![]() |
2013.10.04. 15:02
muhaati írta:hamoriarpi írta:madrian írta:
Helyette jött nagynyomású pumpa, piezo befecskendezők, meg ki tudja mi minden. Ezeknek a javítása, szerintem közelíti a dízelesét.
Igen. A megbízhatóságra a bajor mérnökgárda kényesen ügyel.
Csakhogy sajnos a piezo befecskendezők : Made in ITALI !!!
2013.10.04. 16:55
A többi része viszont nagyon spéci, nem hiába drágább mint egy másik gyártó turbója. Ja, és jönnek a hegesztett turbók, nem tudom hogy lesz a felújítás a jövőben.
2013.10.04. 18:13
madrian írta:Voltam nemrég Oroszlányban a Borgwarner turbónál, ha jól emlékszem csak a BMW-nek volt lemez leömlője...spórolás vagy súlycsökkentés?A többi része viszont nagyon spéci, nem hiába drágább mint egy másik gyártó turbója. Ja, és jönnek a hegesztett turbók, nem tudom hogy lesz a felújítás a jövőben.
2013.10.04. 18:56
kzolee írta:Oroszlan írta:E60 535i
Amerikai modellt vennél?
2013.10.05. 00:20
csakadutch írta:Nekem semmi bajom vele.
Nem eszi az olajat.
Pedig tolom neki. Tegnap M7 Balatonszentgyörgy - Bp között a 150 km-en végig tempomat 180 és 200 között. Igaz itt a fogyi 12. Néztem utána a szintet a monitoron, 1 kocka sem ment le.
2 olajcsere között (15ezer km) általában 1 vagy max 2 kockát szokott lemenni. 1 kocka 2 deciliter, mivel az 5 kocka 1 liter.
Ehhez hozzátartozik, hogy nekem most 77ezer van a motorban.
2013.10.05. 08:46
madrian írta:Az igen! Majd figyelem a megfelelő topikot, ha meghirdetnéd...
2013.10.05. 21:13
2013.10.05. 21:55
nagy.matyika írta:Már rég óta megakartam kérdezni, hogy e60 535d kipufogójában mi az a folytó szelep szerű cucc és mi a szerepe? Eddig sport autókban láttam ilyet, hogy a hangot fojtotta valamennyire zárt állásban. Itt ez mi célt szolgál? A kocsi diesel mivoltából nem tudok rájönni
2013.10.05. 22:22
Gallaca írta:nagy.matyika írta:Már rég óta megakartam kérdezni, hogy e60 535d kipufogójában mi az a folytó szelep szerű cucc és mi a szerepe? Eddig sport autókban láttam ilyet, hogy a hangot fojtotta valamennyire zárt állásban. Itt ez mi célt szolgál? A kocsi diesel mivoltából nem tudok rájönni
Bubu
2013.10.05. 22:36
2013.10.05. 23:39
nagy.matyika írta:Bubu az nálam a SubaruNálatok nem tudom mit takar, kifejtenétek
?
2013.10.06. 06:04
Gallaca írta:nagy.matyika írta:Bubu az nálam a SubaruNálatok nem tudom mit takar, kifejtenétek
?
Röviden, kipufogófék.
2013.10.06. 10:06
?
2013.10.06. 11:00
nagy.matyika írta:De ismerem, csak nálam az retarder néven futKomolyan ilyet raknának bele
?
2013.10.06. 11:15
2013.10.06. 11:20
Gallaca írta:nagy.matyika írta:De ismerem, csak nálam az retarder néven futKomolyan ilyet raknának bele
?
Nana!
- Offtopic :
- Bubu és a Retarder
Mindkét berendezés lassítófék. A klasszikus fékek mellett az autóbusz biztonságos fékezését segítik elő. Egyes típusokon vagy csak az egyik vagy mindkettő megtalálható. Bubu:
Hangutánzó szó. Az Ikarusz sofőrök az autóbuszok lassításakor halható jellegzetes hang után nevezték el. Tisztességes neve: kipufogófék. Lassításkor egy speciális szelep elzárja a kipufogó útját, így a hengerekben kialakuló nyomás a hajtásláncon keresztül intenzíven fékezi a járművet. A szelepet külön kapcsoló és általában hidraulika működteti.
Retarder: A hajtásláncba iktatott hidraulikus vagy elektronikus fékező berendezés. A hidraulikus rendszer esetén a csillapító közeg olaj, és a folyadékok tehetetlenségének elvén, ellenáramos vagy fojtószelepes csillapítással működik.
Elektronikus csillapítás esetében az indukciós mágnesesség csillapítását használják ki egymással ellentétes tekercsekkel. A retarder hatása több fokozatban változtatható, és külön több állású kapcsoló működteti.
2013.10.07. 13:22
Oroszlan írta:Gallaca írta:nagy.matyika írta:De ismerem, csak nálam az retarder néven futKomolyan ilyet raknának bele
?
Nana!
- Offtopic :
- Bubu és a Retarder
Mindkét berendezés lassítófék. A klasszikus fékek mellett az autóbusz biztonságos fékezését segítik elő. Egyes típusokon vagy csak az egyik vagy mindkettő megtalálható. Bubu:
Hangutánzó szó. Az Ikarusz sofőrök az autóbuszok lassításakor halható jellegzetes hang után nevezték el. Tisztességes neve: kipufogófék. Lassításkor egy speciális szelep elzárja a kipufogó útját, így a hengerekben kialakuló nyomás a hajtásláncon keresztül intenzíven fékezi a járművet. A szelepet külön kapcsoló és általában hidraulika működteti.
Retarder: A hajtásláncba iktatott hidraulikus vagy elektronikus fékező berendezés. A hidraulikus rendszer esetén a csillapító közeg olaj, és a folyadékok tehetetlenségének elvén, ellenáramos vagy fojtószelepes csillapítással működik.
Elektronikus csillapítás esetében az indukciós mágnesesség csillapítását használják ki egymással ellentétes tekercsekkel. A retarder hatása több fokozatban változtatható, és külön több állású kapcsoló működteti.
És akkor a teljesség tartozk még az intarder.
Ugyanaz mint a retarder, csak nem külön egység a hajtásláncban, hanem a váltóba van beépítve és a váltóolaj végzi a lassító munkát.
Azért "in", mert be van építve.
2013.10.07. 21:03
2013.10.07. 21:05
csakadutch írta:sziasztok!
kijöttem németbe, 2 kocsit megnéztem ma és egy dolog nagyon eltántorított. mindkettő 2.5i, 218-lovas, az egyik e91 másik e60. minkét kocsi szervizkönyvét megnéztem és 40 (!!!!!!) ezres olajcserét is láttam, sőt az egyik 43ezernél a másik meg 46ezernél volt elsőnek a márkaszervizbe, mi a sz*r van itt emberek? hogy lehet az hogy 40ezret mennek itt a kocsikkal? azt hitem max 30ezer. hogy lehet ez??
köszönöm!
2013.10.07. 21:09
kzolee írta:csakadutch írta:sziasztok!
kijöttem németbe, 2 kocsit megnéztem ma és egy dolog nagyon eltántorított. mindkettő 2.5i, 218-lovas, az egyik e91 másik e60. minkét kocsi szervizkönyvét megnéztem és 40 (!!!!!!) ezres olajcserét is láttam, sőt az egyik 43ezernél a másik meg 46ezernél volt elsőnek a márkaszervizbe, mi a sz*r van itt emberek? hogy lehet az hogy 40ezret mennek itt a kocsikkal? azt hitem max 30ezer. hogy lehet ez??
köszönöm!
Úgy ahogy láttad.
Szarnak rá. Aki újonnan veszi, nem a következő tulaj érdekeit nézi.