Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Diagnosztika kódok/szövegek jelentése

2012.06.06. 17:33

hamoriarpi írta:
Padre540 írta:Date: 06/04/12 14:09:19 ECU: LCM_III JobStatus: OKAY Variant: LCM_III -------------------------------------------------------------
RESULT: 1 errors in error memory ! -------------------------------------------------------------
40 thermal sensor for oillevel defect
Error frequency : 4
Error not present ============================================================= E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Ilyenem nekem is van. Olajszint jeladó alul a teknő alján. Mivel Neked error not present van, ezért valószínű kontakthiba a csatinál alul. Nekem static error, error present, kontaktpray után is jelen van. Már megvettem a jeladót, csak várok az olajcseréig. Még van 2 zöldem.

Igen,tulajdonképpen Én is ebben az egyben vagyok biztos.Ezek érdekelnének igazán:
215 lever-type sensor 2
Error frequency : 251
Short circuit to batt+ Sporadic error

1 watchdog reset
Error frequency : 1
Date: 06/04/12 14:09:54 ECU: RADIO JobStatus: OKAY Variant: RADIO

0 energy saving mode active
Error not present
Date: 06/04/12 14:09:55 ECU: EWS3 JobStatus: OKAY Variant: EWS3

15 power on reset
Error frequency : 9
Static error
Date: 06/04/12 14:10:07 ECU: DSP2 JobStatus: OKAY Variant: DSP2

5 could not initialize DSP
Error frequency : 2
Error not present

2012.06.06. 17:42

Az utolsó pár üzenet az akksilemerülésre utal szerintem.

2012.06.06. 18:29

kzolee írta:Az utolsó pár üzenet az akksilemerülésre utal szerintem.

Szerintem is!
Viszont ha törlés után mindig visszajön, akkor nincs igazunk!
Az nyitott kérdés, hogy csak egyszer írja be vagy ez épp egy törlés utáni állapot?

2012.06.06. 18:33

Padre540 írta:
hamoriarpi írta:
Padre540 írta:Date: 06/04/12 14:09:19 ECU: LCM_III JobStatus: OKAY Variant: LCM_III -------------------------------------------------------------
RESULT: 1 errors in error memory ! -------------------------------------------------------------
40 thermal sensor for oillevel defect
Error frequency : 4
Error not present ============================================================= E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Ilyenem nekem is van. Olajszint jeladó alul a teknő alján. Mivel Neked error not present van, ezért valószínű kontakthiba a csatinál alul. Nekem static error, error present, kontaktpray után is jelen van. Már megvettem a jeladót, csak várok az olajcseréig. Még van 2 zöldem.

Igen,tulajdonképpen Én is ebben az egyben vagyok biztos.Ezek érdekelnének igazán:
215 lever-type sensor 2
Short circuit to batt+ Sporadic error

1 watchdog reset
Date: 06/04/12 14:09:54 ECU: RADIO JobStatus: OKAY Variant: RADIO

0 energy saving mode active
Error not present
Date: 06/04/12 14:09:55 ECU: EWS3 JobStatus: OKAY Variant: EWS3

15 power on reset
Error frequency : 9
Static error
Date: 06/04/12 14:10:07 ECU: DSP2 JobStatus: OKAY Variant: DSP2

5 could not initialize DSP
Error frequency : 2
Error not present

215 lever-type sensor 2
Short circuit to batt+ Sporadic error----------Ez az én olvasatom szerint a 2.számú üzemanyag szintérzékelő hibája, zárlatos, vagy szakadt a kábel. Időnként előforduló hiba. Zárlatot ír, de nekem a klímaventinél is ezt írta, és ott szakadt volt. Lehet, hogy haldoklik, és hol mér hol nem.

2012.06.06. 18:44

Gallaca írta:215 lever-type sensor 2
Short circuit to batt+ Sporadic error----------Ez az én olvasatom szerint a 2.számú üzemanyag szintérzékelő hibája, zárlatos, vagy szakadt a kábel. Időnként előforduló hiba. Zárlatot ír, de nekem a klímaventinél is ezt írta, és ott szakadt volt. Lehet, hogy haldoklik, és hol mér hol nem.

Igen ezt már kigugliztam,csak az a kérdés hogy ezt hol találom?A tankban lévőre panaszkodik?Melyik a 2-es,jobbos,balos?
Mostanában azt csinálja,hogy tankolás után nem ugrik fel a mutató az új szintre,csak pár indítás után.

2012.06.06. 18:55

Padre540 írta:

Igen ezt már kigugliztam,csak az a kérdés hogy ezt hol találom?A tankban lévőre panaszkodik?Melyik a 2-es,jobbos,balos?
Mostanában azt csinálja,hogy tankolás után nem ugrik fel a mutató az új szintre,csak pár indítás után.

Ilyet csinált az enyém is.
Mindkét szintjelző cserélve lett tökéletes bontottakra. Azóta hibátlan.

2012.06.06. 19:17

Padre540 írta:

Igen a tankban levőre, az a karos szintjelző. Az jó kérdés, hogy melyik oldali az, tankolás után kellene megnézni titkos menüben melyik marad le. Ha nem öntöd csurig, csak annyit, hogy ne bukjon át a bal lebenybe a benya akkor ki lehet sakkozni sztem, hogy melyik a ludas.
Ja majd elfelejtettem! Az olajszintérzékelőm nekem is szar volt, írta hibának, és -48 fokot mutatott. M-poweres szerelősrác azt mondta sokszor szar, de ha zárlatos haza tudja vágni a motorvezérlőt, úgyhogy minél előbb cseréljem ki. 22k-ért vettem bele Meyle-t azóta jó.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Padre540
Értékelés: 4.76%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gallaca 2012.06.06. 19:24-kor.

2012.06.06. 19:22

Gallaca írta:Igen a tankban levőre, az a karos szintjelző. Az jó kérdés, hogy melyik oldali az, tankolás után kellene megnézni titkos menüben melyik marad le. Ha nem öntöd csurig, csak annyit, hogy ne bukjon át a bal lebenybe a benya akkor ki lehet sakkozni sztem, hogy melyik a ludas.

Ja persze,nem gondolkozom.. :facepalm: 20 litert tankoltam ma világító lámpára,tehát a jobbos...Na megvan az olajcsere melletti meló..

2012.11.12. 22:03

Üdv mindenkinek!
Beszerzett az egyik cimborám egy impa cucost,csak épp nem tudunk 1szót sem angolul :(
Ha valaki leforditaná szép magyar nyelvre az sokat segítene!
Ezek voltak a hibák:
- Frequenci
- logistic counter
- aufgetren vor rel
- toggle bit periode wrog
- debounce
- currently avilable
- stat error
Elöre is köszi a hozzászolóknak!

2012.11.12. 22:25

Bernat írta:Üdv mindenkinek!
Beszerzett az egyik cimborám egy impa cucost,csak épp nem tudunk 1szót sem angolul :(
Ezek voltak a hibák:
- Frequenci
- logistic counter
- aufgetren vor rel
- debounce
- currently avilable
- stat error

Ezek biztos hibák voltak? Jobb lenne ha lementenéd a képernyőt.

2012.11.13. 10:07

barbrady írta:
Ezek voltak a hibák:
- Frequenci
- logistic counter
- aufgetren vor rel
- debounce
- currently avilable
- stat error

Huha! Az nem egyszerü nekem. De ha megmondjátok,hogy kell akkor talán menni fog. De most elhozza hozám a srác, azt leírom betüről- betüre:),kodszámok is voltak aszem. Addig is köszi. Ha nem boldugulunk úgysem, jöhet a mentés!

2012.11.13. 10:37

Bernat írta:
barbrady írta:
Ezek voltak a hibák:
- Frequenci
- logistic counter
- aufgetren vor rel
- debounce
- currently avilable
- stat error

Huha! Az nem egyszerü nekem. De ha megmondjátok,hogy kell akkor talán menni fog. De most elhozza hozám a srác, azt leírom betüről- betüre:),kodszámok is voltak aszem. Addig is köszi. Ha nem boldugulunk úgysem, jöhet a mentés!
.

Na ez nem semmi! Ezt a telefonbeszélgetést ha lehalgaták zárt osztába visznek:) :oops: :oops: :oops: betüröl betüre bedittálta mit lát! :roker:
Ime:
45 MFL - Toggle- Bit
Errorfrequenci:1
Logistc counter:40
N_32 0.00rpn
Ub. 11.93 U
Us. 0.00km/h
Tco. 34.50Grd C
Aufgretreten vor (rel. BZ). 0.00h
Toggle-Bit- periode wrong
Error deboonce
Error currently avilable
Stat.Error
Error code: 2d 68 01 28 00 75 00 6e 69 56
Remélem ez már elegendő! Ha nem akkor sem adom fel valahogy lementem!:)

2012.11.13. 11:12

Bernat írta:
Na ez nem semmi! Ezt a telefonbeszélgetést ha lehalgaták zárt osztába visznek:) :oops: :oops: :oops: betüröl betüre bedittálta mit lát! :roker:
Ime:
45 MFL - Toggle- Bit
N_32 0.00rpn
Ub. 11.93 U
Us. 0.00km/h
Tco. 34.50Grd C
Error deboonce
Error currently avilable
Stat.Error

MFL:Multi function steering wheel-
A multikormányra panaszkodik.Töröljétek ki a hibát.
Működik minden gomb a kormányon?

2012.11.13. 11:21

Padre540 írta:
Bernat írta:
Ime:
45 MFL - Toggle- Bit
N_32 0.00rpn
Ub. 11.93 U
Us. 0.00km/h
Tco. 34.50Grd C
Error deboonce
Error currently avilable
Stat.Error

MFL:Multi function steering wheel-
A multikormányra panaszkodik.Töröljétek ki a hibát.
Működik minden gomb a kormányon?

Error currently avaliable
Static error
Nem lehet kitörölni.

2012.11.13. 16:08

Bernat írta:
Bernat írta:
barbrady írta:
Ezek voltak a hibák:
- Frequenci
- logistic counter
- aufgetren vor rel
- debounce
- currently avilable
- stat error

.

Ime:
45 MFL - Toggle- Bit
N_32 0.00rpn
Ub. 11.93 U
Us. 0.00km/h
Tco. 34.50Grd C
Error deboonce
Error currently avilable
Stat.Error

Így mindjárt más :D

Ahogy a fiúk írták, multikormány hiba.

2012.11.13. 17:47

barbrady írta:
Bernat írta:
Bernat írta:
barbrady írta:
Ezek voltak a hibák:
- Frequenci
- logistic counter
- aufgetren vor rel
- debounce
- currently avilable
- stat error

.

Ime:
45 MFL - Toggle- Bit
N_32 0.00rpn
Ub. 11.93 U
Us. 0.00km/h
Tco. 34.50Grd C
Error deboonce
Error currently avilable
Stat.Error

Így mindjárt más :D

Ahogy a fiúk írták, multikormány hiba.

Akkor király! Ezeket a funkciokat nem használjuk. Csak azt nem értem, mért a motorvezérlőnél írja ezeket? Igazándiból ez egy m54b30 de e36 os bodéban. Nincs benne multi kormány :facepalm: A lényeg,hogy nincs benne motorikus hiba! Köszönet a hozzászoloknak! :kösz

2012.11.13. 20:00

Bernat írta:Akkor király! Ezeket a funkciokat nem használjuk. Csak azt nem értem, mért a motorvezérlőnél írja ezeket? Igazándiból ez egy m54b30 de e36 os bodéban. Nincs benne multi kormány :facepalm: A lényeg,hogy nincs benne motorikus hiba! Köszönet a hozzászoloknak! :kösz

Illett volna összekódolni a vezérlőket motorcsere után, akkor nem írná a hibát.

2012.11.13. 20:31

barbrady írta:
Bernat írta:Akkor király! Ezeket a funkciokat nem használjuk. Csak azt nem értem, mért a motorvezérlőnél írja ezeket? Igazándiból ez egy m54b30 de e36 os bodéban. Nincs benne multi kormány :facepalm: A lényeg,hogy nincs benne motorikus hiba! Köszönet a hozzászoloknak! :kösz

Az a baj,hogy mi a számitástchnika oldalán kezdők vagyunk. Így a diagnosztikát,kódolást nem mi csináltuk eddig. Csak volt mikor átvertek és lehuzkáltak minket. Arra gondolsz zöldséges nyelven,hogy ezeket a funkciokat le kellene kapcsolgatni? INPA- val megy ez? (Egyébként nagy kisérletezők vagyunk :oops: )

2012.11.13. 21:03

Bernat írta:Az a baj,hogy mi a számitástchnika oldalán kezdők vagyunk. Így a diagnosztikát,kódolást nem mi csináltuk eddig. Csak volt mikor átvertek és lehuzkáltak minket. Arra gondolsz zöldséges nyelven,hogy ezeket a funkciokat le kellene kapcsolgatni? INPA- val megy ez? (Egyébként nagy kisérletezők vagyunk :oops: )

Durva leszek.

Ha nem értek hozzá, nem csinálom. Ha még a hibaüzenetek lefordításához is segítség kell, akkor minek vesződsz a vezérlők programozásával?

Nézd, szívesen segít mindenki egy-két probléma megoldásában, csak szerintem nem kéne itt alapfokú továbbképzést kérni, úgy, hogy az előzményeket nem ismerve egy komplex problémára vársz megoldást másoktól, úgy, hogy még angolul írni sem tudsz.

Elküldhetsz a fenébe is, de ez a véleményem.

Fenntartom a jogot magamnak, hogy nincs igazam.

2012.11.13. 21:14

Bernat írta:
barbrady írta:

Az a baj,hogy mi a számitástchnika oldalán kezdők vagyunk. Így a diagnosztikát,kódolást nem mi csináltuk eddig. Csak volt mikor átvertek és lehuzkáltak minket. Arra gondolsz zöldséges nyelven,hogy ezeket a funkciokat le kellene kapcsolgatni? INPA- val megy ez? (Egyébként nagy kisérletezők vagyunk :oops: )

A Bmw-kben van több vezérlő, amik egy (vagy több) kódban tárolják azt, hogy milyen egyéb vezérlő van mellettük. Az új motorvezérlőben benne van a multikormány is, de mivel nem találja, ezért hibának írja.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: Bernat
Értékelés: 4.76%
Hozzászólás küldése

VigLink badge