![]() |
2010.01.01. 16:45
lepke írta:basildon írta:basildon írta:lepke írta:Helo basildon
Néztem a képtárba![]()
Ezen a kocsin egy kavicsfelverődés sincsen,ez hogyan lehetséges
a zörgés megszünt![]()
Azert van rajta, csak szepen le vannak ecsetelve a javitofestekkel.
De mindent egybevetve valoban nagyon jo allapotnak orvend a maga 160000km-evel.
Zorgest nem tudom, miota hazahoztam nem mentem vele egy cm-t sem. Biztosan nem szunt meg magatol.Majd holnap kiprob megint.
Kiprobaltuk. Jo volt! Nem zorog semmi. Biztosan nem ongyogyito kocsi, de nem hallottunk semmi extra zajt, csak mentunk, ahogy kell.
Az ujsagiroknak igazuk van, mindenen doccen kisebbet-nagyobbat, ezzel a sportlich futomuvel meg plane. De ezt a fícsört csak azert epitettek be a gyariak, hogy valamibe bele lehessen kotni.
Hamarosan lesz egy 3000km koruli turank. Az azert meg szokta hozni az ember kedvet a problemak elemzesehez. Majd megosztom veletek. Bar egy kicsit egyedul vagyok itt ezzel a kategoriaval. Addig is, hajra E83!
Helo
A 3-ezres körbe remélem a TALI is belefér
üdv zoli
2010.01.01. 16:55
2010.01.01. 17:54
2010.01.01. 18:07
basildon írta:A rossz hírek után következzen a beszámoló az egyéb dolgokról nem fontossági sorrendben, hanem csak ahogy eszembe jutnak.
Úgymint:
1) fogyasztás - A BC 8-9-10 liter környékére számolgatja az átlagfogyasztást. Igaza lehet, elnagyolt fejszámolással is az jött ki, de pontosan nem mértem. Kutya hidegben, -10 Cfok és alatta, amikor beindulni is alig bírt(erről még később), 11-12 litert is mutatott. Ez nagy hóban és élvezve a csúszkálás örömeit jött ki a BC-nek.
2) gyorsulás - 9,01 mp-et mértünk nem teljesen sík úton, 3 személlyel a fedélzeten. Ez 2 nem hiteles mérésből jött ki, mi elfogadtuk, hogy ennyi.
3) motor - szépen zörög, semmi csúnya dolgot nem művel. (hoppá, olajfogyasztást még nem néztem). Amikor erősen lehűlt reggelre, -11 volt, ha jól emlékszem, akkor azért forgatni kellett az indítómotort. Na nem egetrengetően sokáig, csak valahogy mintha gyorsabb reakciót vártam volna a motortól. Az akksi is gyengélkedett, nyekergősen forgatott. Pedig 2008-ban cserélték. Előtte ugyan egy egész napot állt a hidegben, de valahogy fura. A benyás corsám 6 éves akksija 2 hét pihenő után is simán indít. Ez ugyan nem a másik márka dicsősége, inkább csak az alúlméretezett akku az X3-ban. És ezzel kitárgyaltuk az akkumulátor kérdést is.
4) váltó - automata, maxigázon is szépen váltogat és minden egyéb üzemmódban is teszi, amit kell. Csak hideg motor esetén nekem nagyon késve vált. Én bele szoktam nyúlni kézzel, mert nincs kedvem hallgatni nagy fordulaton a motort hidegen. Van erre valami jó ötlet? Vagy az úgy a jó? Szóval a kérdés az, hogy melyiknek ártok többet, a hideg motornak vagy a hideg váltónak, ha hagyom pörögni.
5) hajtáslánc többi része - semmi gyanús jel. Élvezettel lehetett randalírozni a nagy hóban. Az elektronika ki- és bekapcsolt állapotában egyaránt jól teljesített minden.
6) futómű - feszes, sportosan pattogós és ezzel együtt kicsit kényelmetlen is rossz útviszonyok között. Viszont BMW-sen álomszerű vele bárhol bármit manőverezni. Annyira együtt van a kormányzással, hogy minden km élményt jelent.
7) kormány - Autópályán és arról letérve, bárhol, bármikor "under controll".fék - annyi és akkor, amennyi és amikor kell.
Így visszaolvasva úgy vélem, a fentiek legnagyobb részét minden BMW tulaj ismeri. Nekem viszont ezek újak, így nézzétek el nekem, hogy felsoroltam.
2010.01.01. 18:09
basildon írta:Második rossz hír, hogy van még ez a kopogás, amit már említettem, hogy volt, aztán nem volt, most megint lett. Annyit már tudok, hogy nyitott tetőkárpittal hallható, valahonnan a tetőablak és az első szélvédő közötti területről jön, és bizonyos sebesség elérése után és a fölött. Azért bizonyos, és nem pontos tempót írok, mert néha már 70-nél elkezdi, viszont máskor csak nagyobb tempónál. Fogalmam sincs, mi lehet az. Ha becsukom a tetőkárpitot, nem lehet hallani. Érdekes jelenség, mintha valamit fújna a szél.
folyt.köv.
2010.01.01. 18:11
basildon írta:Második rossz hír, hogy van még ez a kopogás, amit már említettem, hogy volt, aztán nem volt, most megint lett. Annyit már tudok, hogy nyitott tetőkárpittal hallható, valahonnan a tetőablak és az első szélvédő közötti területről jön, és bizonyos sebesség elérése után és a fölött. Azért bizonyos, és nem pontos tempót írok, mert néha már 70-nél elkezdi, viszont máskor csak nagyobb tempónál. Fogalmam sincs, mi lehet az. Ha becsukom a tetőkárpitot, nem lehet hallani. Érdekes jelenség, mintha valamit fújna a szél.
folyt.köv.
2010.01.01. 18:13
2010.01.01. 18:56
2010.01.12. 19:57
2010.01.12. 20:57
basildon írta:A technikai részletek után jöjjön az élvezet része.
A legfontosabb kritérium, hogy olyan autó legyen, ami nem csak a megérkezés öröméhez segít hozzá, de magát az odavezető utat is élvezhetővé teszi, eddig kipipálva. Mostantól a feleségem is élvezi, amikor tempózunk a pályán. Ő úgy mondja, hogy az állandóság örömét és ezzel a teljes nyugalmat nyújtja számára.
Amikor a másik autóval jóval 100km/h fölött erőlködtünk, neki mindig voltak ellenérvei. Szerintem ebben észre sem veszi.
Én imádom az automataváltó+tempomat kombinációját. Nagyon kényelmes. Nem untatlak az összes olyan készséggel, ami helyettem csinál dolgokat. Inkább csak abban bízom, hogy mindezt még jó sokáig tudja tenni.
Most következzenek praktikus, ámde bosszantó dolgok.
Az, hogy az ablakmosólöttyöt nem fogyasztja, hanem elpocsékolja valami feketelyukba, nekem szokatlan. Öreg BMW-snek ez gondolom nem újság. De legalább tiszta az ablakMásikautóba egy egész évben fogyott annyi, amennyit az X3 1500km-en kér.
A hátulját nagyon gyorsan összekoszolja, köszönhető ez a formai adottságoknak.
Egyszerre csak egy telefont tud kezelni a bluetooth. Ez milyen béna. Van erre orvosság?
Egy kicsit beszámolok a BMW-ségről is.
Milyen gyarló is az ember! Azon neandervölgyiek, akik eddig észre sem vettek, hiába vagyok 1.9m, most kitüntettek figyelmükkel. Na, azért ennyire nem vagyok hiú. Frászt érdeklem én őket. Az X3 tetszik nekik. Meghökkentő, de nem csak szóba álltak velem, de meg is szólítottak, kérdéseket tettek fel. Pl., hogy "enyém-e az a szép kocsi?". Azt hittem nem hallok jól. Szörnyű! Mindenesetre alul értékeltem a presztízsét ennek a vasnak. Van neki
Összességében eddig elégedett vagyok a géppel. Szépen teljesítette első nagy útját.
Szurkolok neki, hogy még sok km-t tegyünk meg együtt.
Ja, van már neve is! Szöcske. Ugrik, ha kell (értsd ugrásszerűen gyorsul). Valamint ugyanúgy pattog az útegyenetlenségeken is.
Természetesen mindent nemigen sikerült itt leírni egy szuszra. Majd még mondom, ha eszembe jut. Meg ha lesz valami említésre méltó dolog. Remélhetőleg nem műszaki hiba.
Dehát, mind ismerjük Murphy-t.
2010.01.12. 23:51
lepke írta:basildon írta:A rossz hírek után következzen a beszámoló az egyéb dolgokról nem fontossági sorrendben, hanem csak ahogy eszembe jutnak.
Úgymint:
1) fogyasztás - A BC 8-9-10 liter környékére számolgatja az átlagfogyasztást. Igaza lehet, elnagyolt fejszámolással is az jött ki, de pontosan nem mértem. Kutya hidegben, -10 Cfok és alatta, amikor beindulni is alig bírt(erről még később), 11-12 litert is mutatott. Ez nagy hóban és élvezve a csúszkálás örömeit jött ki a BC-nek.
2) gyorsulás - 9,01 mp-et mértünk nem teljesen sík úton, 3 személlyel a fedélzeten. Ez 2 nem hiteles mérésből jött ki, mi elfogadtuk, hogy ennyi.
3) motor - szépen zörög, semmi csúnya dolgot nem művel. (hoppá, olajfogyasztást még nem néztem). Amikor erősen lehűlt reggelre, -11 volt, ha jól emlékszem, akkor azért forgatni kellett az indítómotort. Na nem egetrengetően sokáig, csak valahogy mintha gyorsabb reakciót vártam volna a motortól. Az akksi is gyengélkedett, nyekergősen forgatott. Pedig 2008-ban cserélték. Előtte ugyan egy egész napot állt a hidegben, de valahogy fura. A benyás corsám 6 éves akksija 2 hét pihenő után is simán indít. Ez ugyan nem a másik márka dicsősége, inkább csak az alúlméretezett akku az X3-ban. És ezzel kitárgyaltuk az akkumulátor kérdést is.
4) váltó - automata, maxigázon is szépen váltogat és minden egyéb üzemmódban is teszi, amit kell. Csak hideg motor esetén nekem nagyon késve vált. Én bele szoktam nyúlni kézzel, mert nincs kedvem hallgatni nagy fordulaton a motort hidegen. Van erre valami jó ötlet? Vagy az úgy a jó? Szóval a kérdés az, hogy melyiknek ártok többet, a hideg motornak vagy a hideg váltónak, ha hagyom pörögni.
5) hajtáslánc többi része - semmi gyanús jel. Élvezettel lehetett randalírozni a nagy hóban. Az elektronika ki- és bekapcsolt állapotában egyaránt jól teljesített minden.
6) futómű - feszes, sportosan pattogós és ezzel együtt kicsit kényelmetlen is rossz útviszonyok között. Viszont BMW-sen álomszerű vele bárhol bármit manőverezni. Annyira együtt van a kormányzással, hogy minden km élményt jelent.
7) kormány - Autópályán és arról letérve, bárhol, bármikor "under controll".fék - annyi és akkor, amennyi és amikor kell.
Így visszaolvasva úgy vélem, a fentiek legnagyobb részét minden BMW tulaj ismeri. Nekem viszont ezek újak, így nézzétek el nekem, hogy felsoroltam.
Helo
4.) A váltásnál csak annyit kell csinálni hogy a gázról vissza veszed a lábadat és már váltani is fog
magától a nagyobb fokozatba,nem kell kínozni
üdv zoli
2010.02.16. 01:26
2010.02.16. 09:23
2010.02.16. 09:36
jackson írta:Basildon:
És azóta mennyi tapasztalat gyűlt még össze január óta?
Jackson, az örök kiváncsi
2010.02.16. 09:50
Viper írta:jackson írta:Basildon:
Igen, én is kiváncsian várom, elmehetnél valamilyen autós újsághoz, olyan objektíven írsz. Nem vallanál szégyent.
2010.02.16. 14:05
jackson írta:Viper írta:jackson írta:Basildon:
Igen, én is kiváncsian várom, elmehetnél valamilyen autós újsághoz, olyan objektíven írsz. Nem vallanál szégyent.
Áhhh dicsérném a BMW-t nem vennének fel. Meg mellesleg 2-es voltam nyelvtanból. Na az se egy jó belépő.
X-es hogyan indult a nagy hidegekben? Gondolom ott is voltak keményebb mínuszok azóta.
Jackson, aki a sok nullást (a benne ülő söfőrök bunkósága miatt) meg fikázná
2010.02.16. 15:16
Viper írta:jackson írta:Viper írta:jackson írta:Basildon:
Áhhh dicsérném a BMW-t nem vennének fel. Meg mellesleg 2-es voltam nyelvtanból. Na az se egy jó belépő.
X-es hogyan indult a nagy hidegekben? Gondolom ott is voltak keményebb mínuszok azóta.
Jackson, aki a sok nullást (a benne ülő söfőrök bunkósága miatt) meg fikázná
Basildonra gondoltam.
2010.02.16. 21:18
Viper írta:jackson írta:Basildon:
2010.03.03. 00:00
basildon írta:...
+ Nem az USA-ban gyartjak az X3 valtojat, nyomatekban a motorral osszhangban van, ellentetben az E39-el.
....
2010.04.08. 22:34