenyt nyertünk, mindezt úgy, hogy folyamatosan idősebb "ellenfelek" ellen versenyeztem. Szóval lehet, hogy nem dolgoztam még, de nem is a tökömet vakartam, hanem mindent megtettem ami tőlem telik.
Mert erre neveltek, és ezt láttam magam körül. A 79 éves nagyapám még mindig maga kavarja a fagylaltot a fagyizójában. A 70 éves nagymamám csak azért hagyta abba a könyvelést, mert komoly szívbeteg. Az apám felkel hajnalban, ha kihívja egy beteg, pedig van ügyelet is. Az édesanyám 45 évesen ismét egyetemre jár, emellett tanít, és két osztályban osztályfőnök. A nevelőapám ma reggel 5kor indult itthonról, és még nem ért haza. De mindenki erőfeszítéseinek meg van az eredménye is. Én erről tudok beszélni. Meg arról, amit magam, a saját erőfeszítéseim alapján elértem. És lehet, hogy szerinted ez semmi, de szerintem nem az, szerintem jó példák vesznek körül, és remélem, hogy én is jó példát fogok mutatni a gyerekeimnek.
Csak ennyit szerettem volna leírni, bízom abban, hogy kulturált mederben folyhat tovább az eszmecsere, és nem folyton arra fogunk visszatérni, hogy majd ha letettem valamit az asztalra, akkor érdekel a véleményem.
2011.07.26. 09:32
2011.07.26. 09:51
kzolee írta:kovessyroli írta:kzolee írta:Ha akkora magyar vagy, gyere haza, dolgozz itt, fizess adót itt
Szerintem meg le a kalappal azok előtt, akik magyar létükre elindulnak a nagyvilágba, és még boldogulnak is![]()
Ez a lehetőség tényleg mindenkinek adott, csak nem sokan mernek vele élni. A "kalandvágyból itthon maradtam" szöveg pedig kicsit avíttos a jelen körülmények között.
Én, ha tehetném, külföldön dolgoznék, és látva, hogy mi történt az elmúlt 20 évben, pont nem veregetem a vállam, hogy fasza gyerek vagyok, mert én itthon adózom.
Nem érdekelne itt senkit, hogy ki kormányoz, ha a CHF árfolyamot, a benzinárat, és az energiaárakat féken tartaná a kormány. Sajnos a fidesz is pont leszarja ezeket a témákat![]()
Engem nem zavar, ha valaki kint dolgozik. Csak az, ha osztja az észt az általa meg NEM termelt adóbevétel elosztásáról.
2011.07.26. 09:57
bmw520ds írta:Most ha rossz indulatú volnék, azt kérdezném: Tanultál fél életen át. Orvos lettél. Mondjuk befutsz. Fejből számolsz, én számológépen. Én meg többet keresek két szakmunkás bizonyítvánnyal mint Te, éves szinten. Akkor ez igazságos politikai szolgáltatás? Meg leszel elégedve a helyzeteddel akkor is?
Nem vagyok rosszindulatú.
Hogy értsem a gondolatmenetedet, vázold fel tényszerűen, mi volt neked rosszabb az úgynevezett komcsi eszmék szellemében, mi volt rossz az MSZP uralma alatt, mi jó a jelenlegi helyzetben, ami előbb nem volt jó, miért nem mert Viktor odaállni és előrehozott választást követelni, ha olyan kis jótét lélek, mint ahogy hirdeted? Én is hittem neki, de már nem fogok.
Mint írtad, ha még egyszer győznek a szocik, elhagyod az országot! Volt, aki náluk is sikereket könyvelt el, most meg csőd szélén áll. Akkor mindenki lusta, gyenge jellem, nem kitartó egyén?
Mivel ez a politikai topic, maradjunk is a politikánál!
2011.07.26. 10:08
2011.07.26. 10:35
tibi666 írta:Jerry, ez így van, nyugaton az átlag embernek jobb sorsa van. Az én nagyszüleim azért dolgoznak még, mert ilyen a mentalitásuk, nyugodtan megtehetnék, hogy csak kirándulgassanak egész évben. Igazából mi most élünk körülbelül német középpolgári szinten. És valószínűleg Németországban a vállalkozás is úgy menne, hogy nem 10 éves BMW-vel járnánk, hanem újjal. De itthon sem panaszkodhatunk.
Most sajnos ez van, de ezen az nem segít szerintem, ha itt, vagy bárhol máshol gyűlölködve tépik egymást az emberek azért, mert valaki az egyik, valaki a másik párttal szimpatizál. Az kellene, hogy összefogjunk, és egymást segítve lépjünk egyről a kettőre, abban a tudatban, hogy közös a múltunk, a jelenünk és a jövőnk is. De a történelmünket elnézve ez inkább csak utópia, így csak magára számíthat az ember. És vagy tud boldogulni, vagy nem. De lehet itthon is, csak nehezebb mint nyugaton.
De azért érdemes külföldi sajtót olvasni, ott sem fenékig tejfel az élet, megvan mindenhol a probléma. Vagy az államadósság, vagy a bevándorlók, vagy mindkettő.
2011.07.26. 11:25
2011.07.26. 11:46
tibi666 írta:admin írta:tibi666 írta: orbánfóbiád leküzdése után értelmesen is lehetne itt társalogni.
Ez így van, ezzel nem is vitatkozom.
2011.07.26. 12:19
lepke írta:Helo orvil klubtárs
Ezt az írásodat egy kicsit erősnek tartom
Szerintem a Kluboldal és a politikai topik sem erre való hogy ki milyen autót tudna megvenni
vagy mennyi hitelből vett lakást
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
aztan nezzen mindenki magaba, nezze meg a lakas/hazikohitelet, meg mosogassa a hiteles BMW-jet, ossza az eszt ...
meg dicsekves nelkul meg megjegyzem, hogy nem vagom melyik klubtarsnak van a legdragabb autoja, de barmikor kihozhatnek KP-ra egy uj 6ost ... de minek, nem azert jottem ki hogy 10millios autoban furikazzak, tuleles van, hogy 5-6 ev mulva OTTHON jobb legyen, mert magyar vagyok, nem turista.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2011.07.26. 14:54
orvil írta:kzolee írta:kovessyroli írta:kzolee írta:Ha akkora magyar vagy, gyere haza, dolgozz itt, fizess adót itt
Szerintem meg le a kalappal azok előtt, akik magyar létükre elindulnak a nagyvilágba, és még boldogulnak is![]()
Ez a lehetőség tényleg mindenkinek adott, csak nem sokan mernek vele élni. A "kalandvágyból itthon maradtam" szöveg pedig kicsit avíttos a jelen körülmények között.
Én, ha tehetném, külföldön dolgoznék, és látva, hogy mi történt az elmúlt 20 évben, pont nem veregetem a vállam, hogy fasza gyerek vagyok, mert én itthon adózom.
Nem érdekelne itt senkit, hogy ki kormányoz, ha a CHF árfolyamot, a benzinárat, és az energiaárakat féken tartaná a kormány. Sajnos a fidesz is pont leszarja ezeket a témákat![]()
Engem nem zavar, ha valaki kint dolgozik. Csak az, ha osztja az észt az általa meg NEM termelt adóbevétel elosztásáról.
kedves klubtars,
mielott hulyesegeket irsz gondold at oket, csak egy jotanacs. adozok eleget otthon is, hidd el, kiskolomparek tobb ezer zsebkest es viperat vehetnek rajta ...
erdemes tobb labon allni, nem csak ketton.
nincs harag, nem veszem a magyarkodast sem ezt szemelyeskedesnek, velemenyek hangzanak el/irodnak le, emberek vagyunk, megvitatjuk, a politika rovat pedig altalaban a goz leeresztesere szolgal
udv: orvil
orvil írta:mielott hulyesegeket irsz gondold at oket, csak egy jotanacs.
2011.07.26. 15:02
2011.07.26. 16:41
kzolee írta:orvil írta:kzolee írta:kovessyroli írta:kzolee írta:Ha akkora magyar vagy, gyere haza, dolgozz itt, fizess adót itt
kedves klubtars,
mielott hulyesegeket irsz gondold at oket, csak egy jotanacs. adozok eleget otthon is, hidd el, kiskolomparek tobb ezer zsebkest es viperat vehetnek rajta ...
erdemes tobb labon allni, nem csak ketton.
nincs harag, nem veszem a magyarkodast sem ezt szemelyeskedesnek, velemenyek hangzanak el/irodnak le, emberek vagyunk, megvitatjuk, a politika rovat pedig altalaban a goz leeresztesere szolgal
udv: orvil
Kedves klubtársNem neked írtam, mint láthatod, kovessyroli felvetésére reagáltam. Semmi személyes nem volt benne, általánosságban írtam
És akkor jöjjenek a klasszikusok:
orvil írta:mielott hulyesegeket irsz gondold at oket, csak egy jotanacs.
2011.07.26. 17:00
2011.07.26. 17:31
lepke írta:Helo orvil
Én leírtam hogy milyen nehéz Külföldön MEGFELELNI egy idegen Országban és le a kalappal aki ezt végigcsinálja
Kiidéztem........ persze hogy szemet szúrt a dolog mint ahogyan már leírtam
Az kluboldalnak meg nem az a lényege kinek mennyi PÉNZE van és kinek van hitelből a lakása és a kocsija
Sajnos nálunk az emberek nagy részének nincs annyi KP-ja hogy megtudjon venni egy 15-20 milliós házat és mellé egy 15-20 milliós BMW-t
Inkább nem is folyok bele jobban
2011.07.26. 18:08
2011.07.26. 22:01
2011.07.26. 22:40
Labi írta:A fentiek lezárására:
Sajnos a híreket hallgatva és a hátteret egy picit ismerve azt kell mondjam be vagyok szarva! Félek, kutyább világ jön, mint a válság első fele volt. (azt hiszem most jön a 2. hullám! bele se merek gondolni mi lesz itt 3 hónap múlva. (leáll lassan az ép.ipar és mezőgazdaság) a külföldi hírekre már ki se térek!