![]() |
2016.11.26. 00:41
NagyMatyas írta:Kész lett a futómű.
- 4 db lengéscsillapító
- felütés gátlók
- hátsó lengőkar szilentek
- hátsó lengőkarok
- hátsó stab pálcák
- hátsó stab szilentek
- toronycsapágyak elől-hátul
- jobb első lengőkar és szilentek (bal elől nem rég lettek cserélve a dolgok)
- minden alkatrész Sachs vagy Lemförder. Munkadíjjal 400 ezer forint magasságában állt meg a project.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó tud lenni egy M-es futómű. Abszolút nem kényelmetlen, még ezeken a szar utakon sem, viszont rendkívül feszes.Imádom
2016.11.26. 09:50
kzolee írta:NagyMatyas írta:Kész lett a futómű.
- 4 db lengéscsillapító
- felütés gátlók
- hátsó lengőkarok
- hátsó stab pálcák
- hátsó stab szilentek
- minden alkatrész Sachs vagy Lemförder. Munkadíjjal 400 ezer forint magasságában állt meg a project.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó tud lenni egy M-es futómű. Abszolút nem kényelmetlen, még ezeken a szar utakon sem, viszont rendkívül feszes.Imádom
Én ezen már túl vagyok egyszer, kivéve a toronycsapágyakat. Most ez következik, de én gyárit veszek, mert így lesz oldtimer E61-em.
)
2016.12.05. 00:07
. Hibajelzés nincs, a motornak szép hangja van, nem füstöl, a hazahozatal alatt megtett 1200km alatt olajat sem evett semmit. Szóval, akár jó is lehetne, de nem!2016.12.05. 00:41
Laza írta:Sziasztok!
Vettem egy E61-et, és hazahozatal közben szembesültem azzal, hogy teljesen erőtlen az autó. Ráadásul kettőstömegű cserés, de erről tudtam, alkatrészek megvannak, szerelő is. Dícséret, hogy egy majdnem teljesen széthullott kettőstömegűvel is hazahozott (iszonyú hang a kuplung benyomásakor, csattanó hang a motor leállításakor - 1200km-t kibirt azért. Nem romlott az állapota)
De amiről nem tudtam, az hogy tök erőtlen a motor. Kicsit benyomom a gázt, megy, padló, és semmi nem történik. Hatodikban emelkedőn a padlógázra kb. +1l fogyi, de semmi nem történik, iszonyú lassan veszi a fordulatot, semmi erő nincs benne. Előzni jól meggondoltan lehet max, emelkedőnek neki kell futni. Hibajelzés nincs, a motornak szép hangja van, nem füstöl, a hazahozatal alatt megtett 1200km alatt olajat sem evett semmit. Szóval, akár jó is lehetne, de nem!
525D
5let?
2016.12.05. 10:17
NagyMatyas írta:Laza írta:Sziasztok!
Vettem egy E61-et, és hazahozatal közben szembesültem azzal, hogy teljesen erőtlen az autó. Ráadásul kettőstömegű cserés, de erről tudtam, alkatrészek megvannak, szerelő is. Dícséret, hogy egy majdnem teljesen széthullott kettőstömegűvel is hazahozott (iszonyú hang a kuplung benyomásakor, csattanó hang a motor leállításakor - 1200km-t kibirt azért. Nem romlott az állapota)
De amiről nem tudtam, az hogy tök erőtlen a motor. Kicsit benyomom a gázt, megy, padló, és semmi nem történik. Hatodikban emelkedőn a padlógázra kb. +1l fogyi, de semmi nem történik, iszonyú lassan veszi a fordulatot, semmi erő nincs benne. Előzni jól meggondoltan lehet max, emelkedőnek neki kell futni. Hibajelzés nincs, a motornak szép hangja van, nem füstöl, a hazahozatal alatt megtett 1200km alatt olajat sem evett semmit. Szóval, akár jó is lehetne, de nem!
525D
5let?
Kár találgatni, nem otthon javítós történet lesz. A részecskeszűrő dugultsága 100%, úgyhogy megfelelő helyen, gyári diaggal teszt, utána pedig hozzáértő hibaelhárítás, mert különben iszonyatosan drága vége is lehet a sztorinak. Ez csak az okozat, nem az ok.
Sanszos egyébként a későbbiekben, hogy se az üzemanyagrendszer, se a turbó nem lesz a helyzet magaslatán, így ezzel is számolni kell. Mindig mondom BMW-ből vagy meg kell fizetni a tényleg jót, vagy drágább és rosszabb vége lesz.
2016.12.05. 10:25
Rjani530d írta:
Én azért nem temetném el ennyire! Az, hogy gázra +1 liter a fogyi, régen e39-nél ez légtömegmérő hiba volt. Nyilván ezer féle oka lehet. De én nem mondanám, hogy a részecskeszűrő dugultsága 100%. Mondjuk teljesen igazad van, hogy BMW-ből meg kell fizetni a jót. Úgy látom, hogy ez az f10-re is igaz.
Az értékelhető példányok általában 7 millió felett vannak.
2016.12.05. 16:34
2016.12.05. 19:54
2016.12.05. 20:00
2016.12.15. 11:48
NagyMatyas írta:Kész lett a futómű.
- 4 db lengéscsillapító
- felütés gátlók
- hátsó lengőkarok
- hátsó stab pálcák
- hátsó stab szilentek
2018.01.25. 02:26
NagyMatyas írta:NagyMatyas írta:Kész lett a futómű.
- 4 db lengéscsillapító
- felütés gátlók
- hátsó lengőkarok
- hátsó stab pálcák
- hátsó stab szilentek
Tanakodtunk, hogy kell-e rugócsere vagy sem 300 ezer km után. Most sajnos azt mondom, hogy kell. Két napig volt olyan az autó, amilyennek megálmodtam lengéscsillapító csere előtt. Sajnos miután összeültek a rugók, sokat vesztett a fényéből. Mindegy most már ez így marad.Az autó magassága elől hátul gyári értéken van, de a feszesség terén megint akadnak hiányosságok. Úgy látszik, hogy a rugózási tulajdonságokról nem mond el mindent a rugó hossza.
Mert azért az elég érdekes,és elgondolkodtató,hogy a gyári futómű majdhogynem 10 évig bírja, ezek meg amiket eddig vettem, évente széthullanak. Azt esetleg nem tudja valaki,hogy ki a gyári beszállítója a BMW-nek a lengőkaroknál? Bár ez sem biztos, hogy mérvadó, kiindulva itt az ATE féktárcsáiból,amik köszönő viszonyban sincsenek a gyár ATE tárcsákkal. Bocsesz lehet nem ide illett a kommentem, de megláttam a lemförder nevet aztán csak pipa lettem. 2018.01.25. 22:40
csikes77 írta:NagyMatyas írta:NagyMatyas írta:Kész lett a futómű.
- 4 db lengéscsillapító
- felütés gátlók
- hátsó lengőkarok
- hátsó stab pálcák
- hátsó stab szilentek
Tanakodtunk, hogy kell-e rugócsere vagy sem 300 ezer km után. Most sajnos azt mondom, hogy kell. Két napig volt olyan az autó, amilyennek megálmodtam lengéscsillapító csere előtt. Sajnos miután összeültek a rugók, sokat vesztett a fényéből. Mindegy most már ez így marad.Az autó magassága elől hátul gyári értéken van, de a feszesség terén megint akadnak hiányosságok. Úgy látszik, hogy a rugózási tulajdonságokról nem mond el mindent a rugó hossza.
Sziasztok.Nekem a viszonyom a Lemförderrel jól megromlott azt kell mondjam,miután az E61-ben erre cseréltem ki az összes futómű elemet ami rossz volt. Szerintem csak a neve a régi ennek a gyártónak, vagy én nem tudom,vagy csak régen, egyszerűen nem autóztam ennyit és azért bírta évekig. 2016 novemberében cseréltem lengőkarokat és most így 2018 januárban vettem észre , hogy komplett tönkre ment mind a két lengőkar hátul, jobb oldalon amit beraktam akkor,és lehet a balosoknak is nyekk, csak azt nem néztem meg még. Ez 40.000 ezer kilométer, 14 hónap volt ennyit bírt. A stabilizátor rudakat már a nyáron kicseréltem újra,(KB.20000km után) de akkor már gyárit vettem. Már eléggé unom , hogy a futóműre kell egy csomót költeni évente, és már nem tudom,hogy mit vegyek. Még a Meylén gondolkoztam ,vagy egyszerűen meg kell venni a gyárit kerül amibe kerül. Már tényleg nem tudom.Mert azért az elég érdekes,és elgondolkodtató,hogy a gyári futómű majdhogynem 10 évig bírja, ezek meg amiket eddig vettem, évente széthullanak. Azt esetleg nem tudja valaki,hogy ki a gyári beszállítója a BMW-nek a lengőkaroknál? Bár ez sem biztos, hogy mérvadó, kiindulva itt az ATE féktárcsáiból,amik köszönő viszonyban sincsenek a gyár ATE tárcsákkal. Bocsesz lehet nem ide illett a kommentem, de megláttam a lemförder nevet aztán csak pipa lettem.
2018.04.20. 02:37
Levibéka írta:csikes77 írta:NagyMatyas írta:NagyMatyas írta:Kész lett a futómű.
- 4 db lengéscsillapító
- felütés gátlók
- hátsó lengőkarok
- hátsó stab pálcák
- hátsó stab szilentek
Sziasztok.Nekem a viszonyom a Lemförderrel jól megromlott azt kell mondjam,miután az E61-ben erre cseréltem ki az összes futómű elemet ami rossz volt. Szerintem csak a neve a régi ennek a gyártónak, vagy én nem tudom,vagy csak régen, egyszerűen nem autóztam ennyit és azért bírta évekig. 2016 novemberében cseréltem lengőkarokat és most így 2018 januárban vettem észre , hogy komplett tönkre ment mind a két lengőkar hátul, jobb oldalon amit beraktam akkor,és lehet a balosoknak is nyekk, csak azt nem néztem meg még. Ez 40.000 ezer kilométer, 14 hónap volt ennyit bírt. A stabilizátor rudakat már a nyáron kicseréltem újra,(KB.20000km után) de akkor már gyárit vettem. Már eléggé unom , hogy a futóműre kell egy csomót költeni évente, és már nem tudom,hogy mit vegyek. Még a Meylén gondolkoztam ,vagy egyszerűen meg kell venni a gyárit kerül amibe kerül. Már tényleg nem tudom.Mert azért az elég érdekes,és elgondolkodtató,hogy a gyári futómű majdhogynem 10 évig bírja, ezek meg amiket eddig vettem, évente széthullanak. Azt esetleg nem tudja valaki,hogy ki a gyári beszállítója a BMW-nek a lengőkaroknál? Bár ez sem biztos, hogy mérvadó, kiindulva itt az ATE féktárcsáiból,amik köszönő viszonyban sincsenek a gyár ATE tárcsákkal. Bocsesz lehet nem ide illett a kommentem, de megláttam a lemförder nevet aztán csak pipa lettem.
tudomásom szerint a Lemförder a gyári beszálitó, vagy javitson ki valaki ha tévedek
2018.04.20. 14:43
csikes77 írta:Lehet az a beszállító,csak amit így megveszek, az nem a gyári minőség. Mint ahogy az ATE féktárcsák sem azok sajnos,pedig a féknél is ez a beszállító.
2018.04.22. 14:00
NagyMatyas írta:csikes77 írta:Lehet az a beszállító,csak amit így megveszek, az nem a gyári minőség. Mint ahogy az ATE féktárcsák sem azok sajnos,pedig a féknél is ez a beszállító.
Az a baj, hogy csak azokat cserélted, amik szerinted rosszak voltak. Egy csomó minden más futóműalkatrész állapota beleszól abba, hogy a lengőkarok mennyit bírnak. Nem muszáj rossznak lenniük, elég ha csak nem jók. Semmi baj nincsen se a Lemförderrel, se pedig az ATE-val, ezt tapasztalatból mondom neked.
Toronycsapágyat például lazán lehetne elől hátul 200 ezer km-enként cserélni, itthon meg még gyakrabban is.![]()
Kerekeid egyébként mekkorák?
2018.04.26. 20:31
2018.04.29. 06:04
csikes77 írta:NagyMatyas írta:csikes77 írta:Lehet az a beszállító,csak amit így megveszek, az nem a gyári minőség. Mint ahogy az ATE féktárcsák sem azok sajnos,pedig a féknél is ez a beszállító.
Az a baj, hogy csak azokat cserélted, amik szerinted rosszak voltak. Egy csomó minden más futóműalkatrész állapota beleszól abba, hogy a lengőkarok mennyit bírnak. Nem muszáj rossznak lenniük, elég ha csak nem jók. Semmi baj nincsen se a Lemförderrel, se pedig az ATE-val, ezt tapasztalatból mondom neked.
Toronycsapágyat például lazán lehetne elől hátul 200 ezer km-enként cserélni, itthon meg még gyakrabban is.![]()
Kerekeid egyébként mekkorák?
16os a téli gyári alufelni. A nyári meg 17 coll semmi extra. Nem az volt a baj,hanem az,hogy kiszáradtak a gömbfejek totál. Belement a víz, a kosz,mikor kiszedtem akkor láttam ,hogy nem feszült rá a gömbfejre a gumi és ez volt a gond. Majd ha megvan még a kuplerájban lefotózom és felrakom ide.
2018.04.30. 18:55
csikes77 írta:
Lehet az a beszállító,csak amit így megveszek, az nem a gyári minőség.
2018.05.09. 13:13
dreizwanzig írta:csikes77 írta:
Miért? És honnan tudod ezt?
2018.05.09. 22:09
csikes77 írta:dreizwanzig írta:csikes77 írta:
Miért? És honnan tudod ezt?
Nem tudom , gondolom. Csak példa. Mikor megveszi az ember az autót,sok esetben a gyári lengőkarok vannak benne x százezer km után. Én pedig mikor rossz már, szépen kicserélem. A legutolsó alkalommal is Lemförder lengőkarok lettek berakva, egy év és tönkrementek, kb.40000 km után. (és nem először) Na már most ezt a távot valaki 5-10 év alatt teszi bele, annak persze hogy jó. Legutóbb a gömbfejek kiszáradtak teljesen,szabályosan porzott a belseje. Laza volt rajta a gumisapka. Ezért gondolom. Az ATE féktárcsa is nagyon hamar elkezdett ütni pedig nem vagyok fékgyilkos. Most legutóbb lengőkarokból Meylét vettem, sokaktól hallottam,hogy az jó. Majd kiderül.