![]() |
2015.10.01. 18:14
gerencsertomi írta:tökmöc írta:gerencsertomi írta:kzolee írta:nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
Labinak volt 3.0i X5-je, ha visszaolvasol megtalálod a véleményét is róla.
Annyira nem ragaszkodok a 4.4-hez, de jelenleg az sokkal jobb vételnek tűnik. A gyári felszereltségüket is összehasonlítottam. Hát köszönő viszonyban sincsenek egymáshoz. A szürkében kb. fele annyi extra van, mint a feketében. A 3.0 kevesebbet fogyaszt ez tény, de a 4.4 állítólag sokkal megbízhatóbb. Sokan azt mondják, hogy kb. 1-1,5 liter a fogyasztás különbség a két motor között. Nem tudom sajnos, hogy melyik lenne az ésszerűbb és jobb választás. Ja a szürke ráadásul USA verziós is (bár ez konkréten nem tudom mit takar)![]()
Nehezíti a dolgomat az is, hogy a szerelőm, aki az előző BMW-imet szokta szerelni, kicsit kedvemet vette az X5-től. Olyan horribilis árakat mondott nekem az első féktárcsák és betétek cseréjére, hogy még nem is tértem magamhoz. Mondtam neki, hogy a fekete X5-ön fél éve volt váltó javítás, aminek állítólag 350e Ft az ára (azt hiszem Szegeden csinálta valaki). Erre ő azt mondta, hogy ennyi pénzért nem hiszi, hogy túl sok mindent cserélhettek abban a váltóban, mert kb. csak a munkadíj vagy 100e Ft.
Nekem a váltó 250 E volt de szinte semmit nem kellett vele csinálni csak néhány apróságot de előtte se volt gondom meg utána sem igaz annyi volt hogy egy forró nyári napon jöttünk ki és egyszerűen letiltott a rendszer de leállítottam és újra indítás után minden jó volt vele. Ekkor gondoltam átnézetem és került 250 e ft. Akkor a vezérmű lánc vezető tört el ami teljes vezérlést jelentett ez volt 350 e ft és a fékekre nem tudok mit mondani mert szerintem egy ekkora autóhoz kell ami megfogja és szerintem ha jól körbe érdeklődsz annyira nem is lesz drága!A többi az olyan amit mindenkinek kell költenie idősebb autóra! Fáradt víz csövek, olaj, lengőkarok és ami kell egy jó autóhoz! Amúgy a feketét még én is néztem 3 éve ezelőtt a tulaja 3éve nem adta el sőt le is vette 2 évre a hirdetést ha jól tudom fa házak tervezésével foglalkozik. Jah ne akarj agyon fullozot autót azokkal nagyon de nagyon sok baj lesz!
Igen, fa házak kivitelezésével foglalkozik a tulaj. Ezért is gondolom egyrészt úgy, hogy volt miből rendszeresen karban tartania az autót. Már csak lehet a kérdés, hogy miért árulta akkor és később mégis miért tartotta meg. Amúgy személyesen is nézted vagy csak hirdetésben nézegetted. Nekem 360 km-t kellene odautaznom, hogy szemügyre vehessem.
A szürkét is megérdeklődtem, szerintem eleve felejtős. Kereskedő srác hirdeti a legjobb haverja autójátMindenki ismeri ezt a szitut szerintem. Ráadásul mérföldes a km órája is, mivel USA verziós.
2015.10.02. 10:12
2015.10.02. 19:07
gerencsertomi írta:Eddig úgy néz ki, hogy a fekete a nyerőNagyon sok mindent átbeszéltem az eladóval, és nagyon korrektnek tűnik. Elmondása szerint az autó 2002. gyártású (ez szerepel a forgalmi engedélyben is), de ő is tud arról a problémáról, amit én is közöltem vele, hogy a VIN szám alapján az autó 2000.11.30. szerint lett gyártva. Azt mondja, hogy a BMW márkaszervizben sem tudtak neki mit mondani erre, de állításuk szerint nem egyedi esetről van szó. Őszintén megvallva, most rövid időn belül, nekem is két ilyen X5-el volt dolgom (mint írtam is), hogy nem passzolt a VIN szám szerinti gyártási idővel. Valaki hallott már hasonlóról? Esetleg valami ötlet, hogy hol akadhatott meg a dolog?
Továbbá a km óra állás elírásra is rájöttünk hosszas beszélgetés után, hogy az okmányirodai ügyintéző a km óra álláshoz is a rögzítés időpontját írta be. Így lett az óraállás 2014.11.30-án 2014113 km, ami azért valljuk meg őszintén, hogy nagyon sok lenne![]()
Szóval elég biztatónak ígérkezik így elsőre, de még sok mindenben közös nevezőre kellene, hogy jussunk.
2015.10.03. 17:04
2015.10.03. 17:10
gerencsertomi írta:Sikerült döntést hozni. Hagyom a francba az X5-öt, mert a kínálat valami siralmas banzinesből. A feketét 4.4-est szívesen megnéztem volna, sőt meg is vásároltam volna, de az eladó nem volt hű az ígéretéhez. Azt ígérte, hogy küldj egy csomó képet e-mailben, hogy minden apró sérülést megmutasson. Nem én kértem tőle, hanem ő ajánlotta fel, mivel elég távol vagyunk egymástól. Azóta is várom a képeket![]()
Holnap mentem volna el megnézi, de már két napja nem is beszéltünk egymással. Abban maradtunk, hogy keresni fog! Én nem fogok könyörögni neki, hogy had vegyem már meg az autóját közel 2 millió Ft-ért. Esküszöm, hogy nem értem az embereket.
Mivel sokáig nem tudok meglenni autó nélkül, így hétfőn veszek 250-ért egy népautót. Már mindegy, hogy mi, csak vigyen el A-ból B-be![]()
Majd pár év múlva talán újra megpróbálok venni egy dömpert, addig legalább megmarad a pénzem is, sőt talán gyarapodik is
2015.10.03. 18:51
gerencsertomi írta:Sikerült döntést hozni. Hagyom a francba az X5-öt, mert a kínálat valami siralmas banzinesből. A feketét 4.4-est szívesen megnéztem volna, sőt meg is vásároltam volna, de az eladó nem volt hű az ígéretéhez. Azt ígérte, hogy küldj egy csomó képet e-mailben, hogy minden apró sérülést megmutasson. Nem én kértem tőle, hanem ő ajánlotta fel, mivel elég távol vagyunk egymástól. Azóta is várom a képeket![]()
Holnap mentem volna el megnézi, de már két napja nem is beszéltünk egymással. Abban maradtunk, hogy keresni fog! Én nem fogok könyörögni neki, hogy had vegyem már meg az autóját közel 2 millió Ft-ért. Esküszöm, hogy nem értem az embereket.
Mivel sokáig nem tudok meglenni autó nélkül, így hétfőn veszek 250-ért egy népautót. Már mindegy, hogy mi, csak vigyen el A-ból B-be![]()
Majd pár év múlva talán újra megpróbálok venni egy dömpert, addig legalább megmarad a pénzem is, sőt talán gyarapodik is
2015.10.03. 20:20
PapaBoss írta:gerencsertomi írta:Sikerült döntést hozni. Hagyom a francba az X5-öt, mert a kínálat valami siralmas banzinesből. A feketét 4.4-est szívesen megnéztem volna, sőt meg is vásároltam volna, de az eladó nem volt hű az ígéretéhez. Azt ígérte, hogy küldj egy csomó képet e-mailben, hogy minden apró sérülést megmutasson. Nem én kértem tőle, hanem ő ajánlotta fel, mivel elég távol vagyunk egymástól. Azóta is várom a képeket![]()
Értem amit mondasz, elfogadom, de nem értek egyet maradéktalanul. Saját példámból tudom, hogy elfoglaltságaim miatt előfordult már, hogy késtek a képek/válasz emailek. Naponta több száz emailt kezelek, emberek szabad szemmel is látható csoportjainak osztom a napi megélhetést és bizony előfordul, hogy az autómra érdeklődő valakit hátrébb sorolom a prioritási listán. Ha fontos neki, majd megkeres újra, én pedig elnézést kérek, és gyorsan küldöm a képeket amiket csak neki készitek. Life is life. Nincs az sehol rogzitve, hogy neki kell tornie magat erted.
2015.10.04. 09:31
tökmöc írta:gerencsertomi írta:Sikerült döntést hozni. Hagyom a francba az X5-öt, mert a kínálat valami siralmas banzinesből. A feketét 4.4-est szívesen megnéztem volna, sőt meg is vásároltam volna, de az eladó nem volt hű az ígéretéhez. Azt ígérte, hogy küldj egy csomó képet e-mailben, hogy minden apró sérülést megmutasson. Nem én kértem tőle, hanem ő ajánlotta fel, mivel elég távol vagyunk egymástól. Azóta is várom a képeket![]()
Igen ezt jól látod és jól is teszed!!!![]()
A népautó az melyik fajtából való lesz?
2015.10.04. 09:53
Gallaca írta:PapaBoss írta:gerencsertomi írta:Sikerült döntést hozni. Hagyom a francba az X5-öt, mert a kínálat valami siralmas banzinesből. A feketét 4.4-est szívesen megnéztem volna, sőt meg is vásároltam volna, de az eladó nem volt hű az ígéretéhez. Azt ígérte, hogy küldj egy csomó képet e-mailben, hogy minden apró sérülést megmutasson. Nem én kértem tőle, hanem ő ajánlotta fel, mivel elég távol vagyunk egymástól. Azóta is várom a képeket![]()
Értem amit mondasz, elfogadom, de nem értek egyet maradéktalanul. Saját példámból tudom, hogy elfoglaltságaim miatt előfordult már, hogy késtek a képek/válasz emailek. Naponta több száz emailt kezelek, emberek szabad szemmel is látható csoportjainak osztom a napi megélhetést és bizony előfordul, hogy az autómra érdeklődő valakit hátrébb sorolom a prioritási listán. Ha fontos neki, majd megkeres újra, én pedig elnézést kérek, és gyorsan küldöm a képeket amiket csak neki készitek. Life is life. Nincs az sehol rogzitve, hogy neki kell tornie magat erted.
Azonkívül, ha engem felhív valaki, hogy ugyan vegyem már meg a portékáját, vérszemet kapok, mert úgy veszem, hogy nagyon el akarja adni. Alapból nem vagyok alkudozós típus, de az neki sokba kerül rendszerint.
2015.10.04. 10:09
2015.10.04. 12:30
2015.10.04. 14:50
nagy.matyika írta:[quote="gerencsertomi"Ha amúgy 10-15 perc késéssel felhívott volna, akkor hajlandó lettem volna megadni érte az árát. És ez komoly!!! Tehát nálam ennyit jelent a szavahihetőség és a korrektség![]()
2015.10.04. 15:16
2015.10.04. 15:38
2015.10.04. 15:44
2015.10.04. 15:49
nagy.matyika írta:Sajnos nagyon kevés olyan BMW tulajt ismerek, itt a fórumosokon kívül, úgy tekint az autójára, mint mi. Nekik egyszerű használati tárgy, éppen ezért is ilyen a hozzáállásuk, tisztelet a kivételnek.
2015.10.04. 15:56
2015.10.05. 07:50
gerencsertomi írta:Szóval most egyenlőre jegelve van az X5 projektKell egy kis idő, mire újra rászánom magam, hogy keressek egy nekünk megfelelő példányt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz. Most egy kicsit a kedvem is szegte ez a sztori, mert eléggé rá voltam kattanva, de most se időm, se energiám nem lesz arra, hogy X5-öt keressek.
2015.11.02. 14:25
Mondtam, hogy akkor így újra kezd érdekelni a dolog, és egyeztettünk is, hogy következő héten Tatabánya környékén találkozunk, mivel ott lesz neki dolga és akkor meg tudnánk ejteni az üzletet. Gondoltam magamban, hogy ez szuper, mert akkor legalább nem is kell annyit utazgatnom! Rosszul gondoltam 2015.11.02. 14:34
gerencsertomi írta:Sziasztok!
Gondoltam, hogy megosztom veletek a történteket. Ugye meséltem itt nektek a sztorimat a fekete szentesi 4.4-es fekete X5-ről. Nos október 4-én felhívott délután még egyszer az eladó (miután délelőtt megmondtam neki, hogy 1.750e Ft-nál többet nem vagyok hajlandó adni az autóért), hogy még 2 hétig meghosszabbította a hirdetést, és ha ezen időszak alatt nem kap az autóért 1.850e Ft-ot, akkor oda adja nekem az általam ígért árért. Meglepődtem rendesen, amikor október 16-án felhívott újra, hogy akkor odaadja nekem, mert senki nem érdeklődött az autó iránt.Mondtam, hogy akkor így újra kezd érdekelni a dolog, és egyeztettünk is, hogy következő héten Tatabánya környékén találkozunk, mivel ott lesz neki dolga és akkor meg tudnánk ejteni az üzletet. Gondoltam magamban, hogy ez szuper, mert akkor legalább nem is kell annyit utazgatnom! Rosszul gondoltam
Természetesen semmi nem lett a találkozóból, és azóta sem sikerült összehozni. Kérdem én tőletek, hogy akkor bennem van-e a hiba még ezek után is? Utoljára másfél hete hívtam, hogy fent leszek Bp.-en és akkor ott is jó lenne a találkozó, de onnét már akkor akár le is tudnék ugrani Szentesre, hogy megnézzem végre azt a nagy dömpert. Természetesen az sem volt jó neki, mert aznap pont valami családi születésnapos összejövetelt tartottak a gyereknek. Nem szerettem volna ünneprontó lenni, hogy odapofátlankodok több mint 1.5 millióval ilyenkor, ezért elnézést kértem tőle, hogy rosszkor zavartam. Azt mondta akkor, hogy majd keresni fog... Szerintetek hívott azóta? Persze, hogy nem
Az autó még mindig fent van a hahu-n, de ilyen hozzáállással még egy darabig szerintem ott is lesz. Most már tényleg teljesen lemondtam róla, de a múlt héten találtam egy nekem megfelelőt közel 2 millióért, amit, ha minden jól megy, akkor a héten talán el is tudok már hozni. Ha már nálam lesz, akkor mesélek majd róla.