Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.12.27. 23:10

tibi666 írta:
lepke írta:
204d1 írta:
lepke írta:A 256-os adatot HONNAN szeditek :?: mert nem tudok rájönni :roll:

Ott van a képen, a napi km számláló.

Helo
Az Mindennap NULLÁZZÁTOK :roll: :roll:

Tankoláskor.

Helo
Minek kellene azt tankoláskor nullázni :?:

2010.12.27. 23:12

lepke írta:Helo

Mert akkor elég egyszerű kiszámolni a VALÓS fogyasztást.

2010.12.27. 23:12

lepke írta:
204d1 írta:
lepke írta:A 256-os adatot HONNAN szeditek :?: mert nem tudok rájönni :roll:

Ott van a képen, a napi km számláló.

Helo
Az Mindennap NULLÁZZÁTOK :roll: :roll:

Akkor elnézést, én sosem nullázom, ha teletankolom, akkor kezd el számolni... Nem érek rá minden nap nyomkodni.... :D

2010.12.27. 23:18

204d1 írta:
lepke írta:Helo

Mert akkor elég egyszerű kiszámolni a VALÓS fogyasztást.

Helo
Akkor erre kíváncsi leszek
Teletank és Nullázok :wink:

2010.12.27. 23:23

Ha már van egy igazi szakértő a köreinkben, akkor 204d1, hozzád szólnék!

E61 dízelek közül tényleg a 3 literes, 197 lovas 525d-t érdemes leginkább megvenni? A teljesítménye elég, a tartóssága lenne érdekes.

2010.12.27. 23:40

tibi666 írta:E61 dízelek közül tényleg a 3 literes, 197 lovas 525d-t érdemes leginkább megvenni? A teljesítménye elég, a tartóssága lenne érdekes.

Ugyanazok a hibák vannak a 25d-nél, mint a 30d-nél, kb ugyanolyan futásteljesítmény mellett.

2010.12.27. 23:51

204d1 írta:
tibi666 írta:E61 dízelek közül tényleg a 3 literes, 197 lovas 525d-t érdemes leginkább megvenni? A teljesítménye elég, a tartóssága lenne érdekes.

Ugyanazok a hibák vannak a 25d-nél, mint a 30d-nél, kb ugyanolyan futásteljesítmény mellett.

És úgy általánosságban a faceliftes autók jobbak valamennyivel azonos futás után, mint a régebbiek?

2010.12.28. 00:08

tibi666 írta:
204d1 írta:

És úgy általánosságban a faceliftes autók jobbak valamennyivel azonos futás után, mint a régebbiek?

Nekem jobban tetszenek a DPF-es kocsik, és ugye a LCI előtt 2 motorváltozat is volt, amiből nekem szintén a DPF-es jön be jobban.
A km tekerésre is gondolni kell, amire LCI előtt nagyobb esély van, bár ez simán kideríthető 100m-es pontossággal.

2010.12.28. 00:16

204d1 írta:Nekem jobban tetszenek a DPF-es kocsik, és ugye a LCI előtt 2 motorváltozat is volt, amiből nekem szintén a DPF-es jön be jobban.
A km tekerésre is gondolni kell, amire LCI előtt nagyobb esély van, bár ez simán kideríthető 100m-es pontossággal.

Akkor majd faceliftes E61-eket nézegetünk. Köszönöm a választ!

2010.12.28. 00:24

tibi666 írta:
204d1 írta:Nekem jobban tetszenek a DPF-es kocsik, és ugye a LCI előtt 2 motorváltozat is volt, amiből nekem szintén a DPF-es jön be jobban.

LCI-nél is láttam már olyat, ami szervízkönyves, garantált 90e km-el, ami a valóságban hamis szervízkönyv és 210e km.
Az érdekesség, hogy a CBS-ből teljesen valósnak tűnt, úgyhogy nem árt az óvatosság...

2010.12.28. 00:37

204d1 írta:
tibi666 írta:

LCI-nél is láttam már olyat, ami szervízkönyves, garantált 90e km-el, ami a valóságban hamis szervízkönyv és 210e km.
Az érdekesség, hogy a CBS-ből teljesen valósnak tűnt, úgyhogy nem árt az óvatosság...

Na így válasszon az ember autót magának, ha még a szakembereket is megtévesztő autók vannak. 8O
Asszem az E61-nél is az lesz, hogy kipróbálunk vagy 15 autót, azokból már kb. lesz egy képünk, hogy milyen egy jobb állapotú, és tudunk majd mihez hasonlítani.

2010.12.28. 05:56

Eddig úgy tudtam, hogy a touringok mind dpf-esek voltak, csak sedan volt a régebbi euro3-as motorral. :o

2010.12.28. 09:59

Egy E60 katalizátor link amit véletlenül találtam: http://autotechnika.hu/cikkek/8813,bmw-emissziotechnika-adaptiv-korrekcio-es-koromszures.html

Jackson, aki belinkelte

2010.12.28. 11:42

lepke írta:
simi64 írta:
stefanstf írta:
simi64 írta:
kzolee írta:
stefanstf írta:Helló mindenkinek...

Kérdésem lenne diesel-es kollégák felé....Mostanában városban használom a gépet,és itt valami hihetetlen mennyiségű üzemanyagot eszik meg!12-13 liter között...Autó feladata annyira korlátozódott,reggel gyerek oviba,aztán bevásárlás meg egyebek(ami napi 25km-nél nem több)..és a fogyit magasnak találom..
Nektek is hasonlóan magasak az értékek?...

Nézd meg a kezelési kézikönyvet: (222. oldal)

A gyári adat városi fogyasztásra (gondolm nem téli): 11,1 l / 100 km. A 12 liter télen teljesen rendben van!

Az adatlapon javítsd ki a kocsit: A touring az E61...

Meg aztán az oviba se, Lidl-be se nyélgázon megyünk :!:

Helló....hellóóóóóó...

Az idejét sem tudom mikor volt utoljára,nyélgázon megzavarva :D :D .....
Különben is vagyok vele...kell az még holnapra is... :oops:

Tudom, az enyém jópár évvel régebbi, + E39 is, de ha ez megnyugtat, a Tádé is ennyit kajál hidegben, rövid távon, városban, ja és nem nyélgázon.
Hosszú távon normál sebességtartományban, üzemmeleg motornál 6-6,4 tempomattal.
Én természetesnek gondolom.

Helo
Mostanában nincsenek nagy száguldozások az autópályán a NEM megfelelő időjárás okán
Igy a fogyasztás is csökken
A Tízenkétliteres üzemanyag fogyasztást egy kicsit magasnak tartom

Kép

Kép

Hali...
Nekem ilyen 5.9-es átlagot még soha nem irt ki 8O ...a mostanit nem merem feltölteni.... :(
A müszerek szerint minden rendben volt vele :!: ..GAbiék is nézték...
..Ezt nem értem....

2010.12.28. 11:51

jackson írta:Egy E60 katalizátor link amit véletlenül találtam: http://autotechnika.hu/cikkek/8813,bmw-emissziotechnika-adaptiv-korrekcio-es-koromszures.html

Jackson, aki belinkelte

Helló...

Akkor ha jól értelmezem a linket,lehet érdemes lenne újra kódoltatni az injektort??
..
Mert mintha a szoftverezés óta enne többet a kocsi.... :roll: ..De lehet ez az én kényszerképzetem....
..
Kérdés...Ha szoftver frissités van a járműben,az elméletileg ezeket is átkódolja....vagy nem??..
Bocsi ha idióta dolgot kérdeztem....de villamossági,elektronikai szintem....hát hagy maga után kivánni valót...
...erről az órákról hiányoztam a suliban :lol:

2010.12.28. 11:52

stefanstf írta:Hali...
Nekem ilyen 5.9-es átlagot még soha nem irt ki 8O ...a mostanit nem merem feltölteni.... :(
..Ezt nem értem....

A Tied Touring, és csak városban sok hidegindítással teljesen normális az a fogyasztás.

2010.12.28. 14:52

Sziasztok!!
A segítségeteket szeretném kérni!
Nem működik a vezető oldali ülésfűtésem,bekapcsolom és elalszanak a lámpák.
A másiknak semmi baja! Mi lehet vele?Hol és mennyibe kerülne nekem?
A másik kérdésem pedig a következő! Szövetkárpit van a kocsiba,van-e lehetőség bőrre cserélni,mennyibe kerül,és passzol-e majd a régi helyére?? Jani :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fegyveri 2010.12.30. 18:44-kor.

2010.12.28. 22:44

tibi666 írta:
..Ezt nem értem....

A Tied Touring, és csak városban sok hidegindítással teljesen normális az a fogyasztás.

Helo
Téli minuszokban sokat számít a fűtött garázs
Nem kel ((hidegen motorral)) elindulni
Nagyon függ az üzemanyag minőségétől is
Városi tempónál ami 50-60 nagyon fontos hogy TUDD felváltani a legmagasabb fokozatba
Igy a fordulatszám visszaesik NEM pörgeted a motort
Sokszor van olyan sebesség tartomány amikor már váltana szerencsétlen csak még hiányzik neki egy PICIKÉVEL magasabb sebesség és csak NYÍG ...na ekkor kel ((váltani))

2010.12.28. 22:48

tibi666 írta:
..Ezt nem értem....

Helló

..Köszi...megnyugtat...akkor azt hiszem,még marad egy darabig a mostani szekér :!: :!: ....

2010.12.30. 18:45

fegyveri írta:Sziasztok!!
A segítségeteket szeretném kérni!
Nem működik a vezető oldali ülésfűtésem,bekapcsolom és elalszanak a lámpák.
A másiknak semmi baja! Mi lehet vele?Hol és mennyibe kerülne nekem?
A másik kérdésem pedig a következő! Szövetkárpit van a kocsiba,van-e lehetőség bőrre cserélni,mennyibe kerül,és passzol-e majd a régi helyére?? Jani :?: :?:
:?: :?:
Hozzászólás küldése

VigLink badge