Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBÁK ÉS MEGOLDÁSOK

2013.06.02. 10:51

nagy.matyika írta:Ha cserélem van valami más vagy újabb fajta leömlő ami passzol a motorra? Ennek nem sok értelme lenne, hogy ugyan ilyet tegyek rá :)

Nem tudom a 35d-re jó-e, de az E60 30d-re rá szokták tenni a E39 30d öntvény kipufogócsonkját. De ebben állítólag kisebbek a járatok, és megváltozik a motoröblítés :arrow: teljesítménycsökkenéshez vezet. Az új is kibír 250-et, és gyári :!: Bár nem tudom mibe fájhat...

2013.06.02. 13:29

jlaci74 írta:
Baloghgy írta:Nem volt összekódolva...

Ja és rájottek hogy miért rángat a válto... hát láttam én olajcseppeket a garázsban de hát gondoltam biztos a 206osból csepeg... :D aztán végül az 5ösből méghozzá a váltóból!! :facepalm:

Pedig tipikus e60 probléma, a műanyag karter ( ami egyben a szűrő is ) elreped és ráadásul nem olcsó...
Egyébként miért rángatott, olyan sok hiányzott már belőle?

Jaja rengeteg olaj kifolyt... Viszont észrevettem hogy minden fokozatot szépen vált viszont a 2esnél pici "rántás" illetve ha visszateszi 2be pl fékezés üt...

2013.06.02. 17:26

Gallaca írta:
nagy.matyika írta:Ha cserélem van valami más vagy újabb fajta leömlő ami passzol a motorra? Ennek nem sok értelme lenne, hogy ugyan ilyet tegyek rá :)

Nem tudom a 35d-re jó-e, de az E60 30d-re rá szokták tenni a E39 30d öntvény kipufogócsonkját. De ebben állítólag kisebbek a járatok, és megváltozik a motoröblítés :arrow: teljesítménycsökkenéshez vezet. Az új is kibír 250-et, és gyári :!: Bár nem tudom mibe fájhat...

Csak gyári megoldásban gondolkodok! Olyat szeretnék rátenni, ami gyári. Ezek szerint, akkor egy új csonk lesz a megoldás, hogyha ezt nem lehet hegeszteni.

2013.06.11. 22:54

e60 535d-nél tapasztaltatok már olyat, hogy a fordulatszámmérő ingazodik? A motoron nem venni észre semmit, de egy ici picit hajlamos mozogni. Emelkedőn meg tempomattal volt, hogy 200 rpm-et kilengett, pedig az autón nem volt semmi érezhető. Mi lehet a gond szerintetek?

2013.06.12. 06:47

nagy.matyika írta:e60 535d-nél tapasztaltatok már olyat, hogy a fordulatszámmérő ingazodik? A motoron nem venni észre semmit, de egy ici picit hajlamos mozogni. Emelkedőn meg tempomattal volt, hogy 200 rpm-et kilengett, pedig az autón nem volt semmi érezhető. Mi lehet a gond szerintetek?

Lepke 35d-én is az alapjárat elég rondán ingadozik. Nála sem érezhető semmi ezen kívül.

2013.06.12. 07:12

Labi írta:
nagy.matyika írta:e60 535d-nél tapasztaltatok már olyat, hogy a fordulatszámmérő ingazodik? A motoron nem venni észre semmit, de egy ici picit hajlamos mozogni. Emelkedőn meg tempomattal volt, hogy 200 rpm-et kilengett, pedig az autón nem volt semmi érezhető. Mi lehet a gond szerintetek?

Lepke 35d-én is az alapjárat elég rondán ingadozik. Nála sem érezhető semmi ezen kívül.

Helo
Nálam ez már hat éve így működik,nem érdemes vele foglalkozni
Ez is egy betegség a 35d-nél, tíz kocsiból kilencnél ezt produkálja a fordulatszámmérő

2013.06.12. 09:58

lepke írta:
Labi írta:

Helo
Ez is egy betegség a 35d-nél, tíz kocsiból kilencnél ezt produkálja a fordulatszámmérő

Nem akarok ünneprontó lenni, de ugyan ezt produkálta egy ismerősöm 535d-je. A márkaszerviz megállapította a hiba okozóját, nyomaték-konverter ( citrom, wandler, devander :mrgreen: ... ) , kicserélték, cirka 800e. volt
Nem vitaindítónak szánom, tudom , hogy qrva sok meg ennyiért váltó is van, ... ezek száraz tények...

2013.06.12. 10:01

Kifizettették vele 8 kilóért a váltót, és kicserélték 8 forintért a rugót benne :mrgreen:

2013.06.12. 13:20

Nem hiszem, hogy valós műszaki probléma lenne a háttérben, ami a motort vagy a váltót érintené. Csak a műszer ingadozik, a motor járása mindvégig egyenletes. Az a poén mondom, hogy emelkedőn 200 RPM et táncolt, közben pedig mindvégig egyenletes volt a sebesség, mert a fordulatszámmérő csak mínuszba tért ki. Érdekes egy jelenség minden esetre, ráadásul nem mindig tapasztalható.

Amúgy ki lett olvastatva az autó. Egy hibakód nincsen benne. Turbónyomástól elkezdve minden érték gyári és nem is gondoltam volna előtte, hogy így fog menni.

Héten ide érnek Angliából a szívósor dugók. Legutóbb, amikor szétszedtem az autót az izzítógyertyák miatt kicseréltük a tömítéseket a szívósornál és megnéztük a lapátokat. Örömmel láttuk, hogy mivel az EGR szelepet nem takarították ki, ezért a lapátok is be voltak állva. Így legalább nem mozogtak és nem tudnak bele esni a motorba. Most pihen a kocsi a cseréig és remélem örökre le lesz vele a gond. Vegyes használat mellett mennyi időnként érdemes az EGR/AGR szelepet pucolni? Gondolom városban, azért jobban hajlamos lerakodni benne a retek. Körben volt vagy 5 milliméter + a lapáton is. Most talán még erősebbnek is mondható az autó.

2013.06.13. 14:21

jlaci74 írta:
lepke írta:
Labi írta:

Helo

Nem akarok ünneprontó lenni, de ugyan ezt produkálta egy ismerősöm 535d-je. A márkaszerviz megállapította a hiba okozóját, nyomaték-konverter ( citrom, wandler, devander :mrgreen: ... ) , kicserélték, cirka 800e. volt
Nem vitaindítónak szánom, tudom , hogy qrva sok meg ennyiért váltó is van, ... ezek száraz tények...

Ugyan ez volt nálam is a jelenség.....váltófelújítás után megszűnt a panasz!Nekem csak 300.000 volt!

2013.06.14. 08:47

lepke írta:
Labi írta:

Helo

204d1 Miki tudja a megoldást.

2013.06.14. 12:53

Na ne csigázz minket :!:

2013.06.14. 19:51

Labi írta:Na ne csigázz minket :!:

Fel kell hívni és megkérdezni. Szoftveres történet.

2013.06.15. 11:14

hamoriarpi írta:

El kell vinni és megcsinálja...
Felesleges kérdezni,... "anti-kommunikatív" ... :mrgreen:

2013.06.15. 11:25

jlaci74 írta:
hamoriarpi írta:

El kell vinni és megcsinálja...
Felesleges kérdezni,... "anti-kommunikatív" ... :mrgreen:

Igen.

2013.06.15. 18:43

Hello Mindenkinek!

Egy kis segítség kellene. Mai nap sok dugózás és klímázás közepette bejelzett a komputer, hogy magas a víz hőmérséklete. Gyorsan kikapcsoltam a klímát fűtés rá, majd eltűnt a hibajelenség. Ezután visszakapcsoltam a klímát majd 15 perc menet után újra bejelzett hogy magas a víz hőmérséklete és bejelzett az olaj piktogram, hogy kevés az olaj. Megálltam, megnéztem az olajat, úgy látom hogy a max fölött áll egy mm-el. Rátettem a gépet, hibakód nincs. Az alsó cső is forró tehát gondolom a termosztát jó. A hűtőventilátor forog mint a güzü, de nem tudom hogy ennél is van-e külön venti a klímához. Mi lehet a baj? A másik kérdés hogy a szellőző rács mögött van nekem egy vagyis egy-egy műanyag lapát, ami lezárja a levegő útját ami megy a hűtőhöz. Az mi lehet és normális-e az hogy mindig zárva van?.

Előre is köszönöm a segítséget.

2013.06.15. 18:52

steveboy21 írta:Hello Mindenkinek!

Egy kis segítség kellene. Mai nap sok dugózás és klímázás közepette bejelzett a komputer, hogy magas a víz hőmérséklete. Gyorsan kikapcsoltam a klímát fűtés rá, majd eltűnt a hibajelenség. Ezután visszakapcsoltam a klímát majd 15 perc menet után újra bejelzett hogy magas a víz hőmérséklete és bejelzett az olaj piktogram, hogy kevés az olaj. Megálltam, megnéztem az olajat, úgy látom hogy a max fölött áll egy mm-el. Rátettem a gépet, hibakód nincs. Az alsó cső is forró tehát gondolom a termosztát jó. A hűtőventilátor forog mint a güzü, de nem tudom hogy ennél is van-e külön venti a klímához. Mi lehet a baj? A másik kérdés hogy a szellőző rács mögött van nekem egy vagyis egy-egy műanyag lapát, ami lezárja a levegő útját ami megy a hűtőhöz. Az mi lehet és normális-e az hogy mindig zárva van?.

Vedd ki a hűtőt, és mosd át a klímahűtő, és a vízhűtő " KAS " részét. Komplett kosztárolót fogsz találni rajtuk.

2013.06.15. 19:09

muhaati írta:

Vedd ki a hűtőt, és mosd át a klímahűtő, és a vízhűtő " KAS " részét. Komplett kosztárolót fogsz találni rajtuk.

Én éppen most végeztem ezzel a művelettel, az alján 5cm vastagon volt a mocsok..

2013.06.15. 19:10

muhaati írta:

Vedd ki a hűtőt, és mosd át a klímahűtő, és a vízhűtő " KAS " részét. Komplett kosztárolót fogsz találni rajtuk.[/quot

Gondolod hogy csak ennyi a hiba? Jó lenne :) És az a műanyag szellőző lezáró rács mi lehet?

2013.06.15. 19:23

steveboy21 írta:
Gondolod hogy csak ennyi a hiba? Jó lenne :) És az a műanyag szellőző lezáró rács mi lehet?

Mindenképpen ezt lépd meg legelső lépésként!

Ma amikor hazajöttem, direkt megnéztem, zárva volt a vese mögötti rács. Megtoltam neki gazdagon, ment a klíma, vízhőfok rendben. Hogy mikor nyit ki? Lövésem sincs, de Jürgen biztosan tudja.
Nekem a fékhűtő levegőcsőben is van egy zsalu. Az spec. nyitva volt.(nem csodálom)
Hozzászólás küldése

VigLink badge