![]() |
2010.11.20. 21:27
barbrady írta:AlpinaFan írta:Szerintem ez azért ennél egy kicsit árnyaltabb.
Én semmivel sem tartom megbízhatóbbnak azt az autót, amely, bár nem hagy ott az út szélén, de "minden másnap" a szervízbe kell vinnem, és nem azért, mert valamilyen - akár többszázezres értékű - kötelező szervízre hív be.
A másik kérdéskör szerintem, hogy egy átlagos potenciális újautó vevőt sem érdekel, hogy elmegy-e 20-30 évet, mert legkésőbb 5 év ( 100-150e km ) múlva ugyis eladja. Viszont az érdekelni fogja, hogy megbízhatatlan tartják-e, vagy sem a típust, mert az mind az eladhatóságát, mind az eladási árat erőteljesen befolyásolja.
Teljesen igazad van, de az autógyártók a ADAC, és hasonló cégek statisztikáit figyelik, és kommunikálják hogy mennyire megbízható az autójuk. Viszont ezekben a statisztikákban nem szerepel az ha szervizbe viszed az autót, csak ha lerobbansz vele. Viszont a környezetvédelmi normák miatt olyan bonyolult és drága alkatrészeket kell betenniük az autóba, aminek a cseréje több tízezres tétel meghatározott intervallumban. Egyébként nem vagyok hozzáértő, csak amiket olvasgatok abból vonom le ezeket a következtetéseket.
2010.11.21. 10:52
2010.11.21. 12:10
bmw520ds írta:Aki nem csak " divat " BMW rajongó, az tud párhuzamot vonni mondjuk az E-28 megöregedése és az azt váltó modellek megbízhatósága, hibái és tartóssága összehasonlításával. Sokan mondták régen, még egy olyan ötös mint az E-34 nem lesz...De mindig előre kell tekinteni! Én nem szívesen járnék húsz éves BMW-vel, de még csajjal sem! Autóban öreg, nőben gyerek.
2010.11.21. 14:08
Szevasz! Ezt jól gondolod, ugyan is akkor mondta, mikor még ezek a típusok a tervekben sem léteztek, én meg nagyon kis pattanásos legényke voltam! Én is ezt írtam, mindig előre kell nézni, nem visszafelé, mert az a múlt...lepke írta:bmw520ds írta:Aki nem csak " divat " BMW rajongó, az tud párhuzamot vonni mondjuk az E-28 megöregedése és az azt váltó modellek megbízhatósága, hibái és tartóssága összehasonlításával. Sokan mondták régen, még egy olyan ötös mint az E-34 nem lesz...De mindig előre kell tekinteni! Én nem szívesen járnék húsz éves BMW-vel, de még csajjal sem! Autóban öreg, nőben gyerek.
Helo barátom
Szerintem aki ezt mondta ........még egy olyan ötös mint az E-34 nem lesz........
az még nem ült újabb 5-ös modellekben
Egy újabb modell mindenben jobb vezetési komfort,műszakilag,biztonsági szempontok,
És nem utolsó sorban Környezetvédelmi szempontokból is odafigyelnek a dolgokra
2010.11.21. 14:40
bmw520ds írta:Aki nem csak " divat " BMW rajongó, az tud párhuzamot vonni mondjuk az E-28 megöregedése és az azt váltó modellek megbízhatósága, hibái és tartóssága összehasonlításával. Sokan mondták régen, még egy olyan ötös mint az E-34 nem lesz...De mindig előre kell tekinteni! Én nem szívesen járnék húsz éves BMW-vel, de még csajjal sem! Autóban öreg, nőben gyerek.
2010.11.21. 14:48
kopasze-28 írta:bmw520ds írta:Aki nem csak " divat " BMW rajongó, az tud párhuzamot vonni mondjuk az E-28 megöregedése és az azt váltó modellek megbízhatósága, hibái és tartóssága összehasonlításával. Sokan mondták régen, még egy olyan ötös mint az E-34 nem lesz...De mindig előre kell tekinteni! Én nem szívesen járnék húsz éves BMW-vel, de még csajjal sem! Autóban öreg, nőben gyerek.
mért is nem járnál?![]()
![]()
én szívesen megyek a 26 éves e-28 al bárhova,az tény,h jó formájú az e34,de vmit elhibáztak,mert mocskos mód tud rohadni a bodéja.
az e-28 komfort ügyileg is teljesen rendben van,extrákkal is ugy tel tudod dobálni,sőt volt/van olyan most is,amibe a tv/navi és telefon kivételével szinte minden benne van![]()
![]()
2010.11.21. 15:02
Jó, de mennyi idős már egy olyan? Mi lesz ezekkel 25 éves korukbanlepke írta:kopasze-28 írta:bmw520ds írta:Aki nem csak " divat " BMW rajongó, az tud párhuzamot vonni mondjuk az E-28 megöregedése és az azt váltó modellek megbízhatósága, hibái és tartóssága összehasonlításával. Sokan mondták régen, még egy olyan ötös mint az E-34 nem lesz...De mindig előre kell tekinteni! Én nem szívesen járnék húsz éves BMW-vel, de még csajjal sem! Autóban öreg, nőben gyerek.
mért is nem járnál?![]()
![]()
én szívesen megyek a 26 éves e-28 al bárhova,az tény,h jó formájú az e34,de vmit elhibáztak,mert mocskos mód tud rohadni a bodéja.
az e-28 komfort ügyileg is teljesen rendben van,extrákkal is ugy tel tudod dobálni,sőt volt/van olyan most is,amibe a tv/navi és telefon kivételével szinte minden benne van![]()
![]()
Helo Kopasz
Ezért imádunk csak mert megmondod a valós dolgot
...,mert mocskos mód tud rohadni a bodéja.....![]()
![]()
....tv/navi és telefon kivételével szinte minden benne van .....ez meg egy picit erős volt
2010.11.21. 15:17
lepke írta:kopasze-28 írta:bmw520ds írta:Aki nem csak " divat " BMW rajongó, az tud párhuzamot vonni mondjuk az E-28 megöregedése és az azt váltó modellek megbízhatósága, hibái és tartóssága összehasonlításával. Sokan mondták régen, még egy olyan ötös mint az E-34 nem lesz...De mindig előre kell tekinteni! Én nem szívesen járnék húsz éves BMW-vel, de még csajjal sem! Autóban öreg, nőben gyerek.
mért is nem járnál?![]()
![]()
![]()
Helo Kopasz
Ezért imádunk csak mert megmondod a valós dolgot
...,mert mocskos mód tud rohadni a bodéja.....![]()
![]()
....tv/navi és telefon kivételével szinte minden benne van .....ez meg egy picit erős volt
2010.11.21. 15:28
2010.11.21. 15:49
kopasze-28 írta:most had ne kelljen felsorolnom milyen extrák vannak/voltak benne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
2010.11.21. 15:53
simi64 írta:kopasze-28 írta:most had ne kelljen felsorolnom milyen extrák vannak/voltak benne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...Head up Display, Parkautomata, Távolságtartó tempomat, éjjellátó, LCD-kijelzők a fejtámlákban, GPS-követő, Hybrid-tech., iDrive, Start-stop automatic, ConnectedDrive, tolató és oldalra kukucskáló kamerarendszer, beszédvezérlés, DPF, Dynamic Drive, Adaptive Drive, ...
És akkor még szót sem ejtettem a gyalogos-felsegítő-, valamint a széplányoknak kacsintó -rendszerről![]()
Kopasz, ezt Te sem gondoltad komolyan...
2010.11.21. 15:56
Ezt mind meg lehet valósítani, csak pénz kérdése! Start-stop? Megnyomod a féket, leállítod, benyomod a kuplungot ( ha van ) beindítod, követéskor fékezel, gázt adsz, elindulsz-megállsz, éjjel is látsz, csak le kell venni a napszemcsit,, anyós, asszony kukucskál, gyerek hátra is, beszédvezérlés? Mi a k.va any.dért nem nyomod itt előttem te majom? Miért jössz a seggembe te állat? Parkautomata? Gyere gyere gyere ájjj! Gyere gyere gyere ájjj! Semmi gond.simi64 írta:kopasze-28 írta:most had ne kelljen felsorolnom milyen extrák vannak/voltak benne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...Head up Display, Parkautomata, Távolságtartó tempomat, éjjellátó, LCD-kijelzők a fejtámlákban, GPS-követő, Hybrid-tech., iDrive, Start-stop automatic, ConnectedDrive, tolató és oldalra kukucskáló kamerarendszer, beszédvezérlés, DPF, Dynamic Drive, Adaptive Drive, ...
És akkor még szót sem ejtettem a gyalogos-felsegítő-, valamint a széplányoknak kacsintó -rendszerről![]()
2010.11.21. 16:04
kzolee írta:simi64 írta:kopasze-28 írta:most had ne kelljen felsorolnom milyen extrák vannak/voltak benne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Simi. Ezek közül a széplányra kacsintón kívül melyik van benne a kocsidban
2010.11.25. 20:43
2010.11.25. 20:46
2010.11.26. 23:58
simi64 írta:És ülsz már benne, Laci?
És mosolyogsz?
2010.11.27. 00:05
lepke írta:simi64 írta:És ülsz már benne, Laci?
És mosolyogsz?
Helo
Biztosan nagyon sok minden van benne
Németül nem vagyok valami profi
Valaki lefordíthatna az extra listát és akkor többet tudnák róla
2010.11.27. 11:00
LeviM5 írta:lepke írta:simi64 írta:És ülsz már benne, Laci?
És mosolyogsz?
Helo
Felesleges, erre itthon már azt mondják, hogy FULLOS!![]()
Komfortülést meg dobd át Laci a 28i-ből.
2010.11.27. 11:02
Pocilaci írta:LeviM5 írta:lepke írta:simi64 írta:És ülsz már benne, Laci?
És mosolyogsz?
Helo
Felesleges, erre itthon már azt mondják, hogy FULLOS!![]()
Komfortülést meg dobd át Laci a 28i-ből.
ÁÁÁÁ FULLOS BMW nincsna jó a Lepkéé közelíti
kb egy mázsa cucc hiányzik még belőle......de ami késik
Üdv!
442 GETRAENKEHALTER
2010.11.27. 11:28