Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2011.01.25. 20:14

Nem nyert a olaj szint jelző csak a mért impulzus adatot küldi tovább ami már nem tartalmazza az olaj hőmérsékletet.

Jackson, aki megállapitja marad a külső mérés módszer

2011.01.25. 20:26

jackson írta:
hamoriarpi írta:Off Fiat Tipo 1,9 tds-ünkből anno mindig úgy cseréltem olajat, hogy kikötöttem a kiemelt olajhűtő csövezését, mert egyébként 1 liter fekete szurok bennemaradt a rendszerben és összecsúfondárosította a friss, finom nedüt. Nem egy jó megoldás. Tehettek volna a kiemelt olajhűtőre leeresztőt...
Bömbikéből szerencsére cseppig lejön. :wink: Az enyémnek sajnos nincs külső olajhűtője :(

Látod a kérdésben a válasz az olaszt elrontották és ezért le kellett ereszteni. Mennyi olaj is fért bele?
A BMW-ből kifolyt tehát nem kell bontani, csak nem megtervezték?

A tiédnek nincs olajhűtője de szerintem nem is melegszik fel annyira. Az a V8-ak sajátja. Ezt mondjuk majd akkor tudjuk leellenőrizni ha meglesz a olajnyomás és olajhőmérő cuccom.

Jackson, aki azon morfondirozik az DME/LCM/IKE-ben látni kéne a olajteknő hőmérsékletét valahol (Check Controll Funkció a szintjelző)

A dízel BMW-t úgyanúgy szét kell kapni, hogy lejöjjön az olajhűtőből a maradék. Közlekedőedények sajnos így működnek. A Tipot azért szedtem mindig szét, mert az első olajcserénél észrevettem, hogy egy beindítás után ismét koromfekete lett a jó kis LiquiMoly olaj. Következő cserénél már nem estem ebbe a csapdába. Így nem csak a töltet 80%-a cserélődött. :wink: Ha dízel BMW-m lenne szerintem hajlamos lennék abban is követni a fentieket. Egyszerűen mert idegesítene, hogy nem full tiszta az olaj csere után.

Üdv

2011.01.26. 22:10

Sziasztok,érdeklődnék milyen szervó olajat tegyek a verdámba. Nem a legdrágábbat és nem is a legszarabbat akarom beletenni,már sajna nagyon nyekereg a szervó.

Re: Üdv

2011.01.26. 22:14

guszto01 írta:Sziasztok,érdeklődnék milyen szervó olajat tegyek a verdámba. Nem a legdrágábbat és nem is a legszarabbat akarom beletenni,már sajna nagyon nyekereg a szervó.

Ha nem alacsony a szint akkor talán meg kéne javítattni mert még szarabb lesz. Az olaj csere nem fogja megoldani a hibát. Ha meg alacsony a szint akkor mi a manóért nem töltöttél eddig hozzá?

Jackson, aki nem érti teljesen a csere kérdést ezért

2011.01.26. 22:28

guszto01 írta:Sziasztok,érdeklődnék milyen szervó olajat tegyek a verdámba. Nem a legdrágábbat és nem is a legszarabbat akarom beletenni,már sajna nagyon nyekereg a szervó.
Szia!
Ha már búg tekeréskor, akkor valószínű késő. :( Meg kell nézni, hogy neked melyik szivattyú van fent. A 120 baros LUK-hoz elég Dextron II, az újabbakhoz DexIII. Én Fuchs és LiquiMoly kenőanyagokat használok. Ezek nem legolcsóbbak, de jók.
A másik dolog: hiába szívod ki a tartályból azt a jelképes 3 decit, a teljes töltet 1,1 liter. Ennek a cseréjéhez vagy szét kell szedni a rendszert miszlikre, vagy 4 literrel átmosni úgy, hogy kikötöd a tartályt, hogy ne tudjon recirkulálni. Olajhűtő kígyóban sok aluszemcse meg tud ülni, azt szerintem tanácsos kiszedni, átmosni. Mindenhová természetesen új O-ring és rézgyűrű.
Ezt ki lehet próbálni első menetben, de nagyon kicsi az esélye, hogy jó lesz. Ha hangja van, akkor a szivattyúd lamellái és a nyomástartó szelep háza van általában elkopva. Reménykedj, hogy nem a 120 baros van fent neked. Az árban horror.
Olvasgasd a szervokormány topicot. Írogattam bele. Szerintem ezt is átrakja Admin, mert nem ide való.
Bocs.

2011.01.27. 08:21

hamoriarpi írta: vagy 4 literrel átmosni

4 literrel???
Jézusmária!
Miért???
Másfél elég oda. :wink:

2011.01.27. 10:17

simi64 írta:
hamoriarpi írta: vagy 4 literrel átmosni

4 literrel???
Jézusmária!
Miért???
Másfél elég oda. :wink:

A feltöltéshez de nem az átmosáshoz. Árpi azt emlegette.

Jackson, aki figyelt

Castrol

2011.01.27. 17:02

HY!

Ha valakit érdekel, akkor tudok szerintem olcsóbban olajat.

CASTROL MAGNATEC diesel és benzin 4L : 10w40 5200ft
5w40 6500ft

Posta díj 1050 Ft 20Kg-ig. Tehát egy csomagdíjba 5X4L tudok küldeni.Így darabonként csak 210 ft/kanna.

A készletek végesek sajna.
Ha érdekel dobj P.Ü-t.

Re: Castrol

2011.01.27. 20:51

Gorilla59 írta:HY!

Ha valakit érdekel, akkor tudok szerintem olcsóbban olajat.

CASTROL MAGNATEC diesel és benzin 4L : 10w40 5200ft
5w40 6500ft

Posta díj 1050 Ft 20Kg-ig. Tehát egy csomagdíjba 5X4L tudok küldeni.Így darabonként csak 210 ft/kanna.

A készletek végesek sajna.
Ha érdekel dobj P.Ü-t.

Azt ne felejtsd el mellé írni a Castrol Magnatec csak fél szintetikus (a Castrol szakértő megerősítette lásd korábban a topikban) és BMW-be meg full szintetikus való (Castrol Edge család).

Jackson, aki felhívja a figyelmet a kisbetűs részre

ok

2011.01.27. 21:10

O.K. Bár nekem 5éve ezzel megy

Re: ok

2011.01.27. 21:25

Gorilla59 írta:O.K. Bár nekem 5éve ezzel megy

Az edge bácsi mennyi? Arra is tudsz árat mondani?

2011.01.27. 21:45

Az 5W40 Magnatec speciel full szintetikus!
A 10W40 már csak félszintetikus!

2011.01.28. 10:30

tibi666 írta:Az 5W40 Magnatec speciel full szintetikus!

Te is olvasd el a Castrolos szakember személyes elmesélését telefon a topikban korábban. Meg még párszor volt emlitve a topikban más által is.

MAGNATEC család csak fél szintetikus mindegyik. Bár nagyon átverős a marketingje.

Jackson, aki óvatosságra int

olaj

2011.01.28. 10:44

Castrol edge 10w 60 :7500FT/4L
Castrol edge 5w40: 7500FT/4L

Posta u.a. mint az előzőnél

2011.01.28. 19:39

jackson írta:

Te is olvasd el a Castrolos szakember személyes elmesélését telefon a topikban korábban. Meg még párszor volt emlitve a topikban más által is.

MAGNATEC család csak fél szintetikus mindegyik. Bár nagyon átverős a marketingje.

Az fasza mert én az enyémbe Magnatec 5W-40-et raktam :oops: , azóta benne van 11000 km. Ez okozhat valamiféle problémát??

2011.01.28. 19:47

Cyri írta:
jackson írta:

Az fasza mert én az enyémbe Magnatec 5W-40-et raktam :oops: , azóta benne van 11000 km. Ez okozhat valamiféle problémát??

Nézd ha lecseréled 15eKm-nél akkor egy motorolaj ciklus nem fogja kiütni az alját (érstd bármi hirtelen baj) inkább hosszabb távon lesz belölle gond.

Jackson, aki szerint a következő cserénél inkább full szintetikusra hajtsál

2011.01.28. 22:13

jackson írta:
Cyri írta:
jackson írta:

Nézd ha lecseréled 15eKm-nél akkor egy motorolaj ciklus nem fogja kiütni az alját (érstd bármi hirtelen baj) inkább hosszabb távon lesz belölle gond.

Jackson, aki szerint a következő cserénél inkább full szintetikusra hajtsál

Köszi Jacko, mindenképp le fogom cserélni Full szintetikusra ugyanis erre is azt hittem hogy az. Nagyon jó ez a fórum mindig okosodik az ember. Én is minden nap ezt teszem és ez nélkületek (folyamatosan aktív klubtagok) nélkül nem jöhetne létre. :wink:
Na meg röhögni, azt sokat szoktam egyesek beszólásain. (Persze csak jó értelemben) :lol: :taps: :franko: :benzin :benzin

Olaj

2011.01.30. 10:11

Kicsit összesítem nektek az árakat, ha érdekel titeket, mivel Jackson azt írta, hogy olcsóbb az olaj amit kínálok,mint az átlag.

Castrol /benzin,diesel/

magnatec 10w40 5200Ft/4L
5w40 6500Ft/4L

edge 10w60 7500Ft/4L
5w40 7500Ft/4L

Kinek mi kell majd eldönti.
Szállítási/posta díj:1050 Ft/5 kanna (20kg)
Elvileg mindig van, de egyeztetünk aztán jól van.
Ha van olyan olaj ami érdekel és az Castrol akkor abban elvileg tudok segíteni.
Írj P.Ü.t

2011.02.06. 19:06

Sziasztok!

28i-be 5w-40 magnatec mehet?

528

2011.02.06. 19:51

Az én véleményem szerint igen!Mehet a 28-ba
Hozzászólás küldése

VigLink badge