Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.12.12. 19:15

Köszi admin. De még mindig nem értem????? Ha nyomogatom az index végén lévő gombot mindent szépen mutat, de ha nyomva tartom, a prog felirat jelenik meg!!! MI EZ??????

2007.12.12. 19:40

szegííítszég!!! kinek kell címezni a rendszámkeret megrendelőt???

2007.12.12. 19:42

Adminnak! :)

Juf keress meg priviben Avatar ügyben csinélok neked egy rendeset :)

2007.12.12. 19:56

Szia admin írtam neked pü-t

2007.12.12. 20:10

juf424 írta:Köszi admin. De még mindig nem értem????? Ha nyomogatom az index végén lévő gombot mindent szépen mutat, de ha nyomva tartom, a prog felirat jelenik meg!!! MI EZ??????

Amikor nyomod a gombot akkor egy listából tudod kiválasztani hogy miket jelezenki az óracsoport amikor nyomogatod a gombot.
Ez a LIsta csak neked miden írja.
Kép

2007.12.12. 20:50

Köszönöm admin tesó

2007.12.12. 21:07

Vanám magyar menüm :D Ugye aki nemissza el :lol: nagyon sirály :sírás:

2007.12.12. 22:24

Zola írta:Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Ma reggel elvittem a gépet egy gumishoz felpróbáltunk rá 1 18-as felnit. Megemelte az elejét rárakta, majd visszatette az eredeti kereket. A művelet végeztével szeretnék kiállni, de nem indul az autó! A kulcs elfordul, fények ok, de ahogy indítanám semmi. Azt tanácsolták, hogy próbáljam ki a másik kulcsot, irány haza, azzal ok minden. Mi lehet a másik kulccsal, miért nem működik azzal? Vkinek ötlete? Letilthatta a gép? Mitől? Amiatt hogy megemelték?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Zola

Miután elolvastam ZOLA klubbtársunk gondját a kulcsal, eszembe jutott hogy én még kisem próbáltam a pótkulcsot amit kaptam az autóhoz amikor vettem (2+szervizkulcs), szóval kirohanok az autóhoz a pótkulcsal kinyitom ráadom a gyujtást minden Ok amikor továbbforditom SEMMI, próbálok inditozni áram van , kürt szól, rádió mülödik csak nem teker, irány vissza a lakásba hozom az eddig használt kulcsot inditok, Pöcre indul, ezt még eljátszottam 5-ször minden OK, még miélött bemennék a lakásba gondolom magamban mégegyszer kipróbálom a pótkulcsot, inditok vele Pöcre indul, megis lepödtem, eztis eljátszottam legalább 5-ször, kulcsot kivettem visszatettem inditok minden OK, megnyugodtam jó a pótkulcsom is, mostjön a csavar, kb. perc után elkelett menem othonról, boldogan magamhoz kapom a pótkulcsot, beülök, inditok, Semmi, kiveszem a kulcsot ijra probálom megint semmi, beszaladok a másik kulcsért, inditom Pöcre indul, megismátlem töbször is de minden OK, márcsak a kiváncsiságból is Újra megpróbálom a pótkulcsot inditok vele Pöcre indul ismét, megint játszadozok vele de minden OK, elindulok hát a dolgomra, bemegyek haverhoz, pontosan 9 perc mulva kijövök inditok a pótkulcsal megint Semmi, gyujtás van de nem indit, ismét ujrapróbálom a normál kulcsal, Pöcre indul, kiiveszem Pótkulcs be, indit, Pöcre Indul, NA EZT MAGYARÁZZA MEG NEKEM VALAKI!!!

2007.12.12. 22:49

Hát ez már tényleg földön túli :lol: :lol:

2007.12.12. 23:06

levibeka írta:

Segítséget szeretnék kérni! Ma reggel elvittem a gépet egy gumishoz felpróbáltunk rá 1 18-as felnit. Megemelte az elejét rárakta, majd visszatette az eredeti kereket. A művelet végeztével szeretnék kiállni, de nem indul az autó! A kulcs elfordul, fények ok, de ahogy indítanám semmi. Azt tanácsolták, hogy próbáljam ki a másik kulcsot, irány haza, azzal ok minden. Mi lehet a másik kulccsal, miért nem működik azzal? Vkinek ötlete? Letilthatta a gép? Mitől? Amiatt hogy megemelték?

Miután elolvastam ZOLA klubbtársunk gondját a kulcsal, eszembe jutott hogy én még kisem próbáltam a pótkulcsot amit kaptam az autóhoz amikor vettem (2+szervizkulcs), szóval kirohanok az autóhoz a pótkulcsal kinyitom ráadom a gyujtást minden Ok amikor továbbforditom SEMMI, próbálok inditozni áram van , kürt szól, rádió mülödik csak nem teker, irány vissza a lakásba hozom az eddig használt kulcsot inditok, Pöcre indul, ezt még eljátszottam 5-ször minden OK, még miélött bemennék a lakásba gondolom magamban mégegyszer kipróbálom a pótkulcsot, inditok vele Pöcre indul, megis lepödtem, eztis eljátszottam legalább 5-ször, kulcsot kivettem visszatettem inditok minden OK, megnyugodtam jó a pótkulcsom is, mostjön a csavar, kb. perc után elkelett menem othonról, boldogan magamhoz kapom a pótkulcsot, beülök, inditok, Semmi, kiveszem a kulcsot ijra probálom megint semmi, beszaladok a másik kulcsért, inditom Pöcre indul, megismátlem töbször is de minden OK, márcsak a kiváncsiságból is Újra megpróbálom a pótkulcsot inditok vele Pöcre indul ismét, megint játszadozok vele de minden OK, elindulok hát a dolgomra, bemegyek haverhoz, pontosan 9 perc mulva kijövök inditok a pótkulcsal megint Semmi, gyujtás van de nem indit, ismét ujrapróbálom a normál kulcsal, Pöcre indul, kiiveszem Pótkulcs be, indit, Pöcre Indul, NA EZT MAGYARÁZZA MEG NEKEM VALAKI!!!

Szerintem, mivel induktív kapcsolat van a kulcs, és a gy.kapcsoló között, ezért ajánlatos lenne, egy hosszabb úton a pótkulcsal autózni! ( Azért a "normál" kulcsot vidd magaddal!) :lol:

2007.12.12. 23:06

Holnap én is megnézem a másik kulcsot.Vagyis amit régebben használtam,mert egy ideje az újat használom.(elemes kulcs,nem az újabb,akksis)

2007.12.12. 23:12

Ha már itt járunk nekem csak 1 kulcsom van, ilyenkor mi a teendő? :roll:

2007.12.12. 23:16

Zola írta:
tom írta:Sziasztok!

Csak hallkan kérdezném,hogy az automata sebváltó állása befolyásolja-e ezt a nem indulást.
Gondolok itt arra,hogy ez az esemény eddig háromszor történt,és úgy emlékszem,hogy mindegyik alkalomkor elfelejtettem P-be rakni a váltót és D-be állítottam le a motort,majd utána raktam P-be,hogy a kulcsot ki tudjam venni.
Lehetséges lenne,hogy a váltó kommunikál a kulccsal,vagy az immobilizerrel,vagy a komputerrel?És úgy érzékeli,mintha valami baj lenne?
Nem tom,hogy a kollégának,akinek gondja volt a kulccsal,milyen tüneteket produkált az indításnál?
Csak akkor,mikor másik akksiról kapott áramot miért indult?Igaz előtte adtam gázfröccsöt,csak a saját akksim már nem tudta forgatni rögtön utána.
Úgyhogy éppen nem derült ki,hogy üzemanyagszivattyú,vagy akksi.
Ma reggel azon imádkoztam,hogy NE induljon be,mert akkor rögtön mellé tudtam volna állni a másik kocsival,és annak az akksiáról megpróbáltam volna indítani.Aztán ha megy akkor valószínű akksi,ha meg nem,akkor az kizárható.
De persze pöccre indult,meg az egész nap folyamán sem volt baja.

Más.MA voltam egy cégnél amelyik Webasto kályhákat javít,meg forgalmaz.Ott azt mondták,hogy az irányítópanelt nem lehet cserélni,mert speciálisan a BMW-nek lett gyártva,akármilyenre nem lehet kicserélni.Még a BMW-ből is csak azonos évjáratú kályhára lehet kicserélni.És magát a panelt meg abszolút nem lehet,mert egybe van építve(ragasztva)a házzal.
DE,ha valakinek okosabbat mondtak,és meg is tudják oldani,ne tartsa magában :D

Szia!

Nekem valszeg a kulcs elkódolása miatt nem indult. Semmit sem tekert!

Üdv, Zola.

Juteszembe, én már töbször leállitottam ugy a motort hogy N-be volt, de nekem utána mindig indult, eddig semmi gond nem volt amikor nem P-be állitottam le a motort.

2007.12.12. 23:17

Hero írta:Ha már itt járunk nekem csak 1 kulcsom van, ilyenkor mi a teendő? :roll:
Hát szerintem szerezbe egy másikat is még mielőt valami gondlesz azal az egyel.Mert akkor nagy gebasz lesz.

2007.12.12. 23:24

Anti520i írta:Holnap én is megnézem a másik kulcsot.Vagyis amit régebben használtam,mert egy ideje az újat használom.(elemes kulcs,nem az újabb,akksis)

Az elemnek nincs köze egyik típusú indításgátlóhoz sem! Az egy teljesen külön dolog a kulcsban!
Ha szét szeded, akkor a kulcs "toll" részénél, egy 2gyufafejnyi kis fekete téglatest!

2007.12.12. 23:25

kbhont írta:
levibeka írta:

Szerintem, mivel induktív kapcsolat van a kulcs, és a gy.kapcsoló között, ezért ajánlatos lenne, egy hosszabb úton a pótkulcsal autózni! ( Azért a "normál" kulcsot vidd magaddal!) :lol:

Köszi, de vajon nem az inditásgátlóval van valami gubanc, mondjuk azt hogy csak kb. 5perc mulva aktiválódik miután kivettem a kulcsot a gyujtáskapcsolóból azért indul mindig csak utána a pótkulcsal, és elmagyaráznád bövebben mit takar az IDUKTIV KAPCSOLAT? :idea:

2007.12.12. 23:37

Sajnos nem vagyok tisztában annak a mikróelektronikai áramkörnek a felépítésével, amiről szó van, de a logika azt diktálja, hogy mivel sem fémes, sem mágneses kapcsolat nincs a kulcsban lévő elektronika és a gyujtáskapcsolóban lévő elektronika között, így csak induktív kapcsolat lehet!
Azt úgy képzeld el, hogy van egy áramkör, aminek az a feladata, hogy jelet adjon a motorvezérlő elektronikának, de ez az áramkör, csak abban az esetben zárodik, ha a hozzátartozó kis mobil elektronika, ami a kulcsban van, elektromos inpulzusokat generál a vevő elektronikában! Ezek a kis inpulzusok a levegön keresztül zárodnak. Ja, és ez oda vissza müködik! ( Pl így töltödik az elem nélküli kulcsok elektronikája is! )

2007.12.12. 23:40

Most beszéltem egy haverommal és azt mondta hogy BMW-nél sosem szabad kivenni az aksit akkor ha benne van a kulcs a gyujtáskapcsolóba és utána kivenni a kulcsot belőle, ez IGAZ ?, ti hallotattok már erről ?, vajon nem lehet az hogy ezt eljátszotta az elözö tulaj a pótkulcsommal és most azért csinálja az eszét?

2007.12.12. 23:43

Naponta minimum 3 BMW-ből vesszük ki az aksit!
Még nem volt ilyen probléma!

2007.12.12. 23:51

kbhont írta:Naponta minimum 3 BMW-ből vesszük ki az aksit!
Még nem volt ilyen probléma!

én is eljátszottam ezt vagy 100szor az enyémmel és semmi baja tőle...
Hozzászólás küldése

VigLink badge