Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Trafipax-ok

2012.02.20. 12:08

Oroszlan írta:
LeviM5 írta:Érdekes...
És ennek a 15 sec-es anyagnak a kikerését mikor kell/lehet megtenni?
"Csekk befizetés előtt" ez mit jelent a gyakorlatban? Lehet ez akkor a jogerőre emelkedés után is, mert valamit beleirnak a levélbe, hogy x nap amíg van helye kifogásnak, nem?

Ezt kérni csak a fellebezés során lehet. Ha lejárt a határidő, utána már elveszett ez a lehetőség.
Erre értettem azt, hogy a csekk befizetése előtt.

Ez úgy működne, hogy a törvényes határidőn belül megkéred, aztán megküldik, megnézed és ha nincs meg a 15 mp, akkor visszaírsz, hogy nem volt jogszabályszerű a felvétel és kéred a hatályon kívül helyezését és az eljárás megszüntetését, a bírság visszavonását.

Szered ki, próbáld meg és számolj be nekünk a tapasztalatokról! :lol:

2012.02.20. 18:29

simi64 írta:
Oroszlan írta:
LeviM5 írta:Érdekes...
És ennek a 15 sec-es anyagnak a kikerését mikor kell/lehet megtenni?
"Csekk befizetés előtt" ez mit jelent a gyakorlatban? Lehet ez akkor a jogerőre emelkedés után is, mert valamit beleirnak a levélbe, hogy x nap amíg van helye kifogásnak, nem?

Ezt kérni csak a fellebezés során lehet. Ha lejárt a határidő, utána már elveszett ez a lehetőség.
Erre értettem azt, hogy a csekk befizetése előtt.

Ez úgy működne, hogy a törvényes határidőn belül megkéred, aztán megküldik, megnézed és ha nincs meg a 15 mp, akkor visszaírsz, hogy nem volt jogszabályszerű a felvétel és kéred a hatályon kívül helyezését és az eljárás megszüntetését, a bírság visszavonását.

Szered ki, próbáld meg és számolj be nekünk a tapasztalatokról! :lol:

Persze és akkor fizethettem volna tegnap is meg pénteken is.

2012.03.15. 13:38

--- A Február BMW-s hónap volt ---

2012.03.15. 14:50

kzolee írta:--- A Február BMW-s hónap volt ---

Az M3 kivezetőn van fix trafi?
A múltkor én is sietősre fogtam, de nem jelzett az Interceptor, pedig az M1 fixeinél szokott sípolni (ami szintén érdekes, mivel azok elvileg radarosak, nem lézeresek, tudtommal).

2012.03.15. 15:26

Izébizé,

Hogyha nem lesz videós mérés, és hozzávetőleg 100 méterről készít majd fényképet a süni, de tegyük fel legrosszabb esetben már tisztes távolságból rá tud mérni az autóra, akkor innentől kezdve 1) teljesen elég egy olcsó lézerblokkoló, mert jelezni fog, a blokkolási minőség szinte mindegy, van idő fékezni 2) esetleg egy kopasz - de jó minőségű - előjelző ami minden sávot figyel. Szerintem ezek 50 ezer alatt simán beszerzezhetőek, és akkor nem kell ablakba tenni 200 ezret LI-ért.

Ötlet?

2012.03.15. 15:37

PapaBoss írta:Izébizé,

Hogyha nem lesz videós mérés, és hozzávetőleg 100 méterről készít majd fényképet a süni, de tegyük fel legrosszabb esetben már tisztes távolságból rá tud mérni az autóra, akkor innentől kezdve 1) teljesen elég egy olcsó lézerblokkoló, mert jelezni fog, a blokkolási minőség szinte mindegy, van idő fékezni 2) esetleg egy kopasz - de jó minőségű - előjelző ami minden sávot figyel. Szerintem ezek 50 ezer alatt simán beszerzezhetőek, és akkor nem kell ablakba tenni 200 ezret LI-ért.

Ötlet?

Egyelőre azt sem tudjuk, hogy lézeres, vagy radaros eszközöket fog venni a rendőrség, úgyhogy addig felesleges találgatni szerintem.
Ami mindkettő ellen hatásos, az a S.A.R. blokkoló, néhány klubtársunk használja. :wink:

2012.03.21. 09:42

Nem trafi, de szorosan hozzá tartozik.... Tegnap bringázok a Normafánál, megállok enni, ülök, erre egy autó dudál veszettül, arra nézek, és látom, hogy egy szürke IV-es Golf egy kisteherautó mellett gurul. Megállnak, erre kiszáll a Golf-ból 3 szép darab ember és lóg a nyakukban a rendőr jelvény. Végig néztem a folyamatot, igazoltatták a kisteherautó sofőrjét + benéztek hátra. Bünti nem volt. Majd három markos állat beszáll a kocsiba, nagy gáz, majd kézifékes fordulás. Erre megy el az adóforintunk.... Új IV-es Golfokra + gumikra rájuk.... A Golf-on nem volt semmi matrica, sziréna, vagy egyéb, amiből kiderült volna, hogy rendőrök voltak. ( Arra gondoltam, hogy ha ezeket megelőzöm BMW-s tempóban, és utánam jönnek, akkor mit tennék.... )

2012.03.21. 10:10

leslie írta:Nem trafi, de szorosan hozzá tartozik.... Tegnap bringázok a Normafánál, megállok enni, ülök, erre egy autó dudál veszettül, arra nézek, és látom, hogy egy szürke IV-es Golf egy kisteherautó mellett gurul. Megállnak, erre kiszáll a Golf-ból 3 szép darab ember és lóg a nyakukban a rendőr jelvény. Végig néztem a folyamatot, igazoltatták a kisteherautó sofőrjét + benéztek hátra. Bünti nem volt. Majd három markos állat beszáll a kocsiba, nagy gáz, majd kézifékes fordulás. Erre megy el az adóforintunk.... Új IV-es Golfokra + gumikra rájuk.... A Golf-on nem volt semmi matrica, sziréna, vagy egyéb, amiből kiderült volna, hogy rendőrök voltak. ( Arra gondoltam, hogy ha ezeket megelőzöm BMW-s tempóban, és utánam jönnek, akkor mit tennék.... )

Mondjuk kérnél tőlük bizonyítékot a BMW-s tempóról. Különben visszaülhetnek szépen a Golfba és csikorogva továbbhaladhatnak!

2012.03.21. 11:30

leslie írta:Nem trafi, de szorosan hozzá tartozik.... Tegnap bringázok a Normafánál, megállok enni, ülök, erre egy autó dudál veszettül, arra nézek, és látom, hogy egy szürke IV-es Golf egy kisteherautó mellett gurul. Megállnak, erre kiszáll a Golf-ból 3 szép darab ember és lóg a nyakukban a rendőr jelvény. Végig néztem a folyamatot, igazoltatták a kisteherautó sofőrjét + benéztek hátra. Bünti nem volt. Majd három markos állat beszáll a kocsiba, nagy gáz, majd kézifékes fordulás. Erre megy el az adóforintunk.... Új IV-es Golfokra + gumikra rájuk.... A Golf-on nem volt semmi matrica, sziréna, vagy egyéb, amiből kiderült volna, hogy rendőrök voltak. ( Arra gondoltam, hogy ha ezeket megelőzöm BMW-s tempóban, és utánam jönnek, akkor mit tennék.... )

Vigyázz, ne hogy úgy járj mint Zsanett :?

2012.03.21. 17:53

leslie írta:( Arra gondoltam, hogy ha ezeket megelőzöm BMW-s tempóban, és utánam jönnek, akkor mit tennék.... )

hali
én örömmel nyugtáztam, hogy nem jönnek utánam, mikor vasárnap 21:00-óra után a sötétben megelőztem egy dobozos rendőrautót 130-al főúton 90-es korlátozás mellett és szerencsémre nem történt semmi

2012.03.21. 18:11

SAki írta:
leslie írta:( Arra gondoltam, hogy ha ezeket megelőzöm BMW-s tempóban, és utánam jönnek, akkor mit tennék.... )

hali
én örömmel nyugtáztam, hogy nem jönnek utánam, mikor vasárnap 21:00-óra után a sötétben megelőztem egy dobozos rendőrautót 130-al főúton 90-es korlátozás mellett és szerencsémre nem történt semmi

Nem szeretnék nagyképűsködni... én a Soroksárin szoktam 130-140-el végig a buszsávban..... Erre már ugranának szerintem....

2012.03.21. 18:29

leslie írta:Nem szeretnék nagyképűsködni... én a Soroksárin szoktam 130-140-el végig a buszsávban..... Erre már ugranának szerintem....

Rázogatod rendesen azt a bizonyos pofonfát!
Ne csodálkozz majd, ha nyakadba hullik az áldás! :roll:

2012.03.21. 18:35

Jerry írta:
leslie írta:Nem szeretnék nagyképűsködni... én a Soroksárin szoktam 130-140-el végig a buszsávban..... Erre már ugranának szerintem....

Azért is írtam, hogy elgondolkoznék, hogy mi lenne a megfelelő lépés, ha egy noname vas üldözőbe venne....

2012.03.23. 08:13

leslie írta:
Jerry írta:

Azért is írtam, hogy elgondolkoznék, hogy mi lenne a megfelelő lépés, ha egy noname vas üldözőbe venne....

Hát gázt adsz és felhívod telefonon a rendőrséget hogy egy civil autó üldöz és erősitést kérsz (ha nem akaródznak kijönni akkor megemlited mintha fegyvert láttál náluk - azzal fenyegetőznek az ablak mögött). Aztán amikor kiszedik a kollegát a kocsiból megjegyzed, hogy mivel rendőr rendőrt által elkövetett cselekményt nem ellenőrizhet hivják-e a sokkal feljebb lépvő helyettest vagy a katonai ügyészséget.
És közben röhögsz magadban. Azt nem garantálom, hogy utánna nem fognak leállitani mindig minden alkalommal a sünök a megyében.

A poén hitelt érdemlő módon bizonyítania kell, hogy rendőr és a habzószájjal ordibál egy civil kocsiban ez kevés.

Jackson, aki mutatott már be középső ujjat egy mögötte álló civil rendőrkocsinak ahol mellesleg 5-en ültek benne

2012.03.23. 10:47

jackson írta:
leslie írta:
Jerry írta:

Hát gázt adsz és felhívod telefonon a rendőrséget hogy egy civil autó üldöz és erősitést kérsz (ha nem akaródznak kijönni akkor megemlited mintha fegyvert láttál náluk - azzal fenyegetőznek az ablak mögött). Aztán amikor kiszedik a kollegát a kocsiból megjegyzed, hogy mivel rendőr rendőrt által elkövetett cselekményt nem ellenőrizhet hivják-e a sokkal feljebb lépvő helyettest vagy a katonai ügyészséget.
És közben röhögsz magadban. Azt nem garantálom, hogy utánna nem fognak leállitani mindig minden alkalommal a sünök a megyében.

A poén hitelt érdemlő módon bizonyítania kell, hogy rendőr és a habzószájjal ordibál egy civil kocsiban ez kevés.

Jackson, aki mutatott már be középső ujjat egy mögötte álló civil rendőrkocsinak ahol mellesleg 5-en ültek benne

civil autos zsarukat parszor megusztam, sima fustuveges C vectra, beall mogem, hutoracsnal villog mint a filmekben, majd nagy CB-zes, es elhuz .. ez mar megvolt 2x, makom volt, pont tortent fontosabb is, mint engem piszkalni, bar megjegyzem, E39+rovid haj+bordzseki elegge vonzotta a zsarukat azon a kornyeken, azt hittek lengyel bajkevero vagyok, arra sokan vannak, es eleg veszelyesek :-D

2012.04.03. 21:27

Mindenki azt kapja, amit megérdemel :!:
:taps:

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2012.04.12. 10:17

Betiltják a lézerblokkolókat!

2012.04.12. 11:18

Jerry írta:Betiltják a lézerblokkolókat!

meglatjuk mi sul ki belole :mrgreen:

2012.04.12. 11:27

Jerry írta:Betiltják a lézerblokkolókat!

Amit ebben az országban "hírként" röppentenek, abból szinte mindig valóság vált.
Büntetési tételek? Nyilván 150 ezertől 1 millióig. :wink:

Lovin' it.

2012.04.12. 12:50

Túl sok politikus használja, szerintem nem fogják betiltani. Kérdőjeles a cím is.
Hozzászólás küldése

VigLink badge