![]() |
2016.03.05. 11:27
Schnitzer írta:Gallaca írta:PeterE39 írta:Schnitzer írta:Gallaca írta:Véletlenül tudok valakit.
??????????
Gallaca burkoltan arra célzott, hogy meg kellene látogatni Dunaharaszti festői vidékét.
Nem, nem! Most kivételesen nem! Ez a téma sajnos meghaladja az én technikai felszereltségem. Sajnos csak csináltatni tudom, de van megbízható ember rá.
Szerintem tudom kiről beszélsz....
Ha minden igaz.
Egy hónapja letérdelt miattuk az E60-am......![]()
![]()
Az óta nem indul be.......
2016.04.06. 14:00
2016.04.06. 15:10
osiati írta:Sziasztok,
Szeretnék egy olyat kérdezni hogy ha E61 első gyári rugóit kicserélem egy 3,5cm-es ültető rugóra akkor a szintszabályzós hátsó futóművet utána kell állítani vagy sem?
köszönöm előre is
2016.04.06. 15:58
rockerekhu írta:osiati írta:Sziasztok,
Szeretnék egy olyat kérdezni hogy ha E61 első gyári rugóit kicserélem egy 3,5cm-es ültető rugóra akkor a szintszabályzós hátsó futóművet utána kell állítani vagy sem?
köszönöm előre is
Igen utana kene meet eleg butan fog kinezni.
2016.04.07. 09:05
osiati írta:rockerekhu írta:osiati írta:Sziasztok,
köszönöm előre is
Igen utana kene meet eleg butan fog kinezni.
Köszi Laci. Tud valaki segíteni a beállításban Budapest környékén?
2016.04.13. 22:39
2016.04.13. 22:59
nagy.matyika írta:Főtengely ékszíjtárcsa kóvályoghat bármennyit is? Szemre vagy 1-1.5 mm-ert üt.
2016.04.13. 23:10
rockerekhu írta:nagy.matyika írta:Főtengely ékszíjtárcsa kóvályoghat bármennyit is? Szemre vagy 1-1.5 mm-ert üt.
Nem kovalyoghat es nem uthet.
2016.04.14. 08:45
nagy.matyika írta:rockerekhu írta:nagy.matyika írta:Főtengely ékszíjtárcsa kóvályoghat bármennyit is? Szemre vagy 1-1.5 mm-ert üt.
Nem kovalyoghat es nem uthet.
Köszi, akkor valószínű csere
2016.04.16. 10:52
2016.04.16. 12:33
nagy.matyika írta:Üdv, egy kis segítségre lenne szükségem. Hosszú lesz, de remélem van aki tud érdemben segíteni.
Adott a 35d. Még körülbelül 30 ezer kilométerrel ezelőtt átesett 6 db porlasztó felújításon, mert adott fordulaton terheléstől függően becsörgött a motor. Természetesen a problémát nem oldotta meg, de felújítás után összességében sokkal szebben viselkedett az autó, mint előtte, illetve a fogyasztás is javult. A 6. hengernél 10%-al kevesebb a többihez képest a kompresszió ( hogy most hogy áll, azt nem tudom, de összességében nem lett rosszabb), de elvileg ennyit el kell bírnia. Nyilván az lenne a jó, hogyha közel egyforma lenne, de ez most ilyen. Na most fél évvel ezelőtt volt légtömegmérő csere, mert nagyon elbutult az autó. Ez után jött a meglepetés, adaptáció után, gyakorlatilag egy új autót kaptam, nem csörgött be, gyönyörűen váltott, lentről fentről, mindenhonnan minden gázállásra azonnal megindult gyönyörűen. Ahogy tanult az autó, természetesen ugyan úgy visszabutult. Összességében, ha meg akarnám fogalmazni a dolgot, akkor azt mondanám, hogy jó a kocsi, de körülbelül mindenhol érzek egy kis pontatlanságot. Van egy kis turbó késedelem, nem úgy húz, többet eszik, nem vált olyan szépen stb.
Elővettem a laptopot és autóztam közel másfél órát mellékutakon, közben meg figyelgettem, hogy mit látok:
- a turbónyomás van, hogy késik, de akkor nagyon látványosan, illetve van, hogy egyből felépül.
- van amikor két tizeddel kevesebbet tölt a turbó, van amikor két tizeddel túl tölt.
- van amikor nincs meg a végnyomás, van amikor meg van
- van, hogy elmászik a mért légtömeg az etalontól, van, hogy tökéletesen egyforma
- van amikor gázt adok és az EGR szelep druckwandlere 60%-on kóricál egy darabig ( gondolom ilyenkor éppen emiatt késik a töltőnyomás ), van amikor meg gyönyörűen 5%-on van ( gondolom ilyenkor van zárva).
- a turbók druckwandlere meg érdekes pont fordítva működik, az 95%-on áll és onnan indul lefele, de gondolom ez normális.
Vagy egy okos tanács kellene nekem, vagy egy tényleg végletekig hozzá értő szerelő, aki nem azzal fogja kezdeni, hogy le kell dobni kb mindent az autóról. Sajnos, amennyire értek hozzá így eléggé róka fogta csukának tűnik a probléma, mert szinte mindegyik mért adat elviheti a többit. Az autón egyébként után gyártott Bosch légtömegmérő van, de ezt önmagában nem gondolnám hiba lehetőségnek, mert amikor még a jól működő gyári volt rajta, akkor is fenn álltak a fő problémák.
2016.04.16. 12:36
EGR és MAF teszten kívül bármit megcsinál, de ezt a kettőt nem.
2016.04.16. 13:49
nagy.matyika írta:Valami miatt az én kábelemmel nem csinálja meg a teszteket.![]()
2016.04.16. 14:07
barbrady írta:nagy.matyika írta:Valami miatt az én kábelemmel nem csinálja meg a teszteket.![]()
Nem hiszem, hogy ez kábel gond lenne. Ezek nélkül pedig kár bármit is csinálni.
Tapatalk
2016.04.16. 15:09
nagy.matyika írta:barbrady írta:nagy.matyika írta:Valami miatt az én kábelemmel nem csinálja meg a teszteket.![]()
Tapatalk
Ha nem kábel, akkor mi? Magával az autóval lehet gond? Többféle standalone ISTA-D-t próbáltam már, illetve DIS-t is.
Szerk: újra rakom ma a DIS-t biztos, ami biztos alapon az ISTA-val együtt és neki esek újra a problémának. Nem tudom számít-e , hogy a legújabb FTDI driver van felrakva nekem, lehet, hogy valami régebbivel kellene próbálkoznom?
2016.04.16. 15:42
barbrady írta:nagy.matyika írta:barbrady írta:nagy.matyika írta:Valami miatt az én kábelemmel nem csinálja meg a teszteket.![]()
Tapatalk
Ha nem kábel, akkor mi? Magával az autóval lehet gond? Többféle standalone ISTA-D-t próbáltam már, illetve DIS-t is.
Szerk: újra rakom ma a DIS-t biztos, ami biztos alapon az ISTA-val együtt és neki esek újra a problémának. Nem tudom számít-e , hogy a legújabb FTDI driver van felrakva nekem, lehet, hogy valami régebbivel kellene próbálkoznom?
Hol akadsz el a tesztnél?
Tapatalk
2016.04.17. 19:15
2016.04.17. 19:29
Oroszlan írta:Kérdezek:
ma gyújtás után bedobta a műszerfalra a kocsi sárga akkumulátor jelet.
Hozzátartozik, hogy megint vagy 4-5 hete nem használtam.
Aztán többet nem jelzett, indítás után eltűnt a jel, minden működik.
Ilyenkor gyakoribb használat megoldja a problémát vagy készüljek akksi cserére ?
2016.04.17. 19:36
nagy.matyika írta:Oroszlan írta:Kérdezek:
Ilyenkor gyakoribb használat megoldja a problémát vagy készüljek akksi cserére ?
Ha még a gyári van benne, akkor készülhetsz. Nekem, azután, hogy megjelent először az aksi jel utána rövid távon elhalálozott.
2016.04.17. 20:03
Oroszlan írta:nagy.matyika írta:Oroszlan írta:Kérdezek:
Ha még a gyári van benne, akkor készülhetsz. Nekem, azután, hogy megjelent először az aksi jel utána rövid távon elhalálozott.
Köszönöm.
Igen, még a gyári van benne, egyidős a kocsival, júliusban lesz 11 éves.
A saruba bele is van ütve: 05/07.
110 Ah.
Akkor holnap megkérdezem az árát, gondolom nem lesz nagyon olcsó.