![]() |
2013.07.26. 19:00
Labi írta:Hali!
Lenne pár kérdésem, ha valaki tudja a választ, kérem ne tartsa magában. (a munkaautómat akarom idővel lecserélni és esélyes a kis randaság is)![]()
A 2.0d-s motor DPF-el szerelt? (a 2004 és 2006-os modellév az ami elérhető számomra.)
A váltója a 3.0d-s motornak ugyan azzal a rossz GM-el szerelt?
A 3.0-ás moci itt 2004 lovas, ellenben a korábbi e39-es 3.0-al. (gondolom akkor itt más a motor és más a váltó is)
a 3 lityis mocihoz jár a DPF?
A monitor ugye itt a műszerfal felső részén van. Ha nincs monitor akkor ott tároló rekesz van, vagy semmi? Kérdem azért, mert van hirdetés, hogy nem jelzik a GPS-t vagy az ahhoz tartozó extrát, viszont van ott valami helyette.
Korábban néztem ezt a típust, de mint családi autót. (de ahhoz kicsi volt) Szép, praktikus darab és a népítéletek gyakorlatilag csak pozitív véleménnyel vannak róla.
így hirtelen ennyi. ha lesz még valami, jelentkezem
2013.07.26. 19:33
2013.08.13. 20:38

2013.08.19. 15:53
Labi írta:Hali!
Lenne pár kérdésem, ha valaki tudja a választ, kérem ne tartsa magában. (a munkaautómat akarom idővel lecserélni és esélyes a kis randaság is)![]()
A 2.0d-s motor DPF-el szerelt? (a 2004 és 2006-os modellév az ami elérhető számomra.)
A 3.0-ás moci itt 2004 lovas, ellenben a korábbi e39-es 3.0-al. (gondolom akkor itt más a motor és más a váltó is)
A monitor ugye itt a műszerfal felső részén van. Ha nincs monitor akkor ott tároló rekesz van, vagy semmi? Kérdem azért, mert van hirdetés, hogy nem jelzik a GPS-t vagy az ahhoz tartozó extrát, viszont van ott valami helyette.
Korábban néztem ezt a típust, de mint családi autót. (de ahhoz kicsi volt) Szép, praktikus darab és a népítéletek gyakorlatilag csak pozitív véleménnyel vannak róla.
2013.08.19. 16:07
2013.08.19. 17:41
basildon írta:Egy kis update az ökörköri t?rsaknak :
224000km, a GM valto es a turbo meg mindig eredeti. Egyebirant semmi különös v?ltoz?s nem történt.
Telen elofordult, hogy rendszeresen nem akart indulni. De ugy nem, hogy meg sem nyikkant. Akar a gyujtaskapcsolo is lehetett a ludas. Igazabol soha nem derult ki. Izzitogyertyakat csereltunk, mert arra hivatkozott a hibauzengeto rendszer, es valoban, csak 1 volt jo a 6-bol, de ez nem valtoztatott a probleman. Akkumulatort is csereltunk, csak hogy a cellazarlatot kizarjuk, de ez sem oldotta meg a hibat. Am nem is vartunk valodi javulast egyik beavatkozastol sem. Ami vicces, hogy a motorteto felnyitasa es lezarasa utan tobb esetben siman indult. Viszont ami ennel is jobb, hogy miota nyar van, azota ez a jelenseg talan ha egyszer elofordult. Bosszanto, de enm tudom, mi (volt) a hiba oka. Talan a tellel megint visszater es lehet nyomozni.
Szep nyarat, meg ami hatra van belole, mindenkinek!
2013.08.19. 18:34
basildon írta:Labi írta:Hali!
A 3.0 valtoja 2004 szeptemberigy GM5L40E (vagy A5S390R YY), utana mar akar ZF is lehet. Azert a honapokkal vigyazni kell, mert az uzembehelyzes nem mindig esik egybe a gyartassal.
Egyben megegyezik az E39 valtojaval a fent emlitett honapig.
A 3.0 literes motor nem reszecskeszuros feltetlenul. Talan 2005-ben valtottak DPF-es verziora. A 204LE-s meg DPF-telen, a 218LE-s pedig mar DPF-es.
Amugy elegendo, csaladilag is. De ez inkabb relativ. En zsiguliban nottem fol, az is eleg volt
2013.08.20. 10:12
2013.08.20. 10:17
hamoriarpi írta:basildon írta:Egy kis update az ökörköri t?rsaknak :
224000km, a GM valto es a turbo meg mindig eredeti. Egyebirant semmi különös v?ltoz?s nem történt.
Telen elofordult, hogy rendszeresen nem akart indulni. De ugy nem, hogy meg sem nyikkant. Akar a gyujtaskapcsolo is lehetett a ludas. Igazabol soha nem derult ki. Izzitogyertyakat csereltunk, mert arra hivatkozott a hibauzengeto rendszer, es valoban, csak 1 volt jo a 6-bol, de ez nem valtoztatott a probleman. Akkumulatort is csereltunk, csak hogy a cellazarlatot kizarjuk, de ez sem oldotta meg a hibat. Am nem is vartunk valodi javulast egyik beavatkozastol sem. Ami vicces, hogy a motorteto felnyitasa es lezarasa utan tobb esetben siman indult. Viszont ami ennel is jobb, hogy miota nyar van, azota ez a jelenseg talan ha egyszer elofordult. Bosszanto, de enm tudom, mi (volt) a hiba oka. Talan a tellel megint visszater es lehet nyomozni.
Ha már csak 1 izzítógyertya volt jó, akkor szinte biztosan elhaláloztatta az izzításvezérlőt.
Diag. A találgatások helyett.
2013.08.20. 10:20
2013.08.20. 10:22
2013.08.20. 11:04
basildon írta:Köszi!
Ezt fogom majd megnézni a héten:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/x3/ ... ta-6792931
baromi jól felszerelt. Ha jól gondolom a LE-ből és a hónapból, ez GM-es! ..és DPF nélküli lenne? na majd kiderül.
köszi a választ!!
2013.08.20. 11:40
hamoriarpi írta:basildon írta:Köszi!
Ezt fogom majd megnézni a héten:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/x3/ ... ta-6792931
baromi jól felszerelt. Ha jól gondolom a LE-ből és a hónapból, ez GM-es! ..és DPF nélküli lenne? na majd kiderül.
köszi a választ!!
Igeretes darab. Am jol nezd meg. A motortarto bak es szimmeringek ennyi km-el csak eros hasznalat hatasara ugranak. Magyar utviszonyok kozt persze nem nehez ezt produkalni. A kipuf leomlo tipikusnak mondhato, turbocserenel.
Sok szerencset
2013.08.20. 14:07
basildon írta:Megkérdezhetem, hogy ez az AM mit jelent? Egyre több helyen látom itt a fórumon is, de még nem sikerült kisiLABIzálni...
2013.08.20. 15:37
2013.08.20. 16:10
Labi írta:Beszéltem az emberünkkel, hétvégén megyek megnézni.
vettem festék rétegmérőt is. Tudja valaki a gyári mértékeket egy X3-on? (Basildon!!??)
A karosszérián van alumínium? (bár a mérőkém tudja ezt is, csak kíváncsiságból)
köszi!!
2013.08.20. 17:07
2013.08.21. 11:40
Labi írta:Köszi.
A leömlő és motortartó ki lett cserélve most, állítólag van róla számla is. A szívósort is cserélte és a fékeket kompletten. Új lámőák vannak benne (egy éve cserélte, mert matt volt)
Normális a tulaja tényleg, elég kommunikatív 40-es faszi. (már amennyire lejött)
Siófoki és hét végén lemegyek megnézni. ....nagyon tetszik, főleg a DSP, tetőablak, mogyoró sport kombó. A küszöb hiányzik, de az pótolható.
Azt mondod Ti elfértek benne rendesen? Nekem picit szűknek tűnik, de lehet csak az X5-höz mérem.
2013.08.21. 11:43
basildon írta:hamoriarpi írta:basildon írta:Egy kis update az ökörköri t?rsaknak :
Ha már csak 1 izzítógyertya volt jó, akkor szinte biztosan elhaláloztatta az izzításvezérlőt.
Diag. A találgatások helyett.
Igen-igen. Teljesen egyet ertünk. Ha minden igaz, akkor most ott log a diagon a vas(vagy a diag a vason, nem tudom melyik a helyesebb) a szervizben, mert ok, hogy most jol mukodik, de jon a tel meg amugy is olajszerviz is idoszeru.
Minden esetre a tippet is koszonom
Szep napot
2013.10.18. 20:30