Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E60

2013.10.04. 15:02

muhaati írta:
hamoriarpi írta:
madrian írta:
Helyette jött nagynyomású pumpa, piezo befecskendezők, meg ki tudja mi minden. Ezeknek a javítása, szerintem közelíti a dízelesét.

Igen. A megbízhatóságra a bajor mérnökgárda kényesen ügyel.

Csakhogy sajnos a piezo befecskendezők : Made in ITALI !!! :facepalm:

A BMW rendeli be. Akárkitől vehetné.

2013.10.04. 16:55

Voltam nemrég Oroszlányban a Borgwarner turbónál, ha jól emlékszem csak a BMW-nek volt lemez leömlője...spórolás vagy súlycsökkentés? :facepalm: A többi része viszont nagyon spéci, nem hiába drágább mint egy másik gyártó turbója. Ja, és jönnek a hegesztett turbók, nem tudom hogy lesz a felújítás a jövőben.

2013.10.04. 18:13

madrian írta:Voltam nemrég Oroszlányban a Borgwarner turbónál, ha jól emlékszem csak a BMW-nek volt lemez leömlője...spórolás vagy súlycsökkentés? :facepalm: A többi része viszont nagyon spéci, nem hiába drágább mint egy másik gyártó turbója. Ja, és jönnek a hegesztett turbók, nem tudom hogy lesz a felújítás a jövőben.

Pontosan úgy, ahogy gondolod. Dobd ki, vegyé' újat! És lehetőleg ne menjen többet 150 ezernél...

2013.10.04. 18:56

kzolee írta:
Oroszlan írta:E60 535i

Amerikai modellt vennél? :shock:

Hát ezért gondolok inkább az F10-re, de az még sokk.
Ha meg azt vesz az ember, akkor nem a gyártás elejéből kellene, mert ott még 2 turbo van, de a mostaniakon már csak 1.
Ugyanaz a LE, ugyanaz a Nm, csak 1 turbócska van, tehát 1-el kevesebb hibalehetőség.

2013.10.05. 00:20

csakadutch írta:Nekem semmi bajom vele.
Nem eszi az olajat.
Pedig tolom neki. Tegnap M7 Balatonszentgyörgy - Bp között a 150 km-en végig tempomat 180 és 200 között. Igaz itt a fogyi 12. Néztem utána a szintet a monitoron, 1 kocka sem ment le.
2 olajcsere között (15ezer km) általában 1 vagy max 2 kockát szokott lemenni. 1 kocka 2 deciliter, mivel az 5 kocka 1 liter.
Ehhez hozzátartozik, hogy nekem most 77ezer van a motorban.

nem rossz, nekem tetszik a fogyasztás, csak kérdés milyen állapotban lesz vagy van ez a motor 200ezer km után.....[/quote]

helo
A megfelelő karbantartás mellett nem lehet semmi gond egy benzines verdával :wink:

2013.10.05. 08:46

madrian írta:Az igen! Majd figyelem a megfelelő topikot, ha meghirdetnéd...

Ahogy nézem a benzines kínálatot, talán nem lesz lehetetlen eladni.

2 hete kipróbálta itt helyben egy velem egyidős fickó, mert az 535d és a 4,8is után valami szolídabbat akar.
Több mint 1 hónapig nyaggatott, belementem, megnézte, ment vele egy kört.
Az enyém a teljes gyári M pakett, tehát nem lökös cserés, a műszerfal betét és a váltó körüli borítás, kormány, stb. ... minden.

3,5 volt az első szava, de megmosolyogtam, 4-ig feltornászta azzal, hogy most azonnal kp és ki sem száll belőle, de NEM. Nem az összeg a kevés igazából, hanem nem akarom eladni. Most még nem.

Esőben nem használom, ha nem muszáj, ha csak a városban közlekedem nem veszem elő, garázsban van, havat a 4 és fél év alatt mióta megvan talán 3x látott.
Amit cserélni kellett (kopó dolgok) minden gyári, nincs barkácsolás.

2013.10.05. 21:13

Már rég óta megakartam kérdezni, hogy e60 535d kipufogójában mi az a folytó szelep szerű cucc és mi a szerepe? Eddig sport autókban láttam ilyet, hogy a hangot fojtotta valamennyire zárt állásban. Itt ez mi célt szolgál? A kocsi diesel mivoltából nem tudok rájönni :D

2013.10.05. 21:55

nagy.matyika írta:Már rég óta megakartam kérdezni, hogy e60 535d kipufogójában mi az a folytó szelep szerű cucc és mi a szerepe? Eddig sport autókban láttam ilyet, hogy a hangot fojtotta valamennyire zárt állásban. Itt ez mi célt szolgál? A kocsi diesel mivoltából nem tudok rájönni :D

Bubu :mrgreen:

2013.10.05. 22:22

Gallaca írta:
nagy.matyika írta:Már rég óta megakartam kérdezni, hogy e60 535d kipufogójában mi az a folytó szelep szerű cucc és mi a szerepe? Eddig sport autókban láttam ilyet, hogy a hangot fojtotta valamennyire zárt állásban. Itt ez mi célt szolgál? A kocsi diesel mivoltából nem tudok rájönni :D

Bubu :mrgreen:

lol

2013.10.05. 22:36

Bubu az nálam a Subaru :D Nálatok nem tudom mit takar, kifejtenétek :P?

2013.10.05. 23:39

nagy.matyika írta:Bubu az nálam a Subaru :D Nálatok nem tudom mit takar, kifejtenétek :P?

Röviden, kipufogófék. :D

2013.10.06. 06:04

Gallaca írta:
nagy.matyika írta:Bubu az nálam a Subaru :D Nálatok nem tudom mit takar, kifejtenétek :P?

Röviden, kipufogófék. :D

:taps:

Generáció különbségről lehet szó. Ezért nem ismeri a kolléga! :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2013.10.06. 10:06

De ismerem, csak nálam az retarder néven fut :D Komolyan ilyet raknának bele :taps: ?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2013.10.06. 11:00

nagy.matyika írta:De ismerem, csak nálam az retarder néven fut :D Komolyan ilyet raknának bele :taps: ?

Nana!
Offtopic :
Bubu és a Retarder

Mindkét berendezés lassítófék. A klasszikus fékek mellett az autóbusz biztonságos fékezését segítik elő. Egyes típusokon vagy csak az egyik vagy mindkettő megtalálható. Bubu:
Hangutánzó szó. Az Ikarusz sofőrök az autóbuszok lassításakor halható jellegzetes hang után nevezték el. Tisztességes neve: kipufogófék. Lassításkor egy speciális szelep elzárja a kipufogó útját, így a hengerekben kialakuló nyomás a hajtásláncon keresztül intenzíven fékezi a járművet. A szelepet külön kapcsoló és általában hidraulika működteti.

Retarder: A hajtásláncba iktatott hidraulikus vagy elektronikus fékező berendezés. A hidraulikus rendszer esetén a csillapító közeg olaj, és a folyadékok tehetetlenségének elvén, ellenáramos vagy fojtószelepes csillapítással működik.
Elektronikus csillapítás esetében az indukciós mágnesesség csillapítását használják ki egymással ellentétes tekercsekkel. A retarder hatása több fokozatban változtatható, és külön több állású kapcsoló működteti.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2013.10.06. 11:15

Hát akkor bubu :D Na de ilyet :shock: :lol:

2013.10.06. 11:20

Gallaca írta:
nagy.matyika írta:De ismerem, csak nálam az retarder néven fut :D Komolyan ilyet raknának bele :taps: ?

Nana!
Offtopic :
Bubu és a Retarder

Mindkét berendezés lassítófék. A klasszikus fékek mellett az autóbusz biztonságos fékezését segítik elő. Egyes típusokon vagy csak az egyik vagy mindkettő megtalálható. Bubu:
Hangutánzó szó. Az Ikarusz sofőrök az autóbuszok lassításakor halható jellegzetes hang után nevezték el. Tisztességes neve: kipufogófék. Lassításkor egy speciális szelep elzárja a kipufogó útját, így a hengerekben kialakuló nyomás a hajtásláncon keresztül intenzíven fékezi a járművet. A szelepet külön kapcsoló és általában hidraulika működteti.

Retarder: A hajtásláncba iktatott hidraulikus vagy elektronikus fékező berendezés. A hidraulikus rendszer esetén a csillapító közeg olaj, és a folyadékok tehetetlenségének elvén, ellenáramos vagy fojtószelepes csillapítással működik.
Elektronikus csillapítás esetében az indukciós mágnesesség csillapítását használják ki egymással ellentétes tekercsekkel. A retarder hatása több fokozatban változtatható, és külön több állású kapcsoló működteti.

És akkor a teljesség tartozk még az intarder.
Ugyanaz mint a retarder, csak nem külön egység a hajtásláncban, hanem a váltóba van beépítve és a váltóolaj végzi a lassító munkát.
Azért "in", mert be van építve.

2013.10.07. 13:22

Oroszlan írta:
Gallaca írta:

Nana!
Offtopic :
Bubu és a Retarder

És akkor a teljesség tartozk még az intarder.
Ugyanaz mint a retarder, csak nem külön egység a hajtásláncban, hanem a váltóba van beépítve és a váltóolaj végzi a lassító munkát.
Azért "in", mert be van építve.

Kiegesziteskent hozzatennem, hogy nem csak autobusz hanem tehergepjarmu lassitasara is szolgal.

2013.10.07. 21:03

sziasztok!

kijöttem németbe, 2 kocsit megnéztem ma és egy dolog nagyon eltántorított. mindkettő 2.5i, 218-lovas, az egyik e91 másik e60. minkét kocsi szervizkönyvét megnéztem és 40 (!!!!!!) ezres olajcserét is láttam, sőt az egyik 43ezernél a másik meg 46ezernél volt elsőnek a márkaszervizbe, mi a sz*r van itt emberek? hogy lehet az hogy 40ezret mennek itt a kocsikkal? azt hitem max 30ezer. hogy lehet ez??

köszönöm!

2013.10.07. 21:05

csakadutch írta:sziasztok!

kijöttem németbe, 2 kocsit megnéztem ma és egy dolog nagyon eltántorított. mindkettő 2.5i, 218-lovas, az egyik e91 másik e60. minkét kocsi szervizkönyvét megnéztem és 40 (!!!!!!) ezres olajcserét is láttam, sőt az egyik 43ezernél a másik meg 46ezernél volt elsőnek a márkaszervizbe, mi a sz*r van itt emberek? hogy lehet az hogy 40ezret mennek itt a kocsikkal? azt hitem max 30ezer. hogy lehet ez??

köszönöm!

Úgy ahogy láttad.

Szarnak rá. Aki újonnan veszi, nem a következő tulaj érdekeit nézi.

2013.10.07. 21:09

kzolee írta:
csakadutch írta:sziasztok!

köszönöm!

Úgy ahogy láttad.

Szarnak rá. Aki újonnan veszi, nem a következő tulaj érdekeit nézi.

basszus, akkor most mi a sz*rt csináljak?? valami tanács? 203ezer van egyikben a másikban 215ezer. nagyon tanácstalan vagyok.
Hozzászólás küldése

VigLink badge