Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: olaj

2011.02.08. 21:05

910203 írta:
Gorilla59 írta:OKÉ!

Nálam itt mindenki profibb:)

Akkor castrol 5w40:D

Reklám helye:) HA NEM BMW-NEK KELL AKKOR 7500 HA NEKTEK,AKKOR->7000ft/4l plusz posta 1050ft 20kg-ig tehát 5X4litert tudok küldeni
CSUMMMI

8 liter Castrol EDGE 0W-40-re,0W-30-ra tudsz árajánlatot adni?

Ha már reklám...
Tudok küldeni olajat, szűrőket kedvező áron. ( BMW gyári, Castrol, Aral, Mobil, Motul, Mahle, Mann, Hengst... stb. )
Kérdezzetek :wink:

olaj

2011.02.13. 12:42

Gorilla59 írta:
OKÉ!

Nálam itt mindenki profibb:)

Akkor castrol 5w40:D

Reklám helye:) HA NEM BMW-NEK KELL AKKOR 7500 HA NEKTEK,AKKOR->7000ft/4l plusz posta 1050ft 20kg-ig tehát 5X4litert tudok küldeni
CSUMMMI

8 liter Castrol EDGE 0W-40-re,0W-30-ra tudsz árajánlatot adni?

Bocsi döglött a neten.
Hétfőn utána kérdezek és írok neked.
Bocsesz

2011.02.13. 13:02

muhaati írta:Frofi én sem vagyok, de a tapasztalatok alapján:

Öregebb benzinesekbe, éa Tds-ekbe:

Liqui Moly Leichtlauf motorolaj SAE 10W-40 1 l
Az egész évben használható, nagy teljesítményű,legmodernebb kialakítású Liqui Moly LEICHTLAUF SAE 10 W-40 Motorolaj olyan részben szintetikus, könnyenfutó motorolaj, mely egyaránt alkalmas benzin és diesel üzemű, turbofeltöltéses, valamint turbo diesel intercooler motorokhoz. Szintetikus összetevői és a speciális adalékok eleget tesznek a dieselmotorokkal szemben támasztott legmodernebb követelményeknek.
Minősítések és specifikációk: API SL / CF; ACEA A3-04 / B4-04; MB 229.1; VW 501.01 / 500.00 / 505.00

2000- től a benzinesekbe, és az összes " CRD "- k-be, (20d is) :

Liqui Moly Top Tec 4100 motorolaj SAE 5W-40 5 l
A Top Tec 4100 egy korszerű, csúcsminőségű, könnyű folyású motorolaj egész éves használatra. A szintetikus technológiával készült, nem szokványos alapolajok és a legkorszerűbb adalékok kombinációja olyan motorolajat eredményez, mely kitűnő védelmet nyújt a kopás ellen, csökkenti az üzemanyag- és olajfogyasztás és gondoskodik a motor gyors átolajozásáról. Ez lehetővé teszi a gyártói előírások szerinti olajcsere intervallumok 30.000 km-ig történő kitolását. A Top Tec 4100 megfelel az Euro IV-es járművek állította követelményeknek és szigorúan előírt a koromszemcse szűrővel ellátott Mercedes Benz dízelautókhoz.
Minősítések, specifikációk: API SM/CF, ACEA A3-04 / B4-04 / C3-04, MB 229.31, Performance Level: BMW Longlife-04, VW 505 00 505 01 502 00, Porsche, Ford WSS M2C 917-A

Ati, te próbáltad már a Liqui Moly-t?

Nekem nagyon rossz tapasztalatom volt a motoromnál vele, 300 km után leengedtem. Mondjuk ez 4 éve volt, de én azóta nem foglalkoztam vele.

2011.02.13. 16:13

kzolee írta:Ati, te próbáltad már a Liqui Moly-t?

Nekem nagyon rossz tapasztalatom volt a motoromnál vele, 300 km után leengedtem. Mondjuk ez 4 éve volt, de én azóta nem foglalkoztam vele.

Motorban nekem az Igol vált be, nincs horror áron, sokkal csendesebb volt tőle a motor, és a váltó is finomabban vette a fokozatokat.

2011.02.13. 19:25

jackson írta:
A Castrol Edge meg félszintetikus.

A Edge full szintetikus!

Kép

2011.02.13. 21:06

Én így gondolom:

dízel: 5-30
benzin: 0-40, öregebb benzin: 10-40

ha versenyezni kell: 5-50 vagy 10-60.

Nekem (benzines) most is 0-40 van benne és persze csak a gyári BMW olaj.

Rendszeresen nézem az olajszintet, de nem hiányzik belőle, pedig néha szoktam tolni neki.

2011.02.13. 21:29

Oroszlan írta: pedig néha szoktam tolni neki.

Ezt biztos, hogy csak nagyzásból mondod :oops:
:hehe

2011.02.13. 21:42

kzolee írta:Ati, te próbáltad már a Liqui Moly-t?

Már évek óta használom, különböző autókba, természetesen BMW-k be is. Még nem volt panasz. Sőt a sajátomba is ezt teszem, nincs probléma. Nulla olajfogyasztás, pedig nyomom neki.
Szerintem egy neves cég nem merné ráírni: BMW long-Life.

2011.02.14. 22:06

jackson írta:Profi nincs mivel ez amatőr fórum :lol:
Ami kavarodik: A Fél szintetikus alapból nem E39-be való. No persze bele lehet rakni csak hosszabb távon jön ki a hatása.
A Castrol Magnatec félszintetikus. A Castrol Edge meg félszintetikus.

5w- kezdetűek jobbak a hideg indításnál (most a nyári 25 fok is hideg a 100fokos üzemi hőmérsékletéhez képest). A meleg oldalon -30-asok voltak még az elején gyártáskor. Ha már lefutott 10évet akkor lehet emelni -40-re.
De az -50 már szerintem "relatíve túl sűrű" legalábbis amit össze szedtem az okosok elmondásaiból.
Simi féle BMW 5w-30 jó volt de csak fiatal korában. A 10w-40 meg inkább ne a félszintetikus miatt.

Tehát ha szabad ajánlanom: Magnatec ha szereted a kocsit és sokáig használnád inkább ne. Az Edge 5w-40 simán mehet bele. Az edge 10w-60 meg M5-be való sima E39-be ne rakjátok.

Jackson, aki szerint izlések és pofonok a motorolaj választás

Kis pontosítás: tudtommal a Castrol Magnatec 5W-30 szintetikus, DE az ACEA minősítése csak A1. (Az Edge is szintetikus)
Egyébként a többivel egyetértek.
Bocs, nem okoskodni akarok, csak a tisztánlátást elősegíteni.
Üdv: Zoli

2011.02.14. 23:47

[quote="VZoltan"][quote="jackson"]
Profi nincs mivel ez amatőr fórum :lol:
Ami kavarodik: A Fél szintetikus alapból nem E39-be való. No persze bele lehet rakni csak hosszabb távon jön ki a hatása.
A Castrol Magnatec félszintetikus. A Castrol Edge meg félszintetikus.

5w- kezdetűek jobbak a hideg indításnál (most a nyári 25 fok is hideg a 100fokos üzemi hőmérsékletéhez képest). A meleg oldalon -30-asok voltak még az elején gyártáskor. Ha már lefutott 10évet akkor lehet emelni -40-re.
De az -50 már szerintem "relatíve túl sűrű" legalábbis amit össze szedtem az okosok elmondásaiból.
Simi féle BMW 5w-30 jó volt de csak fiatal korában. A 10w-40 meg inkább ne a félszintetikus miatt.

Tehát ha szabad ajánlanom: Magnatec ha szereted a kocsit és sokáig használnád inkább ne. Az Edge 5w-40 simán mehet bele. Az edge 10w-60 meg M5-be való sima E39-be ne rakjátok.

Jackson, aki szerint izlések és pofonok a motorolaj választás[/quote]

Kis pontosítás: tudtommal a Castrol Magnatec 5W-30 szintetikus, DE az ACEA minősítése csak A1. (Az Edge is szintetikus)
Egyébként a többivel egyetértek.
Bocs, nem okoskodni akarok, csak a tisztánlátást elősegíteni.
Üdv: Zoli[/quote]

Én úgy tudom a Magnatec csak részszintetikus,vagyis ásványi és szintetikus keverékéböl áll (de korántsem ötven-ötven %-os arányban).Általában kevesebb szintetikus részt tartalmaznak.

2011.02.24. 09:45

910203 írta:
Én úgy tudom a Magnatec csak részszintetikus,vagyis ásványi és szintetikus keverékéböl áll (de korántsem ötven-ötven %-os arányban).Általában kevesebb szintetikus részt tartalmaznak.

Ja mert akkor olcsóbb, mármint előállítani és a profit meg megy a t.gyártó zsebébe.

Jackson, aki csak FULL-szintetikust javasol E39-be

tds

2011.03.04. 17:02

Hello.Végig olvastam ezt a topicot. És hát van itt minden. Én mégis bátorkodom megkérdezni hogy tds-be milyen olajat ajánlotok? Ezek közül valamelyik esetleg jó?
1: Eredeti BMW motorolaj 10W-40 HighPower Special
2: Eredeti BMW motorolaj 5W-40 SuperPower Longlife-98

Az 5W olajat figyelembe véve ugye, a tds már egy idősebb motor lehet nem kellene erőltetni viszont a 10w nem full szintetikus.
Amit eddig használta azt pontosan nem tudom valamelyik Castrol 5w-40. De ebből minimális olajfogyi max a felső nívojelről az alsó nivó fölé ment le 12000km alatt.Ez pontosan nem tudom hágy dl lehet.
Tisztelettel Attila

Re: tds

2011.03.04. 17:39

atesz25 írta:Hello.Végig olvastam ezt a topicot. És hát van itt minden. Én mégis bátorkodom megkérdezni hogy tds-be milyen olajat ajánlotok? Ezek közül valamelyik esetleg jó?
1: Eredeti BMW motorolaj 10W-40 HighPower Special
2: Eredeti BMW motorolaj 5W-40 SuperPower Longlife-98

Az 5W olajat figyelembe véve ugye, a tds már egy idősebb motor lehet nem kellene erőltetni viszont a 10w nem full szintetikus.
Amit eddig használta azt pontosan nem tudom valamelyik Castrol 5w-40. De ebből minimális olajfogyi max a felső nívojelről az alsó nivó fölé ment le 12000km alatt.Ez pontosan nem tudom hágy dl lehet.
Tisztelettel Attila

Szintén TDS, mondhatom, hogy több autós tapasztalattal.
Én 5w-40-et tettem bele most az utolsó olajcserénél. Előtte 10w-40 volt benne, és "sokkal" lassabban jött meg az olajnyomás. Az 5w-nél 1 sec, míg a 10w-nél 2-3 sec is előfordult (reggeli hidegindításnál).
5w-s full szintetikus, míg a 10w-as fél szintetikus.
12-13ekm alatt, ha megeszik 1l olajat a TDS, szerintem az nem gáz, a 10w-40-ből nekem is bekajált ennyit.
Most az 5w-40-ből egy hajszálnyit ment le 3ekm alatt, úgyhogy attól, hogy "vékonyabb" az olaj, még nem lesz nagyobb az olajfogyasztás.
Én maradok az 5w-nél.

A 'Metabondos csávó" Mindenkihez

2011.03.04. 17:45

ÜDV. Mindenkinek! :) Érdeklődöm használ valaki közületek Metabond motorolajat? Én a 2003-as 520d -be ,a metabond C3 , 5W30-t használom természetesen a Metabond goldal, és 1dl metabond M-vel. 280.000-km van (óra szerint?) és 15000-20000 km között cserélem. és nem nyúl hozzá . Baráti áron megkapható nálam. üdv metabond józsi (www.metabond.extra.hu)

2011.03.04. 17:52

kzolee írta:
muhaati írta:Frofi én sem vagyok, de a tapasztalatok alapján:

Öregebb benzinesekbe, éa Tds-ekbe:

Liqui Moly Leichtlauf motorolaj SAE 10W-40 1 l
Az egész évben használható, nagy teljesítményű,legmodernebb kialakítású Liqui Moly LEICHTLAUF SAE 10 W-40 Motorolaj olyan részben szintetikus, könnyenfutó motorolaj, mely egyaránt alkalmas benzin és diesel üzemű, turbofeltöltéses, valamint turbo diesel intercooler motorokhoz. Szintetikus összetevői és a speciális adalékok eleget tesznek a dieselmotorokkal szemben támasztott legmodernebb követelményeknek.
Minősítések és specifikációk: API SL / CF; ACEA A3-04 / B4-04; MB 229.1; VW 501.01 / 500.00 / 505.00

2000- től a benzinesekbe, és az összes " CRD "- k-be, (20d is) :

Liqui Moly Top Tec 4100 motorolaj SAE 5W-40 5 l
A Top Tec 4100 egy korszerű, csúcsminőségű, könnyű folyású motorolaj egész éves használatra. A szintetikus technológiával készült, nem szokványos alapolajok és a legkorszerűbb adalékok kombinációja olyan motorolajat eredményez, mely kitűnő védelmet nyújt a kopás ellen, csökkenti az üzemanyag- és olajfogyasztás és gondoskodik a motor gyors átolajozásáról. Ez lehetővé teszi a gyártói előírások szerinti olajcsere intervallumok 30.000 km-ig történő kitolását. A Top Tec 4100 megfelel az Euro IV-es járművek állította követelményeknek és szigorúan előírt a koromszemcse szűrővel ellátott Mercedes Benz dízelautókhoz.
Minősítések, specifikációk: API SM/CF, ACEA A3-04 / B4-04 / C3-04, MB 229.31, Performance Level: BMW Longlife-04, VW 505 00 505 01 502 00, Porsche, Ford WSS M2C 917-A

Ati, te próbáltad már a Liqui Moly-t?

Nekem sem voltak túl jó tapasztalataim a Liqui Moly-val kapcsolatban,pedig full szintetik volt.Versenykörülmények között használva,csapágyas lett a gépem,pedig az egész addigi szezont motor hiba nélkül gyilkoltam bele.Olajhűtőt is beépítettünk.Az autó motorjában 160 000 km volt.Nem biztos ,hogy az olaj volt a hibás,de végig volt olajnyomásom,...mindegy,nem volt jó tapasztalatom.

2011.03.04. 20:49

vaszarig írta:Köszi srácok, sokat segítettetek. :P
Holnap megis rendelem. :lol:
Amúgy én is erre gondoltam, a mocimba is castrolt használok, csak gondoltam ha már bmw, akkor lehet a gyári kéne. :wink:
De akkor végre sikerült megoldanotok a dilemmám, köszi mégegyszer.

Mindkettő nagyon jó olaj és az árakban sincs különösebb eltérés. A lényeg inkább azon van, hogy hol veszed az olajat és az az olaj milyen piacra lett gyártva. Mert azért vannak fura dolgok is. Véleményem szerint BMW-be BMW olaj való, személy szerint én csak azt használom, sőt kezd rákapni már az ismerősi kör is. Audiba, Opelbe, Toyotába, Volvoba stb. nagyon sokan ezt használják. Az 525tds-nél egyértelműen az 5W-30 a jó választás.

2011.03.04. 21:03

BMWMuller írta:
Amúgy én is erre gondoltam, a mocimba is castrolt használok, csak gondoltam ha már bmw, akkor lehet a gyári kéne. :wink:

Mindkettő nagyon jó olaj és az árakban sincs különösebb eltérés. A lényeg inkább azon van, hogy hol veszed az olajat és az az olaj milyen piacra lett gyártva. Mert azért vannak fura dolgok is. Véleményem szerint BMW-be BMW olaj való, személy szerint én csak azt használom, sőt kezd rákapni már az ismerősi kör is. Audiba, Opelbe, Toyotába, Volvoba stb. nagyon sokan ezt használják. Az 525tds-nél egyértelműen az 5W-30 a jó választás.

Mi ez ez???
Trabant? :roll:

2011.03.05. 02:16

simi64 írta:
BMWMuller írta:

Mi ez ez???

Egy kis reklám:

Schmiedmann
Schmiedmann

üdv:atiotezer

2011.03.05. 23:11

simi64 írta:
BMWMuller írta:

Mi ez ez???

Az AROL 2T-re gondolsz? Arról még nem láttam értékelést hogyan viselkedik BMW-ben.

2011.03.05. 23:28

BMWMuller írta:
simi64 írta:
BMWMuller írta:

Mi ez ez???

Az AROL 2T-re gondolsz? Arról még nem láttam értékelést hogyan viselkedik BMW-ben.

A BMW olaj meg Castrol.. :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge