Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: X3 3D

2013.07.26. 19:00

Labi írta:Hali!

Lenne pár kérdésem, ha valaki tudja a választ, kérem ne tartsa magában. (a munkaautómat akarom idővel lecserélni és esélyes a kis randaság is) :mrgreen:

A 2.0d-s motor DPF-el szerelt? (a 2004 és 2006-os modellév az ami elérhető számomra.)
A váltója a 3.0d-s motornak ugyan azzal a rossz GM-el szerelt?
A 3.0-ás moci itt 2004 lovas, ellenben a korábbi e39-es 3.0-al. (gondolom akkor itt más a motor és más a váltó is)
a 3 lityis mocihoz jár a DPF?
A monitor ugye itt a műszerfal felső részén van. Ha nincs monitor akkor ott tároló rekesz van, vagy semmi? Kérdem azért, mert van hirdetés, hogy nem jelzik a GPS-t vagy az ahhoz tartozó extrát, viszont van ott valami helyette.

Korábban néztem ezt a típust, de mint családi autót. (de ahhoz kicsi volt) Szép, praktikus darab és a népítéletek gyakorlatilag csak pozitív véleménnyel vannak róla.

így hirtelen ennyi. ha lesz még valami, jelentkezem :mrgreen:

A 2.0d 2005/9-től biztos hogy DPF-es,előtte nem tudom.
A 3.0d 2005/9-től DPF-es. (2005/9-ig M57N DPF nélkül EU3,utána M57N2+DPF)

2013.07.26. 19:33

Köszi!

Pont ebből a realoem-ből próbálom kibogarászni, hogy mi a váltója, de nem látom a GM jelzést! Azt keressem? ...vagy ha nem találom, akkor nem az?!

2013.08.13. 20:38

Hogy a keze nem tört le..... :facepalm:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/x3/ ... or-7123911

Kép

Kép

egyébként meg jól felszerelt tetszetős kis paripa...

2013.08.19. 15:53

Lenne pár kérdésem, ha valaki tudja a választ, kérem ne tartsa magában. (a munkaautómat akarom idővel lecserélni és esélyes a kis randaság is) :mrgreen:

A 2.0d-s motor DPF-el szerelt? (a 2004 és 2006-os modellév az ami elérhető számomra.)
A 3.0-ás moci itt 2004 lovas, ellenben a korábbi e39-es 3.0-al. (gondolom akkor itt más a motor és más a váltó is)
A monitor ugye itt a műszerfal felső részén van. Ha nincs monitor akkor ott tároló rekesz van, vagy semmi? Kérdem azért, mert van hirdetés, hogy nem jelzik a GPS-t vagy az ahhoz tartozó extrát, viszont van ott valami helyette.

Korábban néztem ezt a típust, de mint családi autót. (de ahhoz kicsi volt) Szép, praktikus darab és a népítéletek gyakorlatilag csak pozitív véleménnyel vannak róla.

A 3.0 valtoja 2004 szeptemberigy GM5L40E (vagy A5S390R YY), utana mar akar ZF is lehet. Azert a honapokkal vigyazni kell, mert az uzembehelyzes nem mindig esik egybe a gyartassal.
Egyben megegyezik az E39 valtojaval a fent emlitett honapig.
A 3.0 literes motor nem reszecskeszuros feltetlenul. Talan 2005-ben valtottak DPF-es verziora. A 204LE-s meg DPF-telen, a 218LE-s pedig mar DPF-es.

Amugy elegendo, csaladilag is. De ez inkabb relativ. En zsiguliban nottem fol, az is eleg volt :)

2013.08.19. 16:07

Egy kis update az ökörköri t?rsaknak :
224000km, a GM valto es a turbo meg mindig eredeti. Egyebirant semmi különös v?ltoz?s nem történt.
Telen elofordult, hogy rendszeresen nem akart indulni. De ugy nem, hogy meg sem nyikkant. Akar a gyujtaskapcsolo is lehetett a ludas. Igazabol soha nem derult ki. Izzitogyertyakat csereltunk, mert arra hivatkozott a hibauzengeto rendszer, es valoban, csak 1 volt jo a 6-bol, de ez nem valtoztatott a probleman. Akkumulatort is csereltunk, csak hogy a cellazarlatot kizarjuk, de ez sem oldotta meg a hibat. Am nem is vartunk valodi javulast egyik beavatkozastol sem. Ami vicces, hogy a motorteto felnyitasa es lezarasa utan tobb esetben siman indult. Viszont ami ennel is jobb, hogy miota nyar van, azota ez a jelenseg talan ha egyszer elofordult. Bosszanto, de enm tudom, mi (volt) a hiba oka. Talan a tellel megint visszater es lehet nyomozni.

Szep nyarat, meg ami hatra van belole, mindenkinek!

2013.08.19. 17:41

basildon írta:Egy kis update az ökörköri t?rsaknak :
224000km, a GM valto es a turbo meg mindig eredeti. Egyebirant semmi különös v?ltoz?s nem történt.
Telen elofordult, hogy rendszeresen nem akart indulni. De ugy nem, hogy meg sem nyikkant. Akar a gyujtaskapcsolo is lehetett a ludas. Igazabol soha nem derult ki. Izzitogyertyakat csereltunk, mert arra hivatkozott a hibauzengeto rendszer, es valoban, csak 1 volt jo a 6-bol, de ez nem valtoztatott a probleman. Akkumulatort is csereltunk, csak hogy a cellazarlatot kizarjuk, de ez sem oldotta meg a hibat. Am nem is vartunk valodi javulast egyik beavatkozastol sem. Ami vicces, hogy a motorteto felnyitasa es lezarasa utan tobb esetben siman indult. Viszont ami ennel is jobb, hogy miota nyar van, azota ez a jelenseg talan ha egyszer elofordult. Bosszanto, de enm tudom, mi (volt) a hiba oka. Talan a tellel megint visszater es lehet nyomozni.

Ha már csak 1 izzítógyertya volt jó, akkor szinte biztosan elhaláloztatta az izzításvezérlőt.
Diag. A találgatások helyett.

2013.08.19. 18:34

basildon írta:

A 3.0 valtoja 2004 szeptemberigy GM5L40E (vagy A5S390R YY), utana mar akar ZF is lehet. Azert a honapokkal vigyazni kell, mert az uzembehelyzes nem mindig esik egybe a gyartassal.
Egyben megegyezik az E39 valtojaval a fent emlitett honapig.
A 3.0 literes motor nem reszecskeszuros feltetlenul. Talan 2005-ben valtottak DPF-es verziora. A 204LE-s meg DPF-telen, a 218LE-s pedig mar DPF-es.

Amugy elegendo, csaladilag is. De ez inkabb relativ. En zsiguliban nottem fol, az is eleg volt :)

Köszi!

Ezt fogom majd megnézni a héten:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/x3/ ... ta-6792931

baromi jól felszerelt. Ha jól gondolom a LE-ből és a hónapból, ez GM-es! ..és DPF nélküli lenne? na majd kiderül.

köszi a választ!!

2013.08.20. 10:12

Köszi!

baromi jól felszerelt. Ha jól gondolom a LE-ből és a hónapból, ez GM-es! ..és DPF nélküli lenne? na majd kiderül.

köszi a választ!![/quote]

Igeretes darab. Am jol nezd meg. A motortarto bak es szimmeringek ennyi km-el csak eros hasznalat hatasara ugranak. Magyar utviszonyok kozt persze nem nehez ezt produkalni. A kipuf leomlo tipikusnak mondhato, turbocserenel.

Sok szerencset

2013.08.20. 10:17

hamoriarpi írta:

Ha már csak 1 izzítógyertya volt jó, akkor szinte biztosan elhaláloztatta az izzításvezérlőt.

Igen-igen. Teljesen egyet ertünk. Ha minden igaz, akkor most ott log a diagon a vas(vagy a diag a vason, nem tudom melyik a helyesebb) a szervizben, mert ok, hogy most jol mukodik, de jon a tel meg amugy is olajszerviz is idoszeru.
Minden esetre a tippet is koszonom :)
Szep napot

2013.08.20. 10:20

Köszi.

A leömlő és motortartó ki lett cserélve most, állítólag van róla számla is. A szívósort is cserélte és a fékeket kompletten. Új lámőák vannak benne (egy éve cserélte, mert matt volt)

Normális a tulaja tényleg, elég kommunikatív 40-es faszi. (már amennyire lejött)

Siófoki és hét végén lemegyek megnézni. ....nagyon tetszik, főleg a DSP, tetőablak, mogyoró sport kombó. A küszöb hiányzik, de az pótolható.

Azt mondod Ti elfértek benne rendesen? Nekem picit szűknek tűnik, de lehet csak az X5-höz mérem.

2013.08.20. 10:22

Jut eszembe, nincs rajta tető csomagtartó sin. Ez utólag rárakható? ...vagy már nem beszerelhető?

2013.08.20. 11:04

basildon írta:Köszi!

köszi a választ!!

Igeretes darab. Am jol nezd meg. A motortarto bak es szimmeringek ennyi km-el csak eros hasznalat hatasara ugranak. Magyar utviszonyok kozt persze nem nehez ezt produkalni. A kipuf leomlo tipikusnak mondhato, turbocserenel.

Sok szerencset[/quote]

Megkérdezhetem, hogy ez az AM mit jelent? Egyre több helyen látom itt a fórumon is, de még nem sikerült kisiLABIzálni...

2013.08.20. 11:40

hamoriarpi írta:
basildon írta:Köszi!

köszi a választ!!

Sok szerencset

Megkérdezhetem, hogy ez az AM mit jelent? Egyre több helyen látom itt a fórumon is, de még nem sikerült kisiLABIzálni...[/quote]
Reszemrol csak ilyen nyomatekosito szo, rossz szorendben hasznalva :)
Azt akartm irni, hogy "Jol nézd ?M meg", de raadasul ekezetet is nehezen irok.
Szoval semmi komoly :) :oops:

2013.08.20. 14:07

basildon írta:Megkérdezhetem, hogy ez az AM mit jelent? Egyre több helyen látom itt a fórumon is, de még nem sikerült kisiLABIzálni...

Fórumokon az "amúgy" rövidítése.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2013.08.20. 15:37

Beszéltem az emberünkkel, hétvégén megyek megnézni.

vettem festék rétegmérőt is. Tudja valaki a gyári mértékeket egy X3-on? (Basildon!!??)

A karosszérián van alumínium? (bár a mérőkém tudja ezt is, csak kíváncsiságból)

köszi!!

2013.08.20. 16:10

Labi írta:Beszéltem az emberünkkel, hétvégén megyek megnézni.

vettem festék rétegmérőt is. Tudja valaki a gyári mértékeket egy X3-on? (Basildon!!??)

A karosszérián van alumínium? (bár a mérőkém tudja ezt is, csak kíváncsiságból)

köszi!!

Itt azt mondjak, hogy 90-190 mikrometer
http://www.motor-talk.de/forum/lackschi ... 09766.html
Ha meg festve van akkor duplaja, de en ehhez nem igazan ertek.
Alu nincs rajta sehol, mind acellemez. Vagy muanyag, de az csak alul, a kavicsvedo dizajnelemek.
Jo mericskezest :)

2013.08.20. 17:07

Köszi! :D

2013.08.21. 11:40

Labi írta:Köszi.

A leömlő és motortartó ki lett cserélve most, állítólag van róla számla is. A szívósort is cserélte és a fékeket kompletten. Új lámőák vannak benne (egy éve cserélte, mert matt volt)

Normális a tulaja tényleg, elég kommunikatív 40-es faszi. (már amennyire lejött)

Siófoki és hét végén lemegyek megnézni. ....nagyon tetszik, főleg a DSP, tetőablak, mogyoró sport kombó. A küszöb hiányzik, de az pótolható.

Azt mondod Ti elfértek benne rendesen? Nekem picit szűknek tűnik, de lehet csak az X5-höz mérem.

Nincs benne sok hely, az biztos, es ha magas vagy, akkor rogton szuknek bizonyulhat. En 192 vagyok es a gyerekek rugdossak a hatam rendesen. Neha en is elgondolkodom, hogy nagyobb kellene, de akkor mindig meggyozom magam, hogy a kornyezettudatos hozzaallas az, hogy nem kell nagyobb, mint amiben elferunk.
Ha sport pakettes, akkor razni is fog egy kicsit. Bar latom, kiskerekes, az valamit javit ezen.
A tetosin nekem nagyon hianyozna, csak tetoboxal ferunk be ha hosszabb az ut. Utolagos beepites szerintem nagyon nyugos es draga, de ez csak velemeny, nincs arlistam az alkatreszigenyrol.
Udv

2013.08.21. 11:43

basildon írta:
hamoriarpi írta:

Igen-igen. Teljesen egyet ertünk. Ha minden igaz, akkor most ott log a diagon a vas(vagy a diag a vason, nem tudom melyik a helyesebb) a szervizben, mert ok, hogy most jol mukodik, de jon a tel meg amugy is olajszerviz is idoszeru.
Minden esetre a tippet is koszonom :)
Szep napot

Na, a markaszerviz nem talalt semmit, azt mondja, hogy mivel a hiba nem produkalhato jelenleg, igy ok sem tudnak vele mit kezdeni. Elmennek a busba.

2013.10.18. 20:30

sziasztok!

Ha valaki tudja a választ a kérdésemre..... :-D

Ebben a kis X3-asban nincs navi. ...viszont rajta a cápauszony. (vagy ez csak dísz?) :D ...rosszul tudom, hogy az uszonyban a GPS vevő?

Az amúgy kapható monitor simán beépíthető úgy gondolom. Ha gyárilag nincs benne navi (azaz az uszonyban nincs vevő) akkor a monitor beépítésével nem érek semmit ugye? ...fariigcsálni kéne, hogy legyen navigáció?

nekem ebből csak a navi hiányzik. ...lehet ránézek...

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/x3/ ... _d-7317086
Hozzászólás küldése

VigLink badge