Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kiegészitő fűtés

2011.04.19. 20:31

V-Gabor írta:Köszönöm a választ MChris!

Tehát neked sikerült, és valóban lehetséges a dolog! Ha ismét működőképessé válik a Webasto kályha az autóban, megpróbálkozom a Nyíregyházi klubtársnál a felprogramoztatással.

Köszönöm szépen mindenki segítségét!

Nem akarlak elkeseríteni, de az MChris-szében nincs kályha, csak a MID tudja a funkciót, ami természetes, mert mindegyik tudja. Itt az a kérdés hogy a kályhád tudja-e, mert nem ugyan olyan a vezérlése mint a facelift utánié. De nyilván meg kell próbálni a tiéden is, és akkor kiderül hogy megy-e. Majd írd meg.

2011.04.20. 05:46

barbrady írta:

Tehát neked sikerült, és valóban lehetséges a dolog! Ha ismét működőképessé válik a Webasto kályha az autóban, megpróbálkozom a Nyíregyházi klubtársnál a felprogramoztatással.

Nem akarlak elkeseríteni, de az MChris-szében nincs kályha, csak a MID tudja a funkciót, ami természetes, mert mindegyik tudja. Itt az a kérdés hogy a kályhád tudja-e, mert nem ugyan olyan a vezérlése mint a facelift utánié. De nyilván meg kell próbálni a tiéden is, és akkor kiderül hogy megy-e. Majd írd meg.

2000-es touringon is megy azon is sikerült!

2011.04.20. 05:48

Szívesen!

Ha ott nem menne akkor írj majd,DIS nekem se vitte mert nem volt meg a "hardware" egy része (szellőzés ki van építve csak nem aktiválható külön)

2011.04.25. 20:20

Sziasztok!
Még mindíg a kiegészítő fűtéssel pipázok.
Most kiszereltem és úgy próbálom.
Elindul a levegő és a vízpumpa 2 percig, de nem kezd izzítani és az üzemanyag szivattyú sem indul, pedig külön külön mindegyik működik.
Valakinek valami ötlet?

2011.04.25. 20:34

hegezso írta:Sziasztok!
Elindul a levegő és a vízpumpa 2 percig, de nem kezd izzítani és az üzemanyag szivattyú sem indul, pedig külön külön mindegyik működik.
Valakinek valami ötlet?

Diag volt? Az megmondja melyik alkatrész hibás.

2011.04.25. 20:55

barbrady írta:
hegezso írta:Sziasztok!
Valakinek valami ötlet?

Diag volt? Az megmondja melyik alkatrész hibás.

igen,volt, azt írta, hogy levegőbefúvó motor és izzítás. ezeket kicserélték gyári újra 96000. ezután minden ugyanaz és azt mondták biztos a vezérlő. de az nekik nem volt amúgy az 100,000 lett volna, úgyhogy visszamentek az eredeti alkatrészek. de másik vezérlővel is/merciből való/ ezt csinálja.

2011.04.25. 20:57

Kiszerelt állapotban tudják vajon diagolni?

2011.04.26. 10:49

hegezso írta:Kiszerelt állapotban tudják vajon diagolni?

Webasto tudja diagolni ha minden igaz kiszedett állapotban de az elektronikád (klima panel) hibáját ugyebár nem látják.
Legalább is klubtagok ezt mesélték.

Ha a klima penel a hunyó ott a BMW-s diagolás lehet megoldás. Hibakódokat törölni kell elötte és utánna tesztet csinálni ami 15fok fölött már macerás mivel túl gyorsan melegszik fel a vize.

Jackson, aki occó BMW diagban tud segiteni csak ne legyen nagyon meleg a külső hőmérséklet

2011.04.26. 11:25

Elvileg a klímapanelnak nincs baja, a gond talán a Webasto vezérlő panelével lehet.
De beraktam egy másik panelt és azzal is azt csinálta.

2011.04.29. 08:48

Ha veszek hozzá bontott panelt és egy indító órát akkor össze lehet hozni hogy állófűtés legyen?
Mert utángyártott panelra elvileg lehet kötni órát meg távirányítót is.

2011.05.03. 08:17

hegezso írta:Ha veszek hozzá bontott panelt és egy indító órát akkor össze lehet hozni hogy állófűtés legyen?
Mert utángyártott panelra elvileg lehet kötni órát meg távirányítót is.

Ezeknek a paneleknek (legalábbis láttam már olyat) van sima indító bemenete. Tehát nem buszin vagy anyám kínján keresztül kommuniká hanem +12V/testet vagy szakadás ad amire beindul.
No persze ez verziónként eltérhet ezt kéne valahogy tisztázni ez milyen.

Jackson, aki ennyit tud segíteni

2011.05.08. 21:49

Most találtam, hátha érdekel valakit...
http://racing-bazar.hu/alkatresz/klima-futes/bmw_e_39_allofutes_kalyha

2011.06.04. 14:48

Hi!
Kiszerelt állapotban el lehet valahogy indítani a kályhát?

2011.06.04. 21:09

hegezso írta:Hi!
Kiszerelt állapotban el lehet valahogy indítani a kályhát?
Igen. Részletenként is és egyben is.

2011.06.04. 21:59

És hogyan?

2011.06.05. 21:12

hegezso írta:És hogyan?

Szia!
Ebben a topicban szinte minden kérdésedre le van írva a pontos válasz. Lehet utólagosan távirányítást csinálni, link is van a beszerzési forrásról. Telefonról is akár hívással.
Én mikor kiszedtem, minden részét egyenként lepróbáltam, igaz én szétbontottam, a panelt kikerülve kapott dzsúdót! Minden működött!
Az autóba visszaszerelve, természetesen nem működött...Panel hiba.
Újbóli kiszerelés, de már műhelyben. Ott berregett Bacsi vezérlőpaneljével. Sajnos, abban nem tudok segíteni, melyik Pinre mit kell adni, mert Karesz a szerelő csinálta! :oops: De keresd Apa 8 klubtársat pü.-ben, Ő tudja.

2011.06.22. 12:41

Üdv!

Lenne valami ötletetek hogyan tudnám kicserélni a kályha hőmérsékletérzékelőjét?? 125 fokot mond egyfolytában a diag szerint. Más hibát nem jelez. A kályha zúg, mondjuk hideg levegő jön a kocsi alól füst nélkül, úgyhogy lehet hogy nem működik rendesen. Esetleg valami kontakt kihez vigyem?

Üdv,

Gergő.

2011.07.05. 08:10

Vettem a kályhába vezérlőt meg izzító stiftet. mostmármegy.
Annyi kis hiba van, hogy 2 perc múlva lekapcsol, mivel szerintem levegős a rendszer és csak a kályhában lévő vizet forralja.
Van-e valahol a rendszerben légtelenítő, vagy légtelenítenie kellene magát?

2011.07.05. 08:13

hegezso írta:Vettem a kályhába vezérlőt meg izzító stiftet. mostmármegy.
Annyi kis hiba van, hogy 2 perc múlva lekapcsol, mivel szerintem levegős a rendszer és csak a kályhában lévő vizet forralja.

Diag-al lehet légteleniteni rendesen. Bár ha nincs benne a normál állófütés szelep (kiegészítő fűtés átprogramozva) akkor lehet a sima hűtő légtelenítési eljárás elég.
Inkább más hiba van mögötte diagot neki mert már ott vár a hiba miért nem megy a vezérlőben.

Jackson, aki inkább arra nyomozna

2011.07.05. 08:36

jackson írta:
hegezso írta:Vettem a kályhába vezérlőt meg izzító stiftet. mostmármegy.

Diag-al lehet légteleniteni rendesen. Bár ha nincs benne a normál állófütés szelep (kiegészítő fűtés átprogramozva) akkor lehet a sima hűtő légtelenítési eljárás elég.
Inkább más hiba van mögötte diagot neki mert már ott vár a hiba miért nem megy a vezérlőben.

Jackson, aki inkább arra nyomozna

Kiszerelve tökéletesen működik, bár a tesztek során volt néha olyan, amikor levegő maradt benne,hogy ilyet csinált, ezért gondolok most is erre.
Hozzászólás küldése

VigLink badge