![]() |
2015.01.06. 22:33
morv írta:kzolee írta:kulix írta:Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy milyen okai lehetnek annak ha túl gyakran indul el a DPF regenerálás?
Kb 700km-es autópályázás alatt 3szor indult el,és városban 12liter a fogyasztásom.
A válaszokat elólre is köszönöm.
![]()
Sok minden okozhatja, többek közt szenzorhiba is.
Ahogy kzolee irta
Lehet mar a veget jarja a DPF-ed es ez az oka a gyakori regennek. Backpressure ellenorzessel folytatnam amennyiben nem irt be hibat.
2015.01.07. 10:35
kulix írta:morv írta:kzolee írta:kulix írta:Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy milyen okai lehetnek annak ha túl gyakran indul el a DPF regenerálás?
Kb 700km-es autópályázás alatt 3szor indult el,és városban 12liter a fogyasztásom.
![]()
Ahogy kzolee irta
Lehet mar a veget jarja a DPF-ed es ez az oka a gyakori regennek. Backpressure ellenorzessel folytatnam amennyiben nem irt be hibat.
Köszönöm a válaszokat,akkor elviszem egy diagra.
2015.01.07. 11:20
jlaci74 írta:kulix írta:morv írta:kzolee írta:kulix írta:Sziasztok!
![]()
Ahogy kzolee irta
Porlasztó gyanús...
2015.01.07. 12:28
jlaci74 írta:kulix írta:morv írta:kzolee írta:kulix írta:Sziasztok!
![]()
Ahogy kzolee irta
Porlasztó gyanús...
2015.01.07. 15:11
2015.01.07. 23:15
kulix írta:lepke írta:kulix írta:Sziasztok!
Hali kulix
Azt te honnan tudod hogy elindult a regenerálás a DPF-nek ??
Hali Lepke!
Régebben érdeklődtem egy szerelőnél,hogy miből lehet észrevenni,ha elkezd regenerálni a DPF?
Én azt a választ kaptam,ha hirtelen megemelkedik a fogyasztás,erőss lesz a motorhang és ha ez kb 25 -30percig így marad,akkor regenerál a DPF.
Lehet nem így van,de én nekem az mondták.
2015.01.07. 23:41
lepke írta:kulix írta:lepke írta:kulix írta:Sziasztok!
Hali kulix
Azt te honnan tudod hogy elindult a regenerálás a DPF-nek ??
Hali Lepke!
Régebben érdeklődtem egy szerelőnél,hogy miből lehet észrevenni,ha elkezd regenerálni a DPF?
Én azt a választ kaptam,ha hirtelen megemelkedik a fogyasztás,erőss lesz a motorhang és ha ez kb 25 -30percig így marad,akkor regenerál a DPF.
Lehet nem így van,de én nekem az mondták.
Hali
Az állófűtés működését is érdemes lenne megnézetni
2015.02.08. 14:21
2015.09.24. 21:43
2015.10.17. 19:41
2015.10.17. 20:38
2015.10.18. 07:58
velencei75 írta:Sziasztok!
Már jó pár hete bejelez nekem is a DPF. Már vártam a mai napot, mert eddig csak rövideket mentem, tudtam, hogy nem fog regenerálni.
Ma pedig A-ból B-be meg vissza 500km. Oké,kipörkölöm.
Oda felé mentem mindenféle tempót. 150-el, 170-el, 200-al.
Visszafelé, megint bejelez. Ó.., hogy ro... meg!
Szóval visszafelé többet mentem 200km/h-val és felette, mint eddig. Megálltam egy boltnál, utána még kb. 20km pálya aztán város.
Ezen a rövid szakaszon már nem volt kedvem nyomni neki, meg 120-as tábla is volt, úgyhogy beálltam 110-re.
Nem mentem 10 percet és éreztem ezt a csípős furcsa szagot. Hoppá! Most regenerál? Bekaka! Mentem, mint bolond, nem rövidet, aztán itt az utam végén, amikor alig pörög a motor letisztítja magát. Nem is jött vissza a hiba.
Érdekes, hogy nyomtam neki, volt rendes gázkiáramlás, üzem meleg volt a motor, gondolom a kipufogó rendszer is jó hőn dolgozott, hogy kiégjen a dolog, és nem. "Majd menjél alig, majd akkor regenerálom."(gondolja magában a rendszer). Furi
2015.10.18. 09:22
2015.10.18. 11:20
nagy.matyika írta:Nem esküdnék a folyadékra. Nincs pontos mennyiség, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha sok, akkor sérül a kerámia/nemesfém bevonat és onnantól át fog menni a korom rajta. Ha eddig korom mentes a kipu vég, akkor én elvinném és kigőzöltetném. Neten már láttam pár helyet, akik erre rendezkedtek be. A regenerálás során létrejött 550-600 fokot imitálva, gőzzel távolítják el a kormot a szűrőből, így nem tesznek kárt benne.
Döntsetek saját belátás szerint, de én már okultam a hibából másnak köszönhetően.
2015.10.18. 12:46
nagy.matyika írta:Nem esküdnék a folyadékra. Nincs pontos mennyiség, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha sok, akkor sérül a kerámia/nemesfém bevonat és onnantól át fog menni a korom rajta. Ha eddig korom mentes a kipu vég, akkor én elvinném és kigőzöltetném. Neten már láttam pár helyet, akik erre rendezkedtek be. A regenerálás során létrejött 550-600 fokot imitálva, gőzzel távolítják el a kormot a szűrőből, így nem tesznek kárt benne.
Döntsetek saját belátás szerint, de én már okultam a hibából másnak köszönhetően.
2015.10.18. 13:21
rockerekhu írta:nagy.matyika írta:Nem esküdnék a folyadékra. Nincs pontos mennyiség, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha sok, akkor sérül a kerámia/nemesfém bevonat és onnantól át fog menni a korom rajta. Ha eddig korom mentes a kipu vég, akkor én elvinném és kigőzöltetném. Neten már láttam pár helyet, akik erre rendezkedtek be. A regenerálás során létrejött 550-600 fokot imitálva, gőzzel távolítják el a kormot a szűrőből, így nem tesznek kárt benne.
Van a wuthnek nagyon jo ami pont akkora menyeiseg ami egy tisztitashoz kell es egy even belul nem szabad csak egyszer hasznalni.igaz 15000ft egy spray.es utana egy felora utan elinditani a regeneralast
Sent from my iPhone using Tapatalk
2015.10.18. 13:25
lepke írta:nagy.matyika írta:Nem esküdnék a folyadékra. Nincs pontos mennyiség, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha sok, akkor sérül a kerámia/nemesfém bevonat és onnantól át fog menni a korom rajta. Ha eddig korom mentes a kipu vég, akkor én elvinném és kigőzöltetném. Neten már láttam pár helyet, akik erre rendezkedtek be. A regenerálás során létrejött 550-600 fokot imitálva, gőzzel távolítják el a kormot a szűrőből, így nem tesznek kárt benne.
Hali
Nem árt néha az üzemanyagba egy kis adalékot rakni, jobban tisztit
Az adaléktól úgymond "tisztább" égés jön létre, de ettől a dugult DPF nem lesz tisztább. Azon egyedül a gyári, ciklikus regenerálás segít, amikor direkt erre tervezett üzemi körülmények között működik a motor. Itt jön létre a tartós közel 600 fokos hőmérséklet. Minden más csak placebo.2015.10.19. 19:33
nagy.matyika írta:lepke írta:nagy.matyika írta:Nem esküdnék a folyadékra. Nincs pontos mennyiség, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha sok, akkor sérül a kerámia/nemesfém bevonat és onnantól át fog menni a korom rajta. Ha eddig korom mentes a kipu vég, akkor én elvinném és kigőzöltetném. Neten már láttam pár helyet, akik erre rendezkedtek be. A regenerálás során létrejött 550-600 fokot imitálva, gőzzel távolítják el a kormot a szűrőből, így nem tesznek kárt benne.
Hali
Nem árt néha az üzemanyagba egy kis adalékot rakni, jobban tisztit
Időként, üzemanyag rendszer tisztítására szánt adalékot persze, de hogy attól mitől lesz tisztább a DPF, arra kíváncsi lennék.Az adaléktól úgymond "tisztább" égés jön létre, de ettől a dugult DPF nem lesz tisztább. Azon egyedül a gyári, ciklikus regenerálás segít, amikor direkt erre tervezett üzemi körülmények között működik a motor. Itt jön létre a tartós közel 600 fokos hőmérséklet. Minden más csak placebo.
Azt tudom, hogy te adalékolod több 100 ezer km óta, de nem ennek köszönheted a tied jó állapotát. A te felhasználásod, valamint az egykori motorgenerál és a mostani hengerfejgenerál is jócskán hozzá járult ahhoz, hogy még jó a DPF-ed. Az enyém többet töltött városban, mint amennyit pályán.
2015.10.19. 21:48
2015.10.26. 23:10