Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: OBDII hibaolvasó avagy MODIC hibaolvasás

2015.01.13. 10:29

Madtomi írta:Régi kábellel win 7 alatt az inpa annyira hajlandó, hogy motornál és váltónál tudok hibát törölni meg egyéb dolgokat, wm ware xp alatt nem működik ez sem de egyből látta, feltelepítette. Ott ugyan az a hiba van, mint az új kábellel, hogy nem látja a kábelt elileg.
A régi kábellel az inpa mondjuk sosem működött jól, még QWERTY sem tudta megcsinálni. Voszont a ő megtudta akkor csinálni a dis-t meg később is de azóta az is halott. Lassan bejöna jó idő és sosem fogom tudni diagolni a kályhámat :doglotlo:
Két fajta inpám is van az egyiket amit akábelhez kaptam meg amit QWERTY-től de egyik sem működik rendesen :(

Az INPA indításakor a "Battery", és "Ignition" visszajelzők mit mutatnak? Történik változás, ha bedugott USB-vel, vagy anélkül indítod el?
Az eszközkezelővel van COM1 a kábel neve mellett? (Pl: USB Serial Port (COM1) )

2015.01.13. 14:39

Madtomi írta:
admin: nem tudom milyen progi az. Obd néven csak ez van nekem az ennyit csinál csak mind a két kábelnél: Kép

A kábelhez kaptál egy dcan.exe progit az lefut hibanélkül?

2015.01.13. 15:11

KissGSV: semmi változás, mindíg off mind a kettő, a kábeleknél pedig az usb serial port (com1) mind a két kábelnél.

admin: megtaláltam a progit és nem fut le, nem találja a kábelt :(
:doglotlo:

2015.01.13. 18:37

Madtomi írta:KissGSV: semmi változás, mindíg off mind a kettő, a kábeleknél pedig az usb serial port (com1) mind a két kábelnél.

Akkor nem jó driver van fent! Míg az nem fut le hiba nélkül addig inpa se fog menni. Én is sokat szenvedtem vele.

2015.01.13. 19:37

Madtomi írta:KissGSV: semmi változás, mindíg off mind a kettő, a kábeleknél pedig az usb serial port (com1) mind a két kábelnél.

A Com1 ugye nem egyszerre van a két kábelnél?

2015.01.13. 20:32

admin: Klubtagtól kaptam egy reget a win 7-hez azt elindítottam és mostmár jól lefut az obd program így ez is rendben van :D
KissGSV: eredetileg a régi volt rajta de most feltettem az újat az is a com 1-en van és azzal is lefut rendben a program.

Azért még mindíg nem megy az inpa a dis pedig a diagheddel jól megy viszont nem látja, hogy áram alatt lenne az autó. Azt még nem tudom mi a baja. Ilyet nem csinált eddig :(

Holnap felteszek mindent előről hátha a sok kavarodástól már én sem látom a fától az erdőt.

Szép estét!

Üdv Tamás

2015.01.15. 19:06

Helló

Köszönöm Mindenkinek a segítséget!

Tegnap feltettem újra de nem működött sehogy sem így fogtam magam és újra telepítettem a win-t. Igaz kellett egy pár nekifutás de mostmár működik az új kábel. Van egy d-can program az igaz nem látja de az nem is érdekel már. A kályhámat le tudtam diagolni ami a lényeg volt számomra :D
Szép estét mindenkinek!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Madtomi az itt látható tagok köszönték meg: rockerekhu
Értékelés: 4.76%

2015.01.16. 00:28

Madtomi írta:Helló

Tegnap feltettem újra de nem működött sehogy sem így fogtam magam és újra telepítettem a win-t. Igaz kellett egy pár nekifutás de mostmár működik az új kábel. Van egy d-can program az igaz nem látja de az nem is érdekel már. A kályhámat le tudtam diagolni ami a lényeg volt számomra :D
Szép estét mindenkinek!

A D-Can progi csak addig futtatható míg világit a led a kábelen.

2015.01.16. 09:49

admin írta:
Madtomi írta:Helló

Szép estét mindenkinek!

A D-Can progi csak addig futtatható míg világit a led a kábelen.

Értem akkor ezért nem működött :doglotlo:
Egyébként annak van értelme, hogy lekapcsolgatom a dolgokat ott vagy teljesen felesleges még csak el is indítani a programot?

2015.01.18. 22:29

Üdv

Feltelepítettem a Rhein... Programot, a hiba tárolok kihasználásánál, van a millage nevű oszlop, ami elvben a hiba megjelenése kori kilométer állást rögzíti, de mindenhol valós 200.XXX értéket mutat csak az FRM esetében irja 582.XXX kilométernél rögzitette a hibát ? mi okozza ezt a helytelen értéket

2015.01.18. 23:07

nickname írta:Üdv

Feltelepítettem a Rhein... Programot, a hiba tárolok kihasználásánál, van a millage nevű oszlop, ami elvben a hiba megjelenése kori kilométer állást rögzíti, de mindenhol valós 200.XXX értéket mutat csak az FRM esetében irja 582.XXX kilométernél rögzitette a hibát ? mi okozza ezt a helytelen értéket

Lehet vissza tekerték az órát? Vagy le informálható volt az autó biztos hogy a 200000 a valós?

2015.01.19. 07:13

admin írta:

Lehet vissza tekerték az órát? Vagy le informálható volt az autó biztos hogy a 200000 a valós?

Tekerték de MASZI és egy másik személy szerint is 300.000 van benne, ezért nem értem a 582.xxx kilométer bejegyzést.

2015.01.19. 14:12

nickname írta:
admin írta:

Tekerték de MASZI és egy másik személy szerint is 300.000 van benne, ezért nem értem a 582.xxx kilométer bejegyzést.

Nekem olyat is mondtak, hogy kisebb áram ellátásnál esetleg áram kimaradásnál is gerjeszt hamis kilométer állást!

2015.01.19. 18:58

tökmöc írta:
nickname írta:
admin írta:

Nekem olyat is mondtak, hogy kisebb áram ellátásnál esetleg áram kimaradásnál is gerjeszt hamis kilométer állást!

Ez lehet, mert az akku gyengélkedett.

2015.01.25. 19:49

Sziasztok!
Van itt valaki aki használ BMW ISTA diagszoftvert,azt olvastam a DIS utódja és jó a hozzá usb D-CAN kábel.
A gépemet fejlesztetem és a DIS INPA nem szereti az SSD drivert,igy veleményt tapasztatot gyüjtök.

2015.01.25. 19:53

rockerekhu írta:Sziasztok!
Van itt valaki aki használ BMW ISTA diagszoftvert,azt olvastam a DIS utódja és jó a hozzá usb D-CAN kábel.
A gépemet fejlesztetem és a DIS INPA nem szereti az SSD drivert,igy veleményt tapasztatot gyüjtök.

Elöljáróban szólok, nem értek hozzá! :)
Az ISTÁnak is van már utódja. Nem, nem szereti az SSD-t. / múlt héten beszéltem pont erről hozzáértővel./

[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=DxVu6A81j6k [/youtube]

Az ISTA elég hardverigényes, ha normálisan szeretnéd használni.
Mivel többnyire virtuális gépről fut.

2015.01.25. 20:12

Én is ssd-vel használom, nálam ugyanúgy megy mint hdd-vel.

Tapatalk

2015.01.26. 09:59

Imco írta:

Elöljáróban szólok, nem értek hozzá! :)
Az ISTÁnak is van már utódja. Nem, nem szereti az SSD-t. / múlt héten beszéltem pont erről hozzáértővel./

[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=DxVu6A81j6k [/youtube]

Az ISTA elég hardverigényes, ha normálisan szeretnéd használni.
Mivel többnyire virtuális gépről fut.

Hardver azzal nincs probléma i5 2,5mhz proci,500gb SSD,8gb DDR3 ram. böven elég az ISTAhoz ahogy olvastam.

2015.01.26. 10:10

barbrady írta:

Én is ssd-vel használom, nálam ugyanúgy megy mint hdd-vel.

Tapatalk

Szia
Milyen op rendszerel használod?volt valami trükje a telepitésnek,vagy be kell valamit állitani vagy letölteni hogy müködjön?
Nekem win7 64 bit,vmware10-11 verziónál is ezt a üzenete kaptam.(waiting for x server to shut down).
Van egy régebbi gépem is de annak az aksija nem valami jó,azon gond nélkül tudom használni Inpa Dist.

2015.01.26. 13:17

rockerekhu írta:Hardver azzal nincs probléma i5 2,5mhz proci,500gb SSD,8gb DDR3 ram. böven elég az ISTAhoz ahogy olvastam.

:franko:
Hozzászólás küldése

VigLink badge