Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Diagnosztika kódok/szövegek jelentése

2011.11.15. 12:03

PapaBoss írta:
lepke írta:Helo
A legolcsóbban úgy tudod megoldani HA szólsz egy GÉPPEL rendelkező szakinak és az megoldja olcsóbban mintha vennél egy ,,ketyerét,,
Na meg oszt...... a ketyeréhez érteni is kellene :wink:

Opp, ne érts félre, IT-val foglalkozom, tudom mi fán terem a ketyerészés, eddig VW konszernen dolgoztam és írtam-töltöttem hex editorral vezérlést, tudom mit miért csinálunk, de bmwhez nincs sajnos semmim, azért kértem a segítséget. Az a helyzet, hogy meg fogunk nézni év végén pár autót szerte az országban (E65-öket, 2003,2004), és ha lenne olyan bizalmas valaki 1-2 hétig kölcsönözni a saját szettjét (persze némi Mátyáskirályért cserébe) akkor az maga lenne a tökéletesség.

Európa "tág" fogalom,de a neten van pár interface rajz
(BMW INPA vagy KKL interface)
(3000Ft-ból meg van a cucc bár az RS232 használ)

2011.11.17. 15:36

MChris írta:Európa "tág" fogalom,de a neten van pár interface rajz
(BMW INPA vagy KKL interface)
(3000Ft-ból meg van a cucc bár az RS232 használ)

Nagyon köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. :wink:
Egyébként SFV illetve Budapest.

2011.12.29. 23:37

ma kiolvastam en is egy par hibakodot a boardombol egyre mondjuk megtalaltam a topicban a megfelelojet de meg mindig maradt negy
07 81 000
d7 81 000
8d 84 000
8b 84 000
ha vki volna olyan kedves es megnezne mit is jelenthet nagyon megkosszonnem

2011.12.30. 00:35

robert0822 írta:ma kiolvastam en is egy par hibakodot a boardombol egyre mondjuk megtalaltam a topicban a megfelelojet de meg mindig maradt negy
07 81 000
d7 81 000
8d 84 000
8b 84 000

Ha visszaolvasol láthatod, hogy ezeket a kódokat még nem nagyon sikerült megfejteni.
Már többen nekifutottak, de -tudtommal - sikertelenül.

2011.12.30. 09:06

Imco írta:
robert0822 írta:ma kiolvastam en is egy par hibakodot a boardombol egyre mondjuk megtalaltam a topicban a megfelelojet de meg mindig maradt negy
07 81 000
d7 81 000
8d 84 000
8b 84 000

Ha visszaolvasol láthatod, hogy ezeket a kódokat még nem nagyon sikerült megfejteni.
Már többen nekifutottak, de -tudtommal - sikertelenül.

szia imco mielott feltettem a keresem vegig olvastam a topicot es meg is talaltam ezt c3 88 000 ami a motorolaj hofok erzekelojere utal ezert gondoltam hogy talan vki tudja a tobbire is a valaszt nem akartam feleslegesen zavarni senkit,elnezest

2011.12.30. 09:31

robert0822 írta: szia imco mielott feltettem a keresem vegig olvastam a topicot es meg is talaltam ezt c3 88 000 ami a motorolaj hofok erzekelojere utal ezert gondoltam hogy talan vki tudja a tobbire is a valaszt nem akartam feleslegesen zavarni senkit,elnezest

Szó sincs zavarásról. Csakis azért írtam, hogy ne fűzz hozzá nagy reményeket.
Ráadásul, -ha jól emléxem - ezek a hexa kódok még típusonként is mutathatnak eltérést.
A diag ami "hiteles" és megbízható.

2011.12.30. 09:52

Imco írta:
robert0822 írta: szia imco mielott feltettem a keresem vegig olvastam a topicot es meg is talaltam ezt c3 88 000 ami a motorolaj hofok erzekelojere utal ezert gondoltam hogy talan vki tudja a tobbire is a valaszt nem akartam feleslegesen zavarni senkit,elnezest

Szó sincs zavarásról. Csakis azért írtam, hogy ne fűzz hozzá nagy reményeket.
Ráadásul, -ha jól emléxem - ezek a hexa kódok még típusonként is mutathatnak eltérést.
A diag ami "hiteles" és megbízható.

na igen nagyjabol en is ezt vettem ki a dologbol es ugy is lessz hogy elviszem diagolni es majd meglatjuk mi jon vissza belole es ha meg volt majd felteszem hatha vkinek majd hasznos lessz addigis boldog uj evegt kivanok neked

2012.01.04. 13:34

na ma voltam diagolni es a kovetkezoket adta ki 1.egr rendszer ,2.uzemanyag szintjelzo szenzor (mondjuk ezt nem ertem miert mert tokeletesen mukodik) 3.motor fordulatszam mero ,de azt mondtak a szakik hogy ez az egr rendszer hibajaval fugg ossze es ha ezt leirtam nekiallok megkeresni a topicban mi is az az egr rendszer hatha ratalalok vhol

2012.02.12. 00:32

Sziasztok!

Meg tudja valaki fejteni mi lehet a automata váltónak ez a hiba kódja
83ECU Internal Error4 (Fet1) a müszerfalon is jelzi a hibát,a váltó működik rendesen INPA val néztem meg
Előre is kösz a válszt vagy esetleg mi a probléma megoldása

2012.02.12. 00:33

rockerekhu írta:Sziasztok!

83ECU Internal Error4 (Fet1) a müszerfalon is jelzi a hibát,a váltó működik rendesen INPA val néztem meg

Nézd meg a kódot is, úgy lehet, hogy meg tudom nézni. (4FB3 vagy 0x53 lesz, ha jól sejtem)

2012.02.12. 00:53

204d1 írta:

Nézd meg a kódot is, úgy lehet, hogy meg tudom nézni. (4FB3 vagy 0x53 lesz, ha jól sejtem)

Azt most nem tudom de találtam itt a neten egy magyarázatot: Vezérlőegység, 4 belső hibája (FET1)
Control unit,internal fault 4(FET1) meg azon nézek nagyot hogy a gs20 a váltó száma és e46 software fut rajta az e39 530d
Thx

2012.02.12. 00:57

rockerekhu írta:
204d1 írta:

Azt most nem tudom de találtam itt a neten egy magyarázatot: Vezérlőegység, 4 belső hibája (FET1)
Control unit,internal fault 4(FET1) meg azon nézek nagyot hogy a gs20 a váltó száma és e46 software fut rajta az e39 530d
Thx

Igen belső hiba, vsz cserés lesz a vezérlő. :-( a szoftverszámot nem tudom most megnézni.

2012.02.12. 01:01

204d1 írta:
rockerekhu írta:
204d1 írta:

Thx

Igen belső hiba, vsz cserés lesz a vezérlő. :-( a szoftverszámot nem tudom most megnézni.

Akkor még egy kérdés azt hol találomaz egységet a kocsiban ?1.15 TI-431blass talán ez az nem tudom biztosan lehet javitani vagy csere egyben és öszekel hangolni?de egy érdekes dolog az elözmény semmi nem volt 1 hétig ált a kocsi be se volt inditva és utána irta ki a hibát :(

2012.02.13. 21:07

Véleményeket kérnék a jelenségekről :facepalm:

KÉP1

KÉP2

2012.02.13. 23:34

PapaBoss írta:Véleményeket kérnék a jelenségekről :facepalm:

KÉP1

KÉP2

Ezt már én is kérdeztem azt mondták ne foglalkozzak vele csak ha a DIS is be írja de az nem jelez hibát.

2012.04.18. 21:45

Sziasztok !

A következő problémába kérném segítségeteket , elindulok az autóval semmi baj mind addig míg fel nem gyorsítok kb 40-50 között kigyullad az ABS , a fék és a DSC narancssárga lámpa.

Kiolvastam INPA-val a hibakódot a hiba több törlés után is mindig ugyanaz jött vissza :

E R R O R M E M O R Y R E P O R T
-------------------------------------
Date: 04/18/12 19:45:37
ECU: DSC57
JobStatus: OKAY
Variant: DSC57
-------------------------------------------------------------
RESULT: 1 errors in error memory !
92 pressure Sensor (plausibility precharge pump)
Error frequency : 255
Vehicle speed 42.88 km/h
ASC not passiv
ABS-control passiv
stop light switch off
ASC-control passiv
ACB passive
HBA passive
ECD passive
HDC passive
=============================================================

Menet közben néztem a 4 kerék sebességét az azonos értékeket mutatott.

A pressure sensort próbáljam talán kicserélni ? vagy tudok-e nyomást mérni valahogy ? és ha igen hol és milyen értéket kell mérnem ?

Segítségeteket köszönöm előre is !

2012.04.19. 09:18

nstroby írta:Sziasztok !

A következő problémába kérném segítségeteket , elindulok az autóval semmi baj mind addig míg fel nem gyorsítok kb 40-50 között kigyullad az ABS , a fék és a DSC narancssárga lámpa.

Kiolvastam INPA-val a hibakódot a hiba több törlés után is mindig ugyanaz jött vissza :

E R R O R M E M O R Y R E P O R T
-------------------------------------
Date: 04/18/12 19:45:37
ECU: DSC57
JobStatus: OKAY
Variant: DSC57
RESULT: 1 errors in error memory !
92 pressure Sensor (plausibility precharge pump)
Error frequency : 255
Vehicle speed 42.88 km/h
ASC not passiv
ABS-control passiv
stop light switch off
ASC-control passiv
ACB passive
HBA passive
ECD passive
HDC passive
=============================================================

Menet közben néztem a 4 kerék sebességét az azonos értékeket mutatott.

A pressure sensort próbáljam talán kicserélni ? vagy tudok-e nyomást mérni valahogy ? és ha igen hol és milyen értéket kell mérnem ?

Segítségeteket köszönöm előre is !

Először is nézd meg nincs-e valahol szivárgás a rendszerben. Nekem volt ilyen (most fejből hasonló) hibám néha néha nagyon ritkán és a végén ki is derült eltört az egyik fék gumicső a csatlakozónál (igen van a rendszerben nem messze a DSC hidraulikus egységtől mielött átmegy fémcsövekbe).
Lehetnek akár csak cseppek csak nem stabilan tartja a nyomást hanem ingadozik. Minden esetre nekem is ingadozott a nyomás aztán egyszer csak recs és elment a hátsó fékkör. A gumi szakaszok lehetnek gyanúsak is (bontott szóba se jöhet mert már az is 10en-x éves) ha elöregszik a gumi nem tartja a nyomást, hanem amikor megtaposod (vagy precharge pumpa megnyomja) akkor kitágul és ettől össze vissza ugrálhat a nyomás.

Csak ha ez nem vezet eredményre akkor kell elgondolkodni jó-e DSC precharge pumpa felépíti és tartja-e a nyomást. A nyomás mérés nem tudom lehetséges-e mert itt a BMW gondolom cserét javasol amíg meg nem találod a hibát. Értsd nincs mérőpont ahova rakhatnád a műszert.
A nyomás szenzor cserélhető de egyáltalán nem biztos ha ingadozást érzékelsz egyből őt kéne cserélni. Kicsit olyan ez mintha a lambda hibára lambdát cserél a béna szaki pedig jelzi, hogy levegős lett a szívósor.

Jackson, aki kellemes nyomozást kiván

2012.04.19. 09:21

admin írta:

KÉP1

KÉP2

Ezt már én is kérdeztem azt mondták ne foglalkozzak vele csak ha a DIS is be írja de az nem jelez hibát.

Mi a manó németül a "fuehler". Avagy olajhőmérséklet micsoda a hiba neve?

Jackson, aki csak angolul érti

2012.04.19. 13:38

jackson írta:
admin írta:

KÉP1

KÉP2

fühler = érzékelő, szenzor

2012.04.20. 08:09

barbrady írta:
jackson írta:
admin írta:

KÉP1

KÉP2

fühler = érzékelő, szenzor

A poén E39-ben (kivéve M5) nincs olyahőmérséklet jelző szenzor. Csak az olaj szintjelző van ami a hőmérő szenzorokból épül fel. Tehát szenzoron beül méri a hőmérsékletet. De "sajna" csak a négyszög jelet küldi ki hogy milyen az olaj szint.
Akkor talán annak fosott be a csatlakozója (ha nincs alsó motor borítás simán kapja a szemetet) vagy maga a szenzor.
Amúgy nem árt ha működik, mert ha kilukad az olajteknő elöbb észreveszed a lassan fogyó olaj szintet mint ha csak a nyomás szenzorra hagyadkozol.

Jackson, aki azért rendbe vágná
Hozzászólás küldése

VigLink badge