![]() |
2015.03.16. 12:07
2015.06.10. 21:32
2015.06.10. 21:48
2015.06.10. 22:06
kzolee írta:Úgy látom, az előző tulaj alternatív megoldást választott a csomagtérüveg kábeltörés problémára.
2015.06.11. 08:57
kovessyroli írta:kzolee írta:Úgy látom, az előző tulaj alternatív megoldást választott a csomagtérüveg kábeltörés problémára.
Nekem azt mondták, hogy viharkárt szenvedett.![]()
Bár, miután beleolvastam a fenntartási költséges topikba, az sem kizárt, hogy maga a tulaj ütötte be![]()
Régi álom volt már az E61, most már ezt is lehúzhatom a bakancslistámról.
2015.06.11. 09:17
kzolee írta:Úgy látom, az előző tulaj alternatív megoldást választott a csomagtérüveg kábeltörés problémára.
2015.06.11. 09:18
kovessyroli írta:Egy kis meglepi magamnak:
[img]http://s11.postimg.org/rowmx5ev7/201506041634.jpg
2015.06.11. 09:47
jlaci74 írta:
Ez is ebay-ről van ?![]()
Részletek ?
ezt miért spórolták ki), és a klíma állító kicsit furcsa még.2015.06.24. 15:52

2015.06.24. 16:10
kzolee írta:140 ezer km után ismét megadta magát a kipuff leömlő. Pár horrorisztikus kép róla.![]()
Az 1-es hengernél a tőben eltörést már hallani is lehetett, szép cicegő hangja volt. Igazából elég jól megúszták a motortérben a műanyagok, egy kábelterelgető kis műanyagbizbasz olvadt meg egyedül.
2015.06.24. 20:13
Gallaca írta:kzolee írta:140 ezer km után ismét megadta magát a kipuff leömlő. Pár horrorisztikus kép róla.![]()
Az 1-es hengernél a tőben eltörést már hallani is lehetett, szép cicegő hangja volt. Igazából elég jól megúszták a motortérben a műanyagok, egy kábelterelgető kis műanyagbizbasz olvadt meg egyedül.
Szép!
"Gyönyörűen" rommá tört. Ezért állnak időnként sorba az E39 kipuffokért. Tele van a tulajok púpja ezzel.
2015.06.24. 21:02
Gallaca írta:kzolee írta:140 ezer km után ismét megadta magát a kipuff leömlő. Pár horrorisztikus kép róla.![]()
Szép!
"Gyönyörűen" rommá tört. Ezért állnak időnként sorba az E39 kipuffokért. Tele van a tulajok púpja ezzel.
2015.06.25. 20:02
2015.06.25. 20:06
kzolee írta:Még egy kép a leömlő témához.
Schnitzer Szabit vagy Gallaca kollégát kérjük a mikrofonhoz.![]()
Mivel az E60 hathengeres dízel lemezleömlő kontra E39 öntvényleömlő témában nem volt eddig egzakt mérés, én megméregettem az óccsó digitskálás teszkós kínai itthoni tolómérőmmel a csonkot. Remélem egyértelmű. Én a peremeket mértem a felfekvő felületeknél.Arra kérném szakavatott kollégáimat, hogy ha a kezükbe akad egy öntvény leömlő, legyenek oly kedvesek közkinccsé tenni a méreteit. Így végre bizonyítást nyerhet a régóta húzódó vita a méretkülönbségek létéről avagy nemlétéről.
![]()
2015.06.25. 20:10
2015.06.25. 20:17
2015.06.25. 20:27
Milán88 írta:Gallaca írta:kzolee írta:140 ezer km után ismét megadta magát a kipuff leömlő. Pár horrorisztikus kép róla.![]()
Szép!
Azért ez elég keményen néz ki...mérnök bácsink nem volt formában amikor ezt megálmotta...
2015.06.25. 20:49
Schnitzer írta:Ja amúgy mit raktál most fel helyette????E39-ét,vagy még egy gyári újat??
2015.06.25. 20:51
SvidronyA írta:Milán88 írta:Gallaca írta:kzolee írta:140 ezer km után ismét megadta magát a kipuff leömlő. Pár horrorisztikus kép róla.![]()
Szép!
Azért ez elég keményen néz ki...mérnök bácsink nem volt formában amikor ezt megálmotta...
Nem egy mérnök bácsika álmodta meg, attól ez (is) jóval komplexebb dolog.
Egy kivételével valamennyi anyagfáradásos rideg törésnek tűnik, amely nagy valószínűséggel egy ötvöző nem kellő arányban lévő jelenlétére utal(hat). Az a fotó, melyen a repedés a varrat mentén látszik, az automata hegesztőberendezés helytelen beállítására hajaz, mivel az elváltozás még egyértelműen a hőhatás-zónában van, s ez legtöbbször a túl nagy áramerősség és ennek okán a szén kiégése miatt következik be. Ha rendelkezésemre bocsátotok egy hibás darabot, kis idővel tudok NDT vizsgálatokat (MT, RT, UT) intézni, s az eredményeket, illetve tanulságokat megosztani Veletek.
2015.06.25. 21:09
kzolee írta:Még egy kép a leömlő témához.
Schnitzer Szabit vagy Gallaca kollégát kérjük a mikrofonhoz.![]()
Mivel az E60 hathengeres dízel lemezleömlő kontra E39 öntvényleömlő témában nem volt eddig egzakt mérés, én megméregettem az óccsó digitskálás teszkós kínai itthoni tolómérőmmel a csonkot. Remélem egyértelmű. Én a peremeket mértem a felfekvő felületeknél.Arra kérném szakavatott kollégáimat, hogy ha a kezükbe akad egy öntvény leömlő, legyenek oly kedvesek közkinccsé tenni a méreteit. Így végre bizonyítást nyerhet a régóta húzódó vita a méretkülönbségek létéről avagy nemlétéről.
![]()