Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Amit megszeretnél osztani másokal.
Hozzászólás küldése

Re: A talajtól elemelkedve

2012.06.21. 22:32

Mi-26

2012.06.23. 21:41

simi64 írta:Kép
Innen ugrálunk :mrgreen: a lányommal.
8 és fél méter :mrgreen:

Jo kép! :wink: Jöhet még Simi, csak le ne tiltsák a hirdetéseket! :lol:

2012.06.27. 22:54

Ma megint csak az "egekben" jártunk. Pár kép (azért még a talajon maradva) :mrgreen: :

Kép
Kép
Kép
Kép

(ha valaki mégsem értené, a Hummerre ez van írva: "Gáz, víz, szar" :mrgreen:

Kép

...és 24-es kereke...

Kép
Kép
Kép
Kép

2012.06.27. 23:30

Meseszép ez a környezet!!!! :cooool :franko:

2012.06.28. 07:26

simi64 írta:Ma megint csak az "egekben" jártunk. Pár kép (azért még a talajon maradva) :mrgreen: :

Szép!Merrefelé található? :franko:

2012.06.28. 11:33

Padre540 írta:
simi64 írta:Ma megint csak az "egekben" jártunk. Pár kép (azért még a talajon maradva) :mrgreen: :

Szép!Merrefelé található? :franko:

Ausztria, Villach mellett, Dobratsch, így hívják a hegyet. Fel lehet menni autóval 2166 m. Egy szakadék tetején, csodás kilátással a szlovén, ill. olasz Alpokra.

2012.06.30. 13:36

///Mig29Power!!!! :roker:

Kép
Kép
Kép

2012.06.30. 14:04

LeviM5 írta:///Mig29Power!!!! :roker:

Kép
Kép
Kép

Pffff!
Micsoda képek!
Ha jól sejtem, ezeket a gépeket a Lengyelek a németektől kapták, amelyek a volt NDK légi erejében szolgáltak. Az egyesítés után a nyugatnémetek megpiszkálhatták az RD33-asokat, hiszen egyáltalán nem füstölnek!
B.

2012.07.01. 01:02

Berkut írta:
LeviM5 írta:///Mig29Power!!!! :roker:

Kép
Kép
Kép

Pffff!
Micsoda képek!
Ha jól sejtem, ezeket a gépeket a Lengyelek a németektől kapták, amelyek a volt NDK légi erejében szolgáltak. Az egyesítés után a nyugatnémetek megpiszkálhatták az RD33-asokat, hiszen egyáltalán nem füstölnek!
B.

Nemrég új festést kaptak a lengyel MIG-ek, ez az apropója, hogy most a neten sok szép képet találni.
Ezek mondjuk utánégetős képek, akkor nem kormol, anélkül a mieink húzták a csíkot rendesen. Szerintem is lehetséges, hogy javitottak a konstrukción, közösen a gyártóval, mert ismerve az oroszok hozzáállását, nem engednek semmibe belenyúlni az engedélyük nélkül.

2012.07.11. 15:24

Van pár helikopteres videó amit munka közben, tavasszal csináltam.
Olyan meleg volt, hogy jól látható ahogy a kollektív kar teljesen felhúzott állapotban van!
Tankoltunk úgy is, hogy a gép bekeverő kocsija nem jött el velünk, forgószárnyak kikapcsolva és a pilóta jelzéséig töltöttük vízzel. Érdekes volt látni ahogy a lángok nyalogattak a kipufogóból kifelé!
Sajnos menni nem lehetett, mert az időjárás forrósága hozta a papírformát, miből hány liter, ki hány kiló és akkor biztonságosan feltud szállni!

Tegnap nagy zaj kerekedett, miközben a Kaposi Mór kórház parkolójában várakoztam. Csak annyit láttam a fák lombjai közül, hogy sárga a farka...
Majdnem egy órát töltött a leszálló teraszon a gép, ami Osztrák felségjelzésű, mert csere gép, valamelyik piros-fehér-zöldet kötelező nagyjavítják. A pilóta mobilozott a gép körül sétálgatva, piros hajózó nadrágban, napszemüvegben nézett le ránk bámészkodókra. Nagy sokára fekvőbeteget toltak egy kocsin hozzá és a piros helyzetjelző fénye villogni kezdett a farkán, majd megtörtént a hajtóműindítás. Rá egy percre elkezdett emelkedni, ami érdekesség, tolatva és nagyon magasra emelkedett! Gondoltam eltolat Pécsre! :roll: Aztán egy pillanatra kifüggesztette, majd látványosan előredőlt ahogy a forgószárnyasok szoktak és a Balaton felé vette az irányt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bmw520ds 2012.07.11. 23:09-kor.

2012.07.11. 17:17

Jó videók!:)

A mentőheli azért így szállt fel, hogy egy esetleges kényszerhelyzetben egyből le tudjon szállni (vagy legalábbis megpróbáljon) a felszállás helyére. Ilyen beépített területen hasznos ez a technika, ahol nincs nagyon más menekülési hely.

2012.07.11. 18:11

Tano írta:Jó videók!:)

A mentőheli azért így szállt fel, hogy egy esetleges kényszerhelyzetben egyből le tudjon szállni (vagy legalábbis megpróbáljon) a felszállás helyére. Ilyen beépített területen hasznos ez a technika, ahol nincs nagyon más menekülési hely.

Köszönöm szépen! Van feltöltve egy rakás vidi, ott valaki kérdezte és ugyan ez volt a válasz. Én most szembesültem ilyennel elsőre. Érdekes, de ha így biztonságos, akkor gondolom ez előírás is! Akkor lehet a Tesco mellett biztonságosabb?

2012.07.11. 22:57

bmw520ds írta:
Tano írta:Jó videók!:)

Köszönöm szépen! Van feltöltve egy rakás vidi, ott valaki kérdezte és ugyan ez volt a válasz. Én most szembesültem ilyennel elsőre. Érdekes, de ha így biztonságos, akkor gondolom ez előírás is! Akkor lehet a Tesco mellett biztonságosabb?

Ez a bevett gyakorlat. A szántóföld közepéről is így száll fel.

2012.07.13. 00:32

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds
Értékelés: 4.76%

2012.08.22. 11:38

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Majdnem kivitte a kezemből a gépet ez a kis szar :doglotlo:

2012.08.22. 11:54

Kép
Lelle felett körözött szombaton.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: bmw520ds
Értékelés: 4.76%

2012.09.03. 20:45

Miközben az oroszoknál:
www.youtube.com Video innen: : www.youtube.com

2012.09.03. 21:34

Tano írta:Miközben az oroszoknál:
www.youtube.com Video innen: : www.youtube.com

Nem rossz...
De akkor inkább ez: