![]() |
2012.02.23. 19:29
Norbert27 írta:Hali.
Hát srácok nekem a t-öm tele van ezzel navcoderes mizériával teljesen!Első körben csináltam egy interfészt...nem működött vele,mert mindig időtúllépést írt.Gondoltam a kábel rossz,ezért vettem egyet kb. 5000-ér.A jelenség ugyanez ezzel is.A kábelek jó helyre mennek meg minden.Mégis fos.Nem értem.A legszarabb az ,hogy nincs laptopom ,emiatt már 3-szor cuccoltam ki a kocsiba az asztali pc-t.Alaplapi com portot vezettem ki hátra egy erre való hátlapi kivezetéssel.Az eszközkezelőbe a com portot ok-nak írja.
Amikor be van kapcsolva a mid,tehát szól a zene is ,akkor ha rádugom a gépre a interfész kábelt pár másodpercen belül kialszik a mid kijelzője és utána a zene is elhallgat.
Gyakorlatilag az összes bios beállítással megpróbáltam.Semmi.
Komolyan kb. 5 évet öregedtem emiatt.
Utána kocsi beindít és műszerfal halott volt.Csak háttérvilágítás és kész.Leállít elindít...ismét halott.Mentem vele pár km-t.Természetesen hogy mennyivel megyek,hőfok,űzemagyagszint...stb minden halott.Félreállok nézem a biztosítékokat,de semmi nem ment ki.Utána indít és működik minden.A navcoder nem mutatott kapcsolatot,akkor hogyan keverheti meg?Ez mi ??
2012.02.23. 20:16
2012.02.23. 20:20
Norbert27 írta:A mid-nél ahol mondtátok.És azoknál a kábeleknél,amit pár hsz. ezelőtt olvastam.Azt hiszem -1-2-4 pont.
2012.02.23. 20:27
barbrady írta:Norbert27 írta:A mid-nél ahol mondtátok.És azoknál a kábeleknél,amit pár hsz. ezelőtt olvastam.Azt hiszem -1-2-4 pont.
Akkor hogy lehet bekapcsolva a MID?
2012.02.23. 20:31
barbrady írta:Norbert27 írta:A mid-nél ahol mondtátok.És azoknál a kábeleknél,amit pár hsz. ezelőtt olvastam.Azt hiszem -1-2-4 pont.
2012.02.23. 20:42
Norbert27 írta:barbrady írta:Norbert27 írta:A mid-nél ahol mondtátok.És azoknál a kábeleknél,amit pár hsz. ezelőtt olvastam.Azt hiszem -1-2-4 pont.
Próbáltam úgy is hogy bennt volt a mid és úgy is,hogy nem volt bennt.Próbáltam gyújtáson és járó motorral is.Mindenféle variációban de semmi.Most várom hogy megjöjjön az usb-rs232 átalakító,hátha rossz a soros portom(amit kétlek).Ha úgysem lesz jó,akkor nem lesz ledes hátsó lámpa.Én próbáltam mindent.Senki nem mondhatja,hogy gyorsan feladtam.Kb 1 hónapja küzdök vele.
2012.02.23. 20:45
barbrady írta:Norbert27 írta:barbrady írta:Norbert27 írta:A mid-nél ahol mondtátok.És azoknál a kábeleknél,amit pár hsz. ezelőtt olvastam.Azt hiszem -1-2-4 pont.
Próbáltam úgy is hogy bennt volt a mid és úgy is,hogy nem volt bennt.Próbáltam gyújtáson és járó motorral is.Mindenféle variációban de semmi.Most várom hogy megjöjjön az usb-rs232 átalakító,hátha rossz a soros portom(amit kétlek).Ha úgysem lesz jó,akkor nem lesz ledes hátsó lámpa.Én próbáltam mindent.Senki nem mondhatja,hogy gyorsan feladtam.Kb 1 hónapja küzdök vele.
Azt nem értem, hogy hogy tudtad úgy csatlakoztatni ha bent volt a MID? Biztos jól csatlakoztál? Mert nekem ennél egyszerűbben egyik porgi és interfész nem csatlakozott az autóhoz.
2012.02.23. 20:53
barbrady írta:barbrady írta:Norbert27 írta:barbrady írta:Norbert27 írta:A mid-nél ahol mondtátok.És azoknál a kábeleknél,amit pár hsz. ezelőtt olvastam.Azt hiszem -1-2-4 pont.
Azt nem értem, hogy hogy tudtad úgy csatlakoztatni ha bent volt a MID? Biztos jól csatlakoztál? Mert nekem ennél egyszerűbben egyik porgi és interfész nem csatlakozott az autóhoz.
Már csak azért, mert én mikor csatlakozok, akkor így le van húzva a csati, és oda a kis lyukakba dugom be az interfész vezetékeit.

2012.02.23. 21:33
Norbert27 írta:Írd le lépésről lépésre te hogyan csatlakozol.Hátha valami hibára bukkanok az én módszeremben.A navcoder leírásában olvastam,hogy mk1 -el nem működik.Mi az az mk1?
2012.02.23. 21:39
barbrady írta:Norbert27 írta:Írd le lépésről lépésre te hogyan csatlakozol.Hátha valami hibára bukkanok az én módszeremben.A navcoder leírásában olvastam,hogy mk1 -el nem működik.Mi az az mk1?
Elindítom a navcoder-t, rádugom a kábelt, ekkor felugrik egy ablak valami ilyesmivel, hogy lát egy portot, akarom-e használni a navcoder-hez, leokézom, gyújtás rá, és megy is.
2012.02.23. 21:55
Norbert27 írta:barbrady írta:Norbert27 írta:Írd le lépésről lépésre te hogyan csatlakozol.Hátha valami hibára bukkanok az én módszeremben.A navcoder leírásában olvastam,hogy mk1 -el nem működik.Mi az az mk1?
Elindítom a navcoder-t, rádugom a kábelt, ekkor felugrik egy ablak valami ilyesmivel, hogy lát egy portot, akarom-e használni a navcoder-hez, leokézom, gyújtás rá, és megy is.
Nekem már rajta volt a gyújtás és utána csatlakoztattam a pc-hez a kábelt.Ettől lehet baj?
Pc bekapcsolva navcoder fut....rádugom az iterfész kábelt és akkor is csinálnia kéne valamit a programnak,ha nincs sehová csatlakoztatva az ibusz kábel meg a többi?
2012.02.23. 22:01
barbrady írta:Norbert27 írta:barbrady írta:Norbert27 írta:Írd le lépésről lépésre te hogyan csatlakozol.Hátha valami hibára bukkanok az én módszeremben.A navcoder leírásában olvastam,hogy mk1 -el nem működik.Mi az az mk1?
Nekem már rajta volt a gyújtás és utána csatlakoztattam a pc-hez a kábelt.Ettől lehet baj?
Pc bekapcsolva navcoder fut....rádugom az iterfész kábelt és akkor is csinálnia kéne valamit a programnak,ha nincs sehová csatlakoztatva az ibusz kábel meg a többi?
Nem hiszem.
2012.02.23. 22:10
Norbert27 írta:barbrady írta:Norbert27 írta:barbrady írta:Norbert27 írta:Írd le lépésről lépésre te hogyan csatlakozol.Hátha valami hibára bukkanok az én módszeremben.A navcoder leírásában olvastam,hogy mk1 -el nem működik.Mi az az mk1?
Nem hiszem.
Gondolom te laptoppal csinálod.Majd próbáld ki és írd le mit tapasztalsz.Com port nálad hogyan van beállítva?Sajna mennem kell melózni.Azért köszi az eddigi segítséget is.
Hali.
2012.02.23. 22:22
2012.02.23. 22:32
Norbert27 írta:Az eszközkezelőbe sajna csak 1 com port látszik.com1 és a navcoder is com1-et lát.Mégsincs semmi kapcsolat.
2012.02.24. 07:49
admin írta:Norbert27 írta:Az eszközkezelőbe sajna csak 1 com port látszik.com1 és a navcoder is com1-et lát.Mégsincs semmi kapcsolat.
és biztos meg kapja az interfész a 12V-ot?
iPhone Tapatalk
2012.02.24. 09:20
Norbert27 írta:admin írta:Norbert27 írta:Az eszközkezelőbe sajna csak 1 com port látszik.com1 és a navcoder is com1-et lát.Mégsincs semmi kapcsolat.
iPhone Tapatalk
Közben nem mértem,de mielőtt csatlakoztam ott volt.Működnie kéne.Nincs valami olyan program amivel le lehetne tesztelni,hogy jó-e az interfész?Vagy a com port-om rossz?
A com portnál is sokmindent lehet állítani.win7-en belül és a bios-ba is.
2012.02.24. 10:06
admin írta:Norbert27 írta:admin írta:Norbert27 írta:Az eszközkezelőbe sajna csak 1 com port látszik.com1 és a navcoder is com1-et lát.Mégsincs semmi kapcsolat.
iPhone Tapatalk
Közben nem mértem,de mielőtt csatlakoztam ott volt.Működnie kéne.Nincs valami olyan program amivel le lehetne tesztelni,hogy jó-e az interfész?Vagy a com port-om rossz?
Én alap beálítással szoktam használni. Arra viszont nem emlékszek hogy win7-el használtam-e már.
iPhone Tapatalk
2012.02.24. 11:23
barbrady írta:admin írta:Norbert27 írta:admin írta:Norbert27 írta:Az eszközkezelőbe sajna csak 1 com port látszik.com1 és a navcoder is com1-et lát.Mégsincs semmi kapcsolat.
iPhone Tapatalk
Én alap beálítással szoktam használni. Arra viszont nem emlékszek hogy win7-el használtam-e már.
iPhone Tapatalk
Én 32 bites Win7 alatt használom R232-USB átalakítóval.