Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Találkozók szervezésével kapcsolatos témák.
Téma lezárva

Mikor legyen a Balatonfüredi tali időpontja?

A szavazás 2010.01.30. 13:22-kor befejeződött.

Május 29-30.
6
23%
Június 12-13.
9
35%
Június 26-27.
11
42%

Szavazatok száma : 26

2010.01.09. 02:07

Helo
Nem sokan szavaztak a Talira mikor legyen
üdv zoli

2010.01.09. 02:11

Helo
Az e39 klubtali JUNIUS 26-27-én lesz megtartva
aki jön az eljön más időpontot NEM fogadunk el
üdv zoli

2010.01.09. 11:47

lepke írta:Helo
üdv zoli

Na! Ez igen! És hova szervezed? :wink:

2010.01.09. 11:59

LeviM5 írta:
üdv zoli

Ne szóljál be! :wink:

2010.01.09. 12:13

LeviM5 írta:
üdv zoli

Helo
Nekem teljesen mindegy :wink: HOL és MIKOR van a TALI :wink:
üdv zoli

2010.01.09. 12:41

LeviM5 írta:
üdv zoli

Megbeszélt hely ahogy irtad Balatonfüred.
Ez a szervezés is olyan, hogy aki tudja az megszervezi és segit. Jakó elvállalta a konvolyozást, én bármiegyébet, ha Zolinak van kedve segíteni akkor segit. Ha nincs, akkor jön és iszunk valamit az egészségünkre.

2010.01.09. 14:30

Celtic írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

Ez a szervezés is olyan, hogy aki tudja az megszervezi és segit. Jakó elvállalta a konvolyozást, én bármiegyébet, ha Zolinak van kedve segíteni akkor segit. Ha nincs, akkor jön és iszunk valamit az egészségünkre.

Értem én! :wink:
Csak fura, volt, hogy esetleg tud valamit ami én nem, mert úgy írta, más időpont sztorno... :lol: :lol: :lol:

2010.01.09. 14:35

LeviM5 írta:
Celtic írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

Csak fura, volt, hogy esetleg tud valamit ami én nem, mert úgy írta, más időpont sztorno... :lol: :lol: :lol:

Az a lényeg, hogy Ti tudjátok, hogy Én tudom, hogy Ti is tudjátok.
Én bízom bennetek, majd csak eldöntitek hol és mikor, Én meg jól elmegyek és ott leszek.

2010.01.09. 14:44

Oroszlan írta:
LeviM5 írta:
Celtic írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

Én bízom bennetek, majd csak eldöntitek hol és mikor, Én meg jól elmegyek és ott leszek.

:franko: Példamutató hozzáállás, igazi pozitív kisugárzás!!!! :wink:
És akár pályán jöhetsz Világosig és ott csatlakozol a pesti konvojhoz! :wink:

2010.01.09. 22:15

LeviM5 írta:
Oroszlan írta:
LeviM5 írta:
Celtic írta:
LeviM5 írta:
üdv zoli

:franko: Példamutató hozzáállás, igazi pozitív kisugárzás!!!! :wink:
És akár pályán jöhetsz Világosig és ott csatlakozol a pesti konvojhoz! :wink:

És ha nem érek oda világosig, mert besötétedik, akkor mit csináljak ? :D

2010.01.10. 00:23

Na, a füredi talival kapcsolatban néhány dolog, amire gondoltunk, hogy aki ujonc vagy csak nem volt velünk tavaly Velencén az tudja, hogy egyáltalán mire is jelentkezik, hátha nagyobb lesz az érdeklődés :lol:

Szóval a tervezett program:

Cím: H-8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 24.
GPS koordináták :)
46°94' 565" északi szélesség és 17°87' 709" keleti hosszúság

Térkép!

1. nap Szombat
-10 órától várnánk az érkezőket, a mellékelt térkép szerinti 2-es kapunál, ami
csakis a mi ki-be lépésünket fogja szolgálni
-belépéskor karszalag mindenkinek a kicsiny kacsójára ragasztatik az erre
hivatott személyzet által, illetve a szépségversenyhez való szavazócédulák
is kiosztásra kerülnek
- a tali placcon (sárga részek) lenne maga a találkozó. parcellánként 2 autó
kényelmesen elfér, így bőven lesz hely
-jó idő esetén beszélgetés, autómustra, ismerkedés stb, a szokásos
-rossz idő esetén beszélgetés, ismerkedés a térképen bekarikázott
esőhelyszínen (partner étterem)
- ez alatt az idő alatt (illetve bármikor a későbbiekben is) gyerkőcöknek,
anyukáknak akiket az autók nem kötnek le a kempingben szabad program
van (homokos tenger-vagyis balcsipart, homokozó, játszótér,
gyerekmedence, tenisz-minigolf pálya, hajókázás, animáció stb)
-15 órakor indul a felvonulás, reményeink szerint rendőrségi felvezetéssel
(ár függő) no és persze Jacksonnal :)

Tervezett felvonulási útvonalak:
1. Balatonfüred-Veszprém-Nagyvázsony-Tihany-Balatonfüred, illetve
Füreden belül egy kör a mólónál és a faluban
Útvonal
2. Rövidített kör: Balatonfüred-Veszprém-Tótvázsony-Pécsely-Tihany-
Balatonfüred
3. ??? Ötlet, persze olyantól aki valamelyest helyismerettel rendelkezik :)

Nagyvázsonyban és Tihanyban lehetőség van autós csoportképek készítésére.

- kb 16:30-kor érkezés vissza a kempingbe
-17 órától közös vacsora

A kajáról:

NEM lesz közös sütés-főzés. Előre megállapodunk egy a kempingben levő étteremmel, ahonnan a kaját hozzák. Menü összeállítása még ráér (A,B).

A félreértések elkerülése érdekében:

-a közös vacsorában csak azok a tagok (illetve családtagok) részesülnek, akik
vagy ott alszanak és előre utalják a pénzt, vagy a belépő árát előre utalják!
Csak így tudunk pontos darabszámú és típusu menüt kérni!
-Azok akik a helyszínen fizetik a belépőjegyet (és előtte semmilyen módon nem egyeztettünk velük, vagy abszolut "beeső vendégek") azoknak az étkezése egyénileg rájuk van lesz bízva (szendvics, helyi éttermek stb).

-Üdítőt, sört miegyebet, ki mivel akarja mérgezni saját magát illetve a kedves kolegákat mindenki maga hozna

- a Vacsi végéig (egész nap lehet) lenne lehetőség a szépségverseny
résztvevőire szavazni.
-18 órakor (vacsi után) lenne eredményhirdetés
-utána szabadprogram, buli, zene, tánc hajnalig :wink:
zene felszerelés lesz, hogy ne Yoli autójából szóljon :)
-jóidő esetén szabad téren, tűz mellett
-rossz idő esetén a vacsi helyszínén

kocsi mustra idején illetve este van lehetőség az elvetemültebbje számára
némi pörgésre a Spar parkolo végében, és kb 800 méteres egyenes
utszakaszra (a hajógyári ut ami párhuzamos a71-essel). pl aki még nem ült
M5-ben annak ideális alkalom! :twisted:

2. nap Vasárnap
-reggeli (kinek mikor... :) )
-abszolut szabadprogram

Ha valki 2 éjszakát (vagy többet) maradna van rá lehetőség. Nagyon jókat lehet túrázni a környéken, a táj gyönyörű!

Szálláslehetőségeket illetve elhelyezést igyekszünk központilag intézni a minél kedvezményesebb árak reményében egy bizonyos dátumig és létszámig (még nem tudom pontosan).
Ha ez a létszám vagy az idő be/letelt, onnantól a szállását mindenki egyénileg intézi.
Sátorozni is lehet, akár az autója mellett is aludhat aki akar :D

Autómatricákat csináltatok (mihelyt megvan az időpont) hátsó szélvédőre. KB ILYET! mint Yoli tavaly.

VÉLEMÉNYEKET VÁROK! :idea: :lol:

2010.01.10. 00:53

Nagyon jól hangzik!
Nekem annyi lenne a hozzáfűzni valóm, hogy általában a suli végével emelkednek brutálisan az árak (külföldi utazásnál brutális, akár 2-3x-os is)
Közvetlenül az iskola befejezte után viszont 1-2 helyen szokott lenni egy csókos hét még, ami nem szezonár. Ezért hiányoltam a szavazásnál a hiányzó hétvégét én is.
A linkjeid ideiglenesen használhatatlanok (szerverhiba). Így az útvonal nem is látszik.

2010.01.10. 10:58

Helo Bacsek
Lenne egy kérdésem :roll: a szállásról mit lehet megtudni mert nem találtam képet :?: :?: :?:
a szépségversenyre remélem kinő a hajam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
üdv zoli

2010.01.10. 11:11

Bacsek, vélemény:

A felvonuláshoz: az útvonal nem lesz kicsit hosszú ?
Nézem a térképet is persze.
Veszprémig nem kellene elmenni, inkább ott a környékben kéne.
Pl.: elmenni Alsóőrsig, majd vissza (akár a másik fentebb lévő kisebb forgalmú úton) Aszófőig, majd onnét be Tihany az egyik úton és a másikon meg ki onnét és vissza Füredre.

Persze a rendőrségi felvezetés díja függ a megtett távolságtól, és annak idejétől, hogy ahhoz mekkora létszámú rendőri erő és eszköz kerül igénybevételre. Ezek mennyiségét a rendőrség is meghatározhatja, hivatkozva a közlekedés biztonságára.
Tehát hiába mondjuk azt, hogy 2 motoros rendőrt szeretnénk, ha a rendőrég azt mondja, hogy ezt csak 2 autóval, 2 motorossal és ezekhez 6 emberrel tudja és csak így engedi megcsinálni.
És ehhez nem mindegy hányan leszünk.

Ez csak egy vélemény volt.

2010.01.10. 11:41

lepke írta:Helo Bacsek
Lenne egy kérdésem :roll: a szállásról mit lehet megtudni mert nem találtam képet :?: :?: :?:
a szépségversenyre remélem kinő a hajam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
üdv zoli

A szállásról képeket még nem is találhattál, mert a kemping honlapján csak külső kép és alaprajz van ITTTT! Az oldal közepén találsz egy sárga fület "Szállástípusok" felirattal!

2 héten belül meglesz a 2010-es bérlője/üzemeltetője a kempingnek!
Utána tudunk velük egyezkedni, hogy melyik időpontra mennyibe kerülne a szállás, meg akkor csinálunk a különböző szállástípusokról (van vagy 6 féle) belső képeket, hogy mindenki el tudja dönteni, melyiket szeretné. Egyébként mindegyik kulturált hely. :)

A hajad ügyében meg intézkedünk :lol: :lol: Kék haj jó lesz? :lol: :lol:

2010.01.10. 11:56

Oroszlan írta:Bacsek, vélemény:

Pl.: elmenni Alsóőrsig, majd vissza (akár a másik fentebb lévő kisebb forgalmú úton) Aszófőig, majd onnét be Tihany az egyik úton és a másikon meg ki onnét és vissza Füredre.

Persze a rendőrségi felvezetés díja függ a megtett távolságtól, és annak idejétől, hogy ahhoz mekkora létszámú rendőri erő és eszköz kerül igénybevételre. Ezek mennyiségét a rendőrség is meghatározhatja, hivatkozva a közlekedés biztonságára.
Tehát hiába mondjuk azt, hogy 2 motoros rendőrt szeretnénk, ha a rendőrég azt mondja, hogy ezt csak 2 autóval, 2 motorossal és ezekhez 6 emberrel tudja és csak így engedi megcsinálni.

Először is: SIMI, akkor már jók a linkek :D

Másodszor: ezért volt ott, hogy tervezet.
pl 80 darab autóval eszembe nem jutna ekkora kört tenni, ami egyébként kb akkora mint a Velencei tó kerülés.

Én benne vagyok az általad javasolt körben is :wink:
A lényeg h a környékből lássanak valamit a jópolgárok, ezért gondoltuk, h Tihanyba mindenképp be kéne menni. Az Apátságtól belátni mindent :)

A rendőri felvezetést inkább csak a Füreden belüli körre gondoltuk, mert ott nem tudjuk megoldani pl jelzőlámpák, csámborgó turisták stb.

Természetesen a nagy körről is beszélek majd a kolegával, hogy hogyan tudnának segíteni. Egyébként a soproni talin is csak néhány rendőr volt, pedig ott picivel több autó szokott lenni. :oops:

A rendőrségi árajánlatot egyenlőre nem hivatalosan kérjük, nehogy az legyen, h számunkra brutális árat mondanak, amit inkább nem kérünk, utána meg nem engednek felvonulni mert nincs engedély stb... :roll:

2010.01.10. 12:17

Bacsek írta:

pl 80 darab autóval eszembe nem jutna ekkora kört tenni, ami egyébként kb akkora mint a Velencei tó kerülés.

A lényeg h a környékből lássanak valamit a jópolgárok, ezért gondoltuk, h Tihanyba mindenképp be kéne menni. Az Apátságtól belátni mindent :)

A rendőri felvezetést inkább csak a Füreden belüli körre gondoltuk, mert ott nem tudjuk megoldani pl jelzőlámpák, csámborgó turisták stb.

Természetesen a nagy körről is beszélek majd a kolegával, hogy hogyan tudnának segíteni. Egyébként a soproni talin is csak néhány rendőr volt, pedig ott picivel több autó szokott lenni. :oops:

A rendőrségi árajánlatot egyenlőre nem hivatalosan kérjük, nehogy az legyen, h számunkra brutális árat mondanak, amit inkább nem kérünk, utána meg nem engednek felvonulni mert nincs engedély stb... :roll:

Az Oroszlánnal ne foglalkozzál Bacsek!
A faszi egyszerűen képtelen zárt konvojban haladni lassú tempóban akár még 3 km-t is. :lol:
Én már csak tudom :D

2010.01.10. 12:24

A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény

A gyülekezési szabadságot szokás a politikai szabadságjogok közé is sorolni. A gyülekezési szabadság a demokrácia érvényesülésének egyik fontos biztosítéka, elősegíti az érdek- és véleménykülönbségek megjelenítését, ennyiben az alkotmányos demokráciák lényeges alkotórésze.

A gyülekezési jog mindenkit megillető alapvető szabadságjog, amelyet a Magyar Köztársaság elismer, és biztosítja annak zavartalan gyakorlását. E jog gyakorlásának korlátai:
- nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével,
- nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást,
- a rendezvény résztvevői – annak békés, törvényes és zavartalan lebonyolítása érdekében – nem jelenhetnek meg fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve.
A gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések (továbbiakban: rendezvény) tarthatók, amelyeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják.
/Összejövetel: több embernek megbeszélt helyen és időben való találkozása.
Felvonulás: politikai állásfoglalás kinyilvánítására szervezett tömeges menetelés.
Tüntetés: politikai állásfoglalás – legtöbbször tiltakozás – kinyilvánítása felvonulással, jelszavak hangoztatásával./

A gyülekezési jogról szóló törvény hatálya nem terjed ki:
- az országgyűlési képviselők és a helyi önkormányzati képviselők választásával összefüggő gyűlésekre,
- a törvényesen elismert egyházak és vallásfelekezetek területén szervezett vallási szertartásokra, rendezvényekre, körmenetekre,
- a kulturális és sport rendezvényekre,
- a családi eseményekkel kapcsolatos rendezvényekre.

A rendezvény szervezője magyar, illetve magyarországi tartózkodási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező nem magyar állampolgár lehet.

A közterületen tartandó rendezvény szervezését – a zavartalan lebonyolításhoz szükséges feltételek biztosítása érdekében - a rendezvény helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak legalább három nappal a rendezvény megtartásának időpontját megelőzően kell bejelenteni. A bejelentési kötelezettség a rendezvény szervezőjét terheli. A bejelentés célja nem az, hogy a rendőrség a rendezvényt engedélyezze, mivel a gyülekezési jognak a gyakorlása nem igényel állami hozzájárulást. A bejelentés lehetőséget ad arra, hogy a rendőrség felkészülhessen a gyülekezési jog gyakorlása, valamint a közrend és a közbiztonság zavartalanságának biztosítására.

A rendőrségre tett írásbeli bejelentésnek tartalmaznia kell:

- a tervezett rendezvény kezdetének és befejezésének várható időpontját, helyszínét, illetve útvonalát,
- a rendezvény célját illetve napirendjét,
- a rendezvényen résztvevők várható létszámát, a rendezvény zavartalan lebonyolítását biztosító rendezők számát,
- a rendezvényt szervező szerv vagy személyek és a szervezők képviseletére jogosul személy nevét és címét.

A rendőrség rendezvényt megtiltó határozata ellen fellebbezésnek helye nincs, de a határozat közlésétől számított három napon belül a szervező kérheti a közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát. A bíróság a kérelem beérkezésétől számított három napon belül, szükség esetén a felek meghallgatása után határoz.

Ha a rendezvény résztvevőinek magatartása a rendezvény törvényességét veszélyezteti, s a rend másként nem állítható helyre, a szervező köteles a rendezvényt feloszlatni.

A rendezvény résztvevői a rendezvény bejelentésben megjelölt befejezésének időpontjában kötelesek a rendezvény helyszínét elhagyni.

Tehát a fentiek alapján összefoglalva (mielőtt elkopik az ujjam):

A mi rendezvényünk egy békés összejövetel.
Szerintem egy kulturális jellegű, így azt nem kell a rendőrségnek bejelenteni, mivel nem tartozik a fenti jogszabály hatálya alá.
Ettől függetlenül rendőri biztosítás (felvezetés) a közlekedés zavartalan biztosítása és biztonsága érdekében természetesen kérhető. (mint például egy kerékpáros vagy más sportrendezvényen, vagy esküvőn, stb) Persze azért ne 3 nappal előtte.

2010.01.10. 12:40

Ahogy én azt a pici agyammal fel tudom fogni nem jogértelmezési aggályosságai vannak a dolognak, de még csak nem is bármiféle szabály megsértése okán,
hanem:
egyszerűen azért, hogy fizikailag (a forgalom miatt) egyben maradjon a csapat.
Ezért kellene egy-két "zseni" is a sorba :lol:

2010.01.10. 12:41

simi64 írta:
Bacsek írta:

Az Oroszlánnal ne foglalkozzál Bacsek!
A faszi egyszerűen képtelen zárt konvojban haladni lassú tempóban akár még 3 km-t is. :lol:
Én már csak tudom :D

:lol: :lol:

Ja! Eddig csak száguldó viperáról hallottam, de ezekszerint van száguldó Oroszlán is :oops: :lol: :lol: :lol:
Téma lezárva

VigLink badge