![]() |
2012.02.28. 21:19
2012.02.28. 21:30
Imco írta:Na, ma sikerült az SSS-t is beüzemelni!
Közel sem értek mindent, de az autóm még megy!![]()
![]()
2012.03.12. 12:02
Qwerti írta:Imco írta:Na, ma sikerült az SSS-t is beüzemelni!
Közel sem értek mindent, de az autóm még megy!![]()
![]()
Na igen, Imcoval lassan már egy hete BMW diag (INPA, DIS, SSS) felfedezőtúrákat tartunk. Fel is merült bennem egy kérdés, hogyan lehet olajcserét nullázni ezekkel a progikkal? Elsősorban a DIS érdekelne! Persze tudom, hogy az enyémet a szervizcsatiban lévő pinek zárásával, Imcoét a műszerfalról pár másodperc alatt lehet nullázni, de ha már van hozzá progink, akkor érdekelne az a verzió is.
2012.04.04. 21:19
2012.04.04. 21:22
Qwerti írta:Sziasztok!
Van egy érdekes problémám a diaggal, amire nem tudok rájönni. DIS-ből egy v57-v44 hibridet használok. A progi tökéletesen működik Imco autójával, aminek ugye a kormány alatti négyszög alakú csatija van. Tehát Imco verdájával megy a DIS és az INPA is. A probléma az én autómmal kezdődik. Nekem még a régi motortéri körcsatim van. Ezt a DIS végigolvassa, és törölni is lehet az eltárolt hibákat, viszont részletesebb hibainfót nem lehet kinyerni belőle. Ezt már korábban is írtam, viszont a Componens activation menü sem jön elő, aminek a segítségével pontosabban lehetne hibákat meghatározni, illetve valószínűleg más részek sem működnek megfelelően. Az első tippem a körcsatis adapter hibája lenne. És itt jön a csavar, mivel az INPA viszont olvassa a vezérlőket, és aktiválni is tud komponenseket. Tehát a elméletileg a kábellel és az adapterrel sincs probléma.
A kérdésem az, hogy találkozott-e már valaki ilyen hibával, illetve, hogy merre keressem a megoldást. Milyen különbség van az INPA és a DIS körcsatin történő kommunikációban.
2012.04.04. 21:26
barbrady írta:Qwerti írta:Sziasztok!
Van egy érdekes problémám a diaggal, amire nem tudok rájönni. DIS-ből egy v57-v44 hibridet használok. A progi tökéletesen működik Imco autójával, aminek ugye a kormány alatti négyszög alakú csatija van. Tehát Imco verdájával megy a DIS és az INPA is. A probléma az én autómmal kezdődik. Nekem még a régi motortéri körcsatim van. Ezt a DIS végigolvassa, és törölni is lehet az eltárolt hibákat, viszont részletesebb hibainfót nem lehet kinyerni belőle. Ezt már korábban is írtam, viszont a Componens activation menü sem jön elő, aminek a segítségével pontosabban lehetne hibákat meghatározni, illetve valószínűleg más részek sem működnek megfelelően. Az első tippem a körcsatis adapter hibája lenne. És itt jön a csavar, mivel az INPA viszont olvassa a vezérlőket, és aktiválni is tud komponenseket. Tehát a elméletileg a kábellel és az adapterrel sincs probléma.
A kérdésem az, hogy találkozott-e már valaki ilyen hibával, illetve, hogy merre keressem a megoldást. Milyen különbség van az INPA és a DIS körcsatin történő kommunikációban.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a DIS a körcsatis autóknál nem ír pontos hibákat, csak az INPA.
2012.04.05. 06:48
Qwerti írta:barbrady írta:Qwerti írta:Sziasztok!
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a DIS a körcsatis autóknál nem ír pontos hibákat, csak az INPA.
Még anno az NT-nél olvasták DIS-el, és akkor pontos hibát adott vissza, mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a diaghead nem emulátor volt
2012.04.06. 16:18
2012.04.06. 17:17
2012.04.06. 17:36
Péter 1976 írta:Sziasztok!
Végig olvastam az első kb20 oldalt,de nem derült ki,hogy számomra melyik a legmegfelelőbb.
Tudnátok tanácsot adni?Ki szeretném kapcsolni a menet közbeni autómatikus centrált ami 20km/h-nál bekapcsol,de olyanba szeretnék beruházni amivel hibakódokat is tudok olvasni és törölni.Olyan szoftver érdekel amit ha lefuttatok akkor egyszerűen angolul leírja a hibakódokat és átlag felhasználónak készült.Intel laptopom van 2,2 Core Duo Usb-s win7 32bit,soros port nincs.
Az autóm e39 525d 2002/9
A válaszotokat előre is köszönöm.
2012.04.06. 18:50
barbrady írta:Péter 1976 írta:Sziasztok!
Végig olvastam az első kb20 oldalt,de nem derült ki,hogy számomra melyik a legmegfelelőbb.
Tudnátok tanácsot adni?Ki szeretném kapcsolni a menet közbeni autómatikus centrált ami 20km/h-nál bekapcsol,de olyanba szeretnék beruházni amivel hibakódokat is tudok olvasni és törölni.Olyan szoftver érdekel amit ha lefuttatok akkor egyszerűen angolul leírja a hibakódokat és átlag felhasználónak készült.Intel laptopom van 2,2 Core Duo Usb-s win7 32bit,soros port nincs.
Az autóm e39 525d 2002/9
A válaszotokat előre is köszönöm.
Én ilyet használok usb átalakítóval, és megy mindegyik progi (DIS, SSS, INPA, NCS) vele. De ha kicsit többet rászánsz, akkor ilyet vegyél, ezzel is menni fog mindegyik progi.
Ha egyszer belemerülsz úgyis ki fogod próbálni az összes szoftvert
2012.04.06. 19:03
Qwerti írta:
Ugyanitt jegyezném meg, hogy az ISIS-el küzdök mint malac a jégen. Egy hét próbálkozás után, adunk egymásnak néhány hét pihenőt.
2012.04.06. 20:33
2012.04.06. 21:31
Péter 1976 írta:Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek.
Barbrady sok választásom nincs mivel a laptopon csak usb van úgy,hogy a másodikat fogom venni amit ajánlottál,de valaki próbálta már?Amire még várom a választ melyik a hétköznapi embernek való szoftver amivel tudok hibát olvasni és törölni na meg a komfort menüben állítgatni.

2012.04.06. 21:39
2012.04.07. 01:18
kzolee írta:Én ezzel a hibakód törléssel azért szkeptikus vagyok... Ahogy a DIS-ben is van egy gyorstörlés, utána a komolyabb hibákat a service plan végigcsinálásával lehet kivizsgálni. Nem a hiba törlése a lényeg, hanem az, hogy kiderüljön, mi okozza a hibát, és hogy ki is javítsuk, az autó és a biztonsági rendszerek megfelelő működése érdekében.![]()
Én mindig csak azokat a hibákat törlöm, amit már ki is javítottunk.
2012.04.07. 07:21
kzolee írta:Qwerti írta:
Ugyanitt jegyezném meg, hogy az ISIS-el küzdök mint malac a jégen. Egy hét próbálkozás után, adunk egymásnak néhány hét pihenőt.
Ha jutsz valamire, azért az érdekelne mást is.
2012.04.07. 07:40
Péter 1976 írta:
Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek.
Barbrady sok választásom nincs mivel a laptopon csak usb van úgy,hogy a másodikat fogom venni amit ajánlottál,de valaki próbálta már?Amire még várom a választ melyik a hétköznapi embernek való szoftver amivel tudok hibát olvasni és törölni na meg a komfort menüben állítgatni.
2012.04.07. 10:14
2012.04.07. 12:20