![]() |
2012.12.29. 19:55
Swordfish írta:Sziasztok!
Lassan de eljutok oda, hogy veszek egy E60-ast, szeretném megköszönni úgy az "oldalnak" az okosságokat, észrevételeket amiket itt olvastamegy dologban viszont nem jutok dűlőre, hogy mondjuk egy példánál Ti mit csinálnátok?
Van 2 BMW, az egyik az 525i (192Le) a másik 530d (218Le) 2004-es mindkettő. Felszereltség hasonló. Mindkettő kézi váltós, szervizkönyves.A km a dízelben 210e, a benzinesben 150e. a dízelt olcsóbban lehetne megvenni 2000 euróval. Évi 10-12 ezret mennék totál max 15e km.
Nem húz sehova sem a szívem, kivéve a sorhat benzin hangérdemes megvenni a dízelt és a 2000euro-t úgymond félretenni? (mondjuk kettőstömegű, esetleg turbó) mert lehet hogy rosszul gondolom de a kinti üzemanyag jobb mint nálunk, és talán kevésé van tönkre az üzemanyag ellátó rendszere mint pl a hazaiaknak, vagy mi a véleményetek?
Köszi a segítséget előre is
2013.01.05. 00:19
Lassan de eljutok oda, hogy veszek egy E60-ast, szeretném megköszönni úgy az "oldalnak" az okosságokat, észrevételeket amiket itt olvastamegy dologban viszont nem jutok dűlőre, hogy mondjuk egy példánál Ti mit csinálnátok?
Van 2 BMW, az egyik az 525i (192Le) a másik 530d (218Le) 2004-es mindkettő. Felszereltség hasonló. Mindkettő kézi váltós, szervizkönyves.A km a dízelben 210e, a benzinesben 150e. a dízelt olcsóbban lehetne megvenni 2000 euróval. Évi 10-12 ezret mennék totál max 15e km.
Nem húz sehova sem a szívem, kivéve a sorhat benzin hangérdemes megvenni a dízelt és a 2000euro-t úgymond félretenni? (mondjuk kettőstömegű, esetleg turbó) mert lehet hogy rosszul gondolom de a kinti üzemanyag jobb mint nálunk, és talán kevésé van tönkre az üzemanyag ellátó rendszere mint pl a hazaiaknak, vagy mi a véleményetek?
2013.01.09. 21:11
2013.01.09. 21:25
2013.01.10. 09:43
lepke írta:Swordfish írta:Sziasztok!
Helo
Szerintem teljesen mindegy hogy melyiket veszed meg, mert mind a kettőre kell majd költeni
Évi 10-12 ezer kilométerhez ÉN a benzinest venném meg
2013.01.10. 09:58
adam001 írta:Swordfish írta:Sziasztok!
Ha adhatok egy tipp-et nézz meg és próbálj egy 530i-t automatával , akár kézivel...
pl:http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-530i-m-sportpaket-guben/166905081.html?lang=de&pageNumber=2&__lp=23&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=22&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&negativeFeatures=EXPORT
2013.01.10. 12:13
Swordfish írta:Nem rossz, csak egy valamit nem szeretek, vagyis nem értek, főleg a német extrázási szokásokban. Megveszi itt pl. az M-optikát, a combtámaszos bőrt, de a klíma az alap, meg nincs is ülésfűtés se xenon. Kövezettek meg érte de lemondanék inkább a bőrről, optikáról, de legyen azért ülésfűtés, meg rendes klíma, vagy akár xenon is. Nem full extrás kocsit szeretnék de szerintem ezek illenek egy E60-ba. De ugye kinek mi az elvárása az adott kocsi irányába.
2013.01.10. 12:27
2013.01.15. 23:14
2013.01.20. 18:24
tomi1000 írta:Sziasztok
Visszatertem az E60 hoz, es sikerult kifogni egy 520D 2008.06. LCI M packettet. Sport ules, M futomu, stb. Navi erdekes modra nincs benne, amit nem annyira ertek, de nem baj, nem volt kriterium. HD kepernyos CIC jo lenne bele music streaminggel. Akkor hallgathatnek magyar radiot is Angliaban. Majd lehet lesz egy upgrade..
Az auto jelenlenleg hibatlan allapotban van, kereskedo garanciat is vallal ra (motor, valto, diff, turbo) 6 honapig, ami itt Angliaban megszokott a jobb kereskedoknel.
Olvastam a kocsirol es a motorrol mielott megvettem, es talan a dizelek kozul ezzel a motorral van a legkevesebb problema emlegetve a brit forumokon.
Leirom amit en talaltam.
Sokat megneztem, kiprobaltam, es a vegen ezt vettem 55000 merfolddel az oraban, vezetett szervizkonyvvel.
Egyetlen amit eszrevettem hogy csak melegen, alapjaraton kicsit jobban remeg a motor. A kocsiban nem erezni, de ha jaro motorra ranezek akkor lathatoan remeg. Megneztem nem csak a burkolat..Nem tulajdonitottam neki nagy jelentoseget, mert gyonyoru hangja van, es egyaltalan nem erezni, csak latni.. Lehet csak en vagyok tul maceras... N47 motor, 4 henger, lehet azert?
Allitolag az izzito gyertyaknak is van szerepe az alapjaratban, illetve lehet kicsit mar dugul az EGR. Majd megnezzuk.
Nezegettem a forumot, de nem igen talaltam semmit 2008 utani 520D-rol amiben N47 motor van.
Rosszat igazabol 2 dolgot talaltam rola a neten, aminek utana fogok jarni kicsit jobban. A szivosort tuti leszedetem es megnezzuk hogy allunk a pillangokkal...
Az egyik a szivosor. Erdekes hogy sokan azt hiszik ezekben nincs pillango szelep, pedig van. Csak maskepp mukodik, maskepp nez ki. Egy hosszu nagy tegelyen vannak, es termeszetesen ezek is potyognak bele a motorba szepen, szetverik a dugot, hengerfejet, majd mennek a turbo fele... Szerencsere nem tul gyakori.
N47 pillango szelep
A masik a vezermulanc ami el szokott szakadni.
Igy kezdodik:
http://www.youtube.com/watch?v=aDkh3zD-4Xc
Az enyemnek a hangja jelenleg OK semmi ilyet nem hallok.
Peticiot inditottak arra hogy a BMW kivizsgalja az ugyet, mert tobb 1000 lanc szakadt mar el. A 120d 320d es 520d modelleknel ahol N47 motor van.
Irjatok ala ti is, hogy fel legyen terjesztve. Csak 1 klikk kell meg az email cimetek.
Peticio link
Ha barki tud nekem valamit mondani mikre erdemes odanezni ha mar megvettem, akkor irjatok.
Amire nem jottem ra, hogy hol tudom megnezni a DPF elettartamat. Allitolag ezekben mar olyan van amit nem kell cserelni. Igaz ez? Lehet azert nem irja az Idrive hogy meddig jo meg? A fek, olaj, stb megvan, azokat kiirja.
A fogyasztas 7,4L/100km ami elvileg OK. A kocsi automata, es atlagosan vezetem 18-as kerekekkel. Masoknak mennyit eszik igy telen? Az egyik kollegamnak 6L alatt, ami nem annyira hiheto, bar ki tudja..
Udv mindenki otthon.
Tomi
2013.01.20. 21:31
tomi1000 írta: Azt tapasztaltam meg hogy az olajszintjelzo szerint tul van a maximumon az olaj. Szerintetek foglalkozzak ezzel, vagy varjam meg mire leeszi?kar hogy nem tudni mennyivel van ulontve. Nemreg volt olajcseren.
Miert baj ha kicsit tobb az olaj a maximumnal? Azt ertenem ha 5literrel tobbet ontenek bele akkor meddig feljonne a szint es rengeteg bajt okoz, de ha 1cm-el a max felett va, ami max fel egy liter az miert okoz bajt?
Szerintem holnap ezt megoldom munka utan, de erdekelne mit gondoltok errol (is. )
2013.01.20. 22:00
2013.01.20. 22:45
2013.01.20. 22:47
tomi1000 írta:Szerintem szimplan tulontottek, mert minden stimmel, es nincs benzinszaga az olajbeontonek. Sajnos nivo palca nincsen, vagy csak nem talalom?![]()
Holnap megnezzuk mit tehetunk. Leeresztunk kicsit, vagy kiszivunk belole. Hallottam mar tobb szerelonek van ilyen csodaszere, amit le lehet dugni es kiszivni vele
2013.01.20. 22:58
admin írta:tomi1000 írta:Szerintem szimplan tulontottek, mert minden stimmel, es nincs benzinszaga az olajbeontonek. Sajnos nivo palca nincsen, vagy csak nem talalom?![]()
Holnap megnezzuk mit tehetunk. Leeresztunk kicsit, vagy kiszivunk belole. Hallottam mar tobb szerelonek van ilyen csodaszere, amit le lehet dugni es kiszivni vele
Ha benzin szaga van a 25D-nek akkor lenne baj igazán.
2013.01.20. 23:00
tomi1000 írta:Leeresztunk kicsit, vagy kiszivunk belole. Hallottam mar tobb szerelonek van ilyen csodaszere, amit le lehet dugni es kiszivni vele
2013.01.20. 23:24
lepke írta:tomi1000 írta:Leeresztunk kicsit, vagy kiszivunk belole. Hallottam mar tobb szerelonek van ilyen csodaszere, amit le lehet dugni es kiszivni vele
Helo
Nem kell hozzá csodaszer,elég egy fecskendő és egy 1000 mm-es hosszú 4-6 mm átmérőjű műanyag cső
2013.01.31. 21:10
2013.01.31. 21:42
MPowerPH írta:Sziasztok!
így E60-at nézegetek. Abból is a 2006 -os évjárat az utcsó, ami belefér.
2013.02.02. 21:07
MPowerPH írta:Sziasztok!
E60 tulajok, legfőképpen Lepke véleményére vagyok kíváncsi.Nagyon úgy néz ki, hogy tavasszal lecserélhetem az E39-et végre. Eddig tépelődtem, hogy talán márkát váltok, de amilyen sokat nézelődök, és amilyen autókat sorban kipróbálok, kezd elmenni a kedvem. Ellenben a mostani E39-et minél előbb szeretném cserélni, bal kormány kezd hátrány lenni itt kint. Szóval, abban maradtam magammal(na meg barátnőm megjegyzéseiből is elegem volt, miután egy Octavia RS, S60R, Vectra OPC, Mazda 6 MPS próba után megjegyezte, hogy milyen sz@rt akarok még kipróbálni, mielőtt BMW-t veszek
) De belátom, igaza lett... Jelenleg ?10.000 -ből gazdálkodhatok, amibe a felsoroltakhoz hasonló teljesítményű E90 nem fér bele, így E60-at nézegetek. Abból is a 2006 -os évjárat az utcsó, ami belefér. 535i-t majdnem lehetetlen kint találni, bár nem is tudom, hogy van e létjogosultsága egy 535D mellett?! Ellenben pár kedves munkatársam, mikor megemlítettem neki ezt, egyből lehurrogtak azzal, hogy az E60 egy elektronikai hulladék. Tényleg olyan sok probléma van velük, mint ahogy azt leírták, vagy csak a hülye VW-esek újabb téveszméit szajkózzák? Plusz van e olyan évjárat, ami alatt nem szabad venni?(mert pl. sokat hallottam, hogy az első szériás 2004-es modellek mind kehesek) 35D motor mennyire jó, és mennyire tartós?(ezt inkább Neked Lepke, azt hiszem Nálad jobban senki nem ismeri)
No meg, milyen többletköltségekkel jár egy BMW diesel?