![]() |
2010.10.29. 21:39
apa írta:Na jó,ha Pityu is benne van,te is ott lehetsz.
2010.10.29. 21:42
Dehogynem! Csak ha éberen figyeled épp ez a társulat nem kíváncsi rá...szekeres írta:touring írta:szekeres írta:Pityu530da írta:szekeres írta:apa írta:Lehet hogy csapágyasra hajtotta a motorját,nem volt már az olajtechnőben olaj és arra gondolt na ezt most kipróbálom.Pityu ép kéznél volt,volt is nála adalék ezért fel is töltötte.Így tudom elképzelni.De hogy haza ér e az autóval,nem tudja senki.
![]()
![]()
jogos!
Sziasztok!!
Azt kell feltételeznem rólatok nem az én mostani hozzászólásomat olvastátok el és válaszoltatok rá.
Miért![]()
Ha figyeltetek volna a részletekre Az BMW a saját lábán nem vontatva vagy trélerrel érkezett
![]()
(közben járó motorral kérte a terméket
)
A másik fontos tényező:ha valamit nem ismerek akkor a kisujjamból szoptam ki,hogy pont Metabond C-vel akarom elrontani a motoromat![]()
![]()
Gondolkodjatok el ezen![]()
üdv
Piyu
húú ennyi felkiáltó jel
nme leszólás volt, csak egy vélemény. remélem nem baj, hogy ellenvélemény, illetve kritika is van![]()
Én nem zárkózom el ezektől az adalékoktól, csak inkább friss olajat teszek a kocsimba 10ezrenként. Mivel ha kiszámolom, hogy ez mennyivel növelné az olajcsere árát, eléggé lekonyul a fülem is.
Nem kéne állandóan offolni, meg szétcseszni baromságokkal más topikját. Okoskák...
egyedül ez a mondat OFF!
amit írtál... nehogy már ne lehessen ellenvéleményem...
2010.10.29. 21:50
bmw520ds írta:Dehogynem! Csak ha éberen figyeled épp ez a társulat nem kíváncsi rá...szekeres írta:touring írta:szekeres írta:Pityu530da írta:szekeres írta:apa írta:Lehet hogy csapágyasra hajtotta a motorját,nem volt már az olajtechnőben olaj és arra gondolt na ezt most kipróbálom.Pityu ép kéznél volt,volt is nála adalék ezért fel is töltötte.Így tudom elképzelni.De hogy haza ér e az autóval,nem tudja senki.
![]()
![]()
jogos!
Sziasztok!!
Azt kell feltételeznem rólatok nem az én mostani hozzászólásomat olvastátok el és válaszoltatok rá.
Miért![]()
Ha figyeltetek volna a részletekre Az BMW a saját lábán nem vontatva vagy trélerrel érkezett
![]()
)
A másik fontos tényező:ha valamit nem ismerek akkor a kisujjamból szoptam ki,hogy pont Metabond C-vel akarom elrontani a motoromat![]()
![]()
üdv
Piyu
húú ennyi felkiáltó jel
nme leszólás volt, csak egy vélemény. remélem nem baj, hogy ellenvélemény, illetve kritika is van![]()
Én nem zárkózom el ezektől az adalékoktól, csak inkább friss olajat teszek a kocsimba 10ezrenként. Mivel ha kiszámolom, hogy ez mennyivel növelné az olajcsere árát, eléggé lekonyul a fülem is.
Nem kéne állandóan offolni, meg szétcseszni baromságokkal más topikját. Okoskák...
egyedül ez a mondat OFF!
2010.10.29. 22:21
touring írta:Pityu530da írta:LeviM5 írta:Pityu, itt a kép!![]()
Sziasztok!
A képhez tartozó sztori a következő:
Gondoljatok a McDonalds üzletlánc McDrive kiszolgálására mint szituáció
A történet Budapesten az Angyal utcában zajlik.Arra tévedt a képen látható külföldi rendszámos BMW tulajdonosa.Meglátta a Metabond feliratot és megállt az épület előtt.
Még járó motorral kérdezte:Jó napot kívánok itt lehet kapni Metabondot vagy csak raktár van?A válasz rövid:Igen lehet.Akkor kérek kettő darab Metabond C-t félreállok és kérem öntsék bele helyettem.Erre kapható volt a kolegám meg is tette a BMW tulajdonosa fizetett megköszönte és már távozott is.Röviden ennyi a kolegáim is el voltak csodálkozva,hogy kérdezősködés nélkül tudta mit kér a vevő és kiszolgálás után már távozik is.
üdv
Pityu
Mennyit öntöttél bele? Milyen arányban kell alkalmazni?
2010.10.29. 22:22
lepke írta:XenonBalazs írta:Na akkor ilyen nekem is kell mennyi?
Helo Balu
Ezt nem lehet meginni mert elkap a cifra f.sás azonnal![]()
motorokba szokták önzeni
2010.10.29. 22:24
Pityu530da írta:touring írta:Pityu530da írta:LeviM5 írta:Pityu, itt a kép!![]()
Sziasztok!
A történet Budapesten az Angyal utcában zajlik.Arra tévedt a képen látható külföldi rendszámos BMW tulajdonosa.Meglátta a Metabond feliratot és megállt az épület előtt.
Még járó motorral kérdezte:Jó napot kívánok itt lehet kapni Metabondot vagy csak raktár van?A válasz rövid:Igen lehet.Akkor kérek kettő darab Metabond C-t félreállok és kérem öntsék bele helyettem.Erre kapható volt a kolegám meg is tette a BMW tulajdonosa fizetett megköszönte és már távozott is.Röviden ennyi a kolegáim is el voltak csodálkozva,hogy kérdezősködés nélkül tudta mit kér a vevő és kiszolgálás után már távozik is.
üdv
Pityu
Szia Touring!
Az elkövető nem én voltam a képen nem én virítok.Ő az egyik munkatársam.
Az adagolás egyszerű 5-6 literhez kell egydarab 2,5dl adalékanyagot önteni.Ezzel persze kevesebb mennyiségű olaj kell a nívószint miatt(nem lehet magasabb a felsőnél adalékanyaggal sem)
üdv
Pityu
2010.10.29. 22:26
Pityu530da írta:touring írta:Pityu530da írta:LeviM5 írta:Pityu, itt a kép!![]()
Sziasztok!
üdv
Pityu
Szia Touring!
Az elkövető nem én voltam a képen nem én virítok.Ő az egyik munkatársam.
Az adagolás egyszerű 5-6 literhez kell egydarab 2,5dl adalékanyagot önteni.Ezzel persze kevesebb mennyiségű olaj kell a nívószint miatt(nem lehet magasabb a felsőnél adalékanyaggal sem)
üdv
Pityu
2010.10.29. 22:27
Bocs, de már zsiborog az agyalapom! Mi hideg?apa írta:bmw520ds írta:Dehogynem! Csak ha éberen figyeled épp ez a társulat nem kíváncsi rá...szekeres írta:touring írta:szekeres írta:Pityu530da írta:szekeres írta:apa írta:Lehet hogy csapágyasra hajtotta a motorját,nem volt már az olajtechnőben olaj és arra gondolt na ezt most kipróbálom.Pityu ép kéznél volt,volt is nála adalék ezért fel is töltötte.Így tudom elképzelni.De hogy haza ér e az autóval,nem tudja senki.
![]()
![]()
jogos!
Sziasztok!!
Miért![]()
![]()
)
![]()
üdv
Piyu
húú ennyi felkiáltó jel
egyedül ez a mondat OFF!
Ne bántsuk,szeressük egymást gyerekek.Na nem úgy mint egyesek gondolják.![]()
NEM HIDEG!!!
2010.10.29. 22:28
apa írta:lepke írta:apa írta:Pityu530da írta:szekeres írta:apa írta:Lehet hogy csapágyasra hajtotta a motorját,nem volt már az olajtechnőben olaj és arra gondolt na ezt most kipróbálom.Pityu ép kéznél volt,volt is nála adalék ezért fel is töltötte.Így tudom elképzelni.De hogy haza ér e az autóval,nem tudja senki.
![]()
![]()
jogos!
Sziasztok!!
Miért![]()
![]()
)
![]()
üdv
Piyu
Szia Pityu!Teljesen félre érted amit írtam,tréfásan próbáltam megfogalmazni mit olvasok ki a soraidból,te erre betámadsz,ok nélkül.
Nem írtam sem vontatásról sem trélerről,csak azt hogy csapágyasra hajtotta,amikor észrevette hogy nincs olajnyomása épp meglátott téged és feltöltette veled a járó motort metabonddal.Arról sem írtam,hogy a metabond elrontja a motort.Azt viszont már lehet,hogy másik topicban olvastad tőlem,én már tíz évvel ezelőtt láttam a metabond bemutatót,használtam is eleget,a többit majd ha találkozunk elmondom,
négyszemközt.
Helo
NÉGYSZEMKÖZTnem kel titkolózni nyugodtan leírhatod
Na jó,ha Pityu is benne van,te is ott lehetsz.
2010.10.29. 22:40
bmw520ds írta:Bocs, de már zsiborog az agyalapom! Mi hideg?apa írta:bmw520ds írta:Dehogynem! Csak ha éberen figyeled épp ez a társulat nem kíváncsi rá...szekeres írta:touring írta:szekeres írta:Pityu530da írta:szekeres írta:apa írta:Lehet hogy csapágyasra hajtotta a motorját,nem volt már az olajtechnőben olaj és arra gondolt na ezt most kipróbálom.Pityu ép kéznél volt,volt is nála adalék ezért fel is töltötte.Így tudom elképzelni.De hogy haza ér e az autóval,nem tudja senki.
![]()
![]()
jogos!
Sziasztok!!
Miért![]()
![]()
)
![]()
üdv
Piyu
húú ennyi felkiáltó jel
egyedül ez a mondat OFF!
Ne bántsuk,szeressük egymást gyerekek.Na nem úgy mint egyesek gondolják.![]()
NEM HIDEG!!!
2010.10.29. 22:43
szekeres írta:Pityu530da írta:szekeres írta:apa írta:Lehet hogy csapágyasra hajtotta a motorját,nem volt már az olajtechnőben olaj és arra gondolt na ezt most kipróbálom.Pityu ép kéznél volt,volt is nála adalék ezért fel is töltötte.Így tudom elképzelni.De hogy haza ér e az autóval,nem tudja senki.
![]()
![]()
jogos!
Sziasztok!!
Miért![]()
![]()
)
![]()
üdv
Piyu
húú ennyi felkiáltó jel
2010.10.29. 23:03
2010.10.30. 07:23
2010.10.30. 08:22
szekeres írta:szia Pityu
persze ez érthető, prolongot tettem egy régi transporterembe, kisimult, z igaz. De pár hónap után szétrepedt a blokk.
NEkem az a véleményem, hogy sok esetben elfedi a problémát. Pl nála m, ha nem ötöm bele , nem simul ki, ha nem simul ki, szétszedem... ha szétszedem, nem fekszik ki.
Mennyi most egy olajcserekor amit be kell önteni?
+ mi van akkor, ha hazsnálom és kifekszik a motor?
MÁS!!!
A beszólóknak!!! :
Jackson, mint moderátor törölte a nem ide való személyes véleményt
2010.10.30. 12:33
2010.10.30. 14:00
2010.10.30. 14:21
Pityu530da írta:Sziasztok!
Ma beszéltem Lepkével és a következőben maradtunk.
A bemutató tervezett időpontja November 20-21 vagy November 27-28 lenne.
Mindkét nap szombat illetve vasárnap.Nekem mindkét hétvége jó vagyis szabaddá tegszem magam a többi a komoly érdeklődőkön múlik.
Várjuk a javaslatokat a létszám ismeretében a helyszínre is.
Ezt a nemes feladatot ha nem bánjátok Jacksonra bíznám(mivel Pösti)
üdv
Pityu
2010.10.30. 14:39
2010.10.30. 14:53
jackson írta:Pityu530da írta:Sziasztok!
Ma beszéltem Lepkével és a következőben maradtunk.
A bemutató tervezett időpontja November 20-21 vagy November 27-28 lenne.
Mindkét nap szombat illetve vasárnap.Nekem mindkét hétvége jó vagyis szabaddá tegszem magam a többi a komoly érdeklődőkön múlik.
Várjuk a javaslatokat a létszám ismeretében a helyszínre is.
Ezt a nemes feladatot ha nem bánjátok Jacksonra bíznám(mivel Pösti)
üdv
Pityu
Ajaj Sire, rajta vagyok a témán.
Jackson, aki végre tudja az időpontot és mehet egyezkedni
2010.10.30. 17:24
Pityu530da írta:szekeres írta:Pityu530da írta:szekeres írta:apa írta:Lehet hogy csapágyasra hajtotta a motorját,nem volt már az olajtechnőben olaj és arra gondolt na ezt most kipróbálom.Pityu ép kéznél volt,volt is nála adalék ezért fel is töltötte.Így tudom elképzelni.De hogy haza ér e az autóval,nem tudja senki.
![]()
![]()
jogos!
Sziasztok!!
Miért![]()
![]()
)
![]()
üdv
Piyu
húú ennyi felkiáltó jel
Üdv Szekeres!!
Akkor ezt egy másik oldalról közelítem meg neked,hogy esetleg számolhatsz te is rosszul.
Benzines VS adalékanyag használata a dízelhez képest.
Gondolom azzal te is tisztában vagy,hogy a benzin üzemű autók korom szennyeződése jóval kevesebb mint egy dízel esetében.Ez mit jelent egy olajcsere ciklus alatt egy benyásnak jóval kevesebb szilárd részecskét kell lebegtetnie mint egy dízelnek.Legyen a példa a te 10000 km-es olajcsere periódusod megveszed az x liter mennyiségű olajat valamint az olajszűrőt.Az adalékanyagok hatására a súrlódási körülmények változnak meg ami azt eredményezi a tökéletesebb olajfim futás miatt,hogy az olajat jóval kevesebb hőcsúcsok érik.Ez miatt kissebb a hőterhelése jóval később égnek ki az olaj additívjei tehát benzines esetében akár a másfélszeresére is ki lehet nyújtani az olajcsere ciklust(15000 km).Ebből az jön le 30000 km alatt -X liter motorolajat -1 darab motorolaj szűrőt nem kell megvásárolnod.
Most számolj utána drága-e esetleg vagy nem.
üdv
Pityu