![]() |
2015.09.26. 10:27
ptom írta:nagy.matyika írta:Ha minden igaz, akkor ugyan az a dupla turbós motor:
Pont ettől a dupla turbó dologtól félek a legjobban!
2015.09.26. 13:07
PapaBoss írta:vaszarig írta:- a transzferboxban a kis műanyag fogaskerék kopása
Ez miez mi ez miez?
2015.09.26. 13:09
SvidronyA írta:Hisz' esik az eső![]()
![]()
2015.09.26. 13:51
PapaBoss írta:gerencsertomi írta:Sziasztok!
X5 vásárlása előtt állok és szeretnék egy kis véleményt kérni tőletek. Mindenképpen benzinesben gondolkodom! Eddig leginkább a 4.4 benzines volt a favorit nálam, de abban az ár kategóriában, amit megengedhetek magamnak, nem nagyon találok megfelelőt. Ezért most szóba jöhet a 3-0 benzines is. Ha jól tudom, akkor ezek a motorok sor 6-osok, de érdekelne a véleményetek, hogy mire kel odafigyelni ennél a típusnál. Illetve jó választás-e esetlegesen ezzel a motorral az X5 modell.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszaitokat!
Hú szép ez a fehér E46 a profilképedenMire/mennyire gondolsz, hogy az árkategória, amit megengedhetsz (megengedsz) magadnak? Jó motor a harmincas benzin, talán az egyik legjobb. De szerintem kevés az ereje az X5-höz. Brutál jó egy hármas szériához, de sovány a dömperhez.
2015.09.26. 13:59
gerencsertomi írta:PapaBoss írta:gerencsertomi írta:Sziasztok!
X5 vásárlása előtt állok és szeretnék egy kis véleményt kérni tőletek. Mindenképpen benzinesben gondolkodom! Eddig leginkább a 4.4 benzines volt a favorit nálam, de abban az ár kategóriában, amit megengedhetek magamnak, nem nagyon találok megfelelőt. Ezért most szóba jöhet a 3-0 benzines is. Ha jól tudom, akkor ezek a motorok sor 6-osok, de érdekelne a véleményetek, hogy mire kel odafigyelni ennél a típusnál. Illetve jó választás-e esetlegesen ezzel a motorral az X5 modell.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszaitokat!
Hú szép ez a fehér E46 a profilképedenMire/mennyire gondolsz, hogy az árkategória, amit megengedhetsz (megengedsz) magadnak? Jó motor a harmincas benzin, talán az egyik legjobb. De szerintem kevés az ereje az X5-höz. Brutál jó egy hármas szériához, de sovány a dömperhez.
A szép fehéret tegnap vitték elHelyette lenne most egy X5. Átírással + egyéb apró szervizekkel együtt nem szeretném túllépni a 2.5 milliót. 2001-2003 évjárat között gondolkodom, főleg 4.4 benzinesben, de elég sovány a felhozatal jelenleg.
2015.09.27. 07:50
gerencsertomi írta:Sziasztok!
A szép fehéret tegnap vitték elHelyette lenne most egy X5. Átírással + egyéb apró szervizekkel együtt nem szeretném túllépni a 2.5 milliót. 2001-2003 évjárat között gondolkodom, főleg 4.4 benzinesben, de elég sovány a felhozatal jelenleg.
2015.09.27. 13:18
ptom írta:gerencsertomi írta:Sziasztok!
Én ugyan ebbe a cipőbe jártam. Másfél évig nézegettem az autókat de 4.4-es nagyon kevés volt és azok is gyatra állapotban. Közben gyűjtögettem és sikerült egy Facelifteset venni. Azokból is kevés van de sokkal jobb állapotúak.
2015.09.27. 21:00
2015.10.01. 12:39
2015.10.01. 12:44
2015.10.01. 12:55
nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
2015.10.01. 13:51
2015.10.01. 14:15
nagy.matyika írta:Jó, de te költöttél is rá elég derekasan
2015.10.01. 15:04
nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
2015.10.01. 15:55
kzolee írta:nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
Labinak volt 3.0i X5-je, ha visszaolvasol megtalálod a véleményét is róla.
2015.10.01. 16:11
2015.10.01. 17:07
gerencsertomi írta:kzolee írta:nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
Annyira nem ragaszkodok a 4.4-hez, de jelenleg az sokkal jobb vételnek tűnik. A gyári felszereltségüket is összehasonlítottam. Hát köszönő viszonyban sincsenek egymáshoz. A szürkében kb. fele annyi extra van, mint a feketében. A 3.0 kevesebbet fogyaszt ez tény, de a 4.4 állítólag sokkal megbízhatóbb. Sokan azt mondják, hogy kb. 1-1,5 liter a fogyasztás különbség a két motor között. Nem tudom sajnos, hogy melyik lenne az ésszerűbb és jobb választás. Ja a szürke ráadásul USA verziós is (bár ez konkréten nem tudom mit takar)![]()
Nehezíti a dolgomat az is, hogy a szerelőm, aki az előző BMW-imet szokta szerelni, kicsit kedvemet vette az X5-től. Olyan horribilis árakat mondott nekem az első féktárcsák és betétek cseréjére, hogy még nem is tértem magamhoz. Mondtam neki, hogy a fekete X5-ön fél éve volt váltó javítás, aminek állítólag 350e Ft az ára (azt hiszem Szegeden csinálta valaki). Erre ő azt mondta, hogy ennyi pénzért nem hiszi, hogy túl sok mindent cserélhettek abban a váltóban, mert kb. csak a munkadíj vagy 100e Ft.
2015.10.01. 17:37
gerencsertomi írta:kzolee írta:nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
Annyira nem ragaszkodok a 4.4-hez, de jelenleg az sokkal jobb vételnek tűnik. A gyári felszereltségüket is összehasonlítottam. Hát köszönő viszonyban sincsenek egymáshoz. A szürkében kb. fele annyi extra van, mint a feketében. A 3.0 kevesebbet fogyaszt ez tény, de a 4.4 állítólag sokkal megbízhatóbb. Sokan azt mondják, hogy kb. 1-1,5 liter a fogyasztás különbség a két motor között. Nem tudom sajnos, hogy melyik lenne az ésszerűbb és jobb választás. Ja a szürke ráadásul USA verziós is (bár ez konkréten nem tudom mit takar)![]()
Nehezíti a dolgomat az is, hogy a szerelőm, aki az előző BMW-imet szokta szerelni, kicsit kedvemet vette az X5-től. Olyan horribilis árakat mondott nekem az első féktárcsák és betétek cseréjére, hogy még nem is tértem magamhoz. Mondtam neki, hogy a fekete X5-ön fél éve volt váltó javítás, aminek állítólag 350e Ft az ára (azt hiszem Szegeden csinálta valaki). Erre ő azt mondta, hogy ennyi pénzért nem hiszi, hogy túl sok mindent cserélhettek abban a váltóban, mert kb. csak a munkadíj vagy 100e Ft.
2015.10.01. 17:47
tökmöc írta:gerencsertomi írta:kzolee írta:nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
Nekem a váltó 250 E volt de szinte semmit nem kellett vele csinálni csak néhány apróságot de előtte se volt gondom meg utána sem igaz annyi volt hogy egy forró nyári napon jöttünk ki és egyszerűen letiltott a rendszer de leállítottam és újra indítás után minden jó volt vele. Ekkor gondoltam átnézetem és került 250 e ft. Akkor a vezérmű lánc vezető tört el ami teljes vezérlést jelentett ez volt 350 e ft és a fékekre nem tudok mit mondani mert szerintem egy ekkora autóhoz kell ami megfogja és szerintem ha jól körbe érdeklődsz annyira nem is lesz drága!A többi az olyan amit mindenkinek kell költenie idősebb autóra! Fáradt víz csövek, olaj, lengőkarok és ami kell egy jó autóhoz! Amúgy a feketét még én is néztem 3 éve ezelőtt a tulaja 3éve nem adta el sőt le is vette 2 évre a hirdetést ha jól tudom fa házak tervezésével foglalkozik. Jah ne akarj agyon fullozot autót azokkal nagyon de nagyon sok baj lesz!
2015.10.01. 18:10
nagy.matyika írta:gerencsertomi írta:kzolee írta:nagy.matyika írta:Általában a első forgalomba helyezést szokták beírni, nem pedig a tényleges gyártási évet, hónapot. Egyébként, ha beéred a 4.4i nélkül, akkor ez a 30i ezerszer vonzóbbnak és jobb alapnak fest így összességében. Még valami, szerintem nem kell ennyire túllihegni a dolgokat, mert olyat úgy sem fogsz találni, ahol minden tökéletes. Ezek 12-15 éves autók, 90%-ban tekerték már az órát, törték stb. Nézz egy olyat, ami összességében jó állapotban van, megfelel az elvárásaidnak és hozd el, mert úgy is kell majd rá költeni.
350-ért egy váltót elég jól gatyába lehet rázni, ha nincs lelakva. Általában egy két siklócsapágy, kuplung lamella és a wandler szokott megfáradni. A 35d-ben is elég volt pár csapágy, két lamella csere és wandler felújítás, mert a többi alkatrész gyári értéken volt. Meg van mindegyiknek a kényes pontja, de nem az egész váltó kuka. A féktárcsa, fékbetét, gumi pedig viszonylag drága, de nem ez lesz a legnagyobb költség egy ilyen autó üzemeltetésénél. Ha ettől leülsz, akkor nem biztos, hogy neked való. (elnézést, remélem nem úgy fog lejönni, hogy a zsebedben turkálok, de sajnos ez a realitás talaja).