![]() |
2013.01.10. 12:48
LeviM5 írta:Nem Balázs vagyok, de szerintem nem jól látod ezt a mosós dolgot.2000 óta van sötét színű autóm, ( most épp az első ami szürke) amiket ha porosak lettek már mostam is. De egy madarszar miatt is inkább lemosom. Szóval a kézi mosás az ami nem karcol! Bővízzel levereted (legjobb egy otthoni magasnyomású) és dupla vödörrel szivaccsal mosod. Koszos szivacs egyikben kicsavar, másikba belemártod és azzal folytatod. Ezután Balu féle viasz még vizesen ráfúj, áttörölget, szarvasbőrrel. Én mű sz.bőrt használok. (Riwax) Majd a végén szintén Riwax Quickshine-t fújok rá, amit mikroszálas kendővel törlök át. A légy lecsúszik róla...
Igy mosom, ezért csak 4 évente 1x kell a Balunak waxolnia.
Gépi mosdóba soha ne állj be. Kézibe meg nem visszem, mert én alaposabb vagyok.
Balu bogároldója is príma, mert nem mattul le a lámpaplexi.
2013.01.10. 23:43
Debike írta:LeviM5 írta:Nem Balázs vagyok, de szerintem nem jól látod ezt a mosós dolgot.2000 óta van sötét színű autóm, ( most épp az első ami szürke) amiket ha porosak lettek már mostam is. De egy madarszar miatt is inkább lemosom. Szóval a kézi mosás az ami nem karcol! Bővízzel levereted (legjobb egy otthoni magasnyomású) és dupla vödörrel szivaccsal mosod. Koszos szivacs egyikben kicsavar, másikba belemártod és azzal folytatod. Ezután Balu féle viasz még vizesen ráfúj, áttörölget, szarvasbőrrel. Én mű sz.bőrt használok. (Riwax) Majd a végén szintén Riwax Quickshine-t fújok rá, amit mikroszálas kendővel törlök át. A légy lecsúszik róla...
Igy mosom, ezért csak 4 évente 1x kell a Balunak waxolnia.
Gépi mosdóba soha ne állj be. Kézibe meg nem visszem, mert én alaposabb vagyok.
Balu bogároldója is príma, mert nem mattul le a lámpaplexi.
Köszi Levi!
Megmondom a frankót Én is jobban preferálnám ha otthon moshatnám az autómat mert szeretek mindent kitakarítani. Mondjuk hetente 1x a kerékjárati íveket szivaccsal átmosni...stb tehát alaposan. Viszont ugye ezt magasnyomásús kézimosóban nem tudom megtenni.
Gépi mosót és autómosó kefét soha nem láttak az általam mosott autók. Ennyire perverz nem vagyok.![]()
Viszont amit egy kedves fényező barátom mondott az az,hogy friss fényezésre kb fél évig nem szabad viaszt és waxot fújni mert még "puha a fényezés" és nem tud a fényezés kipárologni,kikeményedni mert a ezek a dolgok egy olyan réteget képeznek a lakkon amitől teljesen megszűnik a szellőzési lehetőség. Ezek hatására pedig elkezdődik a visszamattulás.
Ő azt tanácsolta nekem,hogy ha magasnyomású kézimosóba viszem az autót akkor mossam le aktív habbal szépen ahogy kell majd alapos öblítés után jó minőségű puha mikroszálas kendővel töröljem át a falcokat majd az egész autót ,nagyjából víztelenítsem. És a legvégén egy még puhább mikroszálassal teljesen töröljem szárazra. Így nem lesz karcos. Ja, és ő a 3m mikroszálas kendőket ajánlotta. De azt mondta a legjobb az az eredeti szarvasbőr mert állítólag az tényleg nem karcol !??
Igazából már kaptam elég sok tanácsot így nem tudom mi lenne a legjobb. Viszont az otthoni autómosást én is jobban kedvelem.
Amit még nem tudok az az ,hogy két vödör kell ugye amint mondtam. Az egyikben mosószeres tiszta víz legyen a másikban pedig tiszta víz amiben a szivacsot öblítem?
Mihez kell 2 szivacs? Külön a felnikhez? Meg mondjuk nekem külön a kerékjárati ív takarításhoz..ez mondjuk adott.
Gumiápolás, Balu nagyon ellenzi, de én szilikonozok. A fekete gumiápló foltot hagy, nem szeretem. Szilikon után krómtisztítóval, és/vagy keményviasszal a felniket is áttörlöm. Kipufogóvégeket szintén így, de plusz WD40-nel befújom és áttörlöm, így pl. nem kezdi ki a só, és szépen csillog.
(Bőrápolás is kötelező heti program.)
2013.01.11. 17:41
2013.01.16. 15:00
Debike írta:Köszönöm Levi az időráfordításod! Hasznos infókat adtál!
Sajnos a friss fényezés megköti a viaszolással kapcsolatban a kezem. Nem tudom hogyan fogom kibírni,hogy ne viaszoljam az autót nyáron ,talik előtt ...stb. Majd meglátom mi lesz! Köszönöm szépen!
2013.01.16. 17:11
2013.01.16. 18:28
XenonBalazs írta:2013-as árak BMW klubtagok részére!
Autó külső takarítás 1#: 2.000,-
Autó belső takarítás 2#: 2.000,-
Polírozás: 16.000,-
Waxolás: 10.000,-
Bőr tisztítás: 4.000,-
Bőr ápolás: 4.000,-
Kárpittisztítás: 4.000,- -től ( Teljes autó: 10.000,- szárazon kapod vissza )
Lámpa polírozás: 4.000,- / párban
1#: Mosás, Bogár eltávolítás, Felni tisztítás, Viaszolás, Gumi ápolás, Szárazolás
2#: Portalanítás, Porszívózás, Ablak takarítás, Matrica eltávolítás, Összes műanyag ápolás.
Az árak egész évben érvényesek, és csak klubtagok autóira vonatkoznak!
2013.02.13. 15:28
2013.02.25. 13:50
2013.03.05. 11:53
2013.03.05. 12:06
Gabesz81 írta:1000köszönet Balázsnak, amiért a legjobb barátom, figyelj Simi: AUDI-ját![]()
tutiszépen kívül-belül rendbe rakta!!!!!!
2013.03.05. 12:28
simi64 írta:Gabesz81 írta:1000köszönet Balázsnak, amiért a legjobb barátom, figyelj Simi: AUDI-ját![]()
Az szép nem lesz, csak tiszta![]()
2013.04.05. 21:52
simi64 írta:Gabesz81 írta:1000köszönet Balázsnak, amiért a legjobb barátom, figyelj Simi: AUDI-ját![]()
Az szép nem lesz, csak tiszta![]()
2013.04.15. 22:18
2013.04.15. 22:56
Gabesz81 írta:kissé sűrűn írok ide, de megintcsak 1000köszi Balázsnak, mióta nálam a varangy most kapta meg az első motortér mosását, nagyon ráfért már, konkrétan enni lehetne rajta...
![]()
2013.04.19. 13:39
simi64 írta:Gabesz81 írta:kissé sűrűn írok ide, de megintcsak 1000köszi Balázsnak, mióta nálam a varangy most kapta meg az első motortér mosását, nagyon ráfért már, konkrétan enni lehetne rajta...
![]()
A Heineken nagy úr
2013.05.02. 22:13
2013.05.11. 21:43
Precíz, szép munka!!!!
2013.05.11. 23:39
muhaati írta:A mai napon kívülről is újjá varázsolta a paripát Balázsunk.
Le a kalappal előtte!Precíz, szép munka!!!!
![]()
2013.05.28. 15:28
2013.05.29. 08:47
Nehéz volt az elválás, de már vártak rám.