Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fékrendszer - tapasztalatok

2015.07.14. 21:39

hamoriarpi írta:KDS Beissbart padon, terhelt futóműbeállítás vagy ellenőrzés.

Egy próbát megér. Ilyet hol csinálnak? Csak szakszerviz vagy tudtok ajánlani valamit költséghatékonyabb szervizt? :)

2015.07.14. 22:10

Csubakka2000 írta:

Egy próbát megér. Ilyet hol csinálnak? Csak szakszerviz vagy tudtok ajánlani valamit költséghatékonyabb szervizt? :)

Ez az egyik olyan dolog, ami csak szakszervizes.

2015.07.15. 01:30

Imco írta:
morv írta:
Ravalo felni van a kocsin? Esetleg nem lett festve a felni agyra fekvo felulete, vagy az agy felnivel erintkezo resze?

:facepalm: Mira rájöttem, hogy milyen az a Ravalló felni! :facepalm:
Veszélyes ez az englis billentyűzet! :D :D

A figyelmetlen user-rol, aki veletlenul egybe irja a szavakat, mar nem is beszelve!

2015.07.15. 08:26

hamoriarpi írta:
Csubakka2000 írta:

Voltam futómű szervizbe és végeztek valami lézeres futóműállítást, ezek szerint az egy kalap kaki?

2015.07.15. 09:25

Csubakka2000 írta:
hamoriarpi írta:
Csubakka2000 írta:

Voltam futómű szervizbe és végeztek valami lézeres futóműállítást, ezek szerint az egy kalap kaki?

E kérdésben (is) erősen megoszlik a tábor véleménye. 'kinek hogy...

2015.07.15. 10:02

Csubakka2000 írta:
hamoriarpi írta:
Csubakka2000 írta:

Itt már többünkkel előfordult, hogy a futómű nem volt rendesen beállítva, és csak azt vettük észre, hogy a gumi belső szélét lenyalta rendesen (elöl és hátul is) akár 5-10ekm alatt.
De normális, nem lógó gömbfejeknél, nem szakadt szilenteknél még ÍGYSEM RÁZ, sem fékezésnél, sem állandó sebességnél!

Én az elején kicserélném a 4 nagy lengőkart komplett és a stabpálcákat, aztán elvinném BMW szervízbe futóműállításra.

Az enyém nem rázott, hanem kopogott, ezért cseréltettem benne mind a 4 első nagylengőkart, de mint utólag kiderült, a motortartó bak törése okozta a kopogást.
Ha esetleg nincs xeft-od beruházni az első lengőkarokra, akkor keress meg pü-ben, mert én az enyéimet eltettem, és teljesen jók.

2015.07.15. 10:42

Akkor végül is nem lett kicserélve a 4 lengőkar? [FACE WITH OPEN MOUTH]

2015.07.15. 10:49

hamoriarpi írta:Akkor végül is nem lett kicserélve a 4 lengőkar? [FACE WITH OPEN MOUTH]

Ha a kérdés nekem szól, akkor a válasz az, hogy az enyémen ki lett cserélve még az ezüst 30d-n, a szervíz megvetette velem a komplett új elejét és a kormányösszekötőket is.

Így az enyémből megmaradt a 4 db bontott, de teljesen hibátlan állapotú 4 lengőkar.
A stabpálcákat nem hoztam el, a kormányösszekötők pedig rajta vannak a cserélt kormányműn.
Próbaképpen jó lenne, mert ezekkel NEM rázott az eleje az én autómon.

2015.07.15. 10:53

kovessyroli írta:
hamoriarpi írta:Akkor végül is nem lett kicserélve a 4 lengőkar? [FACE WITH OPEN MOUTH]

Ha a kérdés nekem szól, akkor a válasz az, hogy az enyémen ki lett cserélve még az ezüst 30d-n, a szervíz megvetette velem a komplett új elejét és a kormányösszekötőket is.

Így az enyémből megmaradt a 4 db bontott, de teljesen hibátlan állapotú 4 lengőkar.
A stabpálcákat nem hoztam el, a kormányösszekötők pedig rajta vannak a cserélt kormányműn.

Nem neked szólt, hanem a probléma felvetőjének. :wink:
Azt hittem, hogy a 4 lengőkar cseréjén túl vagyunk már.
Keveset olvastam vissza, csak megint próbáltam beleokoskodni a nagyok dolgába. :mrgreen:

2015.07.15. 10:58

hamoriarpi írta:
kovessyroli írta:

Keveset olvastam vissza, csak megint próbáltam beleokoskodni a nagyok dolgába. :mrgreen:

Akkor én, mint problémás válaszolok :)
4 lengőkar csere nem volt, mivel a szerelő szerint rendben vannak, helyette 6 db szilent és egy rossznak ítélt kormányösszekötő csere volt. Biztos, hogy hatékony volt, mert nagyságrendekkel később jelentkezett ismét a remegés, mint a korábbi próbálkozások, felszabályozások után (kb 2 hét helyett 3 hónap). 1 hónapja volt lengéscsillapító csere, akkor sok mindent ki kellett szedni és elvileg ellenőrizte az alkatrészeket, de nem talált hibát. Szóval szerinte minden rendben van, akkor lehet, hogy az UFO-k rázzák az autót fékezésnél :)

2015.07.15. 11:12

Csubakka2000 írta:
hamoriarpi írta:
kovessyroli írta:

4 lengőkar csere nem volt, mivel a szerelő szerint rendben vannak, helyette 6 db szilent és egy rossznak ítélt kormányösszekötő csere volt. Biztos, hogy hatékony volt, mert nagyságrendekkel később jelentkezett ismét a remegés, mint a korábbi próbálkozások, felszabályozások után (kb 2 hét helyett 3 hónap). 1 hónapja volt lengéscsillapító csere, akkor sok mindent ki kellett szedni és elvileg ellenőrizte az alkatrészeket, de nem talált hibát. Szóval szerinte minden rendben van, akkor lehet, hogy az UFO-k rázzák az autót fékezésnél :)

Én annyit tudok elmondani, hogy nekem az E61-en első fékszett csere volt. (Nem most, régebben.) Zimmermann tárcsa, Textar betét. Hosszú olasz út után elkezdett minimálisan rázni - tipikus 110-90. Nem volt bántó, de éreztem. Megnézettem a futóművet - minden hibátlan, beállítás a gyári értéken.
200+ ezer Km, egye fene - 4 új Lenförder lengőkar, KDS Beissbarth beállítás. Azóta is hibátlan.
A 4 lengőkart kézben vizsgálva semmilyen holtjáték nem tapasztalható sehol. Szilentek nincsenek berepedezve. Írtam már többször, hogy BMW futómű a labilis egyensúlyi helyzetbe kerül fékezéskor, mikor nyomódik le az eleje és változik az összetartás. Bármilyen holtjáték van bárhol - azonnal ráz. Ergó vagy tökéletes, vagy nagyon sz@r. Az egész autó ilyen.

2015.07.15. 11:26

hamoriarpi írta:
Csubakka2000 írta:
hamoriarpi írta:
kovessyroli írta:

Én annyit tudok elmondani, hogy nekem az E61-en első fékszett csere volt. (Nem most, régebben.) Zimmermann tárcsa, Textar betét. Hosszú olasz út után elkezdett minimálisan rázni - tipikus 110-90. Nem volt bántó, de éreztem. Megnézettem a futóművet - minden hibátlan, beállítás a gyári értéken.
200+ ezer Km, egye fene - 4 új Lenförder lengőkar, KDS Beissbarth beállítás. Azóta is hibátlan.
A 4 lengőkart kézben vizsgálva semmilyen holtjáték nem tapasztalható sehol. Szilentek nincsenek berepedezve. Írtam már többször, hogy BMW futómű a labilis egyensúlyi helyzetbe kerül fékezéskor, mikor nyomódik le az eleje és változik az összetartás. Bármilyen holtjáték van bárhol - azonnal ráz. Ergó vagy tökéletes, vagy nagyon sz@r. Az egész autó ilyen.

Csak a pontosabb infók végett, a rázás nem csak 90-110 között van, hanem alacsonyabb sebességnél is, 40-50-től már egyértelmű, és sebesség függvényében erősödik. Autópályán való fékezés meg egészen érdekes. Fékez ugyan, de elég hülye érzés nagyobb sebességnél (erősödik a rezgés). Nyilván azért is, mert a fékben is keletkezik kis kurfli egy idő után, legalábbis felszabályzásnál mindig van pici egyengetnivaló (2. alkalom ennél az új Zimmermannál, az utolsó most volt a lengéscsillapító csere után, akkor az egyik stabilizátor rúd is cserélve lett, szerelő szerint kellett).
Az általad említett lengőkarhibát rázópadon észre lehet venni? Vagy csak kizárásos alapon más már nem lehet? :)

2015.07.15. 11:58

Sajnos a tapasztalat szerint nehéz tetten érni a lengőkar hibáit. Csak olló emelő vagy akna és pajszer. Csáposról lehetetlen. Sokszori hiba a szilentek ellágyulása. Szintén nehéz tetten érni.
Súlyozatlan futóműállítás szintén hatalmas(!!!) eltérésekhez vezet. Kormánymű megint nehéz eset.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Értékelés: 4.76%

2015.07.15. 13:28

hamoriarpi írta: Kormánymű megint nehéz eset.

:D Erről mindig eszembe jut,amikor az 528-amat vittem beszámíttatni 2009-be egy helyi nepperhez.....padkán ferdén felállva,elkezdte kézzel (még csak nem is erősen) mozgatni a kereket összevissza.Azt mondja: aha,kezdődő kormánymű probléma,hát igen,betegségük ezeknek :shock: :D Mondom igen,majd biztos az lesz valamikor,de ennek semmi baja.
Javsolnám az embert egyébként mindenkinek,kézrátéttel senkit nem láttam még rajta kívül futóművet átvizsgálni :mrgreen:

2015.07.15. 13:37

Johny540 írta:
hamoriarpi írta: Kormánymű megint nehéz eset.

:D Erről mindig eszembe jut,amikor az 528-amat vittem beszámíttatni 2009-be egy helyi nepperhez.....padkán ferdén felállva,elkezdte kézzel (még csak nem is erősen) mozgatni a kereket összevissza.Azt mondja: aha,kezdődő kormánymű probléma,hát igen,betegségük ezeknek :shock: :D Mondom igen,majd biztos az lesz valamikor,de ennek semmi baja.
Javsolnám az embert egyébként mindenkinek,kézrátéttel senkit nem láttam még rajta kívül futóművet átvizsgálni :mrgreen:

Megadhatnád az elérhetőségét, mert már úgy érzem, rajtam csak egy ilyen parafenomén tudna segíteni :)

2015.07.16. 07:01

Csubakka2000 írta:
Megadhatnád az elérhetőségét, mert már úgy érzem, rajtam csak egy ilyen parafenomén tudna segíteni :)

Ilyet minden sarkon találsz, csak pénzt ne sokat adj neki! :D

2015.07.31. 08:48

Sziasztok!

Jól gondolom,ha rossz a fékkopásjelzőm amiatt is világíthat a kis piros felkiáltójel a műszerfalon?

Most lett cserélve a fékolaj, szint tökéletes, új betétek vannak elől hátul, tárcsák is újak minden tökéletes,de a jobb hátsó kopásjelzőm ránézésre is eléggé k.ki...

Világíthat tőle? Hol világít,hol nem egyébként,de tény,hogy a jobb hátsó szemrevételezve sem garanciás már.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

2015.07.31. 10:59

Jól gondolod. Betétcserénél ezért kell kopásjelzőt is cserélni.

2015.07.31. 12:09

Okés köszi, akkor megveszem az újat.

2015.07.31. 15:19

Kopásjelző ATE vagy gyári. Bosch visít.
Hozzászólás küldése

VigLink badge